Čauko , hrám na gitaru 6 rokov ... v meste hrá aj môj "kamarát"ktorý hrá 3 roky ... Ja chodím do zuš ... on je samouk ... príklad - kamarátka osloví jeho aby išiel hrať pred mojimi očami ... a sa smeje ... druhý príklad kňaz vybera kto pôjde hrať ... pôjd
to ze si das nick gitarista 445 alebo sa pochvalis ze hras na gitaru 6 rokov neznamena, ze nikto iny od teba uz lepsi nebude, ja som hral na gitare 9 rokov a moj sused hral iba 5 rokov a bol omnoho lepsi.. a chces vediet preco? lebo mna uz to nebavilo a on trenoval niekolko hodin denne, skusal nove veci a nespoliehal sa iba nato, co ho niekde naucia, doma sam trenoval, na internete hladal akordy, techniky a skusal skusal skusal.
problem je v tom ... viete aky? vie hrat zasratych 15-20 akordov ... pojem hudobna teoria je u neho 0 ... stupnice nic ... ja mam prisneho ucitela ktory vie ze nieco vo mne je a dost ma toho naucil ... riffy apergia atd ... takze v tomto si myslim ze je horsi odo mna ... ani solo ku nothing else matters nezahra
síce sa hovorí že 1%a 99%, ale to len v citátoch. podľa mňa to funguje nejak tak, že 40% talentu a 60% práce na sebe, takto nejak sa dosiahne umelecké dielo. Pokiaľ on má talent na 40% a ty na 10% a ty trénuješ na 30% a on na 20%, v konečnom dôsledku máš ty zabratých 40% a on 60%, takže ti môže pripadať, že trénuje menej, ale je lepší.
ty to musíš tým pádom dohnať tréningom, ak má on šťastie a má talent.niekedy to naserie, ale hra na gitaru nie je jediná vec na svete. niekde máš možno ty oveľa viac šťastia ako on.
tak buď šťastný a trénuj. veľa šťastia
ok, tak v tom bude asi iný problém - ty ovládaš teóriu a on ovláda prax. ľudia pred ktorými vystupujete asi nevedia oceniť umeleckú hodnotu, ale chcú zahrať nejakú pesničku čo ich chytí, môžu si zaspievať atď. takže ľudia oceňujú prax.
toto sa dá vyriešiť dvomi spôsobmi - buď sa mu snaž percentuálne vyrovnať v praxi, teda v hraní toho, čím oslovíš ľudí na ktorých ti záleží, alebo sa snaž pôsobiť v komnite, ktorých oslovuje skill, ktorí vedia oceniť to že ovládať teóriu a vieš zahrať sólo k nothing else matters.
inak sa hrá na chate, inak na festivale, inak v kostole a inak v koncertnej sále. musíš si vziať to prostredie, ktoré ti vyhovuje, v ktorom sa vyznáš a ktoré ti prinesie úspech, po ktorom túžiš.
@lepka to bola náhodná ukážka. ak dokonalé umelecké dielo znamená 100 percent a skladá sa z 40 percent talentu a 60 percent práce, potom sa počítaním percent (alebo akýchkoľvek iných jednotiek) dá znázorniť využitie dostupných zdrojov.
hold niekto talent ma, niekto nie ja hram uz tiez nejaky piatok a kapelu nemam a ani som nemal... hraj pre radost nie pre uspech, tak to nedotiahnes nikdy nikde... druha vec, ak sa ti nedari, asi robis nieco zle, trenuj a trenuj a skusaj...
@leftbehind podľa toho kde ako na čom
na gitare celkom hej, cajon využívam už častejšie ako stoličku, v divadle pol ročná prestávka a na nervy permanentne
@25 45min - 1h cvicia presne kokotkovia ako si ty ktorych mamka s ockom prihlasili do ZUŠky a ktorych to v skutocnosti ani nebavi a len sa potrebuju zaclenit medzi "muzikantov.
ja hram 8 rokov.. odkedy som prestala chodit do zus, tak technika isla dolu vodou, bohvie ako sa tomu nevenujem.. akordy a nejake riffy v pohode, ale uz to nie je to, co to byvalo
makaj na sebe, cvic najviac ako mozes.. podla mna sa da len tazko naucit sam, pretoze treba vediet vela veci, ktore si nevsimnes, ked sa ucis z internetu. takze do zusky podstivo a cvicit, cvicit cvicit
samozrejme, tuto kokotov si nevsimaj a fic dalej
@Gitarista445 aj z toho co sa zda byt zle sa da vytazit... tak z toho vytaz maximum nechaj chlapca zaspat na vavrinoch, nech si to uziva a ty na sebe makaj.. lebo to nerobis preto aby ta niekto ospevoval aky si uzasny gitarista... mal by si to robit hlavne pre seba.. rozdiel vo vas je mozno prave v tom.. on sa ucil hrat lebo ho to bavilo a neocakaval od toho nic.. ty si mal velke oci a bol si pysny a takto to dopadlo.. ak doprajes druhym aj tebe bude dopriate... neporovnavaj sa s druhymi a rob vsetko najlepsie ako vies... nekritizuj spravodlivost zivota, pretoze nepoznas vsetky okolnosti a suvislosti... bud vdacny za to co mas lebo ak zivot nedava moze zacat aj brat..
@gitarista445 Bude to tym, ze hras veci, ktore dnes uz ludi nezaujimaju Ja som tiez si myslel, ze z arpeggii sa ludia poseru A ono to tak nie je. Vypadas komplikovana povaha a preto si knaz vybral toho chalana, ktory je mozno pohodak. Kirka si neber za vzor, je to babrak Ja som tiez kedysi prezival tu gitaru ako ty ( drahu jacksonu a celolampu som si kupil) a tiez som mal takeho rivala ako ty, ktory hral prostitucnu muziku a ludia ho proste mali radsej. Ak ti ide o obdiv tak to sa vykasli na arpeggia a shredding, tapping a podobne ozdobky Mne sa tie malmsteenovske sweapy nikdy nezisli a v maturitnom rocniku som zvazil priority a zistil, ze na gitaru mi uz tolko casu neostava. Ja som zacal hrat pred 13 rokmi a nikdy som nedosiahol vyssie mety a nikdy som nemal uspesnu kapelu a nikdy ma za to nik neobdivoval a pritom som ako decko mal diplomy zo sutazi celoslovenskych a podobne A dnes ma uz ani Metallica nebavi vobec a pritom som kadeco od nich vedel pohrat, radsej si vypocujem Chopina alebo Liszta a proste na gitaru si uz len tak zabrnkam
@34 od kirka sa mi pacia iba sola po black album ... a este sa mi paci v the day that never comes ... ale mam aj kopu inych ... slash , zakk wylde , carlos santana ... preco je kirk babrak? failuje ale ked mu to ide tak to stoji za to
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
2. Knaz ho vybral preto, lebo ho chce naucit ine rify alebo chce aby mu zahral na jeho nastroji
ty to musíš tým pádom dohnať tréningom, ak má on šťastie a má talent.niekedy to naserie, ale hra na gitaru nie je jediná vec na svete. niekde máš možno ty oveľa viac šťastia ako on.
tak buď šťastný a trénuj. veľa šťastia
ako to môžeš prepočítať na percenta čo si vlastne prepočítal
toto sa dá vyriešiť dvomi spôsobmi - buď sa mu snaž percentuálne vyrovnať v praxi, teda v hraní toho, čím oslovíš ľudí na ktorých ti záleží, alebo sa snaž pôsobiť v komnite, ktorých oslovuje skill, ktorí vedia oceniť to že ovládať teóriu a vieš zahrať sólo k nothing else matters.
inak sa hrá na chate, inak na festivale, inak v kostole a inak v koncertnej sále. musíš si vziať to prostredie, ktoré ti vyhovuje, v ktorom sa vyznáš a ktoré ti prinesie úspech, po ktorom túžiš.
a trénovať ,ale to už vieš.
@charlieman väčšina? koľko tých ľudí poznáš?? čo si napísal, je blbosť...
na gitare celkom hej, cajon využívam už častejšie ako stoličku, v divadle pol ročná prestávka a na nervy permanentne
@26 tvoja odpoved = zabi sa
makaj na sebe, cvic najviac ako mozes.. podla mna sa da len tazko naucit sam, pretoze treba vediet vela veci, ktore si nevsimnes, ked sa ucis z internetu. takze do zusky podstivo a cvicit, cvicit cvicit
samozrejme, tuto kokotov si nevsimaj a fic dalej