ja som počula, že je to naozaj tak, že človek svoj hlas vníma inak, ako iní ľudia. ale zase myslím, že keď niekto prehlási, že spievaš hrozne, tak asi na tom niečo bude ale nemusí to byť pravidlo. ak sa ti tvoj hlas nepáči, je veľká pravdepodobnosť, že iným nepríde škaredý alebo tak...
To kvôli tomu, že ty svoj hlas počuješ nie len ušami, ale sa šíri aj tvojím telom, kosťami, preto ho počuješ inak. Ostatní počujú tvoj hlas iba sluchom.
@cocca-colla mne hovor, my na fmk sme mali medialny atelier rozhlas a tam sme sa povinne nahravali a nasledne pocuvali. dovtedy sa mi zdalo, ze moj hlas je sexi. teraz mam traumu
ked som sa prvykrat pocula ako mala na nejakej paske tak somsa skoro pogrcala mam rada svoj hlas, ale keby som homala pocuvat z pohladu vsetkych ostatnych - z toho pohladu ho naozaj neznasam a uprimne vas lutujem
@cupcake182 to je akustika. Zvuk sú vibrácie a tie sa dorážajú od stien a plôch. Tak sa aj tvoj hlas rôzne odráža v lebke a vznikajú akustické skreslenia. Preto človek na videách znie inak ako sa sám počuje. Pretože jeho hlas sa ako zvukové vlny deformuje v hlave, kým dorazí do ucha.
aj podla mne je lepsie ten hlas, co pocujem ja napriklad ked sa pocujem na nejakom videu alebo tak, tak ani neviem ze som to ja! je to proste strasne a to uz toboz nehovorim o spievani! ked pocujem spievat sama seba tak je to hrozne.. ako to potom musia vnimat ti druhi?
@cupcake182 - pretože ľudia počujú tvoj hlas vychádzajúci z hlasiviek a ako tu bolo správne spomenuté, ty vnímaš aj vnútrolebečný odraz.... Pokiaľ ide o mňa, neznášam svoj hlas a aj to bol dôvod, prečo som sa prestal venovať spevu a prešiel som výhradne na nástroje...
a ja, ze mam tento problem len ja hned mi je o kus lepsie na dusi, ked viem, ze neni som sama ale je to ozaj des...bodaj by sa dal nahrat ten dobry odrazny vnutrolebecny, ci jak ste ho nazvali..nak ma tak pocuju aj ostatni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
myslim, ze je to tak uplne u kazdeho☻
nieje to prenos ale skôr odraz