voči ľuďom, čo používajú viac otáznikov a výkričníkov nakope...
ale ozaj, no mám, aj ked by som nechcela. v poslednej dobe si vsimam ako automaticky nieco predpokladam a hned sa sama nad sebou zamyslim preco to robim.
ono clovek ma prosto tendenciu to robit, zvlast ked sa jedna o cloveka velmi odlisneho od neho, je to nejaka neznama. otazne je ci si clovek vie potom sam povedat aby sa nechoval hlupo a predsudky odstranil alebo sa podla nich riadi.
chcela by som vsak poznat cloveka, ktory o sbee s kludom mmoze povedat, ze nema predsudky
urcite mam.. na zaklade vyzoru (tym myslim, ci je ten clovek cisty a ako o seba dba), na zaklade sympatii a na zaklade konania i ked ho osobne nemusim poznat (a.k.a. pozorujem, co robi a ako sa sprava)
a neverim tomu, ze ludia predsudky nemaju
mam, no. voci romom, ludom co smrdia a maju mastne vlasy, voci zenam s gelovymi nechtami, rusom, moslimom a ludom pracujucim celozivotne ako casnik/servirka.
a viem ze to je zle tak do mna nikto nemusi jebat, otazka bola ake mam
amerikanofili
britofili
LGBTI
metroši
kurvy
pózeri
právnici
obvodní lekári
presstitúti
a tí čo keď sa najebú sa chcú furt biť a podobne.
To je približne všetko.
mám voči ľuďom ktorí svoje vnútorné ,,hodnoty,, prevádzajú prehnane na vizuálnu stránku , napríklad rôzne skupiny čo vyznávajú nejakú ideológiu a fakt sa na ich oblečení a zjave dá toto vyčítať, skôr to prezentujú ... čiže zarytí hip-hoperi, pankáči, atď ... viem dobre predvídať aj z vizualizácie žien napríklad ... z výzoru viem potom dosť presne vyčítať aj vnútro človeka (mýlim sa v tom len veľmi veľmi zriedka, takmer vôbec)
potom mám predsudky voči debilom (a v poslednej dobe vidím takýchto ľudí na každom kroku) znepokojuje ma ich myslenie a reakcie, znepokojuje ma predstava že s nimi musím byť v interakcii a že ma musia svojou hluposťou ovplyvňovať ak to inak nejde, už len keď zavnímam že sa jedná o takého človeka ktorý sa nejako ,,debilne,, zprezentuje niečim tak mám voči nemu predsudky (aj keď táto modulácia vety je zvláštna ale je to tak)
mám predsudky napríklad voči náboženským skupinám a ideológiám, to sú pre mňa ekvivalenty nízkej vôle a slabého ,,ducha,, - slabej inteligencie. ďalej aj k ľuďom ktorí sú si veľmi istí (príklad je taký že poznám zopár ľudí ktorí keď o niečom hovoria nedokážu zvážiť že môžu chybovať, že ich tvrdenia nemusia byť správne ale môžu byť aj chybné ja sa im dokonca aj smejem, je to neskutočné ako niektorí ľudia dokážu brať určité veci v ktorých sa presne nedá určiť stav ako jasné a 100%tne nemenné)
a tak ďalej, zväčša sa to všetko točí teda okolo myslenia ľudí
@method raz sem písal niečo, čo niekedy je fajn aplikovať. Jednoducho, každého neznámeho považovať viac menej za debila až kým sa neprejaví a nevykoná niečo, čo tieto predsudky odbije. Potom aspoň nie je človek sklamaný, keď ho niekto sklame
@sadistrom Zaujimave, pamatam, no, sam to momentalne neaplikujem. To som pisal v case, ked som prichadzal s debilmi chtiac-nechtiac castejsie do styku. Teraz ich tolko nieje a preto nemam tu tendenciu ]
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale ozaj, no mám, aj ked by som nechcela. v poslednej dobe si vsimam ako automaticky nieco predpokladam a hned sa sama nad sebou zamyslim preco to robim.
ono clovek ma prosto tendenciu to robit, zvlast ked sa jedna o cloveka velmi odlisneho od neho, je to nejaka neznama. otazne je ci si clovek vie potom sam povedat aby sa nechoval hlupo a predsudky odstranil alebo sa podla nich riadi.
chcela by som vsak poznat cloveka, ktory o sbee s kludom mmoze povedat, ze nema predsudky
a neverim tomu, ze ludia predsudky nemaju
a viem ze to je zle tak do mna nikto nemusi jebat, otazka bola ake mam
Ale verím, že dačo by sa našlo, aj keď sa tomu snažím vyhýbať, len si neviem teraz spomenúť na príklad
britofili
LGBTI
metroši
kurvy
pózeri
právnici
obvodní lekári
presstitúti
a tí čo keď sa najebú sa chcú furt biť a podobne.
To je približne všetko.
potom mám predsudky voči debilom (a v poslednej dobe vidím takýchto ľudí na každom kroku) znepokojuje ma ich myslenie a reakcie, znepokojuje ma predstava že s nimi musím byť v interakcii a že ma musia svojou hluposťou ovplyvňovať ak to inak nejde, už len keď zavnímam že sa jedná o takého človeka ktorý sa nejako ,,debilne,, zprezentuje niečim tak mám voči nemu predsudky (aj keď táto modulácia vety je zvláštna ale je to tak)
mám predsudky napríklad voči náboženským skupinám a ideológiám, to sú pre mňa ekvivalenty nízkej vôle a slabého ,,ducha,, - slabej inteligencie. ďalej aj k ľuďom ktorí sú si veľmi istí (príklad je taký že poznám zopár ľudí ktorí keď o niečom hovoria nedokážu zvážiť že môžu chybovať, že ich tvrdenia nemusia byť správne ale môžu byť aj chybné ja sa im dokonca aj smejem, je to neskutočné ako niektorí ľudia dokážu brať určité veci v ktorých sa presne nedá určiť stav ako jasné a 100%tne nemenné)
a tak ďalej, zväčša sa to všetko točí teda okolo myslenia ľudí