Nie, trend sťahovanie sa do miest sa nevráti, je to znak vyspelých krajín, urbanizácia a deurbanizácia súvisí s ekonomickým rozvojom a životnou úrovňou, ľudia hľadajú pokoj, chcú preč z miest..tento trend bude na vzostupe.
Ja by som nepovedal ze sa ludia stahuju iba z mesta na vidiek. Skor by som povedal ze starsi ludia ktori povodne zili na vidieku a odstahovali sa s rodinami do mesta sa maju tendenciu vracat na vidiek po osamostatneni ich deti. Zase naopak mladi sa snazia dostat do mesta. Osobne ja by som si nevedel predstavit zit niekde na dedine. Dokonca aj BA je mi mala a ked sa naskytne moznost chcem ist zit do vacsieho mesta.
Pretoze uz su usadeni, zabezpeceni a chcu pokoj. Mladi ludia sa skor tahaju do mesta, bolo by mi nahovno ako studentke trepat sa niekam do hornej dolnej.
@tasha5 čerstvý vzduch? zajebaný ho máš všade, zvieratá si môžeš chovať aj v byte, plodiny takisto, nevidím problém prečo by si sa nezdravila zo susedmi, čerstvé mlieko je v automatoch na mlieko, neviem čo je tvoj sen, a bazén si môžeš dať aj na balkón
a) niektorí si to fakt mozu dovolit a postavia si nový dom ... lebo proste mestkeho zivota maju dost tak idu na vidiek
b) vela ludi, skor mladych .... (dajme tomu ludia do 40 rokov) sa vracaju z miest kvoli ekonomickej situacii .... proste zivot v meste je drahy, nevedia platit hypoteku a podobne .... tak idu naspat k rodicom ... a tam si spolu nazivaju .... 2 castejsie dokonca 3 generacie - stari rodicia, rodicia, deti .... je to ako dakedy na slovensku, ked nebol dostatok a tak v jednom dome zilo aj 10+ ludi .... co zase nemusi byt az tak zle ... lebo rodina spolu dokaze viac jak ked je roztriestena
z mojho zivota nakydam na moju rodinu kde som to urobil uz v blogu..su prijebani...
ma to viac nevyhod ako vyhod..
mienka,ze mate ram sukromie je obrovska kravina.. ked sme byvali v bytovke poznali ma ako tak susedia..na dedine ma pozna cela dedina a to ma videlo zo 30 ludi z 1700...nehovoriac o tom,ze uz po tyzdni vedeli o mne vsetko,este aj to co nebola pravda..
nie su vyhody..ziadne.. ak mas dom v meste tak si mozes pestovat,mat vlastnu vodu,garden party..
Predtým všetci z vidieku utekali lebo to tam vôbec nežilo a nič tam nebolo. No v dnešnej dobe je tu na vidieku v deinách a malých mestách asi všetko čo potrebujeme . No hlavne je tu kľud atď.
@rothschild ... lebo napr. v Nemecku je stále trend, že ludia sa sťahujú do miest. Aj tam v 80-ich rokoch bol trend opačný, ale teraz je znova trend sťahovania sa do miest. Tak možno sa to aj na SVK zas zmení ..
Tazko povedat ake dovody to su, moze ich byt vela a kazdy moze mat iny, ale suhlasim, ze ludia sa stahuju z miest prec (BA), ale nie na dedinu ale pri BA, nie je to mesto, ale je to blizko mesta. Pripadne sa stahuju na ine odlahlejsie casti. Nemyslim si, ze sa ludia vracaju do echt dedin typu rano podoj kravu inak nebudes mat mlieko, teda min. nie ludia v produktivnom veku a ak hej tak su to svetle vynimky.
@kajooooooooooooooooooooooooooo no neviem ci vies co je dedina, vzduch je tam dobry , kde ich budes mat, na balkone mastal, ci ? ovce, kravy, sliepky napr. mozes doma ?(ach) jasne automatove mlieko sa vyrovna domacemu, vobec nie je zriedene, .. uz nikdy asi nebudem mat domace , nie zrovna moj je sen zahrada s bazenom, ale aj to moze byt dovod, takito bazen na balkon, really? jasne akurat detsky
je smutné že takto to je že družstvá zanikajú a s nimi a poľnohospodári....bo ten ktorý je na dedine a má zvieratká je sedlák a nejde s dobou....je hned nejaký hnoj....my nikdy neochutnáme kvalitné domáce potraviny ako napriklad domáce vajíčka...jeme vajíčka kde sliepky nevidia svetlo po celý rok, žiju v klietke a krmia sa rastovými doplnkami potom deti to jedia a majú problémy bo im začnú rast prsia a podobne....to isté s kravami, prasiatkami a kozičkami....ľudia nič nevidia len kde kolko zarobia aké majú auto či žije v meste alebo na dedine, či máme najdrahšie oblečenie, kto má aký mobil, notebook a podobne....nejsme ľudia sme horší ako zvieratá....a je mi z tohoto sveta zle.... nezaslúžime si túto Zem...
Lebo nechcú žiť v strese, ale v pokoji, ale v skutočnosti majú len veľmi nepohodlný život, hlavne kvôli doprave... my sme sa presťahovali (pred tromi rokmi) len do oblasti novostavieb na konci mesta, kde nechodia dobre autobusy a už som z toho hotová, a vidiek? Nie, radšej knihu.
Tak veru, momentálne je trend sťahovania sa do väčších miest za nami a teraz prevláda trend presúvania sa na vidiek, ale do periférie miest.
Vo vidieckych obciach je vo všeobecnosti nižšia kriminalita než v tých mestských.
Často sa spomína ako dôvod aj to, že na vidieku je čistejší vzduch, než v mestách. Lenže toto vôbec nemusí až tak platiť, najmä ak s a človek presťahuje práve do periférie mesta.
Život na vidieku je označovaný ako za menej stresujúci. Ak však má človek dochádzať do roboty do mesta, školy, za lekármi, môžu pravidelne nastávať situácie, ktoré to vlastne popierajú.
@kajooooooooooooooooooooooooooo vzduch je zadrbaný všade, ale na vidieku je určite o niečo čistejší ako v meste, obzvlášť ak máš dom niekde pri lese, už vidím ako chováš v byte sliepky, prasce, zajace, ovce a pod... rovnako neviem ako by si v byte pestoval napríklad zemiaky, mrkvu, hrach fazuľu atď., mlieko s automatov sa kvalitou vyrovná krabicovému, to že je s automatu má mať na ľudí len efekt že je "domáce" aby ho kupovali
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
.. peasants
a) niektorí si to fakt mozu dovolit a postavia si nový dom ... lebo proste mestkeho zivota maju dost tak idu na vidiek
b) vela ludi, skor mladych .... (dajme tomu ludia do 40 rokov) sa vracaju z miest kvoli ekonomickej situacii .... proste zivot v meste je drahy, nevedia platit hypoteku a podobne .... tak idu naspat k rodicom ... a tam si spolu nazivaju .... 2 castejsie dokonca 3 generacie - stari rodicia, rodicia, deti .... je to ako dakedy na slovensku, ked nebol dostatok a tak v jednom dome zilo aj 10+ ludi .... co zase nemusi byt az tak zle ... lebo rodina spolu dokaze viac jak ked je roztriestena
ma to viac nevyhod ako vyhod..
mienka,ze mate ram sukromie je obrovska kravina.. ked sme byvali v bytovke poznali ma ako tak susedia..na dedine ma pozna cela dedina a to ma videlo zo 30 ludi z 1700...nehovoriac o tom,ze uz po tyzdni vedeli o mne vsetko,este aj to co nebola pravda..
nie su vyhody..ziadne.. ak mas dom v meste tak si mozes pestovat,mat vlastnu vodu,garden party..
cele zle..
Bývala som aj v meste. Resp v dvoch mestách a na dedine je mi lepšie...
do bodky súhlasím.
Je smutné,že ludia si nevážia samých seba a aj iných...ale len sa ženú za tými peniazmi dookola.
Vo vidieckych obciach je vo všeobecnosti nižšia kriminalita než v tých mestských.
Často sa spomína ako dôvod aj to, že na vidieku je čistejší vzduch, než v mestách. Lenže toto vôbec nemusí až tak platiť, najmä ak s a človek presťahuje práve do periférie mesta.
Život na vidieku je označovaný ako za menej stresujúci. Ak však má človek dochádzať do roboty do mesta, školy, za lekármi, môžu pravidelne nastávať situácie, ktoré to vlastne popierajú.
Lacnejšie pozemky!
Do miest sa stahuju ludia za pracou, pretoze nic ine tam nie je... Len uponahlany zivot a v BA este nenormalne vela vychodniarov.
Ja osobne radsej byt vidlak a do prace jazdit, len mat pokoj a nepozerat sa na tych uponahlanych ludi