Po 3. semestri som prestúpil na inú fakultu v rámci tej istej VŠ. Tým pádom mi vznikla povinnosť uhradiť školné už pre tento ak. rok, aj keď reálne študujem ešte len 3. rok. Má s tým niekto skúsenosti, že mu po podaní žiadosti o odpustenie bolo vyhovené?
@davo250 Ja študujem na druhej škole a nič ti neodpustia pokiaľ na to nemáš fádny dôvod a ktorý si vlastne teraz reálny ročník ? po 3 semestri keď si prestúpil tak to bolo započítane ako celý rok na novej fakulte ?
Vieš, moje argumenty sú asi také, že reálne študujem len tretí rok, pričom štandardná dĺžka študijného programu je 3 roky. Prečo by mal človek platiť rok navyše 800€, čo je nemalý zásah do financií, len preto, lebo sa rozhodol prestúpiť medzi semestrami? (btw. pri riešení prestupu som na to nebol upozornený ani zo strany bývalej ani súčasnej fakulty). Ja viem, že je takto postavený zákon, ale je to dosť na hlavu. Zaujímalo by ma skôr, či je tu reálne niekto taký, komu bolo v takomto prípade vyhovené, poprípade vyhovené aspoň znížením školného. Aby som si vedel predstaviť, akú mám asi šancu so žiadosťou.
@condition prestupoval som počas druhého ročníka, teraz som momentálne v treťom. Tým pádom som si prečerpal 1 rok celým rokom na starej fakulte, následne druhý rok na starej fakulte absolvovaním jedného semestra a tretí rok som si prečerpal absolvovaním duhého semestra druhého ročníka už na súčasnej fakulte
platis, pretoze za kazdy rok, kedy si bol zapisany na skole ako student aspon 3 tyzdne, sa rata ako cely
cize ty ked si bol 1 semester na jednej skole, bol si tam uz ako student, ale ak si pocas toho roka zmenil skolu, tak si sa znova zapisal ako student a bol si evidovany na dalsej skole
cize studujes o jeden rok dlhsie, a musis si to zaplatit. podla nasich smernic by ti ziadna ulava nepresla, kedze si studoval dlhsie ako 3 tyzdne.
@condition všetky predmety, ktoré som úspešne ukončil na pôvodnej fakulte mi na novej uznali, teda 3 semestre absolvované tam som už akoby absolvoval na novej. Ďalšia vec je však tá, že na starej som neukončil úspešne všetky, tým pádom mi ich nemohli uznať na novej a musím ich teraz dorábať. A keďže je toho veľa, tak som si to rozplánoval tak, že budem o rok dlhšie (teda moje bakalárske štúdium bude trvať dokopy 4 roky). S tým, že štvrtý rok si budem musieť platiť som v pohode, vedel som, do čoho idem, avšak som ani len netušil, že si z vyššie spomenutých dôvodov budem musieť platiť aj ten tretí. Popravde ma to dosť zarazilo, celý čas som bol v tom, že ja mám proste nárok na celé 3 roky bezplatného štúdia bez ohľadu na to, či medzi semestrami prestupujem, alebo nie. Žiaľ ma na to ani nikto neupozornil pri prestupe. BTW to školné je 800€ na rok, ak mi neprejde odpustenie, snáď aspoň zníženie :/
Mám na vás ešte takú otázku. Pod financovaním jedného roku štúdia sa rozumie jeden akademický rok (teda september - jún) , alebo to môže byť reálne aj napríklad letný semester minulého akademického roka + zimný aktuálneho (teda február - december)?
@davo250 hej no to si mal asi brane ako subezne studium na dvoch skolach potom to jedine zaplatit no
K tej novej otazke akykolvek mesiac studia sa berie ako cely rok stat posle peniaze za cely rok hned po tom ako zisti ze studujes niekde ich nezaujima uz kedy odides a skoly ti to tiez isto nevrati oni z toho zaplatia rovno ucitelom spravia si rozpocet a s tym sa uz spätne nemanipuluje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
cize ty ked si bol 1 semester na jednej skole, bol si tam uz ako student, ale ak si pocas toho roka zmenil skolu, tak si sa znova zapisal ako student a bol si evidovany na dalsej skole
cize studujes o jeden rok dlhsie, a musis si to zaplatit. podla nasich smernic by ti ziadna ulava nepresla, kedze si studoval dlhsie ako 3 tyzdne.
BTW vypadá to tak že budeš teda platiť za 2 roky štúdia dúfam že máte nízke školné
K tej novej otazke akykolvek mesiac studia sa berie ako cely rok stat posle peniaze za cely rok hned po tom ako zisti ze studujes niekde ich nezaujima uz kedy odides a skoly ti to tiez isto nevrati oni z toho zaplatia rovno ucitelom spravia si rozpocet a s tym sa uz spätne nemanipuluje