Potreboval by som vedieť, v čom su macbooky lepšie ako ostatné....V poslednej dobe, moji znamý mi ho nejako stale ospevuju, a vačšina si ho zaobstarala....Hm...nechcel by som ho len preto, ale rozmyšlal som nad kupou nového booku...Potrebuje ho hlavne pou
odporúčam ti Dell XPS alebo Sony Vaio...Macbooky sú pekné, ale drahé a zbytočné zariadenia...v čom sú lepšie? v ničom...to škaredé odhryznuté jablko nemôžem vystáť pre postoj k zákazníkom...
hlavne preto aby si mal swag jak sviňa a ukázal všetkým, že na to máš
ale naozaj- ja osobne nemám voči tomu nejak vyhranený názor, je pravda že iOs je vcelku rýchly, ale taký výkon majú notebooky iných značiek. ale jediná vec od applu nad ktorou premýšlam či kúpim je iPad, inak nevidím niečo veľmi "úžasné" na jabĺčku
a keď lahšie tak sa pozri inak radšej na ultrabooky
neviem, nejak som neni zastancom apple produktov, tym vsak netvrdim, ze su zle..maju klady aj zapory.. ale osobne si myslim, ze maju pomerne vysoke ceny za svoje produkty...
@trdelniiiq Dell ma Next Business Day...najlepší, áno? o.k...uvediem príklad - Iphone 4 mal problémy s anténou ktorá bola zabudovaná v obvode a tým pádom ak chctel niekto telefónom telefonovať, strácal signál...Apple začal tvrdiť, že chyba je sofwarová a hodil na trh aplikáciu, ktorá samozrejme nepomohla, ale ukazovala lepší resp. plný signál výsledkom čoho bolo že hovor spadol aj napriek dobrému signálu...Apple vyslovene zakazníkov zavádza...u Ipodu je dodnes obrovské množstvo súdnych prípadov ktoré firma prehrala, pretože sa zistilo že batérie v Ipodoch sú navrhnuté tak, aby sa po 18 mesiacoch začali kaziť, pretože firma chcela aby si zákazník kúpil nový prehrávač...zvrátená logika - Apple sa prezentuje ako najekologickejší výrobca elektroniky - nuž zisti si prečo v Ghane je najväčšie smetisko výrobkov Apple - všetko to vyvážajú a tvária sa ekologicky...to je len taký náčrt charakteru tejto firmy, ktorá si zákazníkov neváži...
@wayne cize vsetke problemy, ktore ma apple su odsudeniahodne a mali by vsetci zodpovedni horiet v pekle a vsetky problemy, s ktorymi sa potykaju htc, samsungy a ine telefony su v pohode, pretoze to nie su natolko medializovane firmy?
staci si kuknut fora jednotlivych vyrobkov, kolko problemov s cim je, pripadne spravy, ktore sa zas natolko medializuju, pretoze to jednoducho dany magazin/clanok neuzivi
apple je jednoducho zlata bana na akykolvek bulvar alebo pretrcanie problemov, kedze je to snad najviac medializovana firma na svete
antenagate bol pritomny len na niektorych iphonoch. ja som na mojom problem nezaznamenal, ani frajerka, ani kamos, ani otec kamarata
ale je fakt, ze ten problem bol pritomny vo vacsine zariadeni
ak hovorime o vazeni si zakaznikov:
niekolkokrat som pisal priamo na apple service, vzdy som dostal promptnu odpoved, hned do niekolkych sekund, rovnako vratenie penazi za aplikaciu, s ktorou som bol nespokojny, ci ked moj brat omylom nakupil nejaky content v inn app. dani ludia so mnou ostali v kontakte este niekolko dni a preventivne sa dotazovali, ci je vsetko v poriadku, ci mi prisli peniaze na ucet a ci nahodou este nepotrebujem s niecim poradit
od znamych, ktori ziju v statoch zas pocujem, ze ak sa im pokazi to, alebo hento, zajdu do najblizsieho apple store a na mieste im vymenia chybny kus za novy (ak je samozrejme na sklade). ak nie, posielaju ho na adresu hned na dalsi den.
rovnaku politiku sa snazi aplikovat na slovensku napriklad swp, kde ak si kupis ipad a najdes tam chybne pixely, odnesies do predajne a daju ti za to novy kus
rovnako to iste s priplatkom za apple care
ono, jedna vec je to, co vsetko sa popise, aby noviny zarabali, druha, aby si clovek dokazal utvorit vlastny nazor, po zisteni si informacii z viacerych zdrojov
@trdelniiiq zabudol som aj na prístup Apple k softwaru - do Ipodu, Iphonu potrebuješ špeciálny sotware aby si si tam mohol nahrať hudbu, žiadna podpora video formátov ako divx a xvid, všetko si musíš skonvertovať cez ich software...tiež je zaujímavé že väčšinu aplikácií ktoré máš na androide zadarmo, si u apple musíš zaplatiť...a to nehovorím ani o sotwarových obedzeniach telefónu, kde si ho musíš odblokovať aby si ho mohol normálne používať aj na niečo iné ako telefonovanie a hudbu (samozrejme tým stratíš záruku)...nemyslím si že apple je pastva pre novinárov a ich články, je to firma ako každá iná - možno na slovensku z nej robia média nejakú modlu, neviem...apple je skrátka drahé sklamanie, a ľudia čo si ho kúpi sa delia na 2 skupiny - 1. skupina - ľudia ktorí si ho kúpia, ale nakoniec zistia že si mohli za menšiu sumu kúpiť produkt ktorý by bol lepší...a 2. skupinu - ľudí ktorí si produkty od Apple kúpia, a časom prídu nato že to asi nebolo dobré, ale hrdosť a hanba im bránia priznať si že spravili chybu a tak radšej ostanú ospevovať apple...ty patríš zrejme do tej 2. skupiny...a ak si si nevšimol, ja tu vravím k téme nezaujato a snažím sa zakladateľovi diskusie pomôcť...ty si tu očividne zaujatý, si fanatik Apple alebo pre nich robíš a tomu sa rovnajú aj tvoje odpovede...
vidim, ze ako inteligentny clovek, ides sudit a hodnotit ineho cloveka len na zaklade 1 prispevku v teme
tlieskam ti s takym postojom v zivote urcite daleko zajdes
zabudol si na skupinu ludi, ktori su jednoducho spokojni s vyrobkom, pretoze im funguje a nemaju ziaden problem
nemam absolutne ziaden problem prejst ku konkurencii, ak by mi poskytal vsetko to, co mam pri apple..sam dokonca uvazujem, ze ak by som nemal iphone, hned by som siel k lumii a WP
co mi povies na toto?
nie som vobec zaujaty fanusik applu a uz vobec nie je moja modla
co si tak vsimam, som snad najkritickejsi pouzivatel, pretoze co robi apple posledne 2-3 roky je na mna moc a nesuhlasim tak s 60% ich rozhodnutiami
patrim do skupiny ludi, ktori pouzivaju/li apple este za cias jobsa, kedy bola trochu ina politika, inak sa pristupovalo k zariadeniam a boli na to kladene ine naroky
zial, o dprichodu cooka to ide dole vodou
ale nebudem sa tu spovedat cloveka, ktory je jasny priklad klasickeho apple hatera, co je nad slnko jasnejsie
tak ti prajem vela zdaru v zivote, pri sudeni ludi, ktorych nepoznas a pri tvojej kategorizacii dalsich ludi len na zaklade nejakeho domneleho postupu
@19 vyjadril by som sa aj k tym veciam ohladom SW, domnelej nepouzitelnosti bez JB ale to by som zas dostal jednosmerne orientovany postoj, ktory nebude odzrkadlovat nic ine, nez tvoj obmedzeny nazor
@trdelniiiq ak chceš aby som ťa nebral ako Apple fanúšika ale ako človeka rozumne uvažujúceho tak sa prestaň takto správať a začni rozmýšľať...kde ja v živote zájdem a ako sa mi bude dariť teba trápiť nemusí, a ani mňa...ja sa budem mať nadpriemerne dobre...
nie som Apple hater, ale ak sa mi niečo nepáči tak to poviem a svoj názor si viem obhájiť...
k Stevovi Jobsovi - pre mňa kedysi veľký vzor, ale aj hlboké sklamanie práve pre jeho prístup k nespokojným zákazníkom...pri Iphone 4 keď ľudia strácali signál ak chytili telefón pri telefonovaní tak ako boli zvyknutí odpovedal skutočne obdivuhodne, vraj aby ho tak nedržali...This doesn't just happen to the iPhone, Nokia, Motorola... other phones have this issue - investoval desiatky miliónov aby to dokázal, ale nedokázal nič...
@wayneja ty sa do toho, ako rozmyslam starat nemusis, s mojim uvazovanim nemam problem ani ja, ani profesori na vyske, ani moj okruh znamych, ci ludmi, s ktorymi pridem do kontaktu
ano, ak sa cloveku nieco nepaci, povie svoj nazor
no ako som si vsimol, zacal si hadzat a generalizovat vsetkych pouzivatelov do dvoch skupin a v oboch si jasne artikuloval svoj negativny postoj a to, ze vsetci pouzivatelia su bud tupe ovce bez rozumu alebo nespokojni s kupou
poznam x ludi, znamych, uspesnych, inteligentnych, ktori su s macom spokojni nadmieru a nie su to v ziadnom pripade hlupe ovecky, ktore to maju kvoli prestizi alebo by kupu lutovali
tak v prvom rade prestan urazat ludi len preto, ze tebe dany vyrobok nesedi a predovsetkym ty sa pozri na danu problematiku rozumnejsie
uz som tu na danu temu popisal kvanta prispevkov a boli ludia, ktori hoc nie su nadseni applom, no nevyjadrovali sa na adresu pouzvatelov, akoby to boli nejake nizsie formy zivota bez mozgu, co je prave pripad tvojej reakcie a hierarchizacie ludi do tych 2 skupin
nemam teda problem komunikovat na akukolvek temu s kymkolvek, no len ak dodrziava urcite pravidla komunikacie a neosocuje ludi, pripadne nema ciernobiele videnie, pricom nerespektuje ziadne ine odchylky
je ale pravda, ze podobny problem s antenou mali aj ine telefony, ak by sa mi chcelo, siel by som prehladat archiv vazenych internetovych magazinov, ktori o danej teme co to popisali, no nebudem tu teraz saskovat len preto, aby som niekomu na birdzi dokazoval moju pravdu
zboznujem tie neustale pindy a hlavne to, ako sa snazi vacsina ludi spravit z pouzivatelov applu nejake hlupe, sproste opice bez rozumu, lutujuce vyhodene peniaze
potom mi z toho vyplyva, ze nie my sme ovce ale vsetci ti, ktori maju vkuse potrebu napindat, nezistia si niektore fakty/nevyhovuje im to a hned sme v zasade idioti a vsetko, co ma na sebe nakusnute jablko je len predrazeny piece of shit
V živote by som to nepovedal, v škole pracujem na MAC-och, teda mali by sme. Kúpil som si Lenovo notebook pretože sa mi na tom robí lepšie, ale je tu jeden háčik kedže ako v budúcnosti mám v pláne hrávať na akciách a produkovať hudbu. Apple je na to najvhodnejší po všetkých stránkach. Stabilný, nepadá, výdrž a neprehrieva sa toľko ako napr. môj i7dmičkový 15palcový book. ktorý stojí asi tak isto.
@kosmiklove tak ale mne to nevadi..ked to niekomu nevyhovuje, nech sa paci.. ked ma na to svoje dovody, nech sa paci..ak su tie dovody normalne, nech sa paci
ved preboha nie kazdemu sedi to iste a nie kazdy ma rovnake preferencie
ale donekoncna nadavat a furt opakovat tie iste argumenty, vytahovat veci, o ktorych si clovek nic nezisti, len to opakuje, lebo to opakuju vsetci, ktori nadavaju na apple, furt dookola vytahovat antenagate a delit userov na hlupe ovce a tych, co lutuju vyhodene peniaze, tak..toto je uz za hranicou unosnosti..a to som si povedal, ze na podobnych ludi prestanem reagovat
hej ludia ďakujem za nazory.....ale ja som napisal praveže si ho nechcem kupiť len kvoli značke pripadne kvoli tomu že ho všetci, kolegovia a známy majú...ale chcel som vedieť či skor "posluži" vydrži možno ako ostatné, resp. v čom su lepšie.......a ake mate s nim skúsenosti....a len ma to tak zaujalo aký mate názor na tieto produkty vy....no určite si o nich pozriem viac....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale naozaj- ja osobne nemám voči tomu nejak vyhranený názor, je pravda že iOs je vcelku rýchly, ale taký výkon majú notebooky iných značiek. ale jediná vec od applu nad ktorou premýšlam či kúpim je iPad, inak nevidím niečo veľmi "úžasné" na jabĺčku
a keď lahšie tak sa pozri inak radšej na ultrabooky
apple ma snad najlepsi customer service aky som videl
a ked si priplatis nejakych 50€, mas 24 hodinovu podporu a vymenu poskodeneho zariadenia za nove, prakticky bez otazok
neviem, nejak som neni zastancom apple produktov, tym vsak netvrdim, ze su zle..maju klady aj zapory.. ale osobne si myslim, ze maju pomerne vysoke ceny za svoje produkty...
orientovat sa podla toho, ze to maju tvoji kamarati, to je dovod na kupu jak cip
- : cena
staci si kuknut fora jednotlivych vyrobkov, kolko problemov s cim je, pripadne spravy, ktore sa zas natolko medializuju, pretoze to jednoducho dany magazin/clanok neuzivi
apple je jednoducho zlata bana na akykolvek bulvar alebo pretrcanie problemov, kedze je to snad najviac medializovana firma na svete
antenagate bol pritomny len na niektorych iphonoch. ja som na mojom problem nezaznamenal, ani frajerka, ani kamos, ani otec kamarata
ale je fakt, ze ten problem bol pritomny vo vacsine zariadeni
ak hovorime o vazeni si zakaznikov:
niekolkokrat som pisal priamo na apple service, vzdy som dostal promptnu odpoved, hned do niekolkych sekund, rovnako vratenie penazi za aplikaciu, s ktorou som bol nespokojny, ci ked moj brat omylom nakupil nejaky content v inn app. dani ludia so mnou ostali v kontakte este niekolko dni a preventivne sa dotazovali, ci je vsetko v poriadku, ci mi prisli peniaze na ucet a ci nahodou este nepotrebujem s niecim poradit
od znamych, ktori ziju v statoch zas pocujem, ze ak sa im pokazi to, alebo hento, zajdu do najblizsieho apple store a na mieste im vymenia chybny kus za novy (ak je samozrejme na sklade). ak nie, posielaju ho na adresu hned na dalsi den.
rovnaku politiku sa snazi aplikovat na slovensku napriklad swp, kde ak si kupis ipad a najdes tam chybne pixely, odnesies do predajne a daju ti za to novy kus
rovnako to iste s priplatkom za apple care
ono, jedna vec je to, co vsetko sa popise, aby noviny zarabali, druha, aby si clovek dokazal utvorit vlastny nazor, po zisteni si informacii z viacerych zdrojov
takze nerad by som tu zase flamoval a stravil 3 dni dohadovanim sa
nepaci sa? nekupuj
mas dobre skusenosti? kup
bodka..zbytocne tu zase riesit vsetky tie veci okolo, ktore su snad v kazdej jednej teme o appli
1. po kazdej velkej potrebe sa vytieras aspon 20 eurovkou
2. si umelec/producent, ktory produkuje na notebooku
3. si lenivy riesit troubleshooting, chces system, ktory proste funguje aj ked ma velmi obmedzene moznosti a pochopi ho aj primitiv
vidim, ze ako inteligentny clovek, ides sudit a hodnotit ineho cloveka len na zaklade 1 prispevku v teme
tlieskam ti s takym postojom v zivote urcite daleko zajdes
zabudol si na skupinu ludi, ktori su jednoducho spokojni s vyrobkom, pretoze im funguje a nemaju ziaden problem
nemam absolutne ziaden problem prejst ku konkurencii, ak by mi poskytal vsetko to, co mam pri apple..sam dokonca uvazujem, ze ak by som nemal iphone, hned by som siel k lumii a WP
co mi povies na toto?
nie som vobec zaujaty fanusik applu a uz vobec nie je moja modla
co si tak vsimam, som snad najkritickejsi pouzivatel, pretoze co robi apple posledne 2-3 roky je na mna moc a nesuhlasim tak s 60% ich rozhodnutiami
patrim do skupiny ludi, ktori pouzivaju/li apple este za cias jobsa, kedy bola trochu ina politika, inak sa pristupovalo k zariadeniam a boli na to kladene ine naroky
zial, o dprichodu cooka to ide dole vodou
ale nebudem sa tu spovedat cloveka, ktory je jasny priklad klasickeho apple hatera, co je nad slnko jasnejsie
tak ti prajem vela zdaru v zivote, pri sudeni ludi, ktorych nepoznas a pri tvojej kategorizacii dalsich ludi len na zaklade nejakeho domneleho postupu
pekny vecer
nie som Apple hater, ale ak sa mi niečo nepáči tak to poviem a svoj názor si viem obhájiť...
k Stevovi Jobsovi - pre mňa kedysi veľký vzor, ale aj hlboké sklamanie práve pre jeho prístup k nespokojným zákazníkom...pri Iphone 4 keď ľudia strácali signál ak chytili telefón pri telefonovaní tak ako boli zvyknutí odpovedal skutočne obdivuhodne, vraj aby ho tak nedržali...This doesn't just happen to the iPhone, Nokia, Motorola... other phones have this issue - investoval desiatky miliónov aby to dokázal, ale nedokázal nič...
ano, ak sa cloveku nieco nepaci, povie svoj nazor
no ako som si vsimol, zacal si hadzat a generalizovat vsetkych pouzivatelov do dvoch skupin a v oboch si jasne artikuloval svoj negativny postoj a to, ze vsetci pouzivatelia su bud tupe ovce bez rozumu alebo nespokojni s kupou
poznam x ludi, znamych, uspesnych, inteligentnych, ktori su s macom spokojni nadmieru a nie su to v ziadnom pripade hlupe ovecky, ktore to maju kvoli prestizi alebo by kupu lutovali
tak v prvom rade prestan urazat ludi len preto, ze tebe dany vyrobok nesedi a predovsetkym ty sa pozri na danu problematiku rozumnejsie
uz som tu na danu temu popisal kvanta prispevkov a boli ludia, ktori hoc nie su nadseni applom, no nevyjadrovali sa na adresu pouzvatelov, akoby to boli nejake nizsie formy zivota bez mozgu, co je prave pripad tvojej reakcie a hierarchizacie ludi do tych 2 skupin
nemam teda problem komunikovat na akukolvek temu s kymkolvek, no len ak dodrziava urcite pravidla komunikacie a neosocuje ludi, pripadne nema ciernobiele videnie, pricom nerespektuje ziadne ine odchylky
je ale pravda, ze podobny problem s antenou mali aj ine telefony, ak by sa mi chcelo, siel by som prehladat archiv vazenych internetovych magazinov, ktori o danej teme co to popisali, no nebudem tu teraz saskovat len preto, aby som niekomu na birdzi dokazoval moju pravdu
apple ma perfektne vyladený softwer a to je podla mna jedna z hlavných veci, ale zase sa musim opakovať 100 ludi 100 chuti
Trochu ma prekvapil kamarat ked mi povedal po mesiaci: ,,kámo pocuj pada mi windows,, čerstý windows 8
zboznujem tie neustale pindy a hlavne to, ako sa snazi vacsina ludi spravit z pouzivatelov applu nejake hlupe, sproste opice bez rozumu, lutujuce vyhodene peniaze
potom mi z toho vyplyva, ze nie my sme ovce ale vsetci ti, ktori maju vkuse potrebu napindat, nezistia si niektore fakty/nevyhovuje im to a hned sme v zasade idioti a vsetko, co ma na sebe nakusnute jablko je len predrazeny piece of shit
2. Lebo máš plnú riť peňazí
3. Pretože chceš k non-apple high end notebooku alternatívu za rovnakú cenu a nižšie parametre
4. (Toto je diskutabilné) Pretože máš radšej macovské "odrody" programov.
5. Rajcuje ťa ten úžasný displej
ved preboha nie kazdemu sedi to iste a nie kazdy ma rovnake preferencie
ale donekoncna nadavat a furt opakovat tie iste argumenty, vytahovat veci, o ktorych si clovek nic nezisti, len to opakuje, lebo to opakuju vsetci, ktori nadavaju na apple, furt dookola vytahovat antenagate a delit userov na hlupe ovce a tych, co lutuju vyhodene peniaze, tak..toto je uz za hranicou unosnosti..a to som si povedal, ze na podobnych ludi prestanem reagovat
ty si asi na internete čítal skúsenosti niekoho kto počul niekoho kto videl na fóre...