lebo sme hlúpi a zároveň primúdri. Keby sme boli hlúpejší, boli by sme ako zvieratá - pekne by sme žili s prírodou. Keby sme boli inteligentnejší, tak by sme to dokázali. Možno...
Plus k tomu ale nezabudni pridruzit, ze naproti tomu vsak predsalen mame aky taky rozum, aby sme si spocitali, co je pre nas akokolvek dobre a vynosne. A staci pozabudnut na nepisany moralny zakon, ihned tu mas sikovnych podvodnikov, ktori pre svoj profit, nech uz je to cokolvek, su ochotni klamat a podvadzat. Kazdy z nas to ma v sebe - je to takmer, ako mechanizmus na prezitie. Isteze by bolo idealne, keby sme boli superdokonali a spravodlivo poctivi. Ale nikdy si nieco nechcela tak moc, ze si bola ochotna zaklamat napr. mame alebo najlepsej kamaratke? Vyhovorit sa v skole na to a hento, LEBO.. nieco? Nie je to tak neprirodzene a uz vobec nie nelogicke, ako by si si na prvy pohlad povedala. Prave naopak. Kazdy velmi dobre vie, preco obcas porusuje "stanovene medze".
@delica bola blízko. sme príliš múdri na to aby sme boli spokojní tam kde sme, a príliš hlúpi na to, aby sme sa tam kam sa chceme dostať vedeli dostať bez toho aby sme ubližovali iním
Možno preto, že nám nikto nepovedal, k čomu život slúži, nevysvetlil jeho pravú podstatu či to, ako s ním vynaložiť a vôbec dôvod ako taký jeho samotnej existencie. Tak sme si vytvorili tento náš útulný systém spolunažívania plný čarovných prekvapení....
od prírody su ľudia chamtivý a sebecký, bohužial, to sú typické ľudské vlastnosti, každý pripadá sám sebe veľmi dôležitý, ale taká pravda nie je, každý vidí svet len vlastními očamiy proste keby na 5 minút sa vimenia 2 duše v telách zrazu, to telo ktoré ti je u piči by bolo tvoje ja a myslel/a by si inak....ľen inteligentný človek vie ovládať pudy sebeckosti
žijeme v dobe EGOIZMU, kde každý vidí len seba v lepšom prípade aj dvoch troch ľudí okolo seba.. v horšom prípade, len aby ich zneužil..
žijeme v dobe, kedy je "dovolené" všetko a teda keď si každý môže dovoliť všetko, nedokáže pochopiť tých, ktorí si všetko nedovolia a podozrieva a neverí, lebo sám seba nedokáže ovládnuť..
žijeme v dobe, kedy každý vie, čo je správne, a pre každého je správne niečo iné.. no nikto nevypočuje druhých, ale až do krvi sa bije za to svoje..
žijeme v dobe, kedy láska, je len vedľajší produkt sexu.. kedy peniaze určujú kto žije a kto nie.. kedy moc a hlavne moc nad druhými, je tou najvyššou modlou..
žijeme v dobe, ktorá je taká akou si ju tvoríme a miesto snahy o zmenu vlastného vnútra i napriek tomu, že vidíme čo sa deje, sa radšej skrývame a vravíme.. "veď ja som len sám, ja to nezmením"
a potom prichádza smiech tých "slných" ktorí počujú tento "nárek" miliónov či možno miliárd ľudí a smejú sa.. priamo im do tváre, lebo vidia, že sa nemusia báť..
všetci to chceme zmeniť.. no nikto pre to nič nerobí.. a vôľa.. je príliš málo..
@johnysheek + všetko je ako blúdny začarovaný kruh, z ktorého keď sa človek snaží vyjsť, i tak tam nakoniec opäť skončí, vtiahnutý, nevypočutý a nakoniec zabudnutý a splavený príliš silným prúdom.
Nie som pesimista ale realista a takto to chodí. Dlhé vynorenie sa z toho prúdu, taký lesk a oslnenie ostatných, ktorých to po čase akosi zunovuje a prestanú radšej reagovať na všetko a starajú sa o seba.
ľudií zaujíma len materialný a pohodlný život a chcú byť všetci bohatí, ale nikoho nezaujíma ani Boh a ani láska, priateľstvo to sa neda za peniaze kúpiť, to sú najväčšie poklady sveta a keď sa prida šťastie a zdravie tak človek je bohatý aj keď nema pri sebe ani cent
jednoducho...lebo sme sebeckí..a ak klameme ,podvádzame, ubližujeme,robímeto len preto aby sme z toho MY niečo mali, vyhovuje nám to a pritom neberieme ohľad na druhých lebo nám na nich nezáleží ... možno len na 4-5 nám záleží..
človek nie je tvor dokonalý.... preto, pretože sme boli stvorený nevzdelaný iba s inštinktami, pudmi,.... človek musí žiť, snažiť sa aby bol dobrý, nič nedostane zadarmo, ale ak sa bude snažiť polepšiť sa a ak toho dosiahne, bude môcť cítiť všetku krásu, želal by som si, žiť v takom svete.... ale je to na každom jednom z nás, aký život budeme mať, možnosť tu je...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Plus k tomu ale nezabudni pridruzit, ze naproti tomu vsak predsalen mame aky taky rozum, aby sme si spocitali, co je pre nas akokolvek dobre a vynosne. A staci pozabudnut na nepisany moralny zakon, ihned tu mas sikovnych podvodnikov, ktori pre svoj profit, nech uz je to cokolvek, su ochotni klamat a podvadzat. Kazdy z nas to ma v sebe - je to takmer, ako mechanizmus na prezitie. Isteze by bolo idealne, keby sme boli superdokonali a spravodlivo poctivi. Ale nikdy si nieco nechcela tak moc, ze si bola ochotna zaklamat napr. mame alebo najlepsej kamaratke? Vyhovorit sa v skole na to a hento, LEBO.. nieco? Nie je to tak neprirodzene a uz vobec nie nelogicke, ako by si si na prvy pohlad povedala. Prave naopak. Kazdy velmi dobre vie, preco obcas porusuje "stanovene medze".
žijeme v dobe, kedy je "dovolené" všetko a teda keď si každý môže dovoliť všetko, nedokáže pochopiť tých, ktorí si všetko nedovolia a podozrieva a neverí, lebo sám seba nedokáže ovládnuť..
žijeme v dobe, kedy každý vie, čo je správne, a pre každého je správne niečo iné.. no nikto nevypočuje druhých, ale až do krvi sa bije za to svoje..
žijeme v dobe, kedy láska, je len vedľajší produkt sexu.. kedy peniaze určujú kto žije a kto nie.. kedy moc a hlavne moc nad druhými, je tou najvyššou modlou..
žijeme v dobe, ktorá je taká akou si ju tvoríme a miesto snahy o zmenu vlastného vnútra i napriek tomu, že vidíme čo sa deje, sa radšej skrývame a vravíme.. "veď ja som len sám, ja to nezmením"
a potom prichádza smiech tých "slných" ktorí počujú tento "nárek" miliónov či možno miliárd ľudí a smejú sa.. priamo im do tváre, lebo vidia, že sa nemusia báť..
všetci to chceme zmeniť.. no nikto pre to nič nerobí.. a vôľa.. je príliš málo..
žijeme vo svete.. and it s turning bad..
Nie som pesimista ale realista a takto to chodí. Dlhé vynorenie sa z toho prúdu, taký lesk a oslnenie ostatných, ktorých to po čase akosi zunovuje a prestanú radšej reagovať na všetko a starajú sa o seba.