Ahojte je tu niekto kto ma s prezentáciou k bakalárskej práce alebo inej skúsenosti potrebovala by som radu ako na ňu. Keďže na výške sme písali len seminárky a nemuseli sme ich prezentovať tak nemám až takú skúsenosť s prezentáciou. Budem rada za akúkoľv
@antifunebracka ahoj a pripravoval si si prezentáciu či ani nie ak sa smiem spýtať pretože ja som nejakú vytvorila ale že je moc komplikovaná tak neviem ako ju zjednodušiť dik za odpoveď
ahoj.. ja s tymi prezentaciami mam uz svoje skusenosti, kedze prednasam v planetariu a mam za sebou aj niekolko obhajob prac... no v prvom rade musis vediet, kolko mas na to casu... my sme mali oficialne 5 minut, takze ked si odratas tie povinne slidey, uvodny s nazvom a tvojim menom a zaverecny s formulkou dakujem za pozornost, vela ti toho neostava... najlepsie je to casovo spravit tak, ze cca 1 slide na 1 minutu, pokial mas nieco zlozitejsie na vysvetlovanie, tak 1 slide na 2 minuty, obrazky ti zaberu aj menej, pokial ich nepotrebujes komentovat... kazda prezentacia by mala mat obsah, kde zhrnies, co vsetko budes v prezentacii rozpravat, v pripade obhajoby bakalarky by to mali byt tak 3-4 body, viac nie... co dalej... prvy bod su nejake teoreticke vychodiska, 1 slide a dost.... druhy bod vlastna praca, resp. pokial mas nejaku prakticku ulohu, tak metodika, stav poznania danej problematiky v sucasnosti, skratka taky uvod k tomu, co si robila, najlepsie na 1 slide... treti bod to, co si robila... vysledky, grafy, zavery, dva - tri slidey.... stvrty bod, kedze je to bakalarka, je to, co planujes do buducnosti, pokial budes v danom odbore pokracovat, na 1 slide + tie dva uvodne... samozrejme, nie je to vseobecna sablona, strasne zavisi od toho, aku mas temu, co potrebujes porozpravat a co nie, ale naozaj len tie najhlavnejsie body... este taka jedna poznamocka, lepsie sa cita, ked mas na prezentacii tmave pozadie a svetle pismenka
a popravde, nas netrapili na bakalarkach s prezentaciou, iba sme im strucne povedali, co sme robili... a nezabudni na uvod, ked zacnes rozpravat: "Vazena komisia, dovolte mi, aby som .... "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty
a popravde, nas netrapili na bakalarkach s prezentaciou, iba sme im strucne povedali, co sme robili... a nezabudni na uvod, ked zacnes rozpravat: "Vazena komisia, dovolte mi, aby som .... "