ked si zoberiete 80roky minuleho storocia a dnes.. nie je to tym, ze su rozmaznane, resp. maju to, co si povedia? ako je mozne, ze maju dnes 12 rocne deti telefon, naco im je, ked pred 20 rokmi boli deti bez telefonu STASTNE..
na ako sorry..toto je jedna z tych tem ktore nikam nevedu..nezmenis to..mne tiez vsetci hovoria ze som drza..a bude to zniet ako vyhovorka ale ja niesom drza, iba uprimna..co na srdci to na jazyku..co citim to robim(a vztahuje sa to aj na rodicov).. a s ludmi sa hadam len ked viem ked mam pravdu..a kedze ja ju mam vzdy moj problem to neni
..presne..suhlasim so @sheily ..to je uprimnosť ktoru nikto nechce počuť...pretože je to tak..aa myslia že chcu pre deti to nejlepšie hoc často newedia čo pre ne je najlepšie
pretože rodičia mal deti málo bijú bitka je základom výchovy malých detí, tá formuje ľudskú osobnosť, aj mňa ako decko málo bili dostával som iba za fakt extrémne zločiny
@xhtml - sucasni psychologovia ODPORUCAJU davat detom mobilne telefony, dieta ma pocit, ze je dospele, ze ho beru ako dozreteho clena spolocnosti a je vo svojom vnutri vlastne hrde na to, ze dostalo mobil, aj ked sunku po rodicoch na kredit, zaroven rodicia su spolu v kontakte.
- preco sa necudujes ze sucasne deti maju kompy a net, ked deti pred 50 rokmi kompy nemali, ci dokonca, ze sucasne deti maju doma knihy na ucenie, ked deti pred 200-300 rokmi knihy nemali a nepotrebovali
to ci je dieta drze, nema ziaden suvis s tym ci ma mobil.
Mne sa napriklad stalo, ked som bol na zakladke, cize co ja viem pred 10-12 rokmi, ze idem si po ulici a za mnou sa rozbehne take male romske soplave decko 3-4 rocne, cize ja som mohol mat co ja viem 13-14 rokov, a ona mohla mat 3-4 roky ja som zastal, lebo prechod pre chodcov ona dosla ku mne, zohla sa na zem, hodila do mna kamen, a rozbehla sa prec... ako cumim, ze to co ma znamenat? to decko nemalo mobil, a ani ja som este vtedy nemal mobil, mozno ani nikto este nemal na slovensku mobil, alebo par ludi....
@fxx mna nenapadlo ze to zalozil @xhtml ale ked som videl v prvom komente v "80tich rokoch (bolo nieco dobre) a teraz je to zle", tak to by som ho podla toho odhalil...
Tak som si spomenula ako mi kamoška hovorila že keď bol jej brat v autobuse tak tam nastúpila skupinka asi 10 ročných chalanov...a jeden došiel k nejakej babke a začal jej nadávať nech sa okamžite postaví a pustí ho sadnúť si potom ho vraj vodič vyhodil, chalan prebehol cez cestu a na ďalšej zástavke zase nastúpil....
@holyknight.. presne.. aj mna sem tam rodicia byjavali, resp. VYCHOVAVALI ma, usmernovali..
ja by som taketo deti poslal dakde k legionarom, kde ked povedia - budes sa 2 dni plazit na henten kopec a spat, tak proste neurobis nic ine, len posluchnes, lebo z dvoch dni budu 4 dni..
@23@xhtml Ach, keby len 12... Ale čo som si všimol, tak to používajú len na hudbu s predstavou typu: "moju hudbu musia počúvať všetci naokolo" - čiže to majú pustené na plné gule, a nezaujíma ich, že okolie o tú ich hudbu nestojí.
kriste pane.. @xhtml ty si uvedomuješ, že spoločnosť sa vyvíja, ľudia sa menia, doba sa mení?
síce chápem, že tie deti sú zlé a sama to pociťujem, ale jednoducho to je tak. tak sú dnes deti vychovávané a je hádam na rodičoch, čo zo svojho decka vychovajú. ja som si prešla dosť prísnou výchovou a zbili ma len raz v živote. usmerňovali a vychovávali ma inak, a to ja som bola decko zlé a porovnatelné s tými dnešnými. a nevyrástla zo mňa zrúda, viem sa na verejnosti vcelku normálne správať a to, že si nenechám srať na hlavu predsa neznamená, že som zlá.
@tomas .. ja to myslim celkovo.. deti su rozmaznavane, maju vsetko, po com prdnu.. ja mam 25 rokov, ked som mal 20, mohol som sa postavit na hlavu, hoci aj tisic krat, ale mama mi nedala ani na listok na bus - nezarobis si, nemas..
dieta nema mat co pocit, ze je dospele.. kedysi takto psychologovia nerozmyslali, deti chodili vonku, POCUVALI, zdravili sa, nepili.. dnes? to ti sucastni psychologovia..
jo a inak, mojej sesternice syn má 8 rokov a už tri roky má mobil, pretože ho chcel. a ver tomu, že hnusný ani drzý nie je vlastnenie mobilu je super kritérium pre povahu človeka
a tiež ho nebijú, diskutujú s ním ako s normálnym človekom
v tej dobe ... nebola velka technologicka vyspelost, keby v tej dobe boli mobilne telefony, tak ich maju uz v tedy. co sa tyka vychovi ... dost tazke ... nebol internet, filmy, ktore podporovali nasilie ... Ked dal otec synovi po papuli vedel, ze spravil nieco zle.
teraz keby otec udrel syna .... ved by otec, ze spravil nieco zle, lebo deti sa nemaju byt a predsa kazdy vie, ze nasilie produkuje dalsie nasilie. Preto dnesne deti sa nebiju, lebo aj moj otec bol byty ako hada a neche byt preds svoje deti ako napr. mojho brata.
A predsa len, .. deti maju telefony a ten telefon im je ne naieco, su ako tak pod kontrolou rodicou a o tomto by sa dalo pisat vela a vela a vela.
A deti boli nevychovane aj v tedy a robili kopec inych hovadin .... ktore by ani za svet nenapadli tymto. ako napr. dat drozdie do WC mysi na skole, vsakze....
@xhtml predstav si, že zažila, lebo aj ja keď som bola malá, telefóny neboli
ale teraz sú, tak prečo ich nevyužiť na komunikáciu medzi dieťaťom a rodičom.
no a prečo je telefón znakom rozmaznanosti? ten chlapec má tiež skoro všetko, na čo si ukáže. ale nie je na rodičov hnusný, váži si ich, neignoruje ich. nie je to len v tom, že dnešní uponáhľaní rodičia decká vychovávať jednoducho nevedia alebo nechcú vedieť? disciplíne a nejakým pravidlám sa dá naučiť aj bez trieskania.
Och,a predstav si mládež o takých 30 rokov..tiež si budeme hovoriť,my sme boli akí dobrí..mládež je čím ďalej tym horšia a horšia..áno,viem..tiež patrím medzi mládež..
@xhtml Telefony neriesim, uz je to tak, ze na tom vyrastaju a je to v dnesnej dobe "potrebne".
A co sa tyka toho, ze preco su drze? nooo asi urcite to zalezi od vychovy. Mna sice nasi v zivote neudreli, ale aj keby tak to pochopim, mozno sa rozplacem a zalezem a drzim hubu. Lenze tento system vo svete je katastrofalny. Sleduj tie zakony a podobne. Viaceri tu pisu o bitke, lenze teraz udries vlastne decko a to ta veselo moze udat a este sa aj sudit. Ved to tu je uplna katastrofa. Co vidia, to robia.
@42 nie, podľa mňa názor, že bitka formuje ľudskú osobnosť a že rodičia majú svoje deti viac biť a tým z nich urobia lepších ľudí je dosť obmedzený, akurát tak z nich urobia zakomplexovaných despotov, ktorý budú robiť to isté nie svojim deťom, ale už aj svojmu okoliu. Bitka určite k ničomu nevedie, naučia sa čeliť násiliu a fyzickej bolesti a vieš dobre, že zvyšovať fyzicku silu, alebo bolesť na človekovi sa do nekonečna nedá a čo potom? to dieťa si na to zvykne a robi zle veci ďalej. Omnoho lepšie je rozumný a chápavý pohlad rodiča na to... a nie bitka.. kde sme? v ZSSR?
a o obmedzenosti ty nehovor, tvoje jednoslovné "komenty" skladajúce sa z vulgarizmu nie sú fakt obmedzené
typicky priklad tejto diskusie je xperiax.. dokaze sa navazat na cloveka, ktory je od neho o xx rokov starsi. pre mna nieco nepochopitelne. ja som v takom veku drzal hubu a krok
sledujem dokumenty o legii a vlastne "poznam" (nebrat doslova) system, ktory funguje, ked clovek ide do uz spominanej legie alebo niekde na vojnu, ci ako to nazvat..
TVRDY trening, TVRDE tresty, disciplina.. naposledy, v jednej casti o legiach robili uchadzaci nejake vedomostne testy.. bolo to po celodennom (od 5 rana, 2 hod spanku) treningu, behoch a pod.. za kazdu zlu odpoved museli v 40 stupnovych horucavach a plne obleceny KROKOM vyjst na kopec a zist spat.. ked niekto zaostaval, velitel mu pocet "kolecok" proste vynuloval a este mu pridal dalsie..
tymto chcem povedat, ze je to ucinna forma, ako navodit DISCIPLINU.. nie je to tyranie alebo nieco podobne. to tvrdia len rozmaznani.
a napísal som snáď že ich majú stále otĺkať? samozrejme že biť sa majú iba keď si to zaslúžia...lebo potom z nich vyrastie tá spodina čo pije alkohol v 13 a pod...
láska a pochopenie u dnešných detí? ty kde žiješ, čím je rodič k deťom lepší tým sú viac drzé...
Podla mna je to hlupost, takisto sa da povedat pred 150 rokmi nebola elektrina, naco je teraz? za stredovaku takmer nebola hygiena, sak naco teraz.... na vsetko sa da takto komentovat. Samozrejme ze nie je dobre ked dieta dostane mobil a ku tomu neobmedzeny kredit v urcitej casti to moze aj ucit hospodarit a pre kontakt s rodicmi prakticke, ja mam mobil asi od svojich 9 rokov a do svojich 13 som ho takmer na nic ine ako na komunikaciu s rodicmi nevyuzival... Myslim si, ze teraz je viac drzych deti ale kvoli tomu, ze rodicia casto vidia vecer tak pol hodinu, vobec s detmi nekomunikuju no. Ale aj nasi rodicia nerobili iba dobre veci, tiez vela pili casto alebo ako mi otec rozpraval ako vybuchovali ruske minometky v dost velkom pocte a 3jeho znami nato umreli, ze ich zasiahol nejaky step z toho, jedneho prerezalo na poli...
@xhtml dobre, myslel si tie bitky. ale aj tak to nič nemení na veci, lebo aj bez bitiek a občasných zaúch zo mňa vyrástol normálny človek.
ale teraz... čisto hypoteticky. povedzme, že by rodič vychovával svoje dieťa takto. malo by potom šancu prežiť v spoločnosti? keby malo úplne iné návyky než ostatní?
nestačí na docielenie disciplíny veta: prestaň, lebo tam nepôjdeš?
@xhtml Nezavisi to od tych mobilov. A zase je dobre im dat nejaky mobil, nech s nimi maju rodicia kontakt. Problem je v tom, ze ich rozmaznavaju, ked kupit mobil, tak 12-rocnemu staci 3310-aby zavolal poslal SMS-ku, lenze deti sa idu aj o zem tresnut aby dostali vzdy to najlepsie a nehladia na rodicov. A ta ich drzost vyplyva z rozmaznanosti, cim viac si dovolia k rodicom, este viac si dovolia k cudzim. Taktiez je to dosledkom partie, u tychto malych deti to chdi tak: nenadavas-nie si frajer, nie si drzy-nie si frajer...atd.
A nezmenis nic, to by museli zmenit pristup rodicia. Ty co jedine mozes spravit je dat tomu decku facku (ak ta uraza napr., aj ked pre pacifistu asi neuznavany sposob . Z toho pochopi viac ako keby mu odvrknes. A myslim, ze nietori rodicia by ti za to este podakovali.
asi ich nevedia vychovať, ja také deti neznášam, strielal by som ich, ked vidím čo niektoré robia, ale nechám to tak, lebo si nechcem robit problémy, ale dovolujú si ovela viac ako ja v ich veku
Ach jaj, túto rétoriku som neskutočne neznášal, nikdy som to nevedel pochopiť ... Keď sa mi niečo nezdalo, tak som sa k tomu vyjadril ... Občas sa mi to aj niekto snažil zdôvodniť ... A keď sa mi to stále nezdalo, tak som reagoval ... A zrazu prišlo zázračné slovíčko - "Neodvrávaj!" - ... A čo teraz? ... No teraz mám asi držať hubu, lebo mi to bolo prikázané, super ...
Neznášal som keď ma niekto umelo utišoval, aj teraz keď si na to spomeniem, tak sa viem rozohniť ...
som zvedavý na pánov dokonalých ( @xhtml a @holyknight ), akí boli v puberte oni. svätožiara im určite len tak svietila.
jedna vec je rozmaznávať a druhá VYVYŠOVAŤ SA a kompenzovať si KOMPLEXY z nesprávnej výchovy vlastných rodičov. "nemal som ja, nebudeš mať ani ty" je prejav obrovskej úbohosti a obmedzenosti. je mobil pre dieťa zbytočnosť ? z pohľadu obmedzeného človeka áno. z pohľadu rozumného rodiča je to prostriedok, ktorý môže dokonca využiť vo svoj prospech na kontrolu dieťaťa.
puberta je dosť ťažká fáza ako pre dieťa, tak aj pre rodičov... nie nadarmo sa to volá 2. obdobie VZDORU. rodič si má budovať vzťah so svojím potomkom na základe dôvery a ľudskosti, nie AUTORITY ktorá prikazuje a nenechá sa oblomiť ani v prípade, že dieťa má ARGUMENTY. to je to najhoršie, čo môže spraviť... dieťati sa potom začne hromadiť agresia ktorú nemá ako odbúrať - veď musí držať hubu ako doma, tak aj v škole. a potom nech sa milý rodič nečuduje keď dieťa začne byť AGRESÍVNE alebo sa na ňom začnú prejavovať komplexy z minulosti.
treba udržať zdravý "balance" - nedovoliť mu všetko, po čom si zapíska ale zase aby nemal v spoločnosti pocit, že je oproti ostatným nejak znevýhodnený. je to dosť zložitá tematika ktorá má na dieťa oveľa väčší dopad než sa môže zdať, preto ak náhodou raz budem rodič, určite budem nejaké problémy s výchovou konzultovať s odborníkom a nehrať sa na múdreho tyrana čo sa chce silou mocou vyvyšovať lebo dosiahol určitý vek
inak som zvedavý, koľko sa taký človek žijúci v systéme spomínanom v @45 pri toľkom strese dožije
Tak tam išlo o nejakú armádu, či légie a to je myslím trocha rozdiel ako bežná výchova dieťaťa, vojak bude potrebovať aj istý druh "sprostej disciplíny" a práve o to tam aj ide - vyselektovať ľudí, ktorí pri takých situáciách toľko stresu nezažívajú, prípadne ich aj trocha prevychovať ...
Byť povinná vojenská služba, tak mi to veru prekáža, ale pokiaľ je vojenčina dobrovoľne vybraným povolaním, tak mi to proste príde prirodzené, kto chce byť zamestnaný, musí spĺňať určité podmienky ...
Teda to je taká slepá snaha o triezvy pohľad, ak by sa to týkalo bytostne mňa, už by som zrejme reagoval inak
tak pozrite.. telefony..internet je pokrok ktory nezastavite..
vychova dietata je v kompetencii rodica.. to neznamena ze rodic mu ma kazat co ma robit a co nema robit.. on mu moze ukazat smer a je na dietati a inteligencii dietata ako si vyberie.. co sa tyka telesnych trestov tak ak dieta ma rozum tak ho bit netreba.. ani facky ku nicomu nevedu... nemozte zmenit presvedcenie dietata ako kona jednou dvoma ci troma fackami..
a naozaj nemam rad ak starsi pohrdaju nazormi mladsich kvoli veku.. ak ma niekto 25 rokov a prazdnu hlavu a niekto ma rozum uz v 17tich tak nemozte povedat ze 25 rocny ma urcite pravdu a mladsi jedine co moze robit je drzat hubu a krok..
mas 100%.. ale niektori rodicia ten balanc nezvladaju..a ak si to dieta uvedomi a zisti ze si moze dovolit viac tak si to aj dovoli...ale ak ma rozum a uvedomuje si ze aj rodic je len clovek a ze predsa len sa snazi o dobru vychovu vlastneho dietata, tak si nieco take nedovoli... je to o vztahu rodic - dieta a nie o tvrdej vychove...
@58 príde mi, že spolu s @xhtml pohŕdate názormi od všetkých menej ako 18 ročných čo s vami nesúhlasia ak to tak nie je tak sa ospravedlňujem, ale mám silný dojem že to tak je. pritom neviem ako by si reagoval, keby máš 16 a niekto ťa odfajčí už len preto že máš 16...
inak aby to nevyzeralo - tiež som mal v 13-16tich všelijaké pubertálne výkyvy no našli sa aj myšlienky a názory ktoré za niečo stáli. netreba diskriminovať podľa veku.
@59 áno, ale niekto to tu veľmi silno asociuje s civilným životom
a pohrdat nazormi nie je zdrave.. aj tam sa moze najst kusok pravdy
ak je voci tebe niekto kriticky tak asi ma dovod ten druhy na to aj dovod a je na tebe ci to budes ignorovat alebo si to aj uvedomis... ale pohrdat nazormi inych mi pride dost.. biedne
ďalej.. spoločnosť sa vyvíja , nedá sa tomu zabrániť.. môj 9ročný synovec má lepší telefón ako ja.. ale nijak extra to neriešim..na jednej strane je dobré, že ho má.. pretože rodičia pracujú a môžu ho kontrolovať.
a naučili ho, ako má hospodáriť s paušálom (áno, má dokonca paušál a ja iba KREDIT!!!) a myslím, že neni problém..
takže ono to nesúvisí s tým, že dnes máme niečo a v minulosti bez toho vedeli žiť, ale skôr s tým, ako k tomu ľudia pristupujú..ako rodičia svoje deti vychovávajú
a btw: zahoďme automatické práčky, veď pred sto rokmi ľudia prali na jazere a nevadilo im to
zamyslite sa nad detmi pred 20 rokmi.. boli uplne ine, nejake telefony mali na haku, posluchali, mali zaluby
zoberte si deti dnes.. 15 rocne dieta nadava do kktov 23 rocnemu, dospelemu cloveku.. 19 rocni ludia nevedia pisat po slovensky, musia pouzivat tie skratky a anglicky slang, do kazdej tretej vety strcit nejake anglicke slovko, nech je to moderne.. brrr, sracky
@kolini s ludmi vo veku 11-17 mam take skusenosti, ze skor prekrucaju, domyslaju si, nediskutuju na zaklade faktov, ale na zaklade zamyslania sa (co keby, mozno, asi, preco, ako, atd).. 15 rocny sa proste nema co hadat s dospelym clovekom
@75@xhtml tebe strasne chyba ta doba pred 20-rokmi ze? vymyslim spesl pre teba stroj casu a mozes si zit pekne vo svojej dobe..akoze..ty si uz nad moje chapanie co z toho ako to bolo pred 20rokmi? velke hovno sprav si decko a vychovavaj si ako chces..aj ked ho dopredu lutujem
@tunidlo tak zacni urcovat vekovu hranicu, ked chces, nechap, ked chces nechapat. vsetky tvoje komentare maju v sebe - nechapem, nerozumiem, preco a pod slova.. ty fakt nechapes
pozri si komentar 93 a nauc sa to naspamat, uc sa to od rana do vecera, pretoze akonahle som mu odpovedal na to, co chcel, nepokracoval v teme, ale VYTIAHOL NIECO NOVE..
znova: akonahle som mu odpovedal na to, co chcel, nepokracoval v teme, ale VYTIAHOL NIECO NOVE..
To buď myslíš niečo iné, alebo zle vidím, alebo ...
Kolini
drzost je aj konfrontacia medzi nazormi, ak niekto mladsi vyjadri nazor a starsi nema pre to pochopenie uz je to drzi soplak..
a rozmaznanost..no rozmaznany je kazde dieta bohatych rodicov..
Xhtml
s ludmi vo veku 11-17 mam take skusenosti, ze skor prekrucaju, domyslaju si, nediskutuju na zaklade faktov, ale na zaklade zamyslania sa (co keby, mozno, asi, preco, ako, atd).. 15 rocny sa proste nema co hadat s dospelym clovekom
Kolini
zalezi na situacii ... alebo mi chces povedat ze starsi ma zasadne pravdu? (smajlík) tak preto radsej nech si svoj nazor nezastane?
... Mne to z tohto pripadá, že normálne pokračoval v diskusii, neviem, čo tam vidíš ty ...
@tunidlo.. ano, presne.. uz zacinaju SPEKULACIE, a myslis, ze one? a co ak? a mozno? a co keby? ja toto nemam rad, preto nedebatim.. takto sa diskusia otoci uplne na nieco ine..
A presne tak, nechápem ... Nechápem, prečo by sa mladší človek nemohol "hádať" s dospelým ... Ja z vlastnej skúsenosti viem, aký problém môže pre dieťa byť rešpektovanie niečoho, čomu nerozumie, lebo mu to nebolo vysvetlené
"ako je mozne, ze deti odvrkavaju DOSPELYM ludom" ... Toto mi vyznelo ako presne to, čo som opisoval vo svojom prvom príspevku ... Neopravil si ma, neuviedol si to na pravú mieru, neviem prečo, keď som to prekrútil ...
Teda tvrdíš, že požadovanie vysvetlenia a možnosť prejavenia názoru od dieťaťa je v pohode?
teba by som teda nechcela za rodiča. jedna diktatúra mi už doma stačila a ver, že hovoriť decku, že je decko a preto s ním nebudeš diskutovať, nemá žiaden pozitívny zmysel. naozaj už teraz ľutujem tvoje zatiaľ nenarodené dieťa
@108 dala som si tu namahu toto precitat a jediny kto je tu mimo si zjavne ty...
a ked si vezmes napriklad bez ladu a skladu kolko mali rokov ked zacinali a ake texty pisali.. nemyslim ze ich nazory boli odveci a to neboli dospeli.. aj ked oni asi patria podla teba do obdobia "dobrych" deti a dnes uz sa take nic nestane...
@zimuska je ine spominat kapelu bez ladu a skladu a nejake rozmaznane dieta, ktore chce mat vsetko, nerozprava sa s rodicmi - lebo ho nechapu, nepocuva rodicov a pod
@kolini co je pre mna drzost? ked tu su niektori 15 rocni schopni nadavat dospelemu cloveku do kktov a vysmievaju sa z nich.. chcel by som mat znova 15 rokov a len preto, ze keby som sa dostal do podobnej situacie, BOL BY SOM PROSTE TICHO AKO RYBA A SCHOVAL BY SOM SA DAKDE DO KUTA NA 48 HODIN a nie este vyskakovat..
@111 vies problem je v tom ze chyba asi nebude v detoch ale rodicoch.. dnesna vychova typu tu mas peniaze daj mi pokoj asi nie je to prave.. tiez by som bola taka keby som si mohla robit co chcem a este aj mala za co..
@kolini pytal si sa, co je pre mna drzost.. podla mna je drzost, ked 15 rocny dokaze nadavat a vysmievat sa dospelemu cloveku.. staci ti to takto? (je to to iste, len bez tych kecov okolo)
@koloni neviem na co narazas.. dal si mi jednu otazku, ja som ti odpovedal (co je pre mna drzost).. to, ze by som tak reagoval, nie je dovod, aby si sa z toho vysmieval (presne o tomto som pisal )
@xhtml a ty si nikdy nebol decko? ty si nikdy nemal pubertu a neodvrkoval si dospelym? nikdy si nechcel nieco, co mali vsetci? ... ty uz si az tak strasne dospely a tvoje detstvo je az tak strasne daleko, ze si to uz nepamatas?
tvoja otazka - zalezi na situacii ... alebo mi chces povedat ze starsi ma zasadne pravdu? (smajlík) tak preto radsej nech si svoj nazor nezastane?
skor moze mat pravdu starsi clovek.. nejde o to, ze sa napriklad nebudes hadat o mobiloch so 100 rocnou babkou, ktoru to nezaujima.. ale myslim hlavne VYCHOVNE veci.. v tomto by mali mat deti pohov, v tomto maju pravdu starsi
predpokladam, ze nezareagujes, ale napises nieco nove, novu otazku..
diskusia nie je o otazkach.. ja ti odpoviem, ty mi polozis dalsiu otazku, ja ti zas odpoviem.. to preco sa takto bavime? (toto robi napr aj @tunidlo , nic v zlom)
starsi clovek ma viac odzite, ako 16 rocny.. asi tak do jednej vety
Lebo ja (mimochodom, narozdiel od teba) zvyknem, predtým ako nejaké konanie/uvažovanie odsúdim ako hlúpe či neopodstatnené, chcieť vedieť ako to autor myslí a čo ho k tomu vedie ...
Túto formu považujem za úplne prirodzenú, ale ak sa ti zdá zlá, nech sa páči, čakám dôvod prečo ...
snazim sa prist na pricinu tvojho nazoru.. a neodpovedam lebo ti nemam na co odpovedat kedze sa ma nic nepytas
dobre zareagujem : starsi clovek ma viac odzite ako 16 rocny..
odzite ano.. ale zivotne skusenosti sa nenaberaju len casom ale zazitkami ako takymi
nemozes povedat ze ak ty mas 25 rokov a ja 16 tak tvoj nazor znamena viac a ja mozem akurat tak drzat hubu a nemam narok ti povedat ani pol slova len preto lebo vzhladom na vek ma tvoj nazor vacsiu vahu ako ten moj...
@xhtml tak ja ti poviem co ma taky 26 rocny rozmaznany clovek ako si ty odzite!! take **** nazory naozaj mozes mat iba ty! co maju hovorit deti v afrike, ktore maju mozno 4 roky a uz chodia robit, nemaju co do ust, nevedia ako sa volaju, kedy sa narodili a uz vobec nevedia, kolko budu zit, ked maju nejaku pohlavnu chorobu.. ty hovoris, ze starsi ma viac odzite!!! sa zobud. je to individualne, a nemas pravdu, ked tvrdis, ze kazdy starsi je aj mudrejsi. obycajne sracky!!! co mas ty odzite? mas vsetko!!a spravas sa ako rozmanany chlap, ktoreho v zivote asi nikdo nikdy neprefackal a uz vobec ho nefackal zivot!
Aj ja osobne si myslím, že "skôr má pravdu starší", (Rozumej - je väčšia pravdepodobnosť, že to, čo povie starší {dajme tomu rodič pubertiaka, nie 100ročný dedko} bude uváženejšie) ale od zákonitosti to má ďaleko a aj preto by sa nemal brániť výmene názorov s dieťaťom (ale aj z princípu, just aj keby mal mať pravdu vo všetkom, aby dieťa rozumelo)
asi sme sa nepochopili.. tym BYT TICHO a pocuvat som myslel hlavne SYN/DCERA - RODIC
odzite - tym sa mysli to, kolko ma clovek skusenosti. clovek sedi doma, nema ziadne zazitky, tym padom nema skusenosti
16 rocni clovek by nemal reagovat posmesne a nadavat dospelemu cloveku.. a mal by si priznat, ze do istych tem sa nerozumie.. tak ako ja si prizna, ze sa nevyznam do cestnej cyklistiky, tym padom nebudem tvrdit, ze ten a ten bicykel/sposob jazdy je najlepsi.. nebudem sa smiat niekomu, kto o tom nieco vie.
viem prd o FYZIKE.. neurobim to, ze pridem na forum, kde sa riesi fyzika a zacnem pisat VY O TOM VIETE PRD, nadavat a vysmievat sa.. ano, toto robi dost deti na birdzi..
zasa 17 rocny clovek vie, kolko ma 25 rocny clovek odzite.. klasika
bavime sa o slovenskych detoch, nie o africkych, ani o ceskych, ani o americkych.. o slovenskych. porovnavat slovenske a africke deti je nemiestne.. a deti v afrike maju uplne ine hodnoty, ako deti na slovensku.
z coho si posudila, ze nemam v zivote nic zazite? za to, ze som napisal, ze dnesne deti su drze?
podla mna ty mas problem ze ta dokazu preargumentovat mladsi ludia..
ano mas pravdu uplne si ma vystihol.. ale teraz si pokladam otazku.. ako je mozne ze som sa rozpraval uz so stovkami starsich ludi uplne rovnocenne.. ako je mozne ze sa casto rozpravam s dochodcami... ako je mozne ze nechcu verit mojmu veku?
ako vidim topiaci sa slamky chyta a jedine co vies ked nevies kam z konope je zautocit uplne nezmyselnou poznamkou voci druhemu diskutujucemu
ja tiez netvrdim ze som spokojny s tym ze sa niektore decka chovaju arogantne..
@kolini precitaj si nazov fora, je tam napisane NIEKTORE.. ked ty medzi nich nepatris a samemu ti to vadi (nie si s tym spokojny), co odo mna vlastne chces?
@kolini ja sa nerad s jednym clovekom bavim o jednej veci prilis dlho.. mam rad jednoduche a jasne veci.. nemal som nikdy rad, ked sa moji spolubyvajuci na ubytovni opili a dokazali sa hodinu bavit o tom, ako sa vari jedno konkretne jedlo.. preto nemam rad same a same a same otazky, lebo jednoducha vec sa tym len nafukuje
to je vsetko.. ale tvoj nazor sa ma dotyka kedze si sa zmienil o skupine ludi do ktorej patrim.. ja len som hladal podstatu tvojho nazoru ktory chtiac ci nechtiac skatulkuje ja moju osobu..a vobec nazor ze starsi clovek ma vzdy pravdu a mlady ma drzat hubu je prilis pritiahnuty za vlasy ale je asi moj problem ze som sa vyjadril a bol TEN DRZY NEVYCHOVANY
Vieš, ono je to tak, že keď človek nechápe, tak kladie otázky ...
Ešteže pri veľkej časti tvojich názorov sa väčšina ľudí spamätá a prestane klásť otázky aj keď stále nerozumejú, lebo inak by sa asi pýtali do smrti jedného z účastníkov diskusie
@xhtml ja sa s tebou vobec nehadam, ze dnesne deti su drze. unavam. su to ščence, lenže nie všetky a škatulkovanie je veľmi sprostá vlasnosť. a nepovedala som, že nemáš odžité, ale ak si myslíš, že si jediný trpiaci človek na celom Slovensku a že ty máš vždy pravdu, je trošku povýšenecké myslenie, nemyslíš si?
a okrem toho ty 25 rocny clovek, vie, čo majú 17 roční ľudia odžité? keď sa chces baviť o slovenských deťoch! tak ti dám príklady odžitého. Sú v rodine, ktorá je chudobná okrem tlaku rodiny, musia vydržať tlak okolia a urážky od rovesníkov. Keď ich niekto týra, to sa nejako schová, ale že z toho tlaku sa dostanú do spoločnosti vyvrhelov a jediné, čo sa z takých deciek môže stať sú "autsajderi" spoločnosti. Tak kto má v tomto prípade viac odžité? 25 rocný človek, ktorý sedí každý večer na internete, alebo decká, ktoré vychováva ulica?
@adaadisallaares problem je v tom, ze ty sama nevies, kolko ma ten 25 rocny clovek odzite.. ja nezijem za netom, ano, po dlhych rokoch som sa vratil zo zahranicia a momentalne som 5 mesiacov doma, tak zvyknem travit cas na birdzi..
nejdem sa s tebou bavit, lebo mi davat priklad za prikladom, teda len triafas, aby nieco bolo (napr tie africke deti).. nic v zlom. mam toho odzite dost a ja fakt drze, ked mi 16 rocny kuťko napise, ze zazil viac, ako ja.. pricom ma nepozna.. a ja prakticky beham po svete od svojej osemnastky
každý sa vyhovara že pred 20 rokmi nemali 12 ročne dedi mobili a si pozrite pred 40 rokmi ani televizor nemali a to sme už mali mi, ono to kráča zdobu aby dieťa siskalo spravne návyky ale chyba je vrotičoch ktoré račej idu na pivo a decko si neustraži dom a bežne su von aj do 22hodine ale aj to čo dieta vidý vtelke či na internete na neho sa to nalepí ako lepcia pasku tak to že dedi su drzé kvoli mobilom ja blbosť
preto nie je mudre vraviet ze mladsi ma drzat hubu.. kazdy ma pravo na nazor, ale taktiez ho musi vediet prejavit.. a musi byt k veci.. hubu si vie otvorit kazdy ale musi mat aj prislusne argumenty..
drzat hubu by mali neinteligentni jedinci a provokateri a ti co si myslia ze su majstri sveta..
@xhtml chyba je vrodičoch sa ti zdá normálne ked decko v 5 rokoch je vo o 22hodine potom je bežne už v 10 v krčme a to je bežné to všetko je vdnešnej dobe je a čo ako žstým spravýš ked to každý vidý uvidíš ked budeš mať vlaste potom hovor
@kolini suhlasim.. toto forum je vsak o TYCH DETOCH, ktorym ked mama povie: ostanes doma, pretoze to a tak (rozumne), tak sa vzpieraju nasilu.. cely cas je to o takychto detoch
@xhtml ja sa s tebou vobec nehadam, len dávam príklady, pretože si ma zjeb*l za africke deti(co je cista pravda) a za slovenske deti, tiez. Vôbec ma nebaví tebe niečo vysvetlovať, pretože máš svoju pravdu a myslíš si, že je nedotknuteľná, len z princípu, že ty si sa túlal po svete.. ja poviem o človeku, že má niečo odžité, keď ho život poriadne prefacká-ťažká choroba, smrť oboch rodičov a podobne, nie o človeku, čo bohviečo robil v cudzine. !a za to, že ty si si odžil niečo v cudzine, si môžeš sám nie? teraz tu nemudruj, mal si ostať doma!
Stále sa tu bavíte o tom aké sú decká dnes zlé čo všetko robia a aké sú drzé a tak.
Ja ale vôbec nevidím chybu v deťoch, predsa dieťa robí presne to čo by robilo kedykoľvek, sa tu o tom bavíte ako keby bolo dieťa vrodene zlé, no ono je akurát také ako každé zviera ktoré sa snaží prežiť v svojom prostredí, a správanie ovplyvňujú iba dve veci, genetika a prostredie.
Myslím skôr že chyba nie je v deťoch ale práve u ich rodičov, učiteľov a tejto "úžasnej" spoločnosti, predsa dieťa je iba také aké vidí že má byť, má istú povahu ale všetko ostatné je výchova.
Ale dnešný kritický prístup k dospelým vôbec nie je na škodu, práve naopak, malo by to viesť k tomu aby tie autority boli skutočné a nie iba umelo vyrobené, jednoducho by si ľudia mali ich pozície zaslúžiť, to že sú deti drzé k pedagógom vie byť problém výchovy ale keď ten pedagóg nemá schopnosti aby si udržal autoritu je to jeho chyba nie tých detí. Myslím že práve chyba je vo všeobecnosti v dospelej časti ľudstva ktorá nevie dať dobrý príklad deťom a dôvod prečo by si mali niekoho vážiť. Keď sa všetci napr. tvárime že jediné na čom záleží sú peniaze tak aj naše deti budú také prečo by mali byť iné.
Ale to predsa nie je vinou rodičov, veď to je vo výchove, oni boli chudáci zle vychovaní a preto sú teraz takí úbohí rodičia, nemožno to na nich zvaliť ...
@182 Boha, ty si asi vygumovany .. nepochopil si doteraz, že technika ide vopred ? Ci pana, teraz sa poserme lebo si predstavim, ze zijeme v dnesnej dobe a poviem .. Vtedy sme nemali farebny televizor a teraz ho maju !! Su rozmaznane .. Ty asi mas volajake komplexy z detstva ..
A tu este niekto spominal, ze naco im je mobil je nepotrebny .. Hovno nepotrebny - pretoze su v spojeni s kamaratmi, rodicmi a podobne .. Si predstav, ze idu na bicykli do lesa 2 kamarati a poculi od uja xhtmla, ze kto ma mobil je rozmaznany tak si ho nezoberu.. Su hlboko v lese a kamarat si zlomi nohu .. NO a co teraz ? Ujo XHTML povedal, ze nemaju mat mobil lebo by boli rozmaznane ..
@xperia@xhtml@holyknight .. TO, ze ty mas komplexy z detstva, ze ti rodicia nedali peniaze na listok je tvoja vina .. Paneboze, to su "skvely" rodicia, ze ti nedaju peniaze na listok.. O MNOHO LEPSI su ty ktory ti kupia mobil.. A nehovorim teraz, ze ti ten mobil kupia a vsetko na ociach .. Hovorim LEPSIE NEZ NIC ..
@xhtml ináč čo sa tu snažíš prezentovať že voľakedy mladí nepili-to je dosť veľká blbosť...
nebolo to tak prezentované a dialo sa do "pod pokličkou" ako sa vraví ale alkoholizmus bol a je hlboko zakorenený v slovenskej spoločnosti..takže túto položku môžeš kľudne z tvojej konšpiračnej teórie vyškrtnúť
@xhtml wau, som 13 rocny sopliak .. Co tu citam tak ty si najlepsi inteligent nie ?
Sopliak
Ked som bol mensi nepustal som sa do starsich a drzal hubu a krok
A najcastejsie pocujem
Zasran .. Radsej si podrez zily .. Boze tie tvoje temy ..
1 lepsia nez druha ..
Zalozis temu O NICOM video uplne od veci
Zalozis temu ako su medvede premnozene
Zalozis temu o minulosti preco su podla teba "deti drze"
pokial sa ti to nepaci, tak vypadni z tohoto sveta.. Na luniku ta urcite prijmu s otvorenou narucou Ajked .. Neviem ci podporuju takeho pesimistu, dementaa a neviem co vsetko .. Jo, a este vobec niesi namysleny ..
Lebo deti, ktore su rozmaznavane (co je dnes vela takych) maju velmi dobre predpoklady stat sa sebavedomim clovekom a ked su este k tomu v puberte, tak takato kombinacia je niciva
ahojte no niektore deti su asi preto drze to zaleži od vychovy napriklad poznam jednheo chlapca čo normlane na mamu povie že je piča s prepačenim že si tu mam u vobec nevaži už dnestna mlades je ina už 4rocne decko vie pomaly nadavat a to je smutne no čo užž
jednoducho dnesny rodicia neviedia vychovavat deti...v skole chyba neaka vychova v tomto smere...ked sa dieta sprava drzo k svojim rodicom tak nechcite aby sa slusne spravalo k niekomu inemu...prilis velka liberalita v rannom detstve je zla...dieta si musi uvedomovat kto je nadradeny a kto podradeny...neskor uz dietatu musia povolovat viac veci lebo by rebelovalo a to by im tiez prerastlo cez hlavu...vsetko je to retazova reakcia..tieto deti ked budu rodicmi budu robit tie iste chyby pri vychove pretoze namali ani oni sami vzor..no nie??
jednoduche preto ze genetika ludi klesa stale dole a uz odmalicka sa chovaju jak opice ... potom najdu dalsie opice a stane sa stoho stado degenerovanych blbych ludi ... tak jednoduche a tak zaroven smutne ....
celkovo mi drzost nevadi....ale zaraza ma ked nejake male deti hadzu do ubohej babky snehove gule, alebo idu do mlaky bicyklom aby ju ostriekali myslim ze toto je uz sikanovanie lebo sa nemoze branit... u nas na skole zacali ti mali spratkovia nieco hadzat do nasich chalanov , chalani ich isli len postrasit a samozrejme ze kto dostal hubovu polievku???....oni su ,,malicki" a nemozu sa branit....to je uz hanba ked si takto mozu dovolovat a nic im za to nehrozi....
treba si uvedomit ze nie vzdy dospeli maju pravdu.. nech uz su akokolvek ostrielani zviotom
moja matka minule prehlasila ze ak si dma pierce ze sa so mnou nebude bavit.. a co jej ma na to povedat? ze ano mami, to je uplne zdravy nazor a myslim si ze to normalni ludia robia .. ?! poslala som ju do pice a mylsim ze som spravne urobila
je o cele nejake divne, sak mam sesterku, pred par dnami mala 11 rokov a proste mobil ma asi od 8 rokov, co ja som ani nesnivala a ani myslim si, ze som ho nepotrebovala...
akoze o to nic, ale proste je to divne cele, ja co mam skoro 19 rokov sa citim obcas pri nej jak z inej planety...teraz tie deti su take nejake neviem, mam pocit ze my sme taki neboli...
vete co.. ja mam obrovsky rwespekt pred mojimi rodicmi.. lenze myslim pokrvnymi, ostatni dospeli ma vlastne nikdy netrapili a dokonca aj maminmu manzelovi by som straaasne castokrat rada povwedala ze je k**ot ale nespravim to kvoli mame.. je to o tom ci si nekto vybuduje autoritu
Deti su drze? Co je to vlastne drzost? Mne furt dajaky stary dedko povie ze som drzi ked poviem nieco co podla neho neni pravda. A neni drze ked po tebe zacne 60 rocny chuj z balkona picovat ked na schodoch kuris a spak potom hodis do kosa? Neni to o rozmaznavani. Je to o osobnosti a o tom aky mas respekt pred danou osobou. Ja niesom clovek, ktory si necha len tak od hocikoho hustit do hlavy kalerabi a je ticho pri tom.
Okrem toho tie 12-rocne deti maju telefon preto lebo sa o nich ich fotrikovci boja a ked im kupia telefon tak si myslia, ze ked im zavolaju tak oni im pekne zdvinhu a hned vyklopia ze kde su.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
214 komentov
a teraz je zo mňa lenivý pes...
bitka decká naučí poslušnosti a disciplíne
@7 presne..neucili nas od malicka ze mame byt uprimny, neklamat atd atd?
- preco sa necudujes ze sucasne deti maju kompy a net, ked deti pred 50 rokmi kompy nemali, ci dokonca, ze sucasne deti maju doma knihy na ucenie, ked deti pred 200-300 rokmi knihy nemali a nepotrebovali
to ci je dieta drze, nema ziaden suvis s tym ci ma mobil.
Mne sa napriklad stalo, ked som bol na zakladke, cize co ja viem pred 10-12 rokmi, ze idem si po ulici a za mnou sa rozbehne take male romske soplave decko 3-4 rocne, cize ja som mohol mat co ja viem 13-14 rokov, a ona mohla mat 3-4 roky ja som zastal, lebo prechod pre chodcov ona dosla ku mne, zohla sa na zem, hodila do mna kamen, a rozbehla sa prec... ako cumim, ze to co ma znamenat? to decko nemalo mobil, a ani ja som este vtedy nemal mobil, mozno ani nikto este nemal na slovensku mobil, alebo par ludi....
ja by som taketo deti poslal dakde k legionarom, kde ked povedia - budes sa 2 dni plazit na henten kopec a spat, tak proste neurobis nic ine, len posluchnes, lebo z dvoch dni budu 4 dni..
Ale toto robia žiaľ aj starší.
síce chápem, že tie deti sú zlé a sama to pociťujem, ale jednoducho to je tak. tak sú dnes deti vychovávané a je hádam na rodičoch, čo zo svojho decka vychovajú. ja som si prešla dosť prísnou výchovou a zbili ma len raz v živote. usmerňovali a vychovávali ma inak, a to ja som bola decko zlé a porovnatelné s tými dnešnými. a nevyrástla zo mňa zrúda, viem sa na verejnosti vcelku normálne správať a to, že si nenechám srať na hlavu predsa neznamená, že som zlá.
a to som nemusela 4 dni spať na kopci
dieta nema mat co pocit, ze je dospele.. kedysi takto psychologovia nerozmyslali, deti chodili vonku, POCUVALI, zdravili sa, nepili.. dnes? to ti sucastni psychologovia..
a tiež ho nebijú, diskutujú s ním ako s normálnym človekom
v tej dobe ... nebola velka technologicka vyspelost, keby v tej dobe boli mobilne telefony, tak ich maju uz v tedy. co sa tyka vychovi ... dost tazke ... nebol internet, filmy, ktore podporovali nasilie ... Ked dal otec synovi po papuli vedel, ze spravil nieco zle.
teraz keby otec udrel syna .... ved by otec, ze spravil nieco zle, lebo deti sa nemaju byt a predsa kazdy vie, ze nasilie produkuje dalsie nasilie. Preto dnesne deti sa nebiju, lebo aj moj otec bol byty ako hada a neche byt preds svoje deti ako napr. mojho brata.
A predsa len, .. deti maju telefony a ten telefon im je ne naieco, su ako tak pod kontrolou rodicou a o tomto by sa dalo pisat vela a vela a vela.
A deti boli nevychovane aj v tedy a robili kopec inych hovadin .... ktore by ani za svet nenapadli tymto. ako napr. dat drozdie do WC mysi na skole, vsakze....
a nie je to smutné, celkom sa to hodí, keď má nejaký krúžok, jeho mama tam nemusí večne sedieť a keď skončia,zavolá jej.
no a prečo je telefón taký smerodajný?
hlavne nechápem ako si dovolia do starších začať, ja by som si len tak vonku do nikoho nezačal...
uvedomujes si, ze pises o niecom, co si nezazila?
ked boli kruzky pred 20 rokmi, ludia fungovali bez telefonov a neplakali..
@holyknight to sa stava mne dost casto
a preco su drze??neni to ich chyba ale chyba ich rodicov ze si nevedia dat vlastne deti doporiadku...obcas je treba jedna dve vychovne facky...=D
ale teraz sú, tak prečo ich nevyužiť na komunikáciu medzi dieťaťom a rodičom.
no a prečo je telefón znakom rozmaznanosti? ten chlapec má tiež skoro všetko, na čo si ukáže. ale nie je na rodičov hnusný, váži si ich, neignoruje ich. nie je to len v tom, že dnešní uponáhľaní rodičia decká vychovávať jednoducho nevedia alebo nechcú vedieť? disciplíne a nejakým pravidlám sa dá naučiť aj bez trieskania.
A co sa tyka toho, ze preco su drze? nooo asi urcite to zalezi od vychovy. Mna sice nasi v zivote neudreli, ale aj keby tak to pochopim, mozno sa rozplacem a zalezem a drzim hubu. Lenze tento system vo svete je katastrofalny. Sleduj tie zakony a podobne. Viaceri tu pisu o bitke, lenze teraz udries vlastne decko a to ta veselo moze udat a este sa aj sudit. Ved to tu je uplna katastrofa. Co vidia, to robia.
takých je tu dosť čo sa nevyjadria nikdy k téme a miesto toho sa vyjadria urážlivo na adresu nejakého užívateľa, takže to je podľa mňa obmedzenosť
a o obmedzenosti ty nehovor, tvoje jednoslovné "komenty" skladajúce sa z vulgarizmu nie sú fakt obmedzené
typicky priklad tejto diskusie je xperiax.. dokaze sa navazat na cloveka, ktory je od neho o xx rokov starsi. pre mna nieco nepochopitelne. ja som v takom veku drzal hubu a krok
sledujem dokumenty o legii a vlastne "poznam" (nebrat doslova) system, ktory funguje, ked clovek ide do uz spominanej legie alebo niekde na vojnu, ci ako to nazvat..
TVRDY trening, TVRDE tresty, disciplina.. naposledy, v jednej casti o legiach robili uchadzaci nejake vedomostne testy.. bolo to po celodennom (od 5 rana, 2 hod spanku) treningu, behoch a pod.. za kazdu zlu odpoved museli v 40 stupnovych horucavach a plne obleceny KROKOM vyjst na kopec a zist spat.. ked niekto zaostaval, velitel mu pocet "kolecok" proste vynuloval a este mu pridal dalsie..
tymto chcem povedat, ze je to ucinna forma, ako navodit DISCIPLINU.. nie je to tyranie alebo nieco podobne. to tvrdia len rozmaznani.
a napísal som snáď že ich majú stále otĺkať? samozrejme že biť sa majú iba keď si to zaslúžia...lebo potom z nich vyrastie tá spodina čo pije alkohol v 13 a pod...
láska a pochopenie u dnešných detí? ty kde žiješ, čím je rodič k deťom lepší tým sú viac drzé...
ale teraz... čisto hypoteticky. povedzme, že by rodič vychovával svoje dieťa takto. malo by potom šancu prežiť v spoločnosti? keby malo úplne iné návyky než ostatní?
nestačí na docielenie disciplíny veta: prestaň, lebo tam nepôjdeš?
A nezmenis nic, to by museli zmenit pristup rodicia. Ty co jedine mozes spravit je dat tomu decku facku (ak ta uraza napr., aj ked pre pacifistu asi neuznavany sposob . Z toho pochopi viac ako keby mu odvrknes. A myslim, ze nietori rodicia by ti za to este podakovali.
Ach jaj, túto rétoriku som neskutočne neznášal, nikdy som to nevedel pochopiť ... Keď sa mi niečo nezdalo, tak som sa k tomu vyjadril ... Občas sa mi to aj niekto snažil zdôvodniť ... A keď sa mi to stále nezdalo, tak som reagoval ... A zrazu prišlo zázračné slovíčko - "Neodvrávaj!" - ... A čo teraz? ... No teraz mám asi držať hubu, lebo mi to bolo prikázané, super ...
Neznášal som keď ma niekto umelo utišoval, aj teraz keď si na to spomeniem, tak sa viem rozohniť ...
Tak teraz budem odveci, ale čo si to ty zvykol hovoriť o punku?
som zvedavý na pánov dokonalých ( @xhtml a @holyknight ), akí boli v puberte oni. svätožiara im určite len tak svietila.
jedna vec je rozmaznávať a druhá VYVYŠOVAŤ SA a kompenzovať si KOMPLEXY z nesprávnej výchovy vlastných rodičov. "nemal som ja, nebudeš mať ani ty" je prejav obrovskej úbohosti a obmedzenosti. je mobil pre dieťa zbytočnosť ? z pohľadu obmedzeného človeka áno. z pohľadu rozumného rodiča je to prostriedok, ktorý môže dokonca využiť vo svoj prospech na kontrolu dieťaťa.
puberta je dosť ťažká fáza ako pre dieťa, tak aj pre rodičov... nie nadarmo sa to volá 2. obdobie VZDORU. rodič si má budovať vzťah so svojím potomkom na základe dôvery a ľudskosti, nie AUTORITY ktorá prikazuje a nenechá sa oblomiť ani v prípade, že dieťa má ARGUMENTY. to je to najhoršie, čo môže spraviť... dieťati sa potom začne hromadiť agresia ktorú nemá ako odbúrať - veď musí držať hubu ako doma, tak aj v škole. a potom nech sa milý rodič nečuduje keď dieťa začne byť AGRESÍVNE alebo sa na ňom začnú prejavovať komplexy z minulosti.
treba udržať zdravý "balance" - nedovoliť mu všetko, po čom si zapíska ale zase aby nemal v spoločnosti pocit, že je oproti ostatným nejak znevýhodnený. je to dosť zložitá tematika ktorá má na dieťa oveľa väčší dopad než sa môže zdať, preto ak náhodou raz budem rodič, určite budem nejaké problémy s výchovou konzultovať s odborníkom a nehrať sa na múdreho tyrana čo sa chce silou mocou vyvyšovať lebo dosiahol určitý vek
inak som zvedavý, koľko sa taký človek žijúci v systéme spomínanom v @45 pri toľkom strese dožije
Tak tam išlo o nejakú armádu, či légie a to je myslím trocha rozdiel ako bežná výchova dieťaťa, vojak bude potrebovať aj istý druh "sprostej disciplíny" a práve o to tam aj ide - vyselektovať ľudí, ktorí pri takých situáciách toľko stresu nezažívajú, prípadne ich aj trocha prevychovať ...
Byť povinná vojenská služba, tak mi to veru prekáža, ale pokiaľ je vojenčina dobrovoľne vybraným povolaním, tak mi to proste príde prirodzené, kto chce byť zamestnaný, musí spĺňať určité podmienky ...
Teda to je taká slepá snaha o triezvy pohľad, ak by sa to týkalo bytostne mňa, už by som zrejme reagoval inak
vychova dietata je v kompetencii rodica.. to neznamena ze rodic mu ma kazat co ma robit a co nema robit.. on mu moze ukazat smer a je na dietati a inteligencii dietata ako si vyberie.. co sa tyka telesnych trestov tak ak dieta ma rozum tak ho bit netreba.. ani facky ku nicomu nevedu... nemozte zmenit presvedcenie dietata ako kona jednou dvoma ci troma fackami..
a naozaj nemam rad ak starsi pohrdaju nazormi mladsich kvoli veku.. ak ma niekto 25 rokov a prazdnu hlavu a niekto ma rozum uz v 17tich tak nemozte povedat ze 25 rocny ma urcite pravdu a mladsi jedine co moze robit je drzat hubu a krok..
mas 100%.. ale niektori rodicia ten balanc nezvladaju..a ak si to dieta uvedomi a zisti ze si moze dovolit viac tak si to aj dovoli...ale ak ma rozum a uvedomuje si ze aj rodic je len clovek a ze predsa len sa snazi o dobru vychovu vlastneho dietata, tak si nieco take nedovoli... je to o vztahu rodic - dieta a nie o tvrdej vychove...
inak aby to nevyzeralo - tiež som mal v 13-16tich všelijaké pubertálne výkyvy no našli sa aj myšlienky a názory ktoré za niečo stáli. netreba diskriminovať podľa veku.
@59 áno, ale niekto to tu veľmi silno asociuje s civilným životom
tvoj prispevok na xperiaxa : a to mi povie 16 rocny =D
presne o tomto hovorim =D
No, áno, čo sa toho týka, tak je to na mieste, máš pravdu
@63 pozri sa nebolo to prvýkrát čo mal na mňa hlúpu poznámku
aj tak ohanat sa vekom nie je znakom dospelosti
a pohrdat nazormi nie je zdrave.. aj tam sa moze najst kusok pravdy
ak je voci tebe niekto kriticky tak asi ma dovod ten druhy na to aj dovod a je na tebe ci to budes ignorovat alebo si to aj uvedomis... ale pohrdat nazormi inych mi pride dost.. biedne
tak mozno ze mu ten tvoj nazor pripadal obmedzeny
a mozno ze sa aj necudujem...
ale ja som to nemyslel tak že má niekto otĺkať decko denno denne, ale výchovná bitka je iba bonus toť môj názor...
to sa ti asi len zda.. vo vacsine pripadov to je len a len na skodu a ma to opacny efekt..
pridi do Trencina pod Brezinu..tolko fetakov tam mas..
ďalej.. spoločnosť sa vyvíja , nedá sa tomu zabrániť.. môj 9ročný synovec má lepší telefón ako ja.. ale nijak extra to neriešim..na jednej strane je dobré, že ho má.. pretože rodičia pracujú a môžu ho kontrolovať.
a naučili ho, ako má hospodáriť s paušálom (áno, má dokonca paušál a ja iba KREDIT!!!) a myslím, že neni problém..
takže ono to nesúvisí s tým, že dnes máme niečo a v minulosti bez toho vedeli žiť, ale skôr s tým, ako k tomu ľudia pristupujú..ako rodičia svoje deti vychovávajú
a btw: zahoďme automatické práčky, veď pred sto rokmi ľudia prali na jazere a nevadilo im to
zamyslite sa nad detmi pred 20 rokmi.. boli uplne ine, nejake telefony mali na haku, posluchali, mali zaluby
zoberte si deti dnes.. 15 rocne dieta nadava do kktov 23 rocnemu, dospelemu cloveku.. 19 rocni ludia nevedia pisat po slovensky, musia pouzivat tie skratky a anglicky slang, do kazdej tretej vety strcit nejake anglicke slovko, nech je to moderne.. brrr, sracky
a ako sa to da zmenit?
Nie, ale keď si impluzívny, tak by si to mal sám chápať a nie sa z toho vyvliekať ako neviniatko
A ja nerozumiem, prečo sa to opakuješ, zvlášť s tými mobilnými telefónmi ...
Viacerí ti na to rozumne zareagovali, ale na to akosi neodpovedáš, len znova akoby si to dával do nezmyselnej súvislosti s aroganciou detí ...
drzost je aj konfrontacia medzi nazormi, ak niekto mladsi vyjadri nazor a starsi nema pre to pochopenie uz je to drzi soplak..
zalezi na situacii ... alebo mi chces povedat ze starsi ma zasadne pravdu? tak preto radsej nech si svoj nazor nezastane?
Bože, to je strašná hlúposť ...
Poďme určiť vekovú hranicu ľudí, ktorí budú mať na puse zámok, aby náhodou nemohli protirečiť niekomu dospelému ...
A k tomu ešte zrejme dospelí nikdy nepúrekrúcajú a nehovoria somariny?
No, vedel by som o jednom kontrapríklade ;-D
Zasa veštec?
Kurnik, ale toto si zapamätám, takáto hračka sa hodí keď človek nevie odpovedať na otázku
pozri si komentar 93 a nauc sa to naspamat, uc sa to od rana do vecera, pretoze akonahle som mu odpovedal na to, co chcel, nepokracoval v teme, ale VYTIAHOL NIECO NOVE..
znova: akonahle som mu odpovedal na to, co chcel, nepokracoval v teme, ale VYTIAHOL NIECO NOVE..
nauc sa to naspamat, ked nechapes
To buď myslíš niečo iné, alebo zle vidím, alebo ...
Kolini
Xhtml
s ludmi vo veku 11-17 mam take skusenosti, ze skor prekrucaju, domyslaju si, nediskutuju na zaklade faktov, ale na zaklade zamyslania sa (co keby, mozno, asi, preco, ako, atd).. 15 rocny sa proste nema co hadat s dospelym clovekom
Kolini
zalezi na situacii ... alebo mi chces povedat ze starsi ma zasadne pravdu? (smajlík) tak preto radsej nech si svoj nazor nezastane?
... Mne to z tohto pripadá, že normálne pokračoval v diskusii, neviem, čo tam vidíš ty ...
ved ty uz zacni chapat
A presne tak, nechápem ... Nechápem, prečo by sa mladší človek nemohol "hádať" s dospelým ... Ja z vlastnej skúsenosti viem, aký problém môže pre dieťa byť rešpektovanie niečoho, čomu nerozumie, lebo mu to nebolo vysvetlené
Čo zas vymýšľaš?
Proste sa ťa opýtal na to ako to myslíš a čo tým chceš povedať, zasa neviem čo tam vidíš ...
pise sa tu o rozmaznanosti a drzosti dnesnych deti
neprekrucaj.. prosim, nechce sa mi to pisat tritisic krat - prosim, neprekrucaj
kasli na neho.. nema argumenty..
Tvoje názory tu zatiaľ vyzneli úplne jasne ...
"ako je mozne, ze deti odvrkavaju DOSPELYM ludom" ... Toto mi vyznelo ako presne to, čo som opisoval vo svojom prvom príspevku ... Neopravil si ma, neuviedol si to na pravú mieru, neviem prečo, keď som to prekrútil ...
Teda tvrdíš, že požadovanie vysvetlenia a možnosť prejavenia názoru od dieťaťa je v pohode?
teba by som teda nechcela za rodiča. jedna diktatúra mi už doma stačila a ver, že hovoriť decku, že je decko a preto s ním nebudeš diskutovať, nemá žiaden pozitívny zmysel. naozaj už teraz ľutujem tvoje zatiaľ nenarodené dieťa
co je podla teba drzost?
a ked si vezmes napriklad bez ladu a skladu kolko mali rokov ked zacinali a ake texty pisali.. nemyslim ze ich nazory boli odveci a to neboli dospeli.. aj ked oni asi patria podla teba do obdobia "dobrych" deti a dnes uz sa take nic nestane...
@kolini co je pre mna drzost? ked tu su niektori 15 rocni schopni nadavat dospelemu cloveku do kktov a vysmievaju sa z nich.. chcel by som mat znova 15 rokov a len preto, ze keby som sa dostal do podobnej situacie, BOL BY SOM PROSTE TICHO AKO RYBA A SCHOVAL BY SOM SA DAKDE DO KUTA NA 48 HODIN a nie este vyskakovat..
ja ti to poviem takto.. kebyze mam taku argumentaciu ako ty tak v zivote neleziem na forum na Birdz..
pekny zbytok vecera prajem
z teba by sa smial aj 30,40,50 rocny
nie si schopny odpovedat na jednoduchu otazku... ked nevies odpovedat..prekrutis podla seba.. niekedy sa fakt divim aki majstri sveta sem lezu
ty vies na co narazam nehraj sa na hlupaka...
narazam na predosle prispevky a tvoju neschopnost odpovedat
@99 presne tuto debatu ktoru si sa snazil zahnat do outu pre nedostatok argumentov...
dal si otazku / odpovedal som
o com teraz tocis?
ide mi o to ze si neni schopny diskutovat s niekym kto spochybnuje tvoj nazor...
ale len podla seba.. ja som ti dal jednoduchu otazku..a doteraz cakam na odpoved..
ok
tvoja otazka - zalezi na situacii ... alebo mi chces povedat ze starsi ma zasadne pravdu? (smajlík) tak preto radsej nech si svoj nazor nezastane?
skor moze mat pravdu starsi clovek.. nejde o to, ze sa napriklad nebudes hadat o mobiloch so 100 rocnou babkou, ktoru to nezaujima.. ale myslim hlavne VYCHOVNE veci.. v tomto by mali mat deti pohov, v tomto maju pravdu starsi
predpokladam, ze nezareagujes, ale napises nieco nove, novu otazku..
ano dam ti dalsiu otazku,tak sa predsa rozvija debata
preco si myslis (ide mi o tvoj nazor) ze starsi musi mat skor pravdu nez mladsi clovek?
a ake vychovne veci myslis? predsa len mladsi spoluobcan ti nezacne bez priciny nadavat
diskusia nie je o otazkach.. ja ti odpoviem, ty mi polozis dalsiu otazku, ja ti zas odpoviem.. to preco sa takto bavime? (toto robi napr aj @tunidlo , nic v zlom)
starsi clovek ma viac odzite, ako 16 rocny.. asi tak do jednej vety
rodicia nie su preto, aby ti davali peniaze..
Ty už si stihol nájsť nejakú objektívnu výchovnú pravdu o tom, aká výchova je najlepšia?
A ešte k tomu si sa stihol spýtať všetkých dospelých na to, aký k tomu majú vzťah a tak zistiť, že túto výchovu preferujú a teda majú pravdu?
No daj sem, nech teda viem ako tie budúce decká vychovať
A ja ti zakazujem dávať mi otázky, či?
Lebo ja (mimochodom, narozdiel od teba) zvyknem, predtým ako nejaké konanie/uvažovanie odsúdim ako hlúpe či neopodstatnené, chcieť vedieť ako to autor myslí a čo ho k tomu vedie ...
Túto formu považujem za úplne prirodzenú, ale ak sa ti zdá zlá, nech sa páči, čakám dôvod prečo ...
snazim sa prist na pricinu tvojho nazoru.. a neodpovedam lebo ti nemam na co odpovedat kedze sa ma nic nepytas
dobre zareagujem : starsi clovek ma viac odzite ako 16 rocny..
odzite ano.. ale zivotne skusenosti sa nenaberaju len casom ale zazitkami ako takymi
nemozes povedat ze ak ty mas 25 rokov a ja 16 tak tvoj nazor znamena viac a ja mozem akurat tak drzat hubu a nemam narok ti povedat ani pol slova len preto lebo vzhladom na vek ma tvoj nazor vacsiu vahu ako ten moj...
neviem ako ty ale ziadnu domyslavost som si na tunidlovom prispevku naozaj nevsimol =D
Aj ja osobne si myslím, že "skôr má pravdu starší", (Rozumej - je väčšia pravdepodobnosť, že to, čo povie starší {dajme tomu rodič pubertiaka, nie 100ročný dedko} bude uváženejšie) ale od zákonitosti to má ďaleko a aj preto by sa nemal brániť výmene názorov s dieťaťom (ale aj z princípu, just aj keby mal mať pravdu vo všetkom, aby dieťa rozumelo)
asi sme sa nepochopili.. tym BYT TICHO a pocuvat som myslel hlavne SYN/DCERA - RODIC
odzite - tym sa mysli to, kolko ma clovek skusenosti. clovek sedi doma, nema ziadne zazitky, tym padom nema skusenosti
16 rocni clovek by nemal reagovat posmesne a nadavat dospelemu cloveku.. a mal by si priznat, ze do istych tem sa nerozumie.. tak ako ja si prizna, ze sa nevyznam do cestnej cyklistiky, tym padom nebudem tvrdit, ze ten a ten bicykel/sposob jazdy je najlepsi.. nebudem sa smiat niekomu, kto o tom nieco vie.
viem prd o FYZIKE.. neurobim to, ze pridem na forum, kde sa riesi fyzika a zacnem pisat VY O TOM VIETE PRD, nadavat a vysmievat sa.. ano, toto robi dost deti na birdzi..
pozor: DOST neznamena VSETKY
a) odignoruje príspevok s argumentami
b) ajtak stále točí o svojom
proste strata času... prajem diskutujúcim pevné nervy
Kde konkrétne? ... Pokiaľ viem tak v bezprostredne predchádzajúcich príspevkoch boli len otázky, prípadne popis môjho vlastného konania ...
pises omacky o cyklistike ale co ty vies o vychove? si rodic nebodaj? =D
staral si sa o dieta? mas skusenost?
ja sa ti nesmejem..ale taktiez nemam pocit ze o tom cosi vies
a to BYT TICHO -
zase vymyslanie a prekrucanie a aj ta drzost..
zasa 17 rocny clovek vie, kolko ma 25 rocny clovek odzite.. klasika
bavime sa o slovenskych detoch, nie o africkych, ani o ceskych, ani o americkych.. o slovenskych. porovnavat slovenske a africke deti je nemiestne.. a deti v afrike maju uplne ine hodnoty, ako deti na slovensku.
z coho si posudila, ze nemam v zivote nic zazite? za to, ze som napisal, ze dnesne deti su drze?
Ale veď ty vôbec nepripúšťaš možnosť, že vo veci vôbec ide o samotné odreagovanie sa
alebo tu ide o to, ze som vystihol teba?
podla mna ty mas problem ze ta dokazu preargumentovat mladsi ludia..
ano mas pravdu uplne si ma vystihol.. ale teraz si pokladam otazku.. ako je mozne ze som sa rozpraval uz so stovkami starsich ludi uplne rovnocenne.. ako je mozne ze sa casto rozpravam s dochodcami... ako je mozne ze nechcu verit mojmu veku?
ako vidim topiaci sa slamky chyta a jedine co vies ked nevies kam z konope je zautocit uplne nezmyselnou poznamkou voci druhemu diskutujucemu
ja tiez netvrdim ze som spokojny s tym ze sa niektore decka chovaju arogantne..
podstatu tvojho nazoru
len diskutujem nic viac..
mas utocny sposob komunikacie..
to je vsetko.. ale tvoj nazor sa ma dotyka kedze si sa zmienil o skupine ludi do ktorej patrim.. ja len som hladal podstatu tvojho nazoru ktory chtiac ci nechtiac skatulkuje ja moju osobu..a vobec nazor ze starsi clovek ma vzdy pravdu a mlady ma drzat hubu je prilis pritiahnuty za vlasy ale je asi moj problem ze som sa vyjadril a bol TEN DRZY NEVYCHOVANY
Vieš, ono je to tak, že keď človek nechápe, tak kladie otázky ...
Ešteže pri veľkej časti tvojich názorov sa väčšina ľudí spamätá a prestane klásť otázky aj keď stále nerozumejú, lebo inak by sa asi pýtali do smrti jedného z účastníkov diskusie
pises: "ale tvoj nazor sa ma dotyka kedze si sa zmienil o skupine ludi do ktorej patrim.."
v nazve fora je slovo NIEKTORE DETI
a navyse si pisal, ze medzi nich nepatris
tym padom nepatris do tej skupiny ludi, nepisem o tebe, ako sa ta to moze dotykat?
ano, mlady clovek ma drzat hubu.. surovo napisane, aj ked je jasne, ze to netreba brat DOSLOVA. naco mas potom rodicov, ked ich nebudes pocuvat?
koncim, vypinam pocitac - tato veta neznamena to, ze xhtml nema argumenty, ale ze je unaveny a ide od pocitaca prec.
vidis ide to aj inak
co sa tyka skupiny.. tak vekova skupina do tej patrim ktoru si oznacil za arogantnu..
len som zacitil skatulkovanie..
dobru noc
a okrem toho ty 25 rocny clovek, vie, čo majú 17 roční ľudia odžité? keď sa chces baviť o slovenských deťoch! tak ti dám príklady odžitého. Sú v rodine, ktorá je chudobná okrem tlaku rodiny, musia vydržať tlak okolia a urážky od rovesníkov. Keď ich niekto týra, to sa nejako schová, ale že z toho tlaku sa dostanú do spoločnosti vyvrhelov a jediné, čo sa z takých deciek môže stať sú "autsajderi" spoločnosti. Tak kto má v tomto prípade viac odžité? 25 rocný človek, ktorý sedí každý večer na internete, alebo decká, ktoré vychováva ulica?
@adaadisallaares problem je v tom, ze ty sama nevies, kolko ma ten 25 rocny clovek odzite.. ja nezijem za netom, ano, po dlhych rokoch som sa vratil zo zahranicia a momentalne som 5 mesiacov doma, tak zvyknem travit cas na birdzi..
nejdem sa s tebou bavit, lebo mi davat priklad za prikladom, teda len triafas, aby nieco bolo (napr tie africke deti).. nic v zlom. mam toho odzite dost a ja fakt drze, ked mi 16 rocny kuťko napise, ze zazil viac, ako ja.. pricom ma nepozna.. a ja prakticky beham po svete od svojej osemnastky
Žeby na to, aby som ich počúval a nedržal hubu?
Počúvať, uvážiť, ale nie slepo robiť, čo kážu?
chyba je v tom ze niektori ten rozum nemaju...
aj ked forum je o niecom inom
Sranda, že v politike sú zásadne tí najinteligentnejší
Sranda, že prítomnosť v politike má byť nejakým odrazom názorov človeka na ľudskej úrovni
je dobre pochopit pisane slovo
vobec nie je o niecom inom stale sa drzime temy..
a suhlasim poznam take pripady...
preto nie je mudre vraviet ze mladsi ma drzat hubu.. kazdy ma pravo na nazor, ale taktiez ho musi vediet prejavit.. a musi byt k veci.. hubu si vie otvorit kazdy ale musi mat aj prislusne argumenty..
drzat hubu by mali neinteligentni jedinci a provokateri a ti co si myslia ze su majstri sveta..
a hlavne ti co sa povysuju nad ostatnych...
To znelo krásne
Akoby fakt obmedzení 24 roční mali byť na úrovni tých raritných najvyspelejších 17ročných
lol az teraz som si to precital poriadne =D napisal dost blbost..
tym drzat hubu som myslel, ze ked ti mama povie BUDES DOMA, budes doma, nebudes oponovat..
ja som v ociach mojich rodicov dostatocne rozumny na to aby mi mohli doverovat a ked nevedia kde som zavolaju pretoze mam MOBIL...
a neporovnavaj seba voci mne to je uplne bezpredmetne
ak mi povie nieco rozumne tak na zaklade toho uvazim ako sa rozhodnem.. dam priklad..
zostanes doma lebo vonku fuka a si este chory..
ale mame aj opacny pripad
zostanes doma... opytam sa: preco? odpovie: lebo...
v prvom pripade stoji za uvazenie ci doma zostanem a ci posluchne,..
v druhom pripade nevidim zmysel v tom aby som sa zostal doma nudit.. jedine v pripade ak rodic chce s niecim pomoct respektive sa o niecom porozpravat
A keď mama povie, že dva roky domáceho väzenia, tak budeš celý čas doma chradnúť, ale pohnúť sa nikam nesmieš!!
ok takze tuto temu si zalozil na pocest TYM DETOM? alebo ako to mam cele chapat?
Stále sa tu bavíte o tom aké sú decká dnes zlé čo všetko robia a aké sú drzé a tak.
Ja ale vôbec nevidím chybu v deťoch, predsa dieťa robí presne to čo by robilo kedykoľvek, sa tu o tom bavíte ako keby bolo dieťa vrodene zlé, no ono je akurát také ako každé zviera ktoré sa snaží prežiť v svojom prostredí, a správanie ovplyvňujú iba dve veci, genetika a prostredie.
Myslím skôr že chyba nie je v deťoch ale práve u ich rodičov, učiteľov a tejto "úžasnej" spoločnosti, predsa dieťa je iba také aké vidí že má byť, má istú povahu ale všetko ostatné je výchova.
Ale dnešný kritický prístup k dospelým vôbec nie je na škodu, práve naopak, malo by to viesť k tomu aby tie autority boli skutočné a nie iba umelo vyrobené, jednoducho by si ľudia mali ich pozície zaslúžiť, to že sú deti drzé k pedagógom vie byť problém výchovy ale keď ten pedagóg nemá schopnosti aby si udržal autoritu je to jeho chyba nie tých detí. Myslím že práve chyba je vo všeobecnosti v dospelej časti ľudstva ktorá nevie dať dobrý príklad deťom a dôvod prečo by si mali niekoho vážiť. Keď sa všetci napr. tvárime že jediné na čom záleží sú peniaze tak aj naše deti budú také prečo by mali byť iné.
no a ze maju 12 rocny mobily ked ich potrebuju tak co skor by bolo keby si napisal ze 7 rocne deti preco maju mobili 12 je este dobre
Ale to predsa nie je vinou rodičov, veď to je vo výchove, oni boli chudáci zle vychovaní a preto sú teraz takí úbohí rodičia, nemožno to na nich zvaliť ...
A tu este niekto spominal, ze naco im je mobil je nepotrebny .. Hovno nepotrebny - pretoze su v spojeni s kamaratmi, rodicmi a podobne .. Si predstav, ze idu na bicykli do lesa 2 kamarati a poculi od uja xhtmla, ze kto ma mobil je rozmaznany tak si ho nezoberu.. Su hlboko v lese a kamarat si zlomi nohu .. NO a co teraz ? Ujo XHTML povedal, ze nemaju mat mobil lebo by boli rozmaznane ..
@xperia @xhtml @holyknight .. TO, ze ty mas komplexy z detstva, ze ti rodicia nedali peniaze na listok je tvoja vina .. Paneboze, to su "skvely" rodicia, ze ti nedaju peniaze na listok.. O MNOHO LEPSI su ty ktory ti kupia mobil.. A nehovorim teraz, ze ti ten mobil kupia a vsetko na ociach .. Hovorim LEPSIE NEZ NIC ..
Mimochodom plati pravidlo, kym davaju ber, ked biju utekaj @Althinka , @Freedomko , @Ice_stovo , @Kasko , @Kosmiklove , @Luc.ka , @Sheena205 , @Susenejablko , @Tenpatic , @Tomas , zmazte to ..
nebolo to tak prezentované a dialo sa do "pod pokličkou" ako sa vraví ale alkoholizmus bol a je hlboko zakorenený v slovenskej spoločnosti..takže túto položku môžeš kľudne z tvojej konšpiračnej teórie vyškrtnúť
Sopliak
Ked som bol mensi nepustal som sa do starsich a drzal hubu a krok
A najcastejsie pocujem
Zasran .. Radsej si podrez zily .. Boze tie tvoje temy ..
1 lepsia nez druha ..
Zalozis temu O NICOM video uplne od veci
Zalozis temu ako su medvede premnozene
Zalozis temu o minulosti preco su podla teba "deti drze"
pokial sa ti to nepaci, tak vypadni z tohoto sveta.. Na luniku ta urcite prijmu s otvorenou narucou Ajked .. Neviem ci podporuju takeho pesimistu, dementaa a neviem co vsetko .. Jo, a este vobec niesi namysleny ..
Tým, že podkopú a nerešpektujú autoritu si proste utužujú svoje postavenie v partii
"zabávač" ; "ten úchyl" ; "ten bitkár"
Je to prirodzené a je smutné, že tie malé vemená začínajú byť drzé už v tak mladom veku, kedy by mali ešte hrávať "zvieraciu nahánku"
Si len všimnite na azete dajakých soplov jak vám píšu. je mi z toho zle.
z celej tejto doby, ako je tu všetko len o peniazoch..
moja matka minule prehlasila ze ak si dma pierce ze sa so mnou nebude bavit.. a co jej ma na to povedat? ze ano mami, to je uplne zdravy nazor a myslim si ze to normalni ludia robia .. ?! poslala som ju do pice a mylsim ze som spravne urobila
Tak tá ti na to určite musela povedať, že toto robia normálni ľudia
Veď to bol vlastne stelesnený prototyp dobrého rozhodnutia
akoze o to nic, ale proste je to divne cele, ja co mam skoro 19 rokov sa citim obcas pri nej jak z inej planety...teraz tie deti su take nejake neviem, mam pocit ze my sme taki neboli...
Okrem toho tie 12-rocne deti maju telefon preto lebo sa o nich ich fotrikovci boja a ked im kupia telefon tak si myslia, ze ked im zavolaju tak oni im pekne zdvinhu a hned vyklopia ze kde su.