Ahoj, ako som tu už minule spomínal v tému Zalagovany NTB, že mi idú hry pomalšie ako išli predtým myslím že viem prečo to tak je. Prehrievanie. Skúšal som nastaviť jas na max. teda som zaškrtol "vysoký výkon" a dalo mi to jas na maximum... skúsil som zap
Tqkze podloz si notebook na miestach kde nie su vetraky a najprv ho rozober, vycisti od rachu a kup si v obchode teplovodivu pastu, ktorou natres grafiku a procesor. Teplota ti klesne minimalne o 20stupnov ...a ano ovplivnuje to zivotnost
nechapem ludi co smazia hry na beznych notebookoch ~500e bez vyrieseneho kvalitneho systemu chladenia notebooku ako maju herne ntb vyrieseny system odvadzania tepla a potom sa cuduju ze sa im multimedialny notas po par hodinach prehrieva v hrach, kde zmykaju notas na maximum vykonu preboha ved tam neni procak a grafika o vykone a chladeni ako na desktope..... potom oplakavaju ze hento mi nejde, toto mi nejde, notas je horuci, notas mi huci, pomaly to ide. Mozes to znizit chladiacou podlozkou a ano, KURVA nicis tym komponenty. Ale zase pokial sa ti nevypina notebook sam od seba, tak si este stale v tej miere vyhovujucich teplot, pretoze keby si prekrocil kriticku teplotu, tepelne cidlo by ntb vyplo. Ak sa pohybujes v teplotach okolo 60-79stupnov, si stale v pohode. Zmeraj teplotu a uvidis.
@mudrc
"Skúšal som nastaviť jas na max. teda som zaškrtol "vysoký výkon" a dalo mi to jas na maximum... skúsil som zapnúť hru a pomohlo ... hra išla plynulo (WoW) aj vo veľkých mestách kde je záťaž najväčšia."
to nastavenie práve nie je len o jase, jas je z toho najmenej podstatný, zvyšok toho nastavenia sa týka toho koľko výkonu procesora to programom dovolí používať
no neviem, ci by som vymenu teplovodivej pasty nechal na neho sameho, lebo to moze kvalitne "do..."
alebo aspon chod podla nejakeho youtube videa krok za krokom
a kup si stlaceny vzduch (maju v tescu, kauflande) atd. a prefukni vetrak aj vnutro poriadne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
"Skúšal som nastaviť jas na max. teda som zaškrtol "vysoký výkon" a dalo mi to jas na maximum... skúsil som zapnúť hru a pomohlo ... hra išla plynulo (WoW) aj vo veľkých mestách kde je záťaž najväčšia."
to nastavenie práve nie je len o jase, jas je z toho najmenej podstatný, zvyšok toho nastavenia sa týka toho koľko výkonu procesora to programom dovolí používať
alebo aspon chod podla nejakeho youtube videa krok za krokom
a kup si stlaceny vzduch (maju v tescu, kauflande) atd. a prefukni vetrak aj vnutro poriadne