Prekladatelstvo anglina + uplne novy predmet bez zakladov
cauteee, chcem sa spytat ci niekto z vas nepozna nejaku vysoku skolu na skorej mozem studovat prekladatelstvo a tlmocnictvo z jazykov anglictina a uplne noveho jazyka ktory je mozny ucit sa tam od zakladov, napr. rustina, japoncina alebo rozne orientalne,
dnes vie už po anglicky takmer hocikto, skôr si vyber jazyk, ktorým nehovorí tak veľa ľudí a má aj budúcnosť, radila by som ti arabčinu alebo japončinu
@ladyfox aj na ukf si mozem dat jazyk z ktoreho neviem poriadne ani slovo? lebo tam si aj chcem dat prihlasku na amerikanistiku a anglistiku ale chcela som hlavne to tlmocnictvo a sa mi zda ze aj z druheho jazyka tam musia nejake tie zaklady byt. je to este stale tak, nevies nahodou?
a este by som mala otazocku aky mate nazor na amerikanistiku a anglistiku? je to dobry odbor alebo dost odveci? a ak nieco o nej viete, je to tazke alebo take v pohode?
@ashley6333 hmm no to je asi fakt.. na UKF musíš mať základy.. fran, tal špan, nem, angl, slov sa dá skombinovať ale musíš mať základy.. tak potom UK, tam nemusíš.. napr. ja som si dala prihlášku na transl. fínčinu a tam to šlo od základov.. ale zase u nás na UKF sú také iné jazyky, ako arabčina, ale to nemám šajnu ako funguje..
Ja by som tiež chcela isť na prekladateľstvo v kombinacii anglina ruština, ale ja mam základy z oboch jazykov. V ruštine mi robila spočiatku problemy azbuka ale po čase som si zvykla. Je to celkom v pohode. Aj veľa slov je podobných. Keby si si teraz začala pomaly pozerať sem tam niečo z Rj podľa mňa dotiahla by si to aj na uroven B1 do vyšky.
Ja by som sa chela tiež opýtať či neviete, ako to je ked by som chcela isť na tlmočnictvo, že či je nutne písať prijmačky iba z prveho jazyka alebo z oboch? ... Vopred ďakujem.
@iwka992 no uz rozmyslam vazne nad tou rustinou aj ja ale cez leto a este aj teraz by som musela zamakat aspon na tej azbuke a nejakych zakladoch...kamoska sa ju zacala tento rok ucit na strednej, neviem teraz ci kruzok, ci v skole, ale bude ma musiet daco doucit a za ako dlho si sa asi naucila tu azbuku a take nejake uplne zaklady?
@iwka992 ozaj a este na tu druhu otazku, viem ze v BB robis prijmacky z prveho jazyka a z rustiny nemusis, len zaklady musis mat...a tusim je to tak aj v nitre, tak sa prijmacky tusim ze vobec nerobia, staci ze mas z prveho B2 a z druheho nejake tie zaklady lenze ja nemam ani tie zaklady z rustiny, cize idem ju omrknut este pred poslanim prihlasky a uvidim ci mam nejaku nadej sa nieco naucit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
» www.portalvs.sk/sk/studijny-pro...