Zdravím . Vie mi tu niekto toto objasniť? Keby som chcela ísť študovať 2 jazyky - angličtinu + arabský jazyk na vysokú školu, musím vedieť arabčinu už na nejakej úrovni? Lebo niekde som počula že taliančinu, kórejčinu, čínsky jazyk atď. nemusím ovládať
Arabcinu po tebe urcite nikto na prijimackach chciet nebude Treba si to pozriet na stranke - vo vseobecnosti sa exotickejsie jazyky naucis od zakladov na skole. Spanielcinu, nemcinu a podobne jazyky (na ktore mame aj bilingvalne gymnazia) vyzaduju na nejakej urovni, ale to su skor vynimky - vacsinou staci ovladat jeden jazyk.
Ale inak je _urcite_ dobry napad sa nieco naucit vo svojom volnom case dopredu - budes to mat na skole ovela lahsie, pretoze okrem jazykovych predmetov tam mas kopu dalsich veci ako morfologie, syntaxe, prekladatelske a zakladne slovencinarske predmety.
Tak arabčinu napr. Na Karlovke vyžadujú začiatočnícku úroveň, takže záleží od školy...na UK väčšinu exotických jazykov nechcú ale tie svetové ako NJ, RJ, FJ, TJ to áno...podľa mňa by si mal použiť google, lebo minimálne minulý rok to bolo na stránke FF UK a tiež to nie je jediná škola na jazyky...nedá sa to povedať, aké sú to jazyky tak ako si sa spýtal, lebo to záleží od školy a samozrejme, čím lepšia škola, tým viac toho treba vedieť na prijímačkách. Aj portugalčinu treba na Karlovke A1. Ale viem, že minulý rok boli na prijímačkách chorvátčina a holadčina na UK BA bez úrovne z jazyka len tie všeobecné študijné predpoklady sa písali. Neviem si predstaviť, že je tu taký expert na jazyky na VŠ, že by ti to pre každú školu vedel povedať osobitne...keď áno, tak to by si mal hrozné šťastie lebo by toho bolo asi tak veľa, že by ti to proste nepísal, keď ťa nepozná a sám si to zisťoval dosť dlho...
aj ja chcem ist studovat jazyky ale nie arabcinu ..ak chces ist studovat na komenskeho tak tam robis prijimacky z anglictiny (of course) a z vseobecneho prehladu ..co je podla mna masaker test ak nemas stastie a prehlad .. a beru 5 ludi takze ... no drzim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ale inak je _urcite_ dobry napad sa nieco naucit vo svojom volnom case dopredu - budes to mat na skole ovela lahsie, pretoze okrem jazykovych predmetov tam mas kopu dalsich veci ako morfologie, syntaxe, prekladatelske a zakladne slovencinarske predmety.