deják mám rada ! lebo sa na to skoro vôbec nemusím učiť na písomku si to pozriem pred hodinou, + roky na ťaháku, písomku dám na 2-3, a potom idem odpovedať (čo sa naučím ráno za 15 min), a na konci roka som zatial mala vždy 1 aj keď mi vychádzala 3, no proste som mala protekciu, keďže nás to učí suseda
tiež som ho nenávidel... neviem načo sa na tento predmet tak tlačí, keď je dôležitý možno tak pre tých, čo idú študovať právo, históriu atď.
kto sa nechce naučiť dejiny národa, tak mu ani nejaký dejepis nepomôže, naopak, koho to zaujíma, nájde si to aj nad rámec osnov... ale to je tak s každým predmetom
ani ja neznasam dejak a mam radsej ovela biolu chemiu a tak a hen pome si zas navzajom picovat lebo jeden nema rad to druhy zas to a ideme mudrovat ktory predmet je lepsi ..
nemyslel som si, ze to poviem....ale uuplne staci si pockat na strednu......mam pocit ze zmenis nazor... .....za ZS bola lahoda pohoda, ale casom sa zvysuju naroky.....a mam pocit, no apson mne.....naroky na dejepis sa asi nejmenej zvysili.....naroky na chem a bio sli rapidne hore..to pocitis.....tam to uz nie je o pisani znaciek prvkov a elementarnych rovniciach
dejepis je obycajna rozpravka, ktoru len prerozpravas....a hadam na prve pocutie dokazes povedat nejaku rozpravku o com bola..
??? ujo Meliško by ti povedal: ty kuuurva špinaváááá neandrtalskááá.
Teraz poviem ja: Dievča zlaté s tebou je to asi ťažké keď už dejepis je pre teba hnusný predmet tak skonči ZŠ pochoď ešte 1 rok na strednej lebo musíš mať 10 ročnú povinnú školskú dochádzku a daj v škole výpoveď a seď doma ak je dejepis ťažký lebo potom už nemáš ani učilište ak je dejepis ťažký
Juj, no každého baví niečo iné, ja tu tiež nazakladám anketu Prečo musíme na Prosemináři čtení a psaní rozoberať Háchov Máj, keď je to Čech a ja som na baltistike?
@broken DOPODROBNA?!Prisadol ťa zubor?Len analýzou dajme tomu..é,spakruky, bitky na Kulikovom poli, "strašne dopodrobna", ako vravíš, by si strávil zvyšok života.
možno to u teba zapríčinili učitelia. Študujem to a je to úžasný predmet, len by sa mal podať "lákavejšou" formou. Ale sú ľudia, žiaci, ktorým proste nesadne, je to normálne. Alebo si možno ešte nenašla to obdobie, kt. by ťa zaujalo. Druhý semester som bola bombardovaná protohistóriou na slovenskom území a som si myslela, že pošlem celý deják do riti. Ale potom prišiel stredovek atď a to bolo zaujímavé. Dokonca ma viac bavia slovenské dejiny, ktoré som na gympli z duše nenávidela.
@lucia199514 to nebol vylgarizmus ale prirovnanie..a som taky jaky som..pouzivam vulgarizmy a nebudem sa pred nikym hrat na neviem co...a 99 % uzivatelov pouziva vulgarizmy tak ako ja..a ty patris isto medzi nich
si technycký typ človeka tak ako ja proste rozumovo ako chalan nesmieš to takto brať že prečo to je také ťažké .. niekomu je zas fyzika, biológia a chémia ťažká ... myslela som si že na to už každy prišiel no zdá sa že nie
ja si naopak myslim ze dejepis ze jeden z najlepsich a najdolezitejsich predmetov... teraz nemyslim nejake roky a letopocty, ale udalosti z minulosti, ktore ukazuju akych chyb sa treba vyvarovat... este ked som chodila na zakladnu mala som ucitelku dejepisu na ktoru budem vzdy spominat v dobrom lebo mi dala do zivota strasne vela... na prikladoch z historie nam vysvetlila ako byt tolerantnym a dobrym clovekom, ktory nemam problem prijat akukolvek individualitu... ci uz rasovo, sexualnou orientaciou, vierovyznanim... a okrem toho je to jediny predmet ktory rozobera vsetko okolo nas z pohladu ludskeho vnimania, kde sa naucis napriklad aj kopec veci a umeni a pod... takze aby som ukoncila prednasku... podla mna by si svoj pristup mala prehodnotit
@lucia199514 ked to tak beries, tak mas akurat tak uvod do tej chemie...tak akurat za ten polrok....nic na svojom vyjadreni nezmenim....na strednej zmenis nazor....len vyckaj casu, ako husa klasu...
zaciatok na strednej je tiez len o periodickej sustave prvkov....ale teraz sa kde ako menili plany, tak nwm...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
ty si sa hned narodil dospelý???
to su nahodou super predmety(matika, fyza, chemia), ved sa tam nemusis ucit
Tak chémia a biola sú ti v pohode? sprostosti ktoré ani nepoužiješ?
Ale vedieť tak historiu krajiny v ktorej žiješ je hrozné že?
Do dejepisu sa treba zamilovať na prvý raz (mne sa podarilo ešte na vlastivede ), alebo si vsugerovať, že ho máš rada.
Alebo pretrpieť a hlasovať za "nie" v ankete "vieš, čo sa dialo v ČSSR v "68?".
Vždy to tak bolo a aj bude, čiže s tým nič neurobíš už.
I
Č
A
a z coho su prijimacky na prirodovedecku, technicku, medicinu, farmakologiu ty mudrlant????
ja vravím o použití v každodennom živote, s historiou si stretávaš častejšie ako s nejakými vydrbanými polyhydroxyderivátmi !
kto sa nechce naučiť dejiny národa, tak mu ani nejaký dejepis nepomôže, naopak, koho to zaujíma, nájde si to aj nad rámec osnov... ale to je tak s každým predmetom
chémia je v pohode tiež...matika povedzme..ale fyzika :/ no nehnevajte sa ..
dejepis je obycajna rozpravka, ktoru len prerozpravas....a hadam na prve pocutie dokazes povedat nejaku rozpravku o com bola..
ale ja som na strednej(kvinta)
tvojimi vulgarizmami len kazdeho utvrdzujes ohladom mienky o tvojom IQ
takze moj odkaz pre teba:odporucam rozsirit slovnu zasobu
Ak ťa ten predmet učí dement jak noha tak to nie je chyba toho predmetu
Teraz poviem ja: Dievča zlaté s tebou je to asi ťažké keď už dejepis je pre teba hnusný predmet tak skonči ZŠ pochoď ešte 1 rok na strednej lebo musíš mať 10 ročnú povinnú školskú dochádzku a daj v škole výpoveď a seď doma ak je dejepis ťažký lebo potom už nemáš ani učilište ak je dejepis ťažký
bože, decko...
dejepis som vždy milovala, právne dejiny dali zabrať, ale nakoniec tam budem mať aj bakalárku.
Dejepis ma vsak nikdy nebavil, same roky a vojny a vojny a roky dookola, mozno k tomu len nemam vztah, neviem...
Ale v podstate.... velku cast mienky o predmete vytvara ucitel......
Aj nieco tak primitivne lahke ako je dejepis moze v podani nejakeho ucitela vyzerat ako peklo na zemi .
Neviem, čo Ti na histórii a na literatúre tak vadí
mozes si pozriet vsetky moje prispevky do ankiet a diskussi-nenajdes tu odo mna ani jedno hrube slovo
...no ak sa fakt na nic nehras a pises tu to co si ozaj myslis, tak uprimne lutujem
ale čo sa týka dejín tie mám rada,ale myslím dejiny uemnia
zaciatok na strednej je tiez len o periodickej sustave prvkov....ale teraz sa kde ako menili plany, tak nwm...