zdar, mam notebook Toshiba Satellite A300D a mam dost problem s nim, ako zacalo leto sa vzdy ked je pod zatazou (hra) prehreje (lava strana az boli na dotyk) a vypne... jak tomu predist? aplikacie ako rivatuner abo speedfan mi nepomohli, nechcem prist o j
pravdepodobne budes mat zapraseny ventilator , ja som mal ten isty problem, chod do nejakeho pc obchodu, ci by ti to nemohli vycistit so stalcenym vzduchom, alebo si kup stlaceny vzduch (vyzera to ako sprej ale je to cisty vzduch) rozober si ntbk a prefukaj si to ale neviem kolko to stoji
aj moj asus hreje ..ale ne tak moc zase ...nepouzivam ziadne chladenie naviac ..akurat som vcera dal do neho miesto jednojadracu dvojjadrac ...hreje to este menej a vykon raz taky hh dobre to slape...
no dell mam ho aj vylozeny pekne nech volne dycha a akosi nic stale sa prehieva....velkrat ak ho mam na posteli na podlezke abo ne a nohu vedla polozenu tak mam uplne cevenu a boli to jak svina
@1 Nie je pravda, mam Dell XPS M1530 a slape vyborne aj pod dlhodobou zatazou, ziadne nedobrovolne kurenie sa nekona a takych laptopov najdes hocikolko. Ale samozrejme, ze vselijake sunky s vykonnym hw a poddimenzovanym chladenim hreju pekelne.
@0 Zozen si na to specialnu podlozku, bud len pasivne chladenie, alebo aj s turbinou, nieco na tento styl:
a nejak donutit ventilator aby siel cely cas na max neviete? bo som silne presvedceny ze keby fici naplno tak to pojde lenze ten debil aj pocas zataze sem tam spomali a to o dost
ja som ho mavala furt na stehnam a tak hrial ze som mala popaleninu na stehne a musela som koznej chodit a skoro mi to chcela ozierovat laserom ci co ..teraz to mam na takej umelej akoze sedačke pre deti a uz ej to pohode
ako pre mňa by bola riadna sprostosť kupovať si pre hriankovač chladič, ak je v záruke daj do do servisu, alebo ako ti radili skús to prefúknuť, ale pozor stlačený vzduch by mohol poškodil ložislo vetráčika, keď chcete niečo na hry, tak si kúpte stolove PC vykonny procák grafika hardisk RAM, preboha veď to všetko sa tam hreje v jednom sltačenom priestore, stretol som sa s viacerými notbukmi ale hrejú sa skoro všetky, ale keď sa vypína to je už moc
čo som počul APPLE je tiež pekný hriankovač, hlavne tie PRO verzie
hm...tak na hry niesu pc ale konzoly.len jaksi vela ludii tomu stale nexape
inac aj moj ntb sa hreje, a to nanom nic nehram ale len net pozeram. akoze...ten zvuk ked zacne bezat naplne ventilator je dost...no asi si musim kupit na net netbook , co ma slabsi procesor, a tym aj menej sa asi zahrieva , alebo newiem...
Ja mam tiez toshibu a s prehriatim som problem nemal. Je pravda ze po praci je horuci hlavne optika ale nie je to az take strasne ze by to sposobovalo popaleniny. Nemavam ho na kolenach lebo to stroj este viac prehrieva a navyse to vraj sposobuje neplodnost a impotenciu
Pocul som ale ze najlepsie chladenie maju notebooky HP a naopak na notebookoch msi odchadzaju... Co sa tyka vykonu mam dvojjadrovy amd athlon, kt velmi ani nevyuzivam lebo na kancelarske programy staci aj slabsi ekvivalent a na hry ho tiez nemozem vyuzit na 100% lebo mam slabu grafiku takze pri hrani mam nastaveny 1/2 vykon a vsetko ide jak ma aj chladenie stiha
@Xennus tiez som mal problem s ochladzovanim procesora lebo sa mi strasne prehrieval pretoze ak by odvetravalo tak normalne isiel teply vzduch a strasne hucal, stalo sa parkrat, ze sa aj sam vypol lebo procesor to zu nezvladal....
Odporucil by som ti vycistit z vnutra ventilator, ja som ocistil svoj v laptope a spolu bratom s bratom aj desktop a boli sme riadne prekvapeny kolko bolo vo vnutri prachu a bordelu, normalne ze chumace DD
Je dobre si preventivne kazde 3 mesiace alebo polroka precistit pocitac zvnutra pretoze ti tazko pracuju ochladzovanie kvoli usadeninam, navyse ti potom ide tichsie a rychlejsie a vobec neni taky horuci ako predtym....moj pradie od vycistenia ako spokojna macicka
tak s tymto ti neviem pomoct ale este ked oco nosil sluzobny notebook domov sa mi to stavalo dost casto a vzdy som racej pockala kym nezacal znova fungovat....
ak si snim nic nerobil (wannabe tuning a tak dalej) tak by si NEMAL byt schopny ho zatazit tak aby sa prehrieval tak aby sa ti vypol alebo aby ta mohol popalit... reklamacia bez rozmyslania okamzite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
alebo chladiacu podlozku
Ak je problem s prehrievanim, tak najlepsie podlozku je ich uz plno , staci si vybrat
a toto sa pouziva dost casto
@0 Zozen si na to specialnu podlozku, bud len pasivne chladenie, alebo aj s turbinou, nieco na tento styl:
» www.najnakup.sk/Porovnaj_ntb--r...
čo som počul APPLE je tiež pekný hriankovač, hlavne tie PRO verzie
inac aj moj ntb sa hreje, a to nanom nic nehram ale len net pozeram. akoze...ten zvuk ked zacne bezat naplne ventilator je dost...no asi si musim kupit na net netbook , co ma slabsi procesor, a tym aj menej sa asi zahrieva , alebo newiem...
Pocul som ale ze najlepsie chladenie maju notebooky HP a naopak na notebookoch msi odchadzaju... Co sa tyka vykonu mam dvojjadrovy amd athlon, kt velmi ani nevyuzivam lebo na kancelarske programy staci aj slabsi ekvivalent a na hry ho tiez nemozem vyuzit na 100% lebo mam slabu grafiku takze pri hrani mam nastaveny 1/2 vykon a vsetko ide jak ma aj chladenie stiha
Odporucil by som ti vycistit z vnutra ventilator, ja som ocistil svoj v laptope a spolu bratom s bratom aj desktop a boli sme riadne prekvapeny kolko bolo vo vnutri prachu a bordelu, normalne ze chumace DD
Je dobre si preventivne kazde 3 mesiace alebo polroka precistit pocitac zvnutra pretoze ti tazko pracuju ochladzovanie kvoli usadeninam, navyse ti potom ide tichsie a rychlejsie a vobec neni taky horuci ako predtym....moj pradie od vycistenia ako spokojna macicka