ono vlastne asi nikdy nepripadlo do úvahy, že by som nešla na výšku ako hovorí kolegyňa nado mnou - je to skúsenosť.
keďže som sa odsťahovala od našich ešte pred maturitou a oni ma ďalej nijak finančne nepodporovali, bola som pri výbere obmedzená na odbory, ktoré sa dajú študovať externe a na prvýkrát som si vybrala niečo, čo ma moc nebavilo a nenapĺňalo, tak som s tým sekla a teraz to idem po pár rokoch skúsiť znovu
Išla som na vš, lebo z gympla to je úplne prirodzené ďalej pokračovať. Vš som vyberala na základe toho, že ma bavila chem/fyz/bio. Skončila som na zubnom lekárstve a neľutujem. Je to zaujímavý odbor, ale zdá sa mi, že tá škola trvá už večnosť.
Išla som na vš lebo som mala gymko a tak nejak mi to bolo prirodzené, najprv som študovala veterinu v KE, po dvoch rokoch som odišla, študovala som učiteľstvo v PO, po bc som šla preč, pretože ma to nebavilo a hlavne som si našla prácu kde to nepotrebujem
lebo som nevedela co so zivotom a chcela som mat zadne dvierka v pripade ze to nebudem vediet ani o 5 rokov ze v pripade ked fakt nebudem vediet co so sebou, aspon sa budem moct zamestnat v odbore
a nelutujem to, pretoze ma to nastastie zacalo bavit a chcem sa tomu venovat po skole dalej
nešla som na vysokú preto, že som si vybrala na strednej odbor, v ktorom som sa nenašla a hoci som zmaturovala na samé 1, nechcela by som v tom pokračovať ani v ničom podobnom, na čo by som sa z mojej strednej mohla dostať.. ale neľutujem to
skôr keby som si mohla vybrať inú strednú školu, možno potom z nej by som išla aj na vysokú
Lebo sa mi nejako zachcelo znovu študovať, získať ešte dokonalejšie vedomosti ako tie, čo som mal zo strednej a samozrejme skúsiť si to, čo som si nikdy neskúsil, a to intrakový život a aspoň o nejaký kus lepšiu mladosť. No a samozrejme, som si veril a dôveroval, že ja na to mám a ja to dám a že potom aj lepšiu robotu nájdem.. To je z časti aj pravda, len tú moju vysnenú šťastnú robotu som ešte úplne nenašiel.
Lebo som nevedela čo so životom a len so strednou som vedela hovno (čo sa nezmenilo ani potom) tak som nejakou vylučovacou metódou došla k tomu v čom som ešte schopná pokračovať...no a skončilo to tak že už nie som ochotná pokračovať
Siel a lutujem lebo som zistil ze mi to absolutne nic nedalo a to si myslim ze som na relativne dobrej skole.. neviem si ani predstavit ako sa citia ludia na horsich skolach.. uplna strata casu a drzim sa nechtami aby som sa dokopal uz len tu bakalarku dopisat nech mam aspon papier za tie stratene roky
Vždy som to brala ako samozrejmosť, že po strednej idem na vysokú školu. A tiež - vedela som, čomu sa chcem venovať (aspoň približne ), a že bez školy by to nebolo možné.
Prvý krát preto že sa to odo mňa očakávalo ... a tak to aj dopadlo, po roku som odišiel.
Druhý krát preto že som si po roku strávenom pri linke povedal že by to za jeden pokus ešte stálo
@annyejnji@18 no ako 15 ročná zo zš som sa rozhodovala medzi zdravotnou a umeleckou, vybrala som si umeleckú, odbor propagačná grafika, a keby som si mohla vybrať teraz, určite by som išla radšej na zdravotnú.. čo už, plánujem si ale podať prihlášku na sanitársky kurz budúci rok, už by som si aj tento len mi to neskoro napadlo a kurzy sa otvárajú tak ako normálny šk. rok od septembra
som z gympla, na mojej VŠ to bolo neskutočne cítiť, že tam boli ľudia, čo tam išli z vyslovene praktických dôvodov z odborných škôl , prípadne kvôli blízkosti k miestu bydliska a ja som mala stále hlavu v oblakoch, a aj mám, oblasť , ktorej sa venujem po VŠ som si ale prispôsobila podľa svojich potrieb a tak, aby som nemusela poľaviť zo svojich záujmov, ktoré hraničia aj s inými odbormi...a gympel neľutujem, vybrala by som si ho zas alebo keby nie, tak zdravotnú alebo hotelovku
Hlavny dovod ist studovat bol, ze som to pokladala za dobru investiciu do buducnosti, videla som to ako spravne rozhodnutie pre svoj zivot, ze VŠ mi moze len a len pomoct, dobre zamestnanie, plat.
A nelutujem vobec, mozno by som si vybrala inu skolu ale ktovie ci by som si aj v tom pripade nepovedala to iste, ze mala som ist na inu skolu
Takze je trochu zbytocne takto spatne riesit ale v podstate som spokojna ako som sa rozhodla
prva skola bola iba vyskusanie ci zvladnem financne sama vysku a naklady na seba...ukoncila som ju lebo som ju nezvladala lebo som bola prilis moc v praci DD a teraz viem ze to bol totalne nevhodny odbor pre mna
Na druhu skolu som isla z principu - ked neskusis nevies ci na to nemas a preto lebo som sa nudila a chcela osm nejaky vazny konicek. Mala som pracu ktora ma frustrovala a nechcela som sa stat tym clovekom co riesi len pracu a nenavidi ju a nic ine v zivote nema.... a napokom vznikla z toho fest laska k odboru a ta skola mi mega zdvihla sebavedomie a proste totalne nelutujem aj ked v tom nepracujem, ale nepriamo mi to pomohlo aj karierne, lebo rozhodla som sa venovat IT zrovna vtedy ako som studovala a zvladla pre mega tazke skusky co som nikdy netusila ze dam (a to popri full time praci)
bolo to nieco, co ma ozaj zaujimalo a hoci som ju vlastne potom v zivote uz vbc nepotreboval, nelutujem to. skor lutujem, aky som pocas nej viedol zivot, to bola obrovska chyba
Uz len za tie momenty mimo skolu, na intraku to stalo tam ist Novy ludia, venoval som sa odboru, ktory ma bavil i ked niektore predmety ma menej bavili, s niektorymi som sa trapil, dalo mi to dost do zivota a prace, vystriedal som asi 3 joby, jeden startup, fotil, cestoval vlakom, cakal na meskajuci vlak, vela prenocoval a podobne. Spomienky tak 1000x hodnotejsie ako diplomy.
dlhú dobu som chcela byť psychologička, takže bolo len prirodzené, že po strednej som sa hlásila na VŠ, aby som to mohla študovať. no ale potom som výšku nechala pre zdravotné dôvody ... a viacmenej mi je to už jedno, že som to nevyštudovala a možno je to tak aj lepšie. neviem či by som zvládala pracovať s ľuďmi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
keďže som sa odsťahovala od našich ešte pred maturitou a oni ma ďalej nijak finančne nepodporovali, bola som pri výbere obmedzená na odbory, ktoré sa dajú študovať externe a na prvýkrát som si vybrala niečo, čo ma moc nebavilo a nenapĺňalo, tak som s tým sekla a teraz to idem po pár rokoch skúsiť znovu
a nelutujem to, pretoze ma to nastastie zacalo bavit a chcem sa tomu venovat po skole dalej
skôr keby som si mohla vybrať inú strednú školu, možno potom z nej by som išla aj na vysokú
Druhý krát preto že som si po roku strávenom pri linke povedal že by to za jeden pokus ešte stálo
no a ja momentalne studujem skolu, ktoru potrebujem mat,ak chcem robit danu vec, proste to nejde bez skoly, tak preto
ale inak som tiez to hovno z gymka
A nelutujem vobec, mozno by som si vybrala inu skolu ale ktovie ci by som si aj v tom pripade nepovedala to iste, ze mala som ist na inu skolu
Takze je trochu zbytocne takto spatne riesit ale v podstate som spokojna ako som sa rozhodla
Na druhu skolu som isla z principu - ked neskusis nevies ci na to nemas a preto lebo som sa nudila a chcela osm nejaky vazny konicek. Mala som pracu ktora ma frustrovala a nechcela som sa stat tym clovekom co riesi len pracu a nenavidi ju a nic ine v zivote nema.... a napokom vznikla z toho fest laska k odboru a ta skola mi mega zdvihla sebavedomie a proste totalne nelutujem aj ked v tom nepracujem, ale nepriamo mi to pomohlo aj karierne, lebo rozhodla som sa venovat IT zrovna vtedy ako som studovala a zvladla pre mega tazke skusky co som nikdy netusila ze dam (a to popri full time praci)