Nuž, aj ja to mam tak, hrozne škarede je ale neriešim to, pero som v ruke nedržala ani nepamätám,všetko mobil mobil
jedine v tatrabanke sa podpisujem perom a tam mi nikdy ten podpis i tak nezoberie
čo sa týka rúk, tak som ortodoxný pravák, ľavou neviem vôbec nič robiť iba spolužiakov som dokázal porážať v pretláčaní na základke a strednej, lebo ju mali ešte slabšiu ako ja a čo sa týka nôh, tak silu mám rovnakú v nich kedysi som vedel kopať ako malý len pravou ale potom som sa vypracoval aj s ľavou a machroval som pred každým
ja som lavak a nikto ma nepreučil! lavaka na pravaka preucali este za minulého rezimu v obdobi totality, v dnesnej dobe byt lavakom neni absolutne ziadny problem
to preúčanie môže koktavosť spôsobiť, lebo ľaváci majú aj rečové centrum v pravej hemisfére (teda väčšina) a tak sú z toho dopletení, tak neodporúčam, aj ked stará generácia učiteliek, vrátane mojej babky to robili, bohužiaľ....ja som celkovo zaradená ako neortodoxný pravák,v testoch s rukami mi vyšlo, že som na zopár veci ľaváčka, na ručné písanie som praváčka- čiže pre učiteľov som nebola problém , teda pokiaľ nejde o sms-ky a isté potreby ....ľaváčka som na ucho, na oko praváčka a na nohy je mi to fuk
@gopnik21 toto zmyslanie, ze lavak je nieco "menej" pretrvava u starej generacie, ktora chodila do skoly este v 50/60´ rokoch.... uz v 70´ resp. 80´ to nebol problem... dnes sa vyrabaju bezne rozne potreby pre lavakov, pera, noznice a co ja viem co... a udajne su lavaci casto inteligentnejsi ako pravaci...
Nie.
1, to že si ľavák, nijako neobmedzuje život. Ľavák môže robiť všetky ľudské činnosti a môže byť aj lepší.
2, preučanie ľavákov na pravakov nie je dobré zo psychického hľadiska.
A si ľavák na ruku, alebo na nohu? Lebo existuju ľudia ktorí používaju na písanie pravú ruku, ale napr. kopú na futbale s ľavou nohou.
A napr. môžeš veľmi dobre ovládať auto tým, že ak preferuješ ľavú nohu pred pravou. Budeš lepšie stláčať spojku. Ak teda uz mas vodicak, mal by si to poznat.
@miso16211 ja som Preučený ľavák na praváka babka ma v detstve preúčala a ostal mi škrabopis, porucha pozornosti a mám problémy s rozlíšenim pravej a lavej strany čo nadvezuje na to auto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
jedine v tatrabanke sa podpisujem perom a tam mi nikdy ten podpis i tak nezoberie
1, to že si ľavák, nijako neobmedzuje život. Ľavák môže robiť všetky ľudské činnosti a môže byť aj lepší.
2, preučanie ľavákov na pravakov nie je dobré zo psychického hľadiska.
A si ľavák na ruku, alebo na nohu? Lebo existuju ľudia ktorí používaju na písanie pravú ruku, ale napr. kopú na futbale s ľavou nohou.