Prekážalo by vám, ak by váš partner nebol rovnocenný spoločník na rozhovor?
Ahojte, riešim jeden problém s priateľom a zaujímam sa o váše názory a skúsenosti...s partnerom sme v niečom úplne rozdielne typy. Zatial, čo jeden je intelektuál, ktorý miluje hlboké rozhovory zaujímavých témach, druhý je skôr pragmatický (viac koment)
@1
Ano ano, ani môj toho veľa nenahovorí ale kebyže mame rozdielne názory tak to by mi teda nekonečne vadilo vlastne by som s ním ani nerandila, aký to má vlastne význam?
Iný prístup a iné názory mi vôbec nevadia, ale keby sa rozprávať *nechcel vôbec*, to by mi teda vadilo, my sa s mojím mužom veľmi veľa rozprávame o všetkom a už si to neviem ani predstaviť, že by to bolo inak
nech to znie akokoľvek, prekážalo by mi to ... neustále by som potom mal pocit že mi niečo dôležité chýba.
(a pár krát sa mi toto už stalo, že som nebol schopný pokračovať v rozvoji vzťahu s konkrétnou ženou, pretože boli príliš veľké rozdiely v tom ako vnímame a komunikujeme)
@laurikaaa ale môj nemá rozdielne názory, v podstate máme ich rovnaké, len proste to, o čom on nemá potrebu rozprávať, tak ja som schopná urobiť z toho rozhovor na 2 hodiny
veď dotyčná nehovorí, že majú rozdielne názory, len že sú rozdielne typy
Ja som typ človeka, ktorý ma široké spektrum záujmov, stále sa sa účím niečo nové a rada s ľudmi "filozofujem" o zaujímavých témach...mám však priateľa, ktorý má síce široký rozhľad o spoločenskom dianí (kvôli práci) , ale väčšinou sa vie o ňom baviť len povrchne..navyše mám aj pocit, že keď sa o bavíme o nejakej téme, akoby mu chýbalo kritické myslenie a nevie dobre spájať súvislosti :/ ..máme síce spoločné záujmy (výlety v prírode, cestovanie, šport, spoločenské dianie, cudzie jazyky a okrajovo aj politika), ale skoro o všetkých týchto témach som JA tým učiteľom, jednoducho mám o nich širší prehľad a ON je tým žiakom..stále viac my chýba, že ma niečo (pre mňa zaujímavé! ) nenaučí aj on, proste ma neposúva vpred, ale skôr brzdí :/ aj keď sa aj bavíme o nejakom pre oboch zaujímavom filme alebo dokumente, čo sme spolu videli, okomentuje mi hlavnú myšlienku v jednej vete..alebo len poznamená "hmmm..bolo to zaujímavé." Keď chcem od neho na danú tému hlbšiu úvahu, tak proste ani za svet
Pritom nie je nevzdelaný ani hlúpy, má svoje záujmy (technického zamerania), ale tie zas veľmi nebavia mňa..Rád sa tiež pochváli, koľko zaujímavých kníh na výške prečítal, ale keď sa ho spýtam, o čom teda boli, tak mi ledva mi vie "zosmoliť" aspoň základnú myšlienku...
Ľúbim a viem, že má veľa super vlastností - máme podobné hodnoty a názory na život, je sympatický, skromný, veľmi starostlivý a vtipný chalan, ktorý by mi zniesol aj modré z neba a je medzi nami aj neskutočná chémia Navyše má dosť vysoké EQ (narozdiel odo mňa ALE..chýba mi, že nie je až taký rozhľadaný a múdry, pri intelektuálnych rozhovoroch mu to menej "páli" :/
Aký mate na to názor vy? Prekážalo by Vám, váš frajer/ frajerka nie je až taký "intelektuálne zameraný" ? Myslíte si, že človek si môze v tomto smere vytrénovať mozog aj v neskoršom veku, ak má o to záujem?
@melancholik ako si to myslel s tými rozdielami, ako vnímate a komunikujete ? Myslíš skôr vnímanie rozličných postojov a názorov na nejakú konkrétnu vec, alebo skôr to, že dotyčná vôbec rozumovo nepochopí tvoje myšlienky?
Nj je to blbe ale tak treba sa asi aj trochu prisposobit lebo kazdy proste nema schopnosti sa nejak intelektualne rozpravat a kazdy ma aj tych koliesok v hlave iny pocet
s frajerom mame rozdielne nazory a urcite rozpravam viac ako on. tie sa zaoberame niecim uplne inym cize moc siahodlnych rozhovorov nemavame, a celkom mi to prekaza. ale za rovnocenneho spolocnika na diskusiu ho povazujem, lebo sme inteligencne na rovnakej urovni, cize je to viac menej OK
Toto nie, proste nemusime mat ani spolocnu sferu vzdelania/zaujmov, ale musime vediet neobmedzene dlho kvalitne interagovat na niecom. Pokojne aj na chujovych videach, ja poznam strasne vela chujovych videi
no ak ma clovek ine vnimanie odraza sa to potom vo vela zalezitostiach, hlavne potom v inteligencnej casti, ja potrebujem mat s clovekom podobne vnimanie pretoze potom sa citim akoby osamelo a citit sa osamelo vo vztahu to je asi nieco uplne nepochopitelne, nezmyselne @evelyn245
co ti vlastne prekaza? ved sa uc od neho z tych technickych veci. teba proste nezaujimaju jeho technicke znalosti, jeho mozno nezaujimaju tvoje filozoficke kecy
proste lezie mi na nervy toto take zmyslanie, ze ja ta sice nebudem pocuvat, lebo ma tvoje zalezitosti nezaujimaju, ale na tebe mi vadi, ze ma nepocuvas. co od neho chces? chces mat okolo seba uplnu kopiu samej seba?
mozno by si mohla dat sancu aj jeho temam na rozhovor, netvarit sa len ze proste "ty si ta lepsia, inteligentnejsia, ucitelka" a on je len "ziak". ty mozno nevies ani makke f o tom, co zaujima jeho
@feelagain ja netvrdim, ze mam nejake super vseobecne vedomosti a on je len ten "ziacik, co nic nevie" ....v tom, co ho zaujima, ma celkom obstojne vedomosti, to mu neberiem..ale proste k vseobecnej inteligencii patri, ze clovek sa vie rozumne zapojit do inych tem a trochu uvediet aj analyzovat a rozvijat uvahy...vie si pokecat o vsetkom a niee len byt "obmedzeny" na ten svoj okruh..
Eh.. inac napadlo ti, ze mozno vobec nie je menej inteligentny, len je proste viac introvert? Ja napriklad sa viem nad nejakou knihou zamyslat hodiny, ale ked sa ma niekto len tak spyta co si o nej myslim, zmozem sa akurat na 'hm, zaujimave..'
Proste mi chybaju komunikacne zrucnosti, nedokazem sa rozkecat o hocicom hocikedy s hocikym. Ale ked ty si celkom iny typ cloveka pre ktoreho je inteligencia meratelna dlzkou filozofickych reci, tak je asi fakt blbost ostavat v takom vztahu.
Ak myslíš že nepochopí ani 10% toho čo mu hovoríš tak ano vadilo, ale aby mal rovnaké nadšenie napr s kvantovej fyziky alebo o výrobe sviečok neočakávam
Vôbec nie, práveže by mi to vyhovovalo ja som dosť ukecaný extrovert ale mal som kedysi dávno takú istú priateľku a postupom času mi to začalo prekážať.
No a nedávnejšie som mal zas priateľku ktorá je skôr introvert a komunikuje menej, s tou mi bolo omnoho lepšie. Nemôžu naraz kecať dvaja, a takto som mohol kecať ja koľko som chcel a ona to ešte aj na mne žrala a rada si ma vypočula
Asi by mi to nevadilo. My s priatelom stale dlho kecame, ale kazdy si ideme svoje, ja neviem skoro nic o veciach, ktorym sa venuje a na com pracuje a on zase vie o tom, comu sa venujem, ale nepozna to tak do hlbky. A je to zaujimave, stale sa od neho naucim nieco nove a on odo mna. Plus ja som skor extrovert a on skor introvert takze je to faajn
@aventine on je praveze az velky extrovert, ja zas hlbavy introvert, takze v tomto sme dost velke protiklady...kor mi prekaza, ze aj ked mame spolocne zaujmy a temy , o vacsine z nich sa vie bavit len povrchne
Určite by mi to vadilo... ako by to bolo? Tak teraz si porozprávaj o politickej situácií v Egypte, ja ťa budem počúvať a potom si ja zatrepeme do vetra o džungárskych škrečkoch, aby reč nestála...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ano ano, ani môj toho veľa nenahovorí ale kebyže mame rozdielne názory tak to by mi teda nekonečne vadilo vlastne by som s ním ani nerandila, aký to má vlastne význam?
(a pár krát sa mi toto už stalo, že som nebol schopný pokračovať v rozvoji vzťahu s konkrétnou ženou, pretože boli príliš veľké rozdiely v tom ako vnímame a komunikujeme)
veď dotyčná nehovorí, že majú rozdielne názory, len že sú rozdielne typy
Pritom nie je nevzdelaný ani hlúpy, má svoje záujmy (technického zamerania), ale tie zas veľmi nebavia mňa..Rád sa tiež pochváli, koľko zaujímavých kníh na výške prečítal, ale keď sa ho spýtam, o čom teda boli, tak mi ledva mi vie "zosmoliť" aspoň základnú myšlienku...
Ľúbim a viem, že má veľa super vlastností - máme podobné hodnoty a názory na život, je sympatický, skromný, veľmi starostlivý a vtipný chalan, ktorý by mi zniesol aj modré z neba a je medzi nami aj neskutočná chémia Navyše má dosť vysoké EQ (narozdiel odo mňa ALE..chýba mi, že nie je až taký rozhľadaný a múdry, pri intelektuálnych rozhovoroch mu to menej "páli" :/
Aký mate na to názor vy? Prekážalo by Vám, váš frajer/ frajerka nie je až taký "intelektuálne zameraný" ? Myslíte si, že človek si môze v tomto smere vytrénovať mozog aj v neskoršom veku, ak má o to záujem?
Toto nie, proste nemusime mat ani spolocnu sferu vzdelania/zaujmov, ale musime vediet neobmedzene dlho kvalitne interagovat na niecom. Pokojne aj na chujovych videach, ja poznam strasne vela chujovych videi
mozno by si mohla dat sancu aj jeho temam na rozhovor, netvarit sa len ze proste "ty si ta lepsia, inteligentnejsia, ucitelka" a on je len "ziak". ty mozno nevies ani makke f o tom, co zaujima jeho
takze ano, prekazalo
Proste mi chybaju komunikacne zrucnosti, nedokazem sa rozkecat o hocicom hocikedy s hocikym. Ale ked ty si celkom iny typ cloveka pre ktoreho je inteligencia meratelna dlzkou filozofickych reci, tak je asi fakt blbost ostavat v takom vztahu.
No a nedávnejšie som mal zas priateľku ktorá je skôr introvert a komunikuje menej, s tou mi bolo omnoho lepšie. Nemôžu naraz kecať dvaja, a takto som mohol kecať ja koľko som chcel a ona to ešte aj na mne žrala a rada si ma vypočula