Ahoj, tato otazka ma uz velmi dlho trapi. Ja nechapem hlavne ludi v mojom veku (12 - 14) ktory spolu "chodia". Ako co to ma znamenat? Je nejaka hanba byt v tejto dobe single? Vysvetlite mi to carovni ludia BIRDZu. Dakujem
Ale je divne ze oni to potrebuju. Jedno dievca sa ma snazilo do vztahu dotlacit asi mesiac uplne bezdovodne. @georg21 ale ked si spolu rozumeju nemusia spolu hned chodit nie?
no takže v prvom rade je to #cool #YOLO a #lubenqamtacmuq
a v druhom... vieš láska je nevyspytateľná, jedna je skutočná, jedna je umelá a tak všeobecne ne to dosť komplikované ale pokiaľ nejde o naozaj vyspelých mladých ľudí tak tiež nechápem načo je niekomu taký vzťah v ktorom ide len o držanie za ruky a komentovanie fotiek na facebooku a tak...
ked som mala 14 tak sme taketo picoviny neriesili normalne som mala chalana kolko... tusim vyse roka ci tak dako a nikomu to neprislo divne bolo nam spolu dobre rozumeli sme si a bolo
nechapem velmi pointu fora
asi len na to aby si sem prisli ludia pomasirovat ego ake su take vztahy drbnute zle a zbytocne o__O
raz na jednej prednáške som počula, že ak takíto mladí ľudia (12-14) vyhľadávajú vzťahy, tak to väčšinou znamená, že nemali dostatok lásky a pochopenia od rodiny opačného pohlavia (dcéra od otca alebo syn od matky)...
@somnaj ja ked som mal 13 alebo 15 rokov tak som po ziadnom vztahu netuzil... (aj ked netvrdim ze som nebol platonicky zamilovany). ja ked idem zo skoly tak stretavam takich mozno 12 rocnych ako sa za ruky drzia
ja som po nich tiež túžila, keď som mala 12, ale tak ja som nevyliečiteľný romantik, milujúca od prvého nádychu, ešte to aj moje pravé meno (nie otvoreneokno) značí vo svojom gréckom či akom pôvode.
ale myslím si, že dnes sú to už len pózy u väčšiny raných pubertiakov. vždy sa však isto nájde dievča, ktoré zasnené hľadí na západ slnka a túži po tom, aby ju niekto nežne prikryl náručím a obsypal jej (nie len) jemnými božtekmi.. . aj dnes.
a ako napísal midnajt, skôr či neskôr pochopíš z vlastnej skúsenosti. každý si potrebu vzťahu definuje ináč, pretože sme každá kreatúra jedinečná a individuálna
@leaav všeobecnom medziľudskom a vzťahovom všade okolo, a ak sa tú otázku pýtaš s úprimným nepochopením, tak ti gratulujem k nadpriemerne bezproblémovému sociálnemu prostrediu.
ja si myslim ze uz v tomto veku je dobre mat ak chcete tak si to nazvyte ze spolu chodite ja by som to nazvala nejaky blizsi kamaratsky vztah ktory ale sluzi na to lepsie spoznat druhe pohlavie hlavne po mentalnej stranke nie telesnej, teda vediet ako sa treba rozpravat s druhym pohlavym ako sa ku nmu spravat a taketo skusenosti ziskavat kludne uz v 12 tich. A potom povedzme v 15 uz je ten clovek pripraveny mat vztah aj viac fyzickejsi v 17-18 uz uplne plnohodnotny aj so sexom a so vsetkym co k tomu patri,...
vzťahy vznikajú väčšinou na základe lásky..a láska je pekná,aj keď bolí..toť v skratke..inak by sa na túto tému dalo polemizovať aj dlhšie..ale u deti vztahy volané "chodenie" su založené iba na kamáratstve,len tonproste tak volajú,lebo to vidia všade okolo ...druhá varianta..myslia si,že je to cool a že sú viac zaujímaví..mám ešte jeden starý blog,kde chodia dievčatá vo veku 10-14 rokov(hlavne11) a keby ste videli čo tie riešia..postavu,oblečenie,chalanov,populárnosť...je mi z toho vždy divne,keď to čítam..kde majú detstvo? Alebo v dnešnej dobe znamená detstvo úplne niečo iné?
vzdy lepsie v 12 tich s niekym chodit aj ked to chodenie nie je ani nahodou len to tak tie deti volaju lebo tym chcu byt cool podla mna vztah V 12 tich na baze povedzme pisania si peknych sms, pisania si na fb a v reali rozpravania sa a drzania sa za ruky, maximalne nejaka pusa na licko.. vzdy lepsie hovorim takto postupne poznavat druhe pohlavie ako dopadnut ako uz som na birdzi tu aspon 2 x citala ze mam 19 som panic v zivote som sa ani nebozkaval a strasne sa hanbim dievcat...
tak to ja nechapem v 14r som behala v roztahanych teplakoch po ulici na skejte ..a teraz je to skoro na stejno ibaže mam o par rokov viac a teplaky nahradili rifle.
lebo to je ludom od zaciatku zivota davane ako vzor - parove spoluzitie muza a zeny. je to v kazdej rozpravke, v kazdom seriali, v kazdom filme..uplne vsade.
poviem ti to z môjho hľadiska, do VŠ mi to nechýbalo, ale ako som začal stretávať čoraz častejšie zaľúbené páry, uvedomil som si, že by som chcel i ja vzťah a nie samotu, chcel som zistiť, aké je to byť zaľúbený a musím povedať, že je to nádherné, no občas i bolestivé
@leaav vzťahy nie sú potrebné, pozri sa na ostatné živočíšne druhy, napr. tygre, dojebú, a samec ide het...o mláďatá sa nestará...
a síce o ľudské mláďa by bolo ťažké sa starať bez partnera, ale keď už, tak rozhodne nie sú vzťahy "potrebné" keď máš 12,13,14 rokov, ako si niektorí myslia že silne o niečo prichádzajú keď v 14tich ešte nemali v hrdle strčený niekoho jazyk! (a keby len jazyk v hrdle, podaktorí...)
@somnaj v tvojom veku fakt nerieš takéto veci, a smej sa na nich, bude ti lepšie, takéto správanie pochopíš keď budeš starší a budeš SCHOPNÝ mať normálny vzťah, lebo to čo majú tvoji rovesníci, to nie sú vzťahy
preto že to dobre znie - "mám chalana", "chodíme spolu" "som s ním" "je to môj chalan" - pre toto "chodia" spolu deti v tvojom veku, a tiež mladšie. ale to nie vzťah, takže to ním ani nemusíš nazývať
česť ultramegavyspelým výnimkám, ale tie sú myslím natoľko inteligentné, že práve tie do vzťahu nepôjdu v 12-13-14
takze nechcelo sa mi to citat stale, ale kedy ma vlastne clovek vliezt do prveho vztahu ? aaj ked toto je taky typicky detsky vztah ale potrebuje to aby sa aspon trocha naucil existovat z niekym inym lebo ked pride normalny vztah zrazu nebude vediet, vztah je hlavne o kompromisoch a az potom o laske myslim ked sa na to pozriem z dlhodobeho hladiska, ako rozvedeny o tom nieco viem
ja to tiež absolútne nechápem, pri takýchto prípadoch si vždy spomeniem na moju kamarátku, ktorá keď mala 12, snažila sa ma presvedčiť, že chodí s mojím vtedy 11-ročným bratom a že je to supervážny vzťah! (pritom celý ich "vzťah" spočíval v tom, že sa sem-tam pozdravili a na písali si na facebooku a pozor na to, niekedy mu dokonca aj napísala že ho má rada!
a najlepšie bolo, keď sa mi snažila natlačiť do hlavy "ty máš 14 rokov a ešte si s nikým nechodila? to je podľa mňa choré, mala by si si niekoho rýchlo nájsť... pozri na mňa, ja mám 13 a už som vystriedala aspoň 15 chalanov"
a najhoršie na tom všetko je, že ona to všetko myslela vážne (ach)
prečo ľudia potrebujú rodinu? prečo ľudia potrebujú kamarátov?
pre to isté prečo potrebujú aj lásku.... človek je tvor spoločenský... nežije ako samotár niekde v zahrabaný v nore...
potrebuje cítiť, že má pri sebe niekoho komu na ňom záleží... že sa má s kým porozprávať.. zdielať svoje trápenia a radosti... potrebuje cítiť, že sa má o koho oprieť... že je tu pre neho niekto, kto ho ľúbi a on ľúbi jeho... že .............. načo vlastne o tom písať? veď je to celkom normálne, jednoduché a prirodzené potreba človeka milovať a byť milovaný.....
a v akom veku? každý je na vzťah pripravený inokedy... niekto sa vie aj v 13-14 správať vo vzťahu aj vyspelo, rozumne a skutočne sa to dá nazvať vzťahom... a niekto je ešte také deculo, ktoré rieši v tom "vzťahu" hlúposti... keď sa na to pozrie nezainteresovaný človek tak mu je skôr do smiechu a v žiadnom prípade by to vzťahom nenazval....
----- záleží hlavne na tom či ten človek ide do vzťahu preto, že skutočne ľúbi alebo preto aby niekoho mal lebo je to "cool" ...
@wazp@39 lebo ľudia sú plný predsudkov a nedokážu si priznať, že aj mladý človek môže mať plnohodnotný vzťah buď "vôl zabudol, že telaťom bol" alebo si práve pamätajú akí boli oni v tom veku a nepripúšťajú, že niekto môže byť v tom veku na inej úrovni vyspelosti/rozmýšľania/správania.......
mne tiez nejak extra vztah nechyba... teda chyba, ale potom najdem vzdy viac dovod preco byt radsej sama ako s niekym
a tak mozno sa tento moj nazor zmeni a zistim, ze niekoho potrebujem, ale momentalne to neriesim a urcite by som nechodila s niekym len preto, aby som mohla povedat, ze niekoho mam
v 99 percentach len preto lebo to robia aj ostatni, aj ked si mozno myslia ze hladaju lasku alebo co, normalny vztah v 14 rokoch nemoze byt o sexe ani ziadnej telesnej tuzbe...ked chces tak prosim vyskusaj si to ale nieje hanba byt single, niekedy proste clovek nenajde toho spravneho-takych si vazim este viac co sa nekurvia a nepredstieraju naklonnost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
a v druhom... vieš láska je nevyspytateľná, jedna je skutočná, jedna je umelá a tak všeobecne ne to dosť komplikované ale pokiaľ nejde o naozaj vyspelých mladých ľudí tak tiež nechápem načo je niekomu taký vzťah v ktorom ide len o držanie za ruky a komentovanie fotiek na facebooku a tak...
kladieš príliš zložitú otázku na dnešný večer
akože ešte pochopím tie "lásky" štrnásťročných, ale toto už nie
» www.birdz.sk/webka/mirka7/fo...
nechapem velmi pointu fora
asi len na to aby si sem prisli ludia pomasirovat ego ake su take vztahy drbnute zle a zbytocne o__O
1. gratulujem že to vidíš takto
2. závidím že to ešte stále vidíš takto
3. vysvetľuje sa to dosť ťažko
4. čím dlhšie to budeš nechápať, tým dlhšie budeš mať o problém menej.
5. skôr či neskôr pochopíš sám z vlastnej skúsenosti
6. ...tak načo sa to snažiť vysvetľovať?
ale myslím si, že dnes sú to už len pózy u väčšiny raných pubertiakov. vždy sa však isto nájde dievča, ktoré zasnené hľadí na západ slnka a túži po tom, aby ju niekto nežne prikryl náručím a obsypal jej (nie len) jemnými božtekmi.. . aj dnes.
a ako napísal midnajt, skôr či neskôr pochopíš z vlastnej skúsenosti. každý si potrebu vzťahu definuje ináč, pretože sme každá kreatúra jedinečná a individuálna
od kedy sú vzťahy potrebné?prečo ľudia potrebujú vzťahy?
hovoríš ako o nejakej veci,ktorá ľudí obťažuje,ktorá je naviac.
lenže keby nebolo vzťahov (a lásky,áno) tak by si ani ty nebol.
vzťahy (také založené na láske,ozajstnej) sú "potrebné" vtedy,keď to tak cítiš.
"hovoríš ako o nejakej veci,ktorá ľudí obťažuje,ktorá je naviac."
...a ty toto konštatuješ ako keby bolo divné a nepochopiteľné že si niekto na základe diania všade okolo utvorí takýto názor
a síce o ľudské mláďa by bolo ťažké sa starať bez partnera, ale keď už, tak rozhodne nie sú vzťahy "potrebné" keď máš 12,13,14 rokov, ako si niektorí myslia že silne o niečo prichádzajú keď v 14tich ešte nemali v hrdle strčený niekoho jazyk! (a keby len jazyk v hrdle, podaktorí...)
@somnaj v tvojom veku fakt nerieš takéto veci, a smej sa na nich, bude ti lepšie, takéto správanie pochopíš keď budeš starší a budeš SCHOPNÝ mať normálny vzťah, lebo to čo majú tvoji rovesníci, to nie sú vzťahy
česť ultramegavyspelým výnimkám, ale tie sú myslím natoľko inteligentné, že práve tie do vzťahu nepôjdu v 12-13-14
a najlepšie bolo, keď sa mi snažila natlačiť do hlavy "ty máš 14 rokov a ešte si s nikým nechodila? to je podľa mňa choré, mala by si si niekoho rýchlo nájsť... pozri na mňa, ja mám 13 a už som vystriedala aspoň 15 chalanov"
a najhoršie na tom všetko je, že ona to všetko myslela vážne (ach)
*napísali si
*na tom všetkom
pre to isté prečo potrebujú aj lásku.... človek je tvor spoločenský... nežije ako samotár niekde v zahrabaný v nore...
potrebuje cítiť, že má pri sebe niekoho komu na ňom záleží... že sa má s kým porozprávať.. zdielať svoje trápenia a radosti... potrebuje cítiť, že sa má o koho oprieť... že je tu pre neho niekto, kto ho ľúbi a on ľúbi jeho... že .............. načo vlastne o tom písať? veď je to celkom normálne, jednoduché a prirodzené potreba človeka milovať a byť milovaný.....
a v akom veku? každý je na vzťah pripravený inokedy... niekto sa vie aj v 13-14 správať vo vzťahu aj vyspelo, rozumne a skutočne sa to dá nazvať vzťahom... a niekto je ešte také deculo, ktoré rieši v tom "vzťahu" hlúposti... keď sa na to pozrie nezainteresovaný človek tak mu je skôr do smiechu a v žiadnom prípade by to vzťahom nenazval....
----- záleží hlavne na tom či ten človek ide do vzťahu preto, že skutočne ľúbi alebo preto aby niekoho mal lebo je to "cool" ...
Je to stále len o tom jednom človeku.
Je na ňom, či chce byť sám, alebo chce mať spoločnosť toho druhého.
Potom, či chce byť milovaný a mať dlhodobejší/vážnejší vzťah alebo len povrchná/platonická láska.
(v skratke)
mne tiez nejak extra vztah nechyba... teda chyba, ale potom najdem vzdy viac dovod preco byt radsej sama ako s niekym
a tak mozno sa tento moj nazor zmeni a zistim, ze niekoho potrebujem, ale momentalne to neriesim a urcite by som nechodila s niekym len preto, aby som mohla povedat, ze niekoho mam
Ale k téme nezaoberaj sa tým ono to príde samo a potom pochopis všetko načo sa teraz pytas
takze je to na tebe co chces