Lebo ten mikrofon, ktory mas v telefone, v ziadnom pripade nie je studiovy. Nepoviem ti teraz presne, ale mam pocit, ze elektretovy mikrofon je vsesmerovy. V tom by som videl hlavny problem, takisto aj v sirke prenasaneho pasma..
pretože nastáva obrovské harmonické skreslenie nielen kvôli absolútne shitóznemu mikrofónu, ale aj záznamový formát je žalostnej kvality (podobne je to aj pri foťákoch a podobne)... a to ešte nehovorím o akustike miestnosti a X ďalších faktoroch...
tak ako pisala h8u, ty svoj hlas pocujes (alebo vnímaš?) inak ako ludia vôkol. Potom keď sa pocujes z ineho zdroja ako tvojej hlavy zdá sa ti iný a určite čudný
Skus si vypocut tvoja kamarata ked ho nahras. Jeho hlas ti bude pripadat tak ako v skutocnosti, ked ale nahras seba tak opacne- bude sa ti zdat zvlastny, iny.
@h8u to je dobrá blbosť teda, to by potom malo znamenať, že keď niekoho iného počujem na nahrávke a naživo, počujem to isté (cca), nie? a to je pri mobilových nahrávkach blbosť..
lebo tie mikrofóny nezachytia celý rozsah, všetky frekvencie. preto aj keď telefonuješ, tak počuješ iný hlas, než v skutočnosti druhá strana má - nastáva orez krajných frekvencií.
Ked rozpravas, vnimas svoj hlas cez chvenie lebky a nie cez chvenie vzduchu. Cize ked ho pocujes "prostrednictvom vzduchu" znie inak. Nehovoriac o smejdnych mikrakoch v telefonch.
@1@h8u má v podstate pravdu, aj keď je fakt že telefóny rozhodne skresľujú, proste ten mikrofón nie je nič moc, ale to skreslenie nie je až také ako sa ti zdá, pretože veľkú časť z toho čo pokladáš že ti to nahrávanie zmenilo hlas, je len to že takto ťa počujú ostatní a len ty sa počuješ inak - ty totiž keď hovoríš nepočuješ len ten výsledný zvuk, ale počuješ sa akokeby aj "zvnútra", proste keď sa v hlasivkách a ústnej dutine (áno, aj ona sa podieľa na hlase) tvorí zvuk, tak ti v podstate rozvibruje celú lebku, a ty počuješ nielen ten zvuk svojho hlasu čo ti ide do uší zvonka, ale aj tieto vibrácie, takže ti väčšinou znie tvoj hlas (keď hovoríš) "plnšie"... a ak na to nie si zvyknutá tak ti z nahrávok bude pripadať divne...
takže som zistila ze je to takto: ked som sa nahrala na mobile pytala som sa segry aky mam hlas povedala ze UPLNE INY. Pytala som sa par ludi inych a tiez mi povedali ze UPLNE INY
Nahrala som na FOTAK a KAMERU...to iste...fakt tam ide o ten mikrak.
Narozdiel od compu nahrala som sa na comp a mam skoro normalny hlas a na SKYPE ked som zavolala ECHO som mala normalny hlas. IDE O MIKRAK ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Už dlhšie som v pokušení prestať hovoriť, odkedy som počula náhravky svojho hlasu, uvažujem o tom serióznejšie.
A to mi henten na konzervácii tvrdí, že mám authoritative voice, len aby zo mňa niečo dostal
Nahrala som na FOTAK a KAMERU...to iste...fakt tam ide o ten mikrak.
Narozdiel od compu nahrala som sa na comp a mam skoro normalny hlas a na SKYPE ked som zavolala ECHO som mala normalny hlas. IDE O MIKRAK ...