Ahojte, prosím Vás študujete niekto na tejto fakulte? Mňa prijali a rada by som vedela nejaké bližšie info o predmetoch a celkovej výučbe Ďakujem vopred
Tak toto si už presne nepamätám, ale ak ti prišiel list zo školy, že ťa prijali, tak tam by si mala mať napísaný dátum, že dokedy...tuším, že to bolo skôr, ako do zápisu
hej bol tam dátum do konca júla, pýtala som sa aj na študijnom,tak ma zmiatla a povedala, že preukaz tak ako je v papieroch a školné musí byt do zápisu uhradené , bude to problém kedže na učte nemám ani cent
@bradshaw moja kamarátka tam študuje, ale trochu iný odbor, tak hovorí, že sa treba dosť učiť, že je to náročné, a kopec kníh musíme prečítať, hneď v prvom ročníku, myslím že ich je 30 , aj na klavír musíš vedieť dobre hrať.
@danculka
no a ja som zase na niektorých recenziách aj čítala, že je to celkom zvládnuteľné a že na externom je to trocha inak, tak neviem, veď uvidíme
Výtvarná bola v pohode, aspoň pre mňa, kedže som chodila na umelecku ale nie, aj tak celkovo bola v pohode, v prvom ročníku sme robili nejaké práce a písali test, ale ten bol tiež v pohode Celkom ťažký podľa mňa v prvom ročníku bol predmet Predškolská a elementárna pedagogika a psychologia, tam boli tri predmety v jednom, a napríklad z elementárnej pedagogiky, sme z testu museli mať viac ako 75% , ale ja som to spravila na 1x, takže si nemyslím, že je to taká katastrofa... a čo sa týka literatúry, tam sme mali nejaké knihy (cca 30) ktoré sme mali prečítať, a potom sme mali ústnu skúšku, kde sa nás pýtali rôzne otázky týkajúce sa tých kníh, ale mali sme aj test z teórie literatúry..Potom v letnom semestri sme mali hudobnú. Ja som v hudobnej bola uplny začiatočník, akurát tak noty som poznala, kedže som hrala kedysi na gitare, ale ja osobne si myslím, že tá učiteľka, ktorú sme my mali, skôr bazírovala na speve, ako na hre na klavíri, takže ak vieš spievať, bude ťa mať radšej Pre mňa bola biola najťažšia, kedže som si ju prekladala do druhého ročníka A čo sa týka praxe, tak v prvom ročníku je len náčuv, takže neučíte, len sa pozeráte, poprípade ak vás učiteľka popýta, že jej mate s niečim pomôcť, tak aj to, väčšinou to je tak, že ísť s nimi na toaletu, alebo pomôcť im pri obliekani,je to rôzne, podľa toho aký budete mať vek detí, ja som aj v prvom aj v druhom natrafila stále na tie najmenšie (2-4 ročné) takže sme mali čo robiť
A matika v prvom ročníku je tiež hrozná pretože je tam ústna skúška ... mali sme okolo 20 tém a ku každej teme si si musela pripraviť pracovný list pre dieťa, vedieť sa orientovať v ISCED-e, a tak isto vedieť aj teoriu
že nebudem zvládat štúdium, všetky tie texty čo sa budeme učit sú napísané tak odborne, mnohým slovám ani nerozumiem, nie sa to ešte naučit, ako keby to bolo po čííínsky
Tak pár ľudí si nosilo aj notebook,ale väčšina si nosila zošity, myslím, že to je už na tebe, aj ked počula som, že niektorí učitelia nemajú radi notebooky Ale ja osobne preferujem klasický zošit
Pozitívna správa je, že kto raz prežije "pegečku" v Prešove ten už podľa názoru mnohých jej absolventov prežije všetko Všetko sa dá, keď sa veľmi chce, takže hlavy hore a najmä sa nevzdávať
@stylish Tak v zimnom semestri sme mali 4 predmety, ale mali sme 7 skúšok, kedže napr.predmet Predškolská a elementárna pedagogika a psychologia sme mali rozdelený na 3 časti. Proste predškolskú pedagogiku vyučoval niekto iný, aj elementárnu aj psychologiu, a z každej časti sme mali samostatnú skúšku a z toho nam potom spravili priemer. A letnom semestri sme mali tiež 7 predmetov, a skúšku sme mali iba zo 6tich, pretože 7. predmet bola telesná, tam sme mali robiť také portfolio s cvikmi na nejakú tému a plus v obidvoch semestroch sme mali prax,ale v prvom ročníku iba náčuvovú, takže neučili sme ešte...A čo sa týka seminárok, netuším presný počet,tak 3-4 cca
@maruschka ahoj, možem sa opýtat na zápis predmetov v 1. ročniku, v Maise už ich mám zapísané, ale neviem čo dalej, či treba niečo potvrdit alebo doplnit , či vytlačit...???? dakujem
@danculka Zápis ste už mali?
Pokiaľ viem tak prváci si predmety nezapisujú, sami vám ich navolia, aspoň my sme to tak mali, a ak to tak je, tak nemusíš nič tlačiť, ani potvrdzovať , už si len pozrieť aký máš rozvrh a na tie predmety chodiť Potom v druhom a v treťom ročníku si už volíte sami predmety, ale v prvom volia oni, pretože tam sú také predmety, že musíte mať všetky, tak preto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
no ja mam odbor predskolska a elementarna pedagogika
ahoj no ja mam ten odbor ako som uz spominala predskolska a elementarna pedagogika a chodit budem externe a ty ???
Áno je to tak, aj ja som volala na študijné a bolo mi povedané, že všetko musí byť zaplatené do 30. júla, tak dúfam, že sa vidíme
Kedže si už v treťom ročníku, vieš sa nejako bližšie vyjadriť k predmetom ako je výtvarná atď ????
no a ja som zase na niektorých recenziách aj čítala, že je to celkom zvládnuteľné a že na externom je to trocha inak, tak neviem, veď uvidíme
ja som tiez robila 17.6 a bodov ?? nepamatam si presne ale okolo 40
Pokiaľ viem tak prváci si predmety nezapisujú, sami vám ich navolia, aspoň my sme to tak mali, a ak to tak je, tak nemusíš nič tlačiť, ani potvrdzovať , už si len pozrieť aký máš rozvrh a na tie predmety chodiť Potom v druhom a v treťom ročníku si už volíte sami predmety, ale v prvom volia oni, pretože tam sú také predmety, že musíte mať všetky, tak preto