@Marjy77 Prečo tvoj život nemal zmysel? Veď si sem pozvala skvelého človeka, vďaka ktorému si vážime nedocenenú osobnosť otca národa. Už keď nič, tak toto malo dať Tvojmu životu zmysel. Odpusť, môj nevtipný pokus o satiru, ale nemohol som si pomôcť.
Tak.. snažil by som sa veriť, že mal pre mňa napokon predsalen nejaký zmysel, hlavne "pohľadom" na to dobré v ňom, či už teda mojim pomáhaním, ochotou pomôcť, dobrými skutkami pre ľudí alebo aspoň tým, že niekto ma má rád, a za niečo dobré mu tu aspoň stojím.. Samozrejme, nemôžem si ani ja povedať, že veci v mojom živote sa diali ideálne a podľa mojich snov a plánov. Z tých nenaplnených udalostí by som bol na druhú stranu smutný a sklamaný, že sa mi ich nepodarilo naplniť a ich neuskutočniť.
Nie, ved len studujem ešte stale... zahral som par zapasov jedine... tak aky zmysel by mala moja existencia... žiadny. Uplne bezvýznamná. Keby tu nie som nikomu nechýbam.
A k otázke. Globálne? Vôbec nie. Jak keby som ani neexistovala. Ale pre mojich blízkych určite, lebo som im spôsobila neraz radosť. A ak by som si mala klásť otázku, či som žila tak, aby to „malo zmysel“, tak odpoveď je asi ako Milgamman.
Život podľa mňa nikdy nebude mať zmysel ako taký. Život existuje sám pre seba, jeho dôležitosť nepresahuje hranice jeho existencie. Zmyslom života je život sám. Preto na túto otázku nepoznám odpoveď. Neviem čo znamená.
tešil by som sa na nirvánu a na to ako sa rozplyniem do ničoty. ten vzrušujúci pocit neodvratného konca a následného zistenia čo je po tom... a predsa som žil najlepšie ako som vedel, sry, robím to prvý krát.
Väčšinu života som so sebou nebola spokojná. Snažila som sa byť dobrým človekom, ale nie vždy sa mi to darilo. Až teraz posledné 3 roky som so sebou relatívne spokojná - hlavne kvôli tomu, že mám prácu, ktorá ma baví, napĺňa a vďaka nej mám pocit, že som pre niekoho dôležitá. Takisto mám šťastný vzťah, ktorý aj napriek krušnému začiatku prešiel do krásnych chvíľ, na ktoré rada spomínam. Takže áno - ak by som o hodinu zomrela, bolo by to s pocitom, že som niečo dokázala. Ale bola by som rada, kebyže mám šancu dokázať toho viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A k otázke. Globálne? Vôbec nie. Jak keby som ani neexistovala. Ale pre mojich blízkych určite, lebo som im spôsobila neraz radosť. A ak by som si mala klásť otázku, či som žila tak, aby to „malo zmysel“, tak odpoveď je asi ako Milgamman.