mam jednu otazku ohladne vyberu predmetov v letnom semestri na farme v ba...mam si dat funkcnu morfologiu tkaniv alebo vypocty z fyz. chemie? na zimny som si uz dala vypocty z fyzy tak neviem ci ma z tolkej fyziky za cely rok neurve
@djperlicka Ahoj! Som druhák na farmácii v Bratislave, dnes som už jednému čerstvo prijatému na našu Alma mater radil s voliteľnými predmetmi, rád poradím aj Tebe. Skopírujem Ti tu radšej celý príspevok: ...prednášky na FaFUK nie sú povinné, v zmysle, že sa budeš musieť podpisovať, že si prítomná, ale odporúčam na nich chodiť, prednášajúci sú veľmi sympatickí a čo tam odznie, je veľmi zaujímavé (taký dekan Kyselovič - v prváku prednáša biológiu, morfológiu a sem-tam aj fyziológiu v lete je fenomenálny!). Ja práve nastupujem do druháku a vravím vám, s voliteľných predmetov si nerobte ťažkú hlavu a v kľude si pozapisujte aj VŠETKY lebo tie, čo sú na výber v prváku, su kredity zadarmo. Fakt, nebojte sa. -Výpočty z fyziky a fyzikály, to si budete na skúške v duchu ďakovať, že ste na nich chodili, dejiny farmácie -to sú iba prednášky (úžasne pútavé!), na ktoré mnohí ani raz neboli, len si prišli nakoniec napísať záverečný test (50 otázok, všetky odpovede A, iba jedna má možnosť B (smajlík), fakt!, to isté 15 rokov...(smajlík), Vybrané kapitoly z chémií -iba prednášky, ktoré začínajú až v polovici semestra, spolubývajúci nebol ani na jednej, len na konci odovzdal referát a prišiel si zapísať Ačko.. Angličtina, tú si zapisujte stále, na úplnch začiatočníkov sa berie ohľad, a venuje sa im. Telesná, -zapíšeš si sport, aký ťa baví... Informatika -učíte sa zapnúť počítač a klikať v M$ Office -ďalšie dva kredity iba za účasť. Len nič nešpekulujte, a zapíšte si všetky. Učenia, ani námahy vám to fakt nepridá, defacto sú to iba riadky v indexe, za ktoré vám idú zadarmo kredity. -Ale také jednoduché je to iba v prvom ročníku, takže to pekne využite a fakt, žiadne starosti vám to teraz nepridá.
S aisom sa teraz neserkajte, prídete na zápis, vyfasujete index, a hneď na mieste si tam budete všetko zapisovať, a ak vás bude niekto strašiť, nič sa nebojte a riaďte sa tým, čo som písal hore. Ja s niektorými kamarátmi sme sa tiež báli, či tie voliteľné predmety budeme stíhať, a tak sme si zapísali iba polovicu, a potom sme ľutovali, keď sme videli, ako to naozaj chodí.
Keby ste na niečo boli zvedaví, kľudne sa mi ozvite!
@lelio Ja som si nakoniec vybrala telesne, anglinu, oba vypocty a dejiny farmacie. Verim, ze to co pises, myslis vazne, ale jednoducho respekt je respekt, ja sa toho zatial bojim. Som si skoro celkom ista, ze toto budem o rok pisat ja ostatnym, ale radsej to necham takto. Istota je v tomto pripade gulomet, nechcem nieco presvihnut, mozno to zavisi aj od profesorov atd...Inak, ako sa ti paci na skole? Stihal si sa ucit, mal si nejaky cas pre seba, kamaratov...Z toho, co som citala sudim, ze ta to musi naozaj bavit, dufam ze aj mna to tak chyti A este skripta, knihy, zosity, notebook...ako je to s tymito vecami?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
S aisom sa teraz neserkajte, prídete na zápis, vyfasujete index, a hneď na mieste si tam budete všetko zapisovať, a ak vás bude niekto strašiť, nič sa nebojte a riaďte sa tým, čo som písal hore. Ja s niektorými kamarátmi sme sa tiež báli, či tie voliteľné predmety budeme stíhať, a tak sme si zapísali iba polovicu, a potom sme ľutovali, keď sme videli, ako to naozaj chodí.
Keby ste na niečo boli zvedaví, kľudne sa mi ozvite!
Zacinam trochu lutovat, ze som nesla aj do BA.