Prečo mi nikdy nemôže vyjsť niečo tak, ako som si to predstavovala???
Už od začiatku týchto prázdnin som sa tešila kedy moji rodičia odídu niekam na dovolenku...bez toho, aby ma nútili ísť tam s nimi.....prvá mesiac nič....žiadne dovolenky, nič....ja som teda chodila bez nich....stanovačky, Švédsko, ďalšie stanovačky.....dr
ja by som sa tesil na dovolenku s rodicmi kedze som nikdy na ziadnej nebol...aj ja som mal na toto leto iste plany zial ako kazde leto uplne stroskotali...boze dievca to je fakt take strasne ist na dovolenku s rodicmi? az tak velmi sa ich tuzis zbavit heh...no stava sa to je zakon schvalnosti
no pravdupovediac nie je to až také strašné ísť s nimi na dovlelnku, ale aspoň jedno leto som si chcela užiť aj bez nich.....len tak nech sa vyparia...lebo je pravda, že toto leto mi lezú riadne na city....
Tie sú síce vtipné, ale rovnako ako "všeobecný" zákon schválnosti sa moc nehodia na debaty typu "zákon schválnosti je sviňa" a pod. ako keby to bol "platný" zákon ...
Mne hovor niečo skoro dva týždne na začiatku prázdnin bola u nás babka lebo mamina išla s priatelom do polska a ona sa pohádala s dedom no oni sa vrátili a bola tu furt čo by mi možno ani tak nevadilo keby som sama a jej neprekáža môj vzťah s frajerom čiže plánovaného byť s ním čo najviac ako sa dá sme boli spolu uplne málo...
medzi tým aj odišla a sem tam došla na víkend čo mi postupne začalo prekážať no vždy našťastie odišla. Ked bolo koniec júla tak si mamina s priatelom objednali dovolenku na 12 dní ešte sa ma mama pýta či chcem byť sama a či nemá zavolať babku. Ja že nie chcem byť sama aspon niekedy 365 dní v roku ma niekto otravuje pýta sa ma kam idem hovorí že mam upratať a otravuje celá natešená som bola že budem sama okupovať byt s kocúrom.
Víkend pred tým než išli sme boli na chate s frajerom a jeho kamarátmi. Vrátim sa lebo v nedelu odlietali a on ich slubil odviezť dojdem unavená s chaty idem spať a za chvílu zazvonia zvonečeky u dverí a počujem ako vošla babka. Skoro ma porazilo. Došla mama či idem obedovať a ked som sa jej pýtala na babku povedala že bude tu celý čas a aspon nemusím ísť ja do Nových Zámkov. Ani si neviete predstaviť aká som bola vytočená.
@8 tak toto by ma vážne vedelo vytočiť do nepríčetnosti.....človeče....ono sú tí rodičia a starý rodičia a všetci dospelí, čo majú už dospievajúce deti normálni vôbec????
@9 práve celý čas že mám frajera tak už niesom decko a nemala by som oslavovať den detí (to furt babka) ale ked som došla vtedy za nimi a vynadala mame že vie len klamať že mi slúbila že budem sama tak ma označili za nafučené decko a že nemôžem byť sama lebo nezarábam (ako keby mi nemohli nechať peniaze na 12 dní). Mala som mať cez august brigádu aby som mame vrátila peniaze čo som jej minula ale potom som jej ich aj tak vrátila a ona na mna povie že som jej slúbila že cez august budem robiť aj ked som jej povedala že to som chcela len kvôli tomu aby som jej vrátila tie peniaze :/
Od priatela chcela aby ich odviezol na letisko aby sem tam preparkoval auto aby len tak nestálo tak dlho na jednom mieste proste samé láskavosti a aj jeho to už vytočilo že on má robiť láskavosti ale oni nie sú schopní urobiť žiadne :/
@10 mno tak akože aj naši veľa vecí len sľubujú a nič nedodržia...a furt ma len kritizujú a nevedia za nič poďakovať tak ako a čudujú sa potom ako sa s nimi rozprávam a vtedy ma označia za drzé, papuľnaté a nevychované decko...ako ja ich vážne nechápem...babka sa aspoň do mňa nestará....tá ma furt tlačí do kostola....síce aj to ma vytáča ale v pohode....
@11 presne proste ja musím všetko urobiť ako zapískajú ale aby mi niečo vrátili to nie :/ teda ocino mi sem tam niečo dá čo aj neslúbil ale to preto lebo už spolu nebývame ale mamina tak to musím furt upratovať a furt mi len nadáva že nič doma nerobím ako keby som bola otrok ved ked sa vrátim zo školy tiež chcem mať chvílu pokoj od všetkého a nie hned dojsť a že kým oni do troch hodín dojdu vyupratovať celý byt to nie je zábava ale to asi čaká mama
@12 mno asi tak nejako...ja prídem zo školy hneď upratať mi kážu a potom si chcem oddýchnuť a zasa že učiť sa mám....už toho mám fakt plné zuby...preto som sa trochu tešila že aspoň cez prázdniny budem mať chvíľu voľna keď oni odídu niekam ale nikdy sa nič nedarí...už ma z toho fakt klepne asi....
Ja keď si spätne spomeniem ako som v detstve počúval aký som papuľnatý a že nemám odvrávať keď som sa normálne spýtal alebo povedal svoj názor ... By som tým ľuďom niečo pekné povedal, to je výchova ...
Teraz ma to už tak neštve, niečo si o tom pomyslím, skôr mám normálne hnev v sebe z toho z detstva kedy som nevedel tak za seba myslieť a bol som zo všetkých tých dospeláckych kecov poriadne zmätený ...
Teraz to chudákom rodičom vraciam
Občas dostanú hubovú polievku ohľadom ich vtedajšej výchovy
@13@15 hej ja vždy ked dojde mamina musím povedať čo som urobila pre chod domácnosti ako ona hovorí pritom niekedy sa nestihnem ani ohriať doma a hned či su riady odpratané, chodba povysávaná, smeti vyhodené ale ona čo dojde domov (uznávam že dlho robí) ale ona nič neurobi :/
@18 očividne tu niekto neprečítal forum mne by stačilo byť len samej ja nepijem ale ked ti celý rok niekto dýcha na krk tak chce byť človek aj sám.
už som sa aj s babkou pohádala kvôli tomu a ona že keby som tu sama tak sa nudím. Pritom niekedy chcem len tak skočiť na birdz alebo pozrieť nejaké video a ona mi dojde do izby sadne a začne sa vykecávať a potom len čakám kedy odíde :/
@17 tak im treba... ako nie že by som bola zlá na nich, predsa len sú to naši rodičia, ale občas si poriadne zaslúžia veru....
@18 ako kto tu hovorí o tom, že sa chceme ožrať???? súhlasím s @18 ... nikto tu o ožieraní okrem teba nič nehovoril...
@20 áno toto vytáča aj mňa...aj moja mama síce chodí z roboty neskoro, ale príde sadne si a nič nerobí, len mi rozkazuje...a otec ten je koľkokrát doma už od obeda a nič nespraví len pred telkou leži....oni vedia len prísť domov, kázať mi čo mám spraviť a nasierať ma....
No tak ty to vieš lepšie, že by si sa nenudila, odkiaľ má ona také dôveryhodné informácie?
Treba sa s mamou trocha dohodnúť, že si potrebuješ oddýchnuť a čoskoro to spravíš, ak si zvykneš stáť za slovom tak sa nemusí báť, že by si to neurobila, to pochopí (aj keď to neberie príliš nadšene slight_smile: aj moja, nie zrovna ústretová mamina ...
A veci typu smeti sa dajú odniesť hocikedy keď ide niekto von tak s tým by nemuseli byť veľké problémy ...
@20 a k tej babke...tak to by ma veru asi porazilo...fakt som rada, že moja babka nemá na to aby chodila k nám čas, že len čaká kedy prídeme my (musí sa totiž starať o hydinu a pod...) a, že ona sa mne nikdy nevykecáva....
@21 hej vlastne som sa zmýlila.. vždy umyje riad aby som mala na další den čo odpratávať
@22 no ja som jej to už hovorila ale aj tak som vždy tá najhoršia a ešte ona mi začne hovoriť že sa snažím mať vždy pravdu ked ona ma nepočúva. Tak som sa to naučila robiť po svojom a smeti mi dá vždy ked sú až presýpajúce sa a ja jej pritom vždy hovorím nech mi to prichystá ku dverám v sáčku nech to môžem po ceste von vyniesť lenže oni tam dávajú smeti dovtedy kým sáčok nespadne do smetiaka a smeti su aj mimo sáčok (smetiak máme v kuchyni a tam väčšinou nechodím už ked sú doma lebo tam sa fajčí čo výsostne nenávidim)
@23 hej škoda ona býva v meste s dedom sem tam je dedo ožratý a ja chápem že chce aj ona od neho vypadnúť ale ked tu je a som tu len ja a musím sa jej venovať tak mi to nevyhovuje práve vtedy ked som chcela byť sama :/ ked je mama doma tak ona sa s nou vypráva a ja si môžem isť von bez toho aby som mala výčitky že som nechala babku samú doma u nás a pod.
Ale ti poviem fakt je niečo iné keď máš doma kľud, nikto po tebe nemusí ziapať čo máš upratať, upratuješ len po sebe, nie po druhých ... Navyše to súkromie fajné, pustiť si film bez toho, aby niekto okolo teba pobehoval, pustiť si hlasnejšie hudbu bez toho, aby si niekoho rušil, pozvať domov kamoša/ku a mať pokoj ...
@30 presne...toto robievam vtedy, keď mám možnosť aspoň na pol dňa byť sama....
a určite by som sa neožierala ja nepijem...teda ako nehovorím, že som úplný abstinest, ale s hrdosťou môžem povedať, že som ešte nikdy nebola opitá a ani po tom netúžim...
@29 čo by som robila???užívala by som si samotu...pustila by som si hudbu tak hlasno ako by som chcela, odreagovala by som sa proste od každodenných stresov doma....nepočúvala by som samé rozkazy a zdrby...to by mi úplne stačilo.....kebyže mám aspoň chvíľu pokoj...na pár dní....
@34 už ani ja.....skoro všetko som robila len spontánne a iba málinko vecí som si plánovala....a aj tie mi skoro nikdy nevyšli....tak som sa len utvrdila v tom, že nič nemám plánovať....teraz sa chcem snažiť robiť VŠETKO iba spontánne...aj keď niekedy je potrebné plánovať...
@36 to je v pohode...teraz ma napadlo, že vlastne som to trochu nezrozumiteľne napísala, lebo "záťah" je väčšinou myslený v tom zmysle ako si to pochopil ty...
Ja som viac neznášal keď som bol nútený tie riady komplet vyutierať keď boli celé mokré namiesto toho, aby som ich len nechal uschnúť ... No to už teraz našťastie nehrozí ...
Ejha, babka jaká uvedomelá, aspoň jedno pozitívum ... Teda nie, žeby väčšina správ nebola brak, ale je to predsa len iná loga ako telenovely
Ale takto je to ešte jednoduchšie, telenovely nejdú stále, ale zapneš TA3 a tam sú správy furt
@39 hej som rada že su odkvapkané ja by som do takej zafajčenej kuchyne (vtedy ked ich umýva) nevstúpila fujk.. ja tam chodím len ked dojdem zo školy lebo vtedy tam nie je tak cítiť cigarety a donútila som všetkých mi poriadne zatvárať dvere lebo mama má vo zvyku vtrhnúť a rozprávať vo dverách tak jej vždy vynadám že vetrá.
a TA3 síce ide stále ale často to isté (teda tak to bolo) takže neviem či by ju to bavilo pozerať dokola
je tak uplne uplne trolilinku len ked jej niečo vysvetlujem na mobile tak sem tam zabudne ale inak vôbec :/
a máme taký uplne malý balkon v mojej izbe takže to by tiež nebola výhra keby mi tu furt chodia. Oni často fajčia. A to je byt mamininho priatela my sme sem prišli bývať a už to tak bolo on je zvyknutý a on nikdy nechce nič meniť proste je to tak
no hej preto jediné moje teritorium je izba a sem tam idem vykonať určité potreby
a ani moja sestra nefajčí sme zvyknuté skôr že je to humus a preto by som nechcela začať.. ked sme bývali chvílu inde tak som mamine povedala že mi to velmi vadí to sme bývali s jednou tetou tiež fajčila a vtedy na rok prestala a potom ako sme sa vrátili k fotrovi znova začala.. grr :/ to nervy
@47 som jediná čo má v izbe počítač a internet a oni sem chodia mamina sa hrať solitare a jej priatel na internet istý čas som tu mala na ploche velký popolník vyzerajúci ako plúca do ktorých sa odklepkával popol.. vyzeralo to odstrašujúco
@51 hej je to strašné a ešte ked fajčia spolužiaci a spolužiačky to im zvyknem surovo vytrhnúť cigaretu a hodiť na zem.. ale humusáci si ju dvihnú alebo rozlomím len potom smrdia prsty :/ fuj a neznášam ked si v mhdčke ku mne sadne niekto kto pred chvílou odhodil cigaretu, ma až napína :/
@53 no ako vnútri nefajčia ale ked idem zo školy všetci začnú vytahovať zapalovače a ked ide pred tebou húf a každý v ruke cigaretu tak to ide rovno na mna :/
a nie je to niekto vyslovene smradlavý cíti ho len člvoek čo vedla neho sedí ale aj tka mi to vadí preto mi to vlastne vadí len ked si vedla mna sadne.
A vyhodenie som už vydela asi 5 minút cesty v nasmradenom autobuse som zažila kde boli traja bezdáci každý druhý človek mal tričko cez nos a na jednej zastávke vystúpil vodič s kabínky a povedal že majú ísť všetci traja von. A potom že mu to máme povedať nabudúce lebo že on to vpredu necíti
@56 však práve uplne sa zle cítim hlava sa mi točí celý den na večer ma začala aj bolieť celkovo mi je na odpoadnutie ale nechcem ísť spať skoro lebo sa skoro zobudím ale už pôjdem za chvílu
a ja by som vtedy rada odsadla ale ked si sadnem tak ako sú dve sedačky a ja ako som pri okne tak už som lenivá na to vstať a presadiť sa a stáva sa to ešte aj v horšom prípade ked je plný autobus. Vtedy aj stačí ked sa taký človek ku mne postaví.
sorry, ale ked si planujes taku kokotinu ako je co budes robit ked tu rodicia nebudu je fakt smiesne keby si napisala, ze dala som si prihlasku na skolu napr. umelecku mam v plane robit v divadle ale neprijali ma to povayujem za stroskotanie planov
@59 pozri sa keď nemáš napísať niečo normálne na čo vôbec píšeš?? ale....v pohode...ja to beriem...máš pravdu to je naozaj stroskotanie plánov keď ťa neprijali na nejakú školu...ale ten, kto nevie aká úľava to je keď všetci vypadnú, ten nemôže pochopiť ako potom človeka dokáže nasrať keď to nevyjde....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
Tie sú síce vtipné, ale rovnako ako "všeobecný" zákon schválnosti sa moc nehodia na debaty typu "zákon schválnosti je sviňa" a pod. ako keby to bol "platný" zákon ...
medzi tým aj odišla a sem tam došla na víkend čo mi postupne začalo prekážať no vždy našťastie odišla. Ked bolo koniec júla tak si mamina s priatelom objednali dovolenku na 12 dní ešte sa ma mama pýta či chcem byť sama a či nemá zavolať babku. Ja že nie chcem byť sama aspon niekedy 365 dní v roku ma niekto otravuje pýta sa ma kam idem hovorí že mam upratať a otravuje celá natešená som bola že budem sama okupovať byt s kocúrom.
Víkend pred tým než išli sme boli na chate s frajerom a jeho kamarátmi. Vrátim sa lebo v nedelu odlietali a on ich slubil odviezť dojdem unavená s chaty idem spať a za chvílu zazvonia zvonečeky u dverí a počujem ako vošla babka. Skoro ma porazilo. Došla mama či idem obedovať a ked som sa jej pýtala na babku povedala že bude tu celý čas a aspon nemusím ísť ja do Nových Zámkov. Ani si neviete predstaviť aká som bola vytočená.
Od priatela chcela aby ich odviezol na letisko aby sem tam preparkoval auto aby len tak nestálo tak dlho na jednom mieste proste samé láskavosti a aj jeho to už vytočilo že on má robiť láskavosti ale oni nie sú schopní urobiť žiadne :/
Tak to je fakt svinské
Ja keď si spätne spomeniem ako som v detstve počúval aký som papuľnatý a že nemám odvrávať keď som sa normálne spýtal alebo povedal svoj názor ... By som tým ľuďom niečo pekné povedal, to je výchova ...
To poznám To je sranda ... Mňa sa ocino strašne rád pýta "Čo si dneska urobil?"
Zmyslom života je proste pracovať
A kto nerobil za posledný deň aspoň 8 hodín automaticky stráca právo vyjadriť názor
Teraz ma to už tak neštve, niečo si o tom pomyslím, skôr mám normálne hnev v sebe z toho z detstva kedy som nevedel tak za seba myslieť a bol som zo všetkých tých dospeláckych kecov poriadne zmätený ...
Teraz to chudákom rodičom vraciam
Občas dostanú hubovú polievku ohľadom ich vtedajšej výchovy
Ak dobre čítam niečo okolo alkoholu spomínala až jedna osoba ...
@18 očividne tu niekto neprečítal forum mne by stačilo byť len samej ja nepijem ale ked ti celý rok niekto dýcha na krk tak chce byť človek aj sám.
už som sa aj s babkou pohádala kvôli tomu a ona že keby som tu sama tak sa nudím. Pritom niekedy chcem len tak skočiť na birdz alebo pozrieť nejaké video a ona mi dojde do izby sadne a začne sa vykecávať a potom len čakám kedy odíde :/
@18 ako kto tu hovorí o tom, že sa chceme ožrať???? súhlasím s @18 ... nikto tu o ožieraní okrem teba nič nehovoril...
@20 áno toto vytáča aj mňa...aj moja mama síce chodí z roboty neskoro, ale príde sadne si a nič nerobí, len mi rozkazuje...a otec ten je koľkokrát doma už od obeda a nič nespraví len pred telkou leži....oni vedia len prísť domov, kázať mi čo mám spraviť a nasierať ma....
No tak ty to vieš lepšie, že by si sa nenudila, odkiaľ má ona také dôveryhodné informácie?
Treba sa s mamou trocha dohodnúť, že si potrebuješ oddýchnuť a čoskoro to spravíš, ak si zvykneš stáť za slovom tak sa nemusí báť, že by si to neurobila, to pochopí (aj keď to neberie príliš nadšene slight_smile: aj moja, nie zrovna ústretová mamina ...
A veci typu smeti sa dajú odniesť hocikedy keď ide niekto von tak s tým by nemuseli byť veľké problémy ...
@22 no ja som jej to už hovorila ale aj tak som vždy tá najhoršia a ešte ona mi začne hovoriť že sa snažím mať vždy pravdu ked ona ma nepočúva. Tak som sa to naučila robiť po svojom a smeti mi dá vždy ked sú až presýpajúce sa a ja jej pritom vždy hovorím nech mi to prichystá ku dverám v sáčku nech to môžem po ceste von vyniesť lenže oni tam dávajú smeti dovtedy kým sáčok nespadne do smetiaka a smeti su aj mimo sáčok (smetiak máme v kuchyni a tam väčšinou nechodím už ked sú doma lebo tam sa fajčí čo výsostne nenávidim)
A veď to odkladanie riadou pokiaľ už vyschli vlastne nie je žiadna robota ...
A to fajčenie je veru riadne svinstvo, keby mi tu niekto fajčil by som narobil riadne scény ...
Veď jej pusti nejakú telenovelu v telke a hneď zavládne obojstranná spokojnosť
Asi by sa ožierala ...
Ale ti poviem fakt je niečo iné keď máš doma kľud, nikto po tebe nemusí ziapať čo máš upratať, upratuješ len po sebe, nie po druhých ... Navyše to súkromie fajné, pustiť si film bez toho, aby niekto okolo teba pobehoval, pustiť si hlasnejšie hudbu bez toho, aby si niekoho rušil, pozvať domov kamoša/ku a mať pokoj ...
a určite by som sa neožierala ja nepijem...teda ako nehovorím, že som úplný abstinest, ale s hrdosťou môžem povedať, že som ešte nikdy nebola opitá a ani po tom netúžim...
@29 čo by som robila???užívala by som si samotu...pustila by som si hudbu tak hlasno ako by som chcela, odreagovala by som sa proste od každodenných stresov doma....nepočúvala by som samé rozkazy a zdrby...to by mi úplne stačilo.....kebyže mám aspoň chvíľu pokoj...na pár dní....
Som ticho, ospravedlňujem sa
Tak som vydedukoval z toho "že nikam nebudem môcť vyraziť na plný záťah"
Jasné dik za vyjasnenie a ešte raz sorry
@28 bohužial babka nepozeráva telenovely to by bolo lahké ona len zapína telku ked ide pozerať správy :/
hehehe to je dobré No to prežiješ ...
Ja som viac neznášal keď som bol nútený tie riady komplet vyutierať keď boli celé mokré namiesto toho, aby som ich len nechal uschnúť ... No to už teraz našťastie nehrozí ...
Ejha, babka jaká uvedomelá, aspoň jedno pozitívum ... Teda nie, žeby väčšina správ nebola brak, ale je to predsa len iná loga ako telenovely
Ale takto je to ešte jednoduchšie, telenovely nejdú stále, ale zapneš TA3 a tam sú správy furt
a TA3 síce ide stále ale často to isté (teda tak to bolo) takže neviem či by ju to bavilo pozerať dokola
A nemáte doma balkón?
a máme taký uplne malý balkon v mojej izbe takže to by tiež nebola výhra keby mi tu furt chodia. Oni často fajčia. A to je byt mamininho priatela my sme sem prišli bývať a už to tak bolo on je zvyknutý a on nikdy nechce nič meniť proste je to tak
Aspoň máš o dôvod viac tešiť sa na to ako odtiaľ vypadneš
Majú ešte, že máš k tomu opačný postoj, čo je celkom zaujímavé, lebo toto sa často dedí, prípadne v človeku už zvykne návyk, že fajčiť je normálne ...
a ani moja sestra nefajčí sme zvyknuté skôr že je to humus a preto by som nechcela začať.. ked sme bývali chvílu inde tak som mamine povedala že mi to velmi vadí to sme bývali s jednou tetou tiež fajčila a vtedy na rok prestala a potom ako sme sa vrátili k fotrovi znova začala.. grr :/ to nervy
A to kvôli čomu preboha začala?
Lebo podľa mňa už rozhodnutie začať fajčiť potrebuje istú, aspoň chvíľkovú, absenciu zmýšľania, to by bolo zaujímavé ...
Teda kvôli čomu znova začala ... To mi nejak nejde do hlavy ...
Zaujímavý popolník
Ale by som im ho otrieskal o hlavu ...
Dosť, že ma chytá amok už keď vidím mamku s kočíkom a cigaretou v ruke ...
No to som len raz počul, že by niekto fajčil v triede a tak, furt na záchode ...
No ja som až tak odvážny nebol, len raz som vytrhol kamošovi z ruky ... Aj to strašne múdro, keď ju mal zapálenú, ale dával som si pozor
Inak v mhdčke môže šofér smrdiaceho vyhnať z autobusu, aj keď v praxi som to ešte nevidel...
a nie je to niekto vyslovene smradlavý cíti ho len člvoek čo vedla neho sedí ale aj tka mi to vadí preto mi to vlastne vadí len ked si vedla mna sadne.
A vyhodenie som už vydela asi 5 minút cesty v nasmradenom autobuse som zažila kde boli traja bezdáci každý druhý človek mal tričko cez nos a na jednej zastávke vystúpil vodič s kabínky a povedal že majú ísť všetci traja von. A potom že mu to máme povedať nabudúce lebo že on to vpredu necíti
oprava *videla
@54 By som si odsadol od človeka a krivo naňho pozrel ...
a ja by som vtedy rada odsadla ale ked si sadnem tak ako sú dve sedačky a ja ako som pri okne tak už som lenivá na to vstať a presadiť sa a stáva sa to ešte aj v horšom prípade ked je plný autobus. Vtedy aj stačí ked sa taký človek ku mne postaví.
Ja zas nejdem skoro spať, lebo by som aj tak vstal neskoro Jaj, nemám rád spánok, ja chcem byť aktívny ...
Hej a niekedy stačí aj keď je ten človek postavený aj trochu ďalej a aj tak to cítiť, no naštve
A vopred dobrú noc