Ahojte,chcela by som sa opýtať ako to funguje so štúdiom prekladatelstva,konkretne v BB na UMB alebo v NR,konkrétne AJ a Ruský jazyk. Z AJ maturujem na urovni B2,z ruštiny viem len azbuku.Stačí to? Dík za hocijaké info o prekladatelsve
bola som na UMB na DOD a jedno dievča, čo študuje iba ruštinu mi vravelo, že ona rusky už vedela a že má kamaráta, čo má kombináciu anglina - ruština a rusky nevedel, ale naučil sa...a že na angline sú prísni profáci....a že bolo viac takých čo nevedeli, niektorí to nezvládli, niektorí pokračujú...minulý rok by ti stačila azbuka myslím, tento rok musíš aj prekladať nejaké jednoduchšie texty...a v nitre minulý rok mali, že ruština od základov, ale tento rok na stránke majú, že musíš mať úroveň B2.
aha,no to je super.lebo ja som na stranke UMB videla že stačí len azbuka,no neviem aka aktualna je ta informacia... tiež sa chystáš na prekladatelstvo?
Zo skúsenosti.. do NR na tlmočníctvo jazykov v kombinácií nie sú prijímačky. Dostať sa tam da jedine z gympla.. môžeš mat aj čisté jednotky a maturovat z B2.. neni si z gympla čau.. ked si z gympla zoberu ta ... mozno aj z horsimi znamkami, maju dost divne zadelovanie bodov. Na ucitelstvo kombinacie sa tam dostat da cez prijimacky. Na cisto tlmocnictvo jedneho jazyka tiez. Do BB sa dostat da cez prijimacky, ale je to tam zaujimave
nie som si istá....učiteľstvo alebo prekladateľstvo....anglina - taliančina alebo anglina - ruština....asi nakoniec učiteľstvo si dám a ak by mi to dobre šlo, potom dorobím nejakú štátnicu na prekladanie alebo čo taliančinu ani ruštinu neviem, preto som sa tam bola informovať....oba jazyky sa mi páčia ale k tej taliančine ma to možno predsa len trošku viac ťahá, lebo aj tak do ruska sa nejak nechystám atď...ale zas ruština by asi lepšia bola...takže ešte neviem....
ja zas maturujem z AJ aj ŠJ na urovni B2 tento rok, šj sa mi sice páči,ale ked sa pozriem do buducnosti,tak väčšiu perspektívu má pre mňa tá ruština.Preto sa informujem,lebo ruštinu vobec neovladam,že či je to možné vlastne ísť na prekl z AJ-RJ ked z ruštiny neviem takmer nič . Na UMB je to možné,ale dávať si prihlášku len na jednu vysoku sa mi zdá trocha risk .... a dalibor9210-to by aj mňa zaujímalo prečo nie
uniza=uniba? alebo zilinska univerzita? ja zatial len UMB,mozno UK aj ked tam neviem aka sanca je dostať sa,pre nas smrtelnikov neviem rada by som si dala aspon na tri školy,ale neviem na aké /
@forbiddenrose uniza=uniba? alebo zilinska univerzita? (smajlík) ja zatial len UMB,mozno UK aj ked tam neviem aka sanca je dostať sa,pre nas smrtelnikov (smajlík) neviem rada by som si dala aspon na tri školy,ale neviem na aké (smajlík)
Žilina ale tam veľmi ísť nechcem, lebo tam je to vraj dosť blbé...to len keby náhodou a keby som si povedala, že nechcem ísť na intrák UK som rozmýšľala aj ja predtým, ale je pravda, že je ťažšie sa tam dostať a podľa toho, čo som čítala, je to dosť náročné...jasné, že náročné je všetko...aj na UMB to určite je, ale že tam v BA sú hrozní profáci na angline a učiť sa tam budeš nonstop...ja nemám nejak problém s učením, ale tak ja zas 5 rokov iba za knihami byť nechcem treba aj iné veci robiť...
@forbiddenrose to je pravda,ja tiež velmi na UK nechcem isť. Na UMB si chcem dať prihlášku určite, a inde neviem že kam,lebo zas nechcem cestovať moc ďaleko. Ešte NR pripada do uvahy,ale kedže tam musim vedieť oba jazyky na B2 uroveň tak neviem neviem :/
aj ja som nad Nitrou uvažovala, ale potom nechala tak...no áno, teraz tam je na B2, ale minulý rok tiež mali od základov...akosi akurát keď my maturujeme a hlásime sa na výšky, všetko sťažujú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
bola som na UMB na DOD a jedno dievča, čo študuje iba ruštinu mi vravelo, že ona rusky už vedela a že má kamaráta, čo má kombináciu anglina - ruština a rusky nevedel, ale naučil sa...a že na angline sú prísni profáci....a že bolo viac takých čo nevedeli, niektorí to nezvládli, niektorí pokračujú...minulý rok by ti stačila azbuka myslím, tento rok musíš aj prekladať nejaké jednoduchšie texty...a v nitre minulý rok mali, že ruština od základov, ale tento rok na stránke majú, že musíš mať úroveň B2.
nie som si istá....učiteľstvo alebo prekladateľstvo....anglina - taliančina alebo anglina - ruština....asi nakoniec učiteľstvo si dám a ak by mi to dobre šlo, potom dorobím nejakú štátnicu na prekladanie alebo čo taliančinu ani ruštinu neviem, preto som sa tam bola informovať....oba jazyky sa mi páčia ale k tej taliančine ma to možno predsa len trošku viac ťahá, lebo aj tak do ruska sa nejak nechystám atď...ale zas ruština by asi lepšia bola...takže ešte neviem....
zatiaľ plánujem UMB, KU, UNIZA....ty?
Žilina ale tam veľmi ísť nechcem, lebo tam je to vraj dosť blbé...to len keby náhodou a keby som si povedala, že nechcem ísť na intrák UK som rozmýšľala aj ja predtým, ale je pravda, že je ťažšie sa tam dostať a podľa toho, čo som čítala, je to dosť náročné...jasné, že náročné je všetko...aj na UMB to určite je, ale že tam v BA sú hrozní profáci na angline a učiť sa tam budeš nonstop...ja nemám nejak problém s učením, ale tak ja zas 5 rokov iba za knihami byť nechcem treba aj iné veci robiť...
aj ja som nad Nitrou uvažovala, ale potom nechala tak...no áno, teraz tam je na B2, ale minulý rok tiež mali od základov...akosi akurát keď my maturujeme a hlásime sa na výšky, všetko sťažujú