pretože sa na takýchto ľudí s vypracovanou postavou a pekným ksichtom neustále dookola hovorí, ako niečo dokázali..a myslím si, že každý človek, sa chce aspoň priblížiť k dokonalosti. Len každý považuje za dokonalosť niečo iné. Akurát, že väčšina považuje už spomínaný pekný ksichtík a perfektnú postavu za dokonalosť
na to neviem odpovedat kedze niesom zena...ale mam pocit ze tato snaha je dosledkom kulturno apolocenskeho natlaku ktory je kladeny na zeny uz dlhe generacie, kde jej primarnou tuzbou je zaujat co najsirsiu skalu muzov a spolocensky posobit co najviac zauzivano, zena ako jemna krasna ikona plodnosti a zivota...ale to,co je dokonalost vnima kazdy clovek inak, vacsina zien to zial vnima len po fyzickej stranke...podla mna rozumna zena sa nesnazi byt dokonala, ale nacuva svojim vnutornym pocitom a potrebam tak aby vytvorila rovnovazny stav, co sa v jej zivote moze prejavovat na roznych urovniach
Ja som zvedavý jak budu chcieť ľudia vyzerať o takých 10 rokov.
Lebo čo pamätám jak som bol mladší tak najprv nikoho nezaujímalo cvičenie. Potom všetci postupne začali vonku workouty robiť a chceli také fitnes postavy.. a teraz odrazu veľa ľudí chce vyzerať jak kulturisti. Sa motivujú obrázkami tych bodybuilderov čo maju stehno jak ja torzo
@kitty7 keby viem sa nepýtam :ehm: lebo som si myslela že preto aby sa páčila mužom ale zakaždým keď mi povie keď sa upravim že ok som pekná ale krajšia som prirodzena strapata a pod tak nevidím zmysel toho.. Možno potom aby som sa páčila sama sebe ale keď sa mám rada taká aká som a od mužov počúvam že aj im sa to tak viac páči tak sa pýtam ostatných lebo ja už v tom nič nevidím
Lebo keby si mala 50 kilo nadvahu, na ksichte vsetky odtiene hnedej a jebaky.. nehovorili by ti to aka si prirodzene pekna/klamali by. A tomuto sa chcu zeny vyhnut
a mozno ani nejde o to pacit sa im, muzom. Mozno sa len pacia sami sebe viac ked pre seba nieco robia. Hold tebe to vyhovuje takto. To nie je ziadna veda.
hej muži stále vravia že prirodzené ženy , ktorým nevadí ked sú strapaté a s aknoznou pletou, neupraveným obočím, nevypracovanou skôr baculatou postavou sú tie najkrajšie ale wauká sa vždy nad tými najviac vyfintenými s dokonalým telom. A tak je to aj na birdzi darmo sa vraví iné. A ešte tie reči že na vzhlade nezáležíí....smejem sa vtedy. Lebo ludia skritizujú aj krivý zub, jednu vyrážku alebo neopálené telo. Proste všetko im vadí.
@16 dokonalá krása pre každého znamená niečo iné... pre mnohých mužov a napríklad aj pre mňa je žena dokonale krásna, keď je pekná aj bez makeupu a v teplákoch... to neznamená, že sa o seba nestará, práve naopak, chce to cvičenie, kvalitné krémy a oleje, masáže, peelingy a podobne... mnohé ženy si to však dokonalú ženu predstavujú ako zmaľovanú anorektičku... čo ti poviem, ako im vysvetlíš, že to je maska a nezdravý životný štýl? v lepšom prípade na to časom prídu samy...
ale ja mám už na háku, ja sa o dokonalosť nesnažím. Mením na sebe len to čo sa nepáči mne a nie to čo na mne niekto iný skritizuje. Ja som sor taká šedá myš.
Prečo? Je to takzvaná porucha C.V.D
Consumption Value Disorder
Pozerajte od 5:41 prípady väčšiny dnešných dievčat
Ja som napríklad poznal dievča od jej 16 do 21(22) rokov.
Doma chodila v teplákoch a mikinách ABSOLÚTNE bez make-upu, keď išla von alebo niekde tiež chodila tak skôr športovo oblečená nie nejako vyzývavo.
To by ste neuverili ako pekne vyzerala.
Ako čas bežal začala sa líčiť nosiť trička s veľkým výstrihom a vyzeralo to hnusne, teda aspoň mne to tak pripadalo.
@flyleaf tam ide podľa mňa o esteticku krásu kde povedia že wau ale keď sa ho spytas ani jeden by ju nechcel do vzťahu... Či chceš byť len okrasny wau efekt alebo naozaj milovaná taká aká si
krasa je relativny pojem... to, co je krasne pre mna, nemusi byt pre teba... a naopak... Brat spolocnost ako hlavne kriterium, je podla mna hlupost... Ako by ti povedala babicka, ked skocia ostatni do studne, skocis tam aj ty? Ked povedia vsetci, ze je nieco pekne, povies to aj ty? Alebo mas vlastny rozum ... Preco by som sa mal zaoberat nazormi druhych? Ziju oni snad moj zivot?
Pozri sa na taku pohromu (prepac) a jej piercingy. Dava si ich snad preto, ze sa to ostatnym paci? Alebo to robi preto, ze sa to paci jej. Ked si niekto potetuje cele telo, robi to preto, ze to chcu ostatni, alebo ze sa to paci jemu. Taka zuzka, farbi si vlasy na cerveno preto, ze sa tak paci ostatnym, alebo preto ze sa paci sama sebe a bere to ako taky maly druh rebelie? Tito ludia maju moj respekt a v zivote na nich nebudem pozerat zle preto, ze su ini. Prave to, ze su ini a neboja sa taki byt, za to maju moje uznanie.
@padlyanjel a preco je podla teba zena, ktora sa o seba stara, cvici, chce byt zdrava a dlho zit, maluje sa je nieco neprirodzene a automaticky by nemala byt milovana taka aka je? Proste wtf
ja sa hlavne snazim byt dokonalou verziou seba samej, lebo viem, ze neexistuje nieco univerzalne dokonale pre vsetkych. uplne staci byt tou najlepsou verziou seba
a preco? lebo mam vdaka tomu uplne uzasny zivot, muzi mi neustale prejavuju naklonnost a pozornost, pomahaju mi a beru ma inak - spravaju sa ku mne slusnejsie a zdvorilejsie. je to uzasne vidiet zaujem v muzskych ociach.
lebo všade na ženu su kladené nároky, je bombardovaná podnetmi o tom ako má vyzerať, tým co je krásne. .Pekné ženy sa vždy maju vacsinou dosť dobre, ak už nie tak že svoju krásu len využiju ako plus v karieére alebo na nu lapia vplyvného muža... vždy budú mať odpustené, lebo su krásne.
Nie, že by som sa snažila vyzerať dokonalo... ide o to... že si neviem predstaviť, že by som sa o seba nestarala.. Keď vyzerám dobre tak sa cítim lepšie, a dodáva mi to sebavedomie. A nechcem zapadnúť v dave.. čo je na tom zlé??
@dynco ty tu hovoris zase o niecom uplne inom smutno by ti malo byt z ludi, nie z mojho prispevku
ale v podstate si svojim komentarom iba potvrdil ten moj, pretoze...ked si anicka mrkvickova farbi vlasy, tak v podstate sa snazi vyzerat dokonalo, aj ked len pre seba, preco si potom nenechala svoju prirodzenu farbu?
alebo vylepsovanie tela vselijakymi ozdobami, to nie je snaha o dokonalost? keby brali svoje telo ako dokonale, tak by nikto nemal potrebu ho nejak vylepsovat
staci si pozriet fotku co pridala zlatokopka naposledy, polovica ludi jej tam napisala ze ma zacat jest a pribrat, ale nikto nebral do uvahy, ze ich nazor nie je vseobecna pravda a mozno ona je zo sebou uplne spokojna,..a prave taketo vyryvacne komentare nutia dievcata chudnut, aj ked ani velmi nemaju velakrat z coho, zehlit si vlasy, malovat sa, vidim to na svojom okoli a ty ako muz to urcite nepochopis takze sa neunuvaj
@nats no ale je rozdiel robit to sam pre seba... a robit to preto, lebo spolocnost ... tu nejde o to CI to niekto robi, ale PRECO to niekto robi... aspon si myslim, ze tak bola polozena otazka ... a ja som to aj tak vo svojom prvom prispevku pisal... ze to robia PRE SEBA a nie PRE SPOLOCNOST...
@padlyanjel aha takze to ci niekoho milujeme o tom sa rozhoduje na zaklade toho ako clovek vyzera bez mejkapu
. A ja som doteraz zila v omyle, ze ma frajer miluje pre to, aka som vo vnutri
Prilis sa upinas na fyzicku krasu co sa tyka lasky a milovania.. nehovorim, ze fyz. pritazlivost nie je dolezita ale rozhodne nie tak ako to popisujes.
Cele toto forum mi pripada ako demonstracia toho aka si ty super ked sa o seba nestaras a mali by byt take vsetky zeny.. lebo len zeny ako ty moze byt milovane!.
myslim si, ze je to urcite stadium vo vyvoji osobnosti, kym si clovek uvedomi, kym vlastne je a stotozni sa s tym. niektori ludia v tom vsak "zamrznu" a neustale sa snazia vyzerat ako niekto iny, pripadne sa chcu prisposobit nejakym "normam".
je to asi aj o hodnotovom rebricku. venovat sa vzhladu je pomerne jednoduche a zvladne to aj jedinec s podpriemernou inteligenciou. dokazat neco hlavou je narocnejsie a nie kazdy na to ma.
samozrejme nevylucujem kombinaciu zaujatost vlastnym vzhladom + vedecka kariera, ale nikoho takeho osobne nepoznam
pocit vlastnej hodnoty je vec, ktorá nie je zďaleka u každého stabilná. a hlavne tie ženy, ktoré pocit vlastnej sebahodnoty nemajú v rovnováhe, tie sa snažia získať ho métou o vlastnú dokonalosť, či už výzorovú, či športovú, či výkonovú, nakoľko robia "maximum" a teda - niet miesta pre pochybnosť.
je to vlastne de facto narcistická kompenzácia pocitu menejcennosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
možno preto
Lebo čo pamätám jak som bol mladší tak najprv nikoho nezaujímalo cvičenie. Potom všetci postupne začali vonku workouty robiť a chceli také fitnes postavy.. a teraz odrazu veľa ľudí chce vyzerať jak kulturisti. Sa motivujú obrázkami tych bodybuilderov čo maju stehno jak ja torzo
a mozno ani nejde o to pacit sa im, muzom. Mozno sa len pacia sami sebe viac ked pre seba nieco robia. Hold tebe to vyhovuje takto. To nie je ziadna veda.
Consumption Value Disorder
Pozerajte od 5:41 prípady väčšiny dnešných dievčat
Ja som napríklad poznal dievča od jej 16 do 21(22) rokov.
Doma chodila v teplákoch a mikinách ABSOLÚTNE bez make-upu, keď išla von alebo niekde tiež chodila tak skôr športovo oblečená nie nejako vyzývavo.
To by ste neuverili ako pekne vyzerala.
Ako čas bežal začala sa líčiť nosiť trička s veľkým výstrihom a vyzeralo to hnusne, teda aspoň mne to tak pripadalo.
a to že je dievča pekné nechápem prečo hned ludia berú tak že musí byť hlúpe alebo povrchné alebo rovno oboje naraz....toto fakt nikdy nepochopím.
krasa je relativny pojem... to, co je krasne pre mna, nemusi byt pre teba... a naopak... Brat spolocnost ako hlavne kriterium, je podla mna hlupost... Ako by ti povedala babicka, ked skocia ostatni do studne, skocis tam aj ty? Ked povedia vsetci, ze je nieco pekne, povies to aj ty? Alebo mas vlastny rozum ... Preco by som sa mal zaoberat nazormi druhych? Ziju oni snad moj zivot?
Pozri sa na taku pohromu (prepac) a jej piercingy. Dava si ich snad preto, ze sa to ostatnym paci? Alebo to robi preto, ze sa to paci jej. Ked si niekto potetuje cele telo, robi to preto, ze to chcu ostatni, alebo ze sa to paci jemu. Taka zuzka, farbi si vlasy na cerveno preto, ze sa tak paci ostatnym, alebo preto ze sa paci sama sebe a bere to ako taky maly druh rebelie? Tito ludia maju moj respekt a v zivote na nich nebudem pozerat zle preto, ze su ini. Prave to, ze su ini a neboja sa taki byt, za to maju moje uznanie.
Niektoré dievčatá sa tak správajú pretože chcú zapadnúť medzi dievčatá, ktoré síce nemajú nič v hlave, ale sú spoločensky zdatne a obľúbené.
a preco? lebo mam vdaka tomu uplne uzasny zivot, muzi mi neustale prejavuju naklonnost a pozornost, pomahaju mi a beru ma inak - spravaju sa ku mne slusnejsie a zdvorilejsie. je to uzasne vidiet zaujem v muzskych ociach.
to že je niekto krásny neznamená že je tupý
mám pocit že niektorí ľudia si nevedia predstaviť že človek môže mať oboje
@sheily keď ju muž nevidel ešte odmalovanu čo je veľa takých tak nie je milovaná taká aká je keď ani nevie aká je logicky
@dynco ale o také ženy nejde vravím len o tých čo idú ako cez kopirak
ale v podstate si svojim komentarom iba potvrdil ten moj, pretoze...ked si anicka mrkvickova farbi vlasy, tak v podstate sa snazi vyzerat dokonalo, aj ked len pre seba, preco si potom nenechala svoju prirodzenu farbu?
alebo vylepsovanie tela vselijakymi ozdobami, to nie je snaha o dokonalost? keby brali svoje telo ako dokonale, tak by nikto nemal potrebu ho nejak vylepsovat
staci si pozriet fotku co pridala zlatokopka naposledy, polovica ludi jej tam napisala ze ma zacat jest a pribrat, ale nikto nebral do uvahy, ze ich nazor nie je vseobecna pravda a mozno ona je zo sebou uplne spokojna,..a prave taketo vyryvacne komentare nutia dievcata chudnut, aj ked ani velmi nemaju velakrat z coho, zehlit si vlasy, malovat sa, vidim to na svojom okoli a ty ako muz to urcite nepochopis takze sa neunuvaj
. A ja som doteraz zila v omyle, ze ma frajer miluje pre to, aka som vo vnutri
Prilis sa upinas na fyzicku krasu co sa tyka lasky a milovania.. nehovorim, ze fyz. pritazlivost nie je dolezita ale rozhodne nie tak ako to popisujes.
Cele toto forum mi pripada ako demonstracia toho aka si ty super ked sa o seba nestaras a mali by byt take vsetky zeny.. lebo len zeny ako ty moze byt milovane!.
tuzba podobat sa nejakmu idealu?
myslim si, ze je to urcite stadium vo vyvoji osobnosti, kym si clovek uvedomi, kym vlastne je a stotozni sa s tym. niektori ludia v tom vsak "zamrznu" a neustale sa snazia vyzerat ako niekto iny, pripadne sa chcu prisposobit nejakym "normam".
je to asi aj o hodnotovom rebricku. venovat sa vzhladu je pomerne jednoduche a zvladne to aj jedinec s podpriemernou inteligenciou. dokazat neco hlavou je narocnejsie a nie kazdy na to ma.
samozrejme nevylucujem kombinaciu zaujatost vlastnym vzhladom + vedecka kariera, ale nikoho takeho osobne nepoznam
asi pravda
pritom očakávajú dokonalosť,ale sami sa jej boja?
musis byt predsa lepsia.,.
je to vlastne de facto narcistická kompenzácia pocitu menejcennosti.
aj ja by som chcela byť najdokonalejšia ženská na svete
abiologia...hociaky dokument kukni,niedisneychannel alebo upirske denniky a zistisviac