Zdravím mohol by mi niekto poradiť ako si zlepšiť predstavivosť ? Keď pri kreslení kopírujem niečo tak sa to podobá celkom no keď mám niečo vymyslieť z hlavy tak už je tam problém... určite sa s tým dá pracovať len neviem ako a na nete som nenašiel nič
Tac si prectavuj veci. Pred spanim alebo ked cestujes alebo hocikedy ked mas cas. Nemusis mat ani zavrete oci.Si prectav nieco uplne jednoduche ako napr. kocku si ju otacaj, postupne pridavaj k nej dalsie a dalsie veci dokial si to uz nedokazes prectavit.
ak to chces vyuzit konkretne v kresleni tak proste trenuj..nemozes kreslit nieco co dobre nepoznas a cakat ze sa to bude podobat..najdi si nejake studie napr. figury a obkresluj..uvidis ako sa telo sprava v roznych polohach tak, aby to bolo anatomicky spravne atd
a inak... ono som videla nejaký návod na kreslenie s krevetou, kde bolo pointou si nájsť krevetu v rôznych podobách a pózach a tieto prekresľovať toľko, že budeš nenávidieť do konca života a nakoniec zistíš, že tú krevetu vieš celkom super nakresliť aj z hlavy... a takto to funguje asi so všetkým... teda @7
vau tu je clovek co kresli? od veci otazka ale chodis aj na daku skolu? ci je to iba tvoj konicek? ...citala som ze pre lepsiu predstavivost by clovek mal chodit von a vsimat si veci, prirodu,situacie ake sa odohraju,dalej ludi, zvierata ,a co robia, popripade ake pocity, spomienky, emocie to v nom vzbudi a tie by ho mali nakopnut....popritom skus robit rozne skice, alebo aj take co ta v tej chvili napadne nech je to akokolvek sibnute...ja sa dost casto viem inspirovat prave tou prirodou, niekde kde je klud, ale aj v meste si casto povsimam veci, ktore ma inspiruju.....alebo vlastnou skusenostou, ak sa mi nieco prihodilo skusim to dat to na papier dalej ma napadaju take utopisticke scenare, o dokonalom svete ako z rozpravky,asi nieco po com vnutorne tuzim a kde by som sa chcela ocitnut dalej su to aj filmy, knihy...tiez robim take ze z realnych veci sa snazim spravit nieco fantazmagoricke, zobrazit ich v ich nerealnej podobe,tak ako by v skutocnom svete existovat nikdy nemohli..treba si vsimat veci, aj tie najemenj podstatne.. mne pomaha toto, hoci ja som osobne problemy s predstavivostou nemala, preto som nejak po tom nebadala a neviem ti poskytnut zaruceny sposob,...napadov mam vela, problem nastava ked to chcem vyobrazit,ale na to treba uz iba trenovat, skumat ten dany predmet ktory chces nakreslit, musis poznat detaily, ako to funguje, ako sa to hybe atd , co je tazsi pripad, ale staci si to vyhladat, nastudovat a mas ..a niekedy kreslim to co sa mi snivalo..este teraz si pamatam urcite sny z detstva, ktore chcem dat na papier...neviem ci ti moja rada pomoze, kedze dristam iba podla seba ale snad aspon trochu pomoze
a s tym chodenim von a vsimani si okolia, asi to mohlo vyzniet az prilis prosto a osuchane..ale .chcem zdoraznit ze vsimat si, ale naozaj podrobne, sustredene, dalej sa vediet zamysliet.. nie len ze sedim a a bezducho sa divam okolo seba..treba dat do toho kus zaujmu, skumania..a do toho si robit rychle skice je najlepsie, nemusia byt dokonale, ale prave tie vedia velmi pomoct, a ak zabudnes, tak casom ti pripomenu to co ta vtedy inspirovalo a mozes to nekreslit resp. namalaovat ale uz "na ostro"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
mysliš že mi to pomôže zlepšiť predstavivosť v kresleni ?
a inak... ono som videla nejaký návod na kreslenie s krevetou, kde bolo pointou si nájsť krevetu v rôznych podobách a pózach a tieto prekresľovať toľko, že budeš nenávidieť do konca života a nakoniec zistíš, že tú krevetu vieš celkom super nakresliť aj z hlavy... a takto to funguje asi so všetkým... teda @7