no co ti poviem, 2dni nefajci, ked ta bude krutit moc, tak si daj cigo.. vac ne... zase vydrz kym ta jebnut nejde..pak zase cigo.. takto to obmedzis svinsky a potom sa lahsie "prestava", mne to pomohlo.. samozrejme fajcit som zase zacal, pretoze ja som vlastne ani nemal potrebu a ani chut prestavat, len som si to chcel skusit..
alebo si kup ako kamosov ( BBB ) otic elektronicku cigo, co mas bez sraciek, len cisty nikotin..prestal fajcit asi za 2mesiace tusim, alebo aj menej, nvm ( 30rokov tuhy fajciar - zarucene to pomaha ) vraj ti potom ciga nechuti vobec.. drzim palce ty retard !
ja som pocul o bio rezonancii, ze to fakt pomaha. Teda je tam najvyssia pravdepobonost odvyknutia. Jednorazova kura stoji asi 16, 50 € a treba to opakovat viac nez raz resp. podla potreby.
@mezomus nevim ci to to len poica.. stalo to okolo 1500sk + tie nikotinove naplne..ale no... sak skusit spytat sa mozem..ale este si pofajci par dni.. teraz som vytazeny !
@n0win0u sak ja odzajtra pekne opacim, ze ci neumrem ale hadam ne, idem na pussywagone do skoly a potom na STK, tak prekleniem to prve predskolove nutkanie a aj poskolove a po STK sa asi prejdem na hrda-vicku, len tam je zas bez travy tazko
hej prestala som, ked som bola tak chora, že som sa každu noc zobudila v posteli s tym, že neviem dychat a musim ist do kupelne hltat nasilu vodu a potom ju vyvracat... krasny pocit
Počula som o 1 chlapovi, ktorý prestal po 30 rokoch. Ani by som to naňho nepovedala, že je z tých, ktorí sa zatnú a zo dňa na deň prestanú.
Takže, aj keď som si nikdy ani nepotiahla, nepochybujem o tom, že keď človek naozaj úprimne chce, môže prestať.
Keď to niekto dokáže na staré kolená po toľkých rokoch závislačenia, tak verím tomu, že mladý človek to už dokáže určite!!!
Myslím si, že vždy je dobré pred tým, ako si zapáliš myslieť hlavne na svoje zdravie. Vytlačiť si papier s tým najhorším čo to prináša a denne si ho čítať.
neodkladaj to, nedavaj si vynimky, pomoze neaky datum, alebo tak, a vtedy si povec, ze koniec, a hotovo. Ked budes mat chut na cigu, tak to skus niecim kompenzovat, ako sladkost, oriesky, hudba, sport.
ja som prestal po 5 rokoch a uz cca 2 roky nefajcim... co pomaha to neviem, ale ak chces prestat tak to naozaj musis chciet, inac sa ti to nepodari bud koli niekomu, alebo peniazom alebo tak...
prvykrat som prestal v 14tich po 4och rokoch aktivneho fajcenia.. Vtedy som bol este jebnuty a myslel som si, ze spevak nemoze fajcit, aby mal cisty hlas. Sice som nakoniec ziadnu kapelu nezalozil, ale aspon som prestal.. Potom som v 19tich len tak z pici vyskusal sulane cigo a znova ma to chytilo az doteraz.. Kedze mam alergiu na travy a ine suche kokotiny, tak zo zdravotnych dovodov som musel cigo riadne obmedzit.. Teraz si dam maximalne 5 cig za mesiac (aj to nie sulane, pretoze tie mi skodia podstatne viac nez obycajne krabickove shity). Proste ked ti napuchne hrdlo tak, ze nemozes dychat tak si rozmyslis ci chces fajcit denne 20 cig alebo staci 1-2 tyzdenne...
to len ja som taká, že keď ležím v horúčkach a idem si vykašlať plúca, priedušky a žalúdok, aj tak sa vyjebem do okna, aby som si zapálila a počas celej tej cigarety nadávam, jak ma z toho bolí hrdlo?
nič, janči, keď prestaneš fajčiť, máš môj obdiv. ja keď som mala nefajčiarske obdobie (a to som prestala, keď som mala 16 necelých , tak som prestala zo dňa na deň, keď odišli ikíky preč a mňa sral celý svet. a bola som taká hotová zo všetkého, čo sa mi dialo, že som na cigarety ani len nepomyslela. ale byť v depresii asi nie je najlepší návod na to, ako prestať fajčiť, že
No ja som prestal an par mesiacov, ale neviem mne proste chuti fajcit a vyzeram ako frajer myslim ze aj ked skoncis tak sa k tomu skor ci neskor vratis Ale tak ked uz chces prestat mal by si naraz s tym seknut
ja som prestal po rokoch co som vyfajcil viac ako krabicku denne
zacal som fajcit fajku... taky dedkostajl... zo zaciatku mi to nechutlo ale nikotin som dostal... to bol zakladd... potom som sa namotal na tie tabaky mrte a prestali mi cigarety chutit uplne... potom som stratil fajku a dalsiu som si uz nekupil... a teraz nefajcim
Môj otec dokázal prestať po 20 rokoch, čo fajčil krabičku denne. Dokázal to kvôli mame a aby sme ušetrili. ale sám vravel, že aspoň pol roka nemohol chodiť medzi fajčiarov, hlavne nie do krčmy na pivo, lebo tam by to nevydržal a vraj po pol roku už mohol isť do krčmy a dokázal si v pohode nezapáliť.
Päť rokov mu to vydržalo, potom kvôli nervozite v práci siahol po jednej, dvoch cigaretách a opäť sa zakrátko dostal na úroveň krabičky denne a dnes už prestať nevie a ani nechce....
Vraj najlepšie sa prestáva radikálne môj otec tak prestal, fajčil 50 denne a vsugeroval si, že už nebude. Pre istotu nosil všade so sebou krabičku aj v stole mal jednu, v aute, v garáži a aj u kamaráta mal odložené, keby náhodou dostal absťák ale už nezačal. Namiesto toho začal viac jesť, ale to je normálne..
aj môj oco prestal, už je tomu asi aj 5, 6 rokov, možno aj viac - proste, keď prvýkrát tak rapídne zdraželi cigarety... lebo on fajčil iba červené malborky a bol lakomý platiť za ne toľko - sa nasral, kúpil si poslednú krabičku, za dva dni ju stiahol a odvtedy sa drží... pribral síce 10 kilov, ale začať by už vraj znovu nemohol - že mu to už proste smrdí.... a on nemal žiadne také triky, proste bol nasratý, že sú cigy také drahé, to ho motivovalo
Facil som 6 rokov a prestal som.Treba najprv vydrzat par dni,potom je to uz lahsie.Prekonal som tu zavislost silou vole,tj.nechcel som uz fajcit tak som si nezapalil ani ked som mal taku obrovsku chut.Po mesiaci ked som vosiel do zafajceneho baru,tak mi ten dym uz uplne smrdel.A vobec som uz nemal chut.Da sa to.
Fajcil som 6 rokov a prestal som.Treba najprv vydrzat par dni,potom je to uz lahsie.Prekonal som tu zavislost silou vole,tj.nechcel som uz fajcit tak som si nezapalil ani ked som mal taku obrovsku chut.Po mesiaci ked som vosiel do zafajceneho baru,tak mi ten dym uz uplne smrdel.A vobec som uz nemal chut.Da sa to.
@mezomus TY ZRADCA!!! Zapálil si si jednu, tak tu nemachruj, ja som nemala ani jednu a to mi sprostý KČKŠ fúkal dym do ksichtu, sedela som v krčme, kde každý fajčil a poviem ti, že ma chvíľku mykalo a triaslo, ale keď som si predstavila Iva ako sa mi smeje, že neprestanem, zaťala som sa a nedala som si. Po hodine som mala veľmi dobrý pocit, že oni fajčia a ja tam sedím, sosám kofolu (urazila som Tóna, lebo mi chcel silou mocou objednať pivo ) a nič mi nechýba.
Rána sú ťažké, nebudem hovoriť, že nie, ťažká je každá situácia bez cigarety, v ktorej som bola zvyknutá fajčiť, tzn. nezvládam chodenie,čakanie, státie,prestávky, chvíľky po jedle, ale od pondelku sa zlepšujem a...!!!
...a za ušetrené peniaze som si kúpila kondóm na telefón, tebe ten popiči darček a mamke dekoráciu a bonus je, že ešte stále mám 17€, čo by som nemala, keby som si každý deň kúpila 2 pakle, takže...
...takže mám super motiváciu vydržať a aj vydržím a keď cez víkend prídem a ty budeš fajčiť, zajebem ťa garnižou
Ono to inak možno ani nie je rada, ale - ja som fajčila hodne, ale vo chvíľach stresu. Keď som bola v práci a mala nervy, alebo naopak som teda niekde stála a nemala čo robiť. Také tie rituály, keď človek nevie, čo s paprčami.
A povedala som si, že keď skončím v práci, tak proste úplne prestanem fajčiť. Aj predtým už som to mala svojvoľne z tých 20 denne obmedzené na menej, ale odo dňa, kedy som naposledy vystúpila zo zavšivaveného skurveného žltého autobusu nemenovanej spoločnosti, ktorej som dva roky hrdlačila, som si povedala, že si viac už nejdem ničiť zdravie. Tou spoločnosťou ani cigaretľami.
Podarilo sa Síce ono to nie je nijako extrémne dlho, až za nejakých 10 dní to bude mesiac, ale na cigarety doma ani nepomyslím, ani vonku. Občas mi napadne, žeby som si mohla dať, ale rýchlo to zase potlačím. A cítim istý celkom reálny prísun peňazí navyše
osobne fajcim len prilezitostne takze tym by som ti moc nepomohla...
no urcite je to o kvázi "davovej psychoze"
zacala som fajcit ked som sa ocitala v podnikoch, kde vsetci okolo mna fajcili jendu od druhej. to sa vydrzat nedalo... a to som cigy predtym nenavidela.
je to tiež o tom, že cigu fajčiš z časti aj len ako zvyk.. nedávno som o tom aj pár kníh prečítala... čiže smozrejme ti to chýbať bude pri kávičke, pri čakaní napr na bus alebo čo... ale musíš to niečím nahradiť, asi najlepšie žuvačky... to zmierni to trápenie.
starkého cigarety v podstate priviedli do hrobu... fajčil tak jden a pol krabičky denne, proste.. vcelku dosť. ked uz viac bol v nemocnici ako doma, nebolo to vela rokvo dozadu, tri mesiace nefajcil koli tomu, ze bol nemocnici.. uz ho proste presli abstaky a všetko, no prišiel domov do svojej dielničky a dal si len tak, zo zvyku.... nieže by mu niečo pomohlo keby už znovu nezačal no hovorím, že to je všetko o psychike....
a nakoniec, môj otec (toto viem len z rozprávania) fajčil aktívne cca 15 rokov. kraničku denne. tak ustálene. potom sa narodila moja taršia sestra a po čase zistil, že s tým musí seknúť. Tak si raz dal na silvestra predsavzatie.... vydržal dva týždne. zas začal... na ďalšieho silvestra to isté, vydržal tir mesaice no zas začal... až tretí krát prestal a nezapálil si doteraz... čo už je cca 15 rokov...
ono sa to dá... len treba mať kurevsky pevnú vôľu a pripraviť sa na tie prvé dni(týždne)... a asi treba mať aj dobrý dôvod či motiváciu...
Ten "chtíč" ťa niekedy zrejme prejde spontánne. Pokiaľ sa budeš obmedzovať a myslieť na to, že nechceš fajčiť, tak nikdy neprestaneš fajčiť.
By som ti poradil, že fajči, fajči - a ono ťa to niekedy prejde. Nič netrvá večne, čiže fajčiť niekedy prestaneš - a pokiaľ ťa to práve napĺňa a baví, tak prečo prestať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
alebo si kup ako kamosov ( BBB ) otic elektronicku cigo, co mas bez sraciek, len cisty nikotin..prestal fajcit asi za 2mesiace tusim, alebo aj menej, nvm ( 30rokov tuhy fajciar - zarucene to pomaha ) vraj ti potom ciga nechuti vobec.. drzim palce ty retard !
a v kategorii humor to je preto, lebo plati mezomus-cigarety=armagedon*humor^2
alebo mi budes davat nikotinove cipky do riti
» www.nefajci.eu/ako-prestat-faj...
ten druhý odstavec, tlieskam ti
ale to je len o sile vôle asi si myslím..
keď som sa zaťala tak som vydržala aj pol roka...
@andry appreciated
do krvi ti ide instantne cisty nikotin. nicis si len nosnu prepazku. po case.
mne osobne sa to podarilo nahradit, ale neda sa povedat, ze by som si rada nezapalila. cigarety su o rukach. ku kave snupat nebudes, chapes
Takže, aj keď som si nikdy ani nepotiahla, nepochybujem o tom, že keď človek naozaj úprimne chce, môže prestať.
Keď to niekto dokáže na staré kolená po toľkých rokoch závislačenia, tak verím tomu, že mladý človek to už dokáže určite!!!
Myslím si, že vždy je dobré pred tým, ako si zapáliš myslieť hlavne na svoje zdravie. Vytlačiť si papier s tým najhorším čo to prináša a denne si ho čítať.
@bibkins ty fajciii s?
nič, janči, keď prestaneš fajčiť, máš môj obdiv. ja keď som mala nefajčiarske obdobie (a to som prestala, keď som mala 16 necelých , tak som prestala zo dňa na deň, keď odišli ikíky preč a mňa sral celý svet. a bola som taká hotová zo všetkého, čo sa mi dialo, že som na cigarety ani len nepomyslela. ale byť v depresii asi nie je najlepší návod na to, ako prestať fajčiť, že
prehĺtať nemohol, bol rád že dýchal. vtedy VRAJ niekoľko dní nefajčil
potom prestal. s problémami, ale prestal.
ak si úprimne závislý, absťákom sa nevyhneš nijako
ja som prestal po rokoch co som vyfajcil viac ako krabicku denne
zacal som fajcit fajku... taky dedkostajl... zo zaciatku mi to nechutlo ale nikotin som dostal... to bol zakladd... potom som sa namotal na tie tabaky mrte a prestali mi cigarety chutit uplne... potom som stratil fajku a dalsiu som si uz nekupil... a teraz nefajcim
Päť rokov mu to vydržalo, potom kvôli nervozite v práci siahol po jednej, dvoch cigaretách a opäť sa zakrátko dostal na úroveň krabičky denne a dnes už prestať nevie a ani nechce....
Rána sú ťažké, nebudem hovoriť, že nie, ťažká je každá situácia bez cigarety, v ktorej som bola zvyknutá fajčiť, tzn. nezvládam chodenie,čakanie, státie,prestávky, chvíľky po jedle, ale od pondelku sa zlepšujem a...!!!
...a za ušetrené peniaze som si kúpila kondóm na telefón, tebe ten popiči darček a mamke dekoráciu a bonus je, že ešte stále mám 17€, čo by som nemala, keby som si každý deň kúpila 2 pakle, takže...
...takže mám super motiváciu vydržať a aj vydržím a keď cez víkend prídem a ty budeš fajčiť, zajebem ťa garnižou
A povedala som si, že keď skončím v práci, tak proste úplne prestanem fajčiť. Aj predtým už som to mala svojvoľne z tých 20 denne obmedzené na menej, ale odo dňa, kedy som naposledy vystúpila zo zavšivaveného skurveného žltého autobusu nemenovanej spoločnosti, ktorej som dva roky hrdlačila, som si povedala, že si viac už nejdem ničiť zdravie. Tou spoločnosťou ani cigaretľami.
Podarilo sa Síce ono to nie je nijako extrémne dlho, až za nejakých 10 dní to bude mesiac, ale na cigarety doma ani nepomyslím, ani vonku. Občas mi napadne, žeby som si mohla dať, ale rýchlo to zase potlačím. A cítim istý celkom reálny prísun peňazí navyše
no urcite je to o kvázi "davovej psychoze"
zacala som fajcit ked som sa ocitala v podnikoch, kde vsetci okolo mna fajcili jendu od druhej. to sa vydrzat nedalo... a to som cigy predtym nenavidela.
je to tiež o tom, že cigu fajčiš z časti aj len ako zvyk.. nedávno som o tom aj pár kníh prečítala... čiže smozrejme ti to chýbať bude pri kávičke, pri čakaní napr na bus alebo čo... ale musíš to niečím nahradiť, asi najlepšie žuvačky... to zmierni to trápenie.
starkého cigarety v podstate priviedli do hrobu... fajčil tak jden a pol krabičky denne, proste.. vcelku dosť. ked uz viac bol v nemocnici ako doma, nebolo to vela rokvo dozadu, tri mesiace nefajcil koli tomu, ze bol nemocnici.. uz ho proste presli abstaky a všetko, no prišiel domov do svojej dielničky a dal si len tak, zo zvyku.... nieže by mu niečo pomohlo keby už znovu nezačal no hovorím, že to je všetko o psychike....
a nakoniec, môj otec (toto viem len z rozprávania) fajčil aktívne cca 15 rokov. kraničku denne. tak ustálene. potom sa narodila moja taršia sestra a po čase zistil, že s tým musí seknúť. Tak si raz dal na silvestra predsavzatie.... vydržal dva týždne. zas začal... na ďalšieho silvestra to isté, vydržal tir mesaice no zas začal... až tretí krát prestal a nezapálil si doteraz... čo už je cca 15 rokov...
ono sa to dá... len treba mať kurevsky pevnú vôľu a pripraviť sa na tie prvé dni(týždne)... a asi treba mať aj dobrý dôvod či motiváciu...
no asi toľko.
Ten "chtíč" ťa niekedy zrejme prejde spontánne. Pokiaľ sa budeš obmedzovať a myslieť na to, že nechceš fajčiť, tak nikdy neprestaneš fajčiť.
By som ti poradil, že fajči, fajči - a ono ťa to niekedy prejde. Nič netrvá večne, čiže fajčiť niekedy prestaneš - a pokiaľ ťa to práve napĺňa a baví, tak prečo prestať?