prerušil niekto z vás štúdium?
Ako to vlastne funguje? Môžem prerušiť štúdium hneď keď začne letný semester? A po uplynutí roka (prerušeného štúdia) .......? mohli by ste mi stým niekto poradiť, neviem to na stránke školy nikde nájsť. ďakuem
ja som prerušila na strednej....už je to 3-tí rok...teda posledný čo mám prerušené....napíšeš si žiadosť kedykoľvek v roku a dáš to na riaditelstvo....len neviem či na vysokej si nebudeš musieť sama platiť poistné ak nebudeš robiť...no a keď chceš ukončiť prerušenie štúdia, tak tiež si budeš musieť napísať žiadosť....ale max 3 roky to môžu byť,....po troch rokoch ťa môžu vyhodiť a nebudeš sa asi mocť vrátiť či čo...
ja som prerusil studium na VS pocas skuskoveho (moje najlepsie rozhodnutie na tej VS) v zimnom semestri. pred zaciatkom noveho semestra mozes prerusit z akychkolvek dovodov, v priebehu semestra len zo zdravotnych (zdroj: studijne UPJS)
co sa tyka prerusenia, je to spravidla do konca rocnika, potom ti dekan zasle vyzvu na opatovny zapis (aspon u mna sa to tak stalo) s tym, ze pokial sa na zapis nedostavis, bude to povazovane za zanechanie studia..
@pawuk akože najlepšie rozhodnutie? ak smiem vedieť
No lebo ja by som chcela teraz prerušiť, pred začatím letného, len neviem potom, že kedy ako nastupim a tak. Ako si si to neviem zistit tak preto sa pytam, ci uz niekto mas skusenosti
@pawuk toto by ma tiež zaujímalo , keď by si mi vedel dať nejaké info, tiež UPJŠ, platí sa potom dajaký rok navyše alebo tak? to by sa fakt dalo, že o rok presne prídem na ten letný semester a bude? A že prečo to bolo také super rozhodnutie? Dosť by si mi pomohol, nakoľko dnes som nad tým doosť začala premýšľať.
ja som prerusila studium este v zimnom semestri (na radu studijneho UPJS), v septembri som sla normalne na zapis. platila som si ten semester, co som mala navyse - tj. letny semester v 3. rocniku (6 semestrov plati stat, kazdy dalsi navyse si platis ty). v zimnom semestri som mala len tie predmety, ktore som pred prerusenim nespravila (nestihla spravit) a v letnom vlastne vsetky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
co sa tyka prerusenia, je to spravidla do konca rocnika, potom ti dekan zasle vyzvu na opatovny zapis (aspon u mna sa to tak stalo) s tym, ze pokial sa na zapis nedostavis, bude to povazovane za zanechanie studia..
No lebo ja by som chcela teraz prerušiť, pred začatím letného, len neviem potom, že kedy ako nastupim a tak. Ako si si to neviem zistit tak preto sa pytam, ci uz niekto mas skusenosti