Preco sa nahaname a nezijeme, unika laska a zmysel zivota
Budem mat 21 a priznam sa, ze som si uvedomil jednu vec - som karierista.
Popravde naplna ma to co robim (makam a makam) ale robim to naplno. Popri dennom studiu pracujem, dalej ak zostane cas venujem sa svojim konickom. Zijem rychly zivot, alebo inak
vieš, ono to, čo predvádzaš je workoholizmus. a workoholizmus je únik. do vztahu treba investovat nielen čas, ale aj kompromisy. ono "chodiť s niekym" je nazvané tak hlúpo, že chodenie. malo by sa to skor volat "spoznávanie jeden druhého" a ked je jeden v práci, alebo v skole a potom este skusa relaxovat pri svojich koníčkoch, tak mi uniká to, že popri tom chces, niekoho spoznavat ty, a chces aby aj teba spoznala nejaka kočka. bud si hladaj nejaku, ktora ma s tebou aspon konicky spolocne, alebo takú, co ti to bude tolerovat, ale ja by som ti priala takú, čo ta proste dá do laty.
chces stihat vsetko a pritom ti tolko uniká
lebo ono to po čase omrzí stále "za niekym a niečím" utekať a držať tempo. prečo by to mala pochopiť len tvoja polovička, ak taký život s tebou žiť nechce? veď ste vo vzťahu dvaja a keď sa to nepáči jej, je to aj tvoj problém a treba to riešiť, nie sa od toho dištancovať zo slovami - ja žijem takýto život, a buď to budeš rešpektovať, alebo dovi dopo.
a k tej zmene - možno raz príde niekto, kvôli komu ten karierizmus zmeníš...ak ťa do toho nemá kto "nakopnúť", je to ťažké....
nezmeníš sa... si len sám povedz, aké máš hodnoty, podľa toho sa riaď, ale nečakaj, že také bude mať aj druhá strana, takže negeneralizuj "holky", sú totiž aj také, ktoré by ťa veľmi rýchlo predbehli
myslim, ze jogurtovakultura to uplne vystihla ide v podstate o priority, musis si uvedomit, co ma v zivote vacsi zmysel a do toho investovat svoju energiu, nedavat maximum do kariery, prace, peniazov, lebo vztahy su ovela dolezitejsie treba budovat to, co ostane aj potom, ked peniaze nebudu a na karieru neostanu sily alebo cas...
určite každý má ten istý pocit, že je správne mať vyššiu hodnotu vo vzťahoch ako v tom, čo má ten damín... iste... treba myslieť však na to, aby bol ten človek šťastný hlavne, ak je šťastný ako workoholik, prosím, a ak je v tom ešte dobrý, čo robí, je to úplne skvelé, svet ho totiž potrebuje; a blšinka pekne napísala, brať človeka takého, aký je, bez podmienok! ako hovorí môj kamarát, je to umenie sa naučiť... samozrejme, že to človek môže potom tak chápať napríklad, že nemá čo na sebe meniť, jasne, že má, ale určite veci na sebe človek nikdy nezmení, ako ja seba nezmením a budem šašo a zabávať ľudí do konca života, lebo som to ja proste... ak má damín pocit, že to je on, aj workoholik, tak nech je! moja profesorka je tiež a má navyše krásnu rodinu, všetko stíha pri tom jej muž je rovnako workoholický zrejme ako ona, a viem, že ani deti popri práci nezanedbávajú vonkoncom
ide o to šťastie, rob tak, aby si bol šťastný a tvoji blízki spolu s tebou
si mlady, chces v zivote nieco dosiahnut, mozno este nemas chut usadit sa, ale radsej vychutnavas zivot - prave takto...
druha vec je, ze fakt sa vsetcia v tomto svete nahanaju...a kazdy len pre jedno - peniaze... a tak sa zabuda na dolezitejsie priority v zivote, je to proste danym storocim...
myslim,ze @jogurtovakultura napisala veci podobne, ako by som ti ich napisala ja...zastav..popremyslaj, ak je na obzore baba, o ktoru stojis, tak skus prist na to, ako najst nejaky cas na spoznavanie...treba aj relaxovat..ja momentalne uz zurim z tolkeho relaxovania.. ale co ma prist, pride...nechcem v tomto veku neviem ako makat, este sa do dochodku narobim az az... takze studujme studujme.. !!
Je to blbe, ale aj ja som si uvedomil svoj karierizmus, povedal som si, že to sa mení. Tento rok si poriadne premyslím svoje predsavzatia a nebudem si ich vymýšľať krátko po polnoci narýchlo
vecny boj: praca-skola-sukromie. Ak sa rozhodnes napln ovenovat jedenmu nelutuj ze sa obmedzujes v druhom,elbo to robi s len docasne,makas aby si neskor nemusel...
Mozes vsetko s mierou,ale dlhsie ti potrva kym dosiahnes ciel ktory si si stanovil.
@21 mam potrebu ale taka slecna niet. Dalsia vec je ze naozaj teraz driem aby v buducnosti som sa mal lepsie. Inak, som promotion manager (nie pre chvalenie ale ozrejmenie) a vdaka tomu som stale v kontakte s peknymi a k tomu aj uzasnymi zenami a istym sposobom oni mi vnukli myslienku spomalit moje tempo. A na nepracujem kvoli peniazom (nastastie) ale preto ze na tato praca bavi a robim to rad. Samozrejme na strane druhej je pekna velka kolonka v CV-cku.
@25 nepracujes kvoli peniazom? tak ser anto a zacni uzivat zivota...
Ti najlepsie roky zivota ubehnu ani neveis ako... v styridisiatke uz bude neskoro...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
chces stihat vsetko a pritom ti tolko uniká
a k tej zmene - možno raz príde niekto, kvôli komu ten karierizmus zmeníš...ak ťa do toho nemá kto "nakopnúť", je to ťažké....
veľa šťastia
ide o to šťastie, rob tak, aby si bol šťastný a tvoji blízki spolu s tebou
druha vec je, ze fakt sa vsetcia v tomto svete nahanaju...a kazdy len pre jedno - peniaze... a tak sa zabuda na dolezitejsie priority v zivote, je to proste danym storocim...
Mozes vsetko s mierou,ale dlhsie ti potrva kym dosiahnes ciel ktory si si stanovil.
Ti najlepsie roky zivota ubehnu ani neveis ako... v styridisiatke uz bude neskoro...