Ahojte, momentálne som v maturitnom ročníku a mala by som záujem študovať prekladateľstvo a tlmočníctvo na UK v Bratislave, konkrétne v kombinácií anj/frj, ale neviem akú mám šancu sa tam dostať, keďže frj neovládam až tak dobre :/ Z anj idem externe matu
@gagrr a ako si na tom s franinou prosim ťa? Ja z nej idem maturovať - B1, ale pravdupovediac nie som si v nej príliš istá. Angličtina je už pre mňa akoby druhý jazyk, v ktorom viem rozmýšľať, ale frj nemám vôbec takú osvojenú (máme zlé profesorky). Veľmi sa bojiiim
@itsjuliet neviem to takto odhadnúť, ale tak idem z nej tiež maturovať a čo sa týka jazykov, všeobecne mám k nim veľmi dobrý vzťah a akosi sa ich viem prirodzene naučiť... pokiaľ ide o angličtinu, tak som z bilingválneho gymnázia, používam tento jazyk denno denne a je v podstate mojim 2nd language... podľa mňa ak sa chceš vo frj zlepšiť tak sa nemôžeš spoliehať len na to čo sa v škole naučíš, ale hlavne sa o to musíš zaujímať ty, čítať knihy, pozerať filmy, alebo si nájsť metódy, ktoré tebe vyhovujú a pôjde to
keď nevieš franinu dosť dobre tak mizivá šanca, berú 15 ľudí, a hlási sa veľa veľa vážne pokial si namala z franiny same 1 resp si jej totalne nechapala tak tazko ja mam certifikat B1 z franiny, a primacky no nič moc
Testy z francúzštiny neboli práve najjednoduchšie. Fakt tam vyžadujú úroveň. Ale prípravný kurz neodporúčam. Podľa mňa to boli peniaze vyhodené do luftu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
» www.fphil.uniba.sk/fileadmin/user_...
rozumieš dobre tomu textu? ak áno, tak sa prihlás na tú školu...a skús im napísať mail, že akú úroveň jazyka treba.