Prosim poradte mi co mam robit.Mam priatela ktory pracuje na stavbe a zacal pravidelne popijat zo spolupracovnikmi.Hovorila som mu aby prestal ale pije dalej.Slubi mi že prestane ja hlupa mu na to skočim prejdu 2 dni a zase ma vypite.Ale inak je to v poho
odpustis mu alkohol, odpustis mu ked ta prvy krat zbije, druhy, treti a potom sa az zobudis ked budes s dietatom utekat zo strachu pred nim z domu, ak nieco slubil a nesplnil, uz by som takemu cloveku neveril a nieto nedajboze s nim planovat este buducnost. Daj mu jasne najavo, ze ak neprestane s tym co ti vadi, je koniec a daj mu naozaj pocitit ze by bol koniec (preventivne chod na tyzden k rodicom alebo inu takuto moznost, kde sa chlapec uvedomi) a bud prestane a bude happyend, alebo neprestane a ty to budes mat lahsie pri rozhodovani
a čo konkrétne ti vadí na tom že pije? lebo si ani len nenaznačila, ani medzi riadkami, že by to malo nejaké negatívne následky na jeho správanie alebo čo.
@obliviate z mojich skúseností opitý stavbár je úplne bežná kombinácia.
normalne si s nim sadni (nie na jedno a za triezva) a preberte to spolu. opytaj sa ho, preco to robi. co tym ziska. skus mu vysvetlit, ze je prilis mlady na to, aby sa uz stal alkoholikom.
v rodine sme mali dvoch alkoholikov a samozrejme, u kazdeho to zacalo nevinne. nakoniec vsak jeden mlatil zenu aj deti az kym od neho neusli. druhy narobil hrozne dlhy, ale nastastie sa rozhodol liecit, lebo ma svoju rodinu rad a zabezpecil ich aj pred jeho dlhmi. chodi na stretnutia s byvalymi zavislakmi, vacsina tvrdi, ze pili alkohol preto, aby sa citili odvaznejsi, silnejsi. ze im v zivote vela veci nevychadzalo a ten alkohol ich tak od toho nestastia osobodzoval... to ti pisem, aby si vedela, kam viest rozhovor. ja by som mu vysvetlila, co sa moze stat ak s tym neprestane - ze sa moze lahko stat zavislym a tym si uplne znicit cely zivot. ako riesenie by som navrhla aby zmenil pracu, aby ho to nelakalo ked ma taku slabu volu...
@midnight Tak napriklad mysliš si,že mam chut žit z chlapom ktory sa mi prestava venovat smrdi každy den za chlastom ked mu niečo poviem tak hned som ta zla a začina byt agresivny a najhoršie na tom je,že tajne berie peniaze zo spoločneho rozpočtu aby ich mohol prehajdakat na chlast zo svojou alkoholickou bandou.Dufam,že ti to stači.
@15 na co snim zijes? on ma racej kamosov a chlast nez teba....najdi si takeho ktory nepije a ma vacsiu hodnotu nez henten spodek...ps: stavbari pili piju a aj budu pit podla mna...
@adulik1990
novidíš že to ide. stačilo toto napísať už v prvom príspevku, po uvedomení, že konzumácia alkoholu sama osebe nie je nutne zlá (aj keď teda to že je každodenná už trošku naznačuje, to je fakt)
@midnight Tak-tak Ved mi sme mali bezproblemovy vztah pokial nezačal chlastat ani sme sa nehadali lebo ja sam nad blbostami nerozčulujem nie som hadavy tip ale to je už aj na mna moc.
@kitty7 Trva to tak asi pol roka ak nie viac a ano pytala som sa ho ale on na to nikdy nema žiadnu odpoved.A zacne sa zo mnou hadat a po hadke ked vidi,že som smutna tak sa mi ospravedlnuje slubuje hory-doly jeden den nevypije a na dalši je to tu znovu.Už by to človek aj konovi dohovoril len jemu nie.
hm, zbytočne pri ňom prosíkaš a plačeš...vidíš, že to nikam nevedie....povedala si mu, čo si mu povedať chcela...zjavne ťa počul, takže teraz je rad na ňom...ak má prísť zmena, musí to tak v prvom rade chcieť on sám...musí byť o tom presvedčený, vnútorne s tou myšlienkou vyrovnaný....ak to tak nebude, nasľubovať ti v súkromí domova môže hocičo, ale ku kolegom ho to vždy viacej bude ťahať...prečo by sa mal chcieť vlastne aj zmeniť? s kamarátmi je piť zábava a doma ho i napriek pár hádkam navyše neustále čakáš pripravená tolerovať jeho excesy...neponižuj sa, ak ti bude jeho správanie veľmi vadiť, je najvyšší čas urobiť nejaké radikálnejšie kroky...
@soreljulien Hahaha fakt vtipne ale to su važne veci tu nejde len o neho alebo o mna ale aj o naše deti ked sa ja zle rozhodnem lebo tie budu trpiet najviac a to nechcem.Ja to zmenit možem ale deti si rodičov nevyberaju asi tak.
@adulik1990 kedze som absolutne proti alkoholu, tak ti mozem napisat len tolko. Ak budes na neho tlacit bude to horsie pretoze skus si predstavit ze by prisiel do prace ok potom s partou na nejake chladene a on by pil kofolu po otazke preco si nedas? by povedal ze priatelka mi nedovoli respektive si nezela aby som pil, no nechcel by som vidiet reakcie a posmesky, najlepsie je nezacat vobec, tiez som robil z ludmi ktory pili a ja jediny som nepil, ale kedze kazdy vie ze ja sa alkoholu nechytim tak nikomu to neprislo zvlastne a nik mi neponukal automaticky nealko objednavali. Myslim si ze ak si ta vazi a si na prvom mieste tak by aj napriek tomu sa mohol vzdat alkoholu kym sa nezacne potacat kazdy den domov. Vsetko je podla mna o komunikacii a povedat preco si myslis ze by nemal pit preco ti to vadi a myslim ze v klude by sa dalo najst nejake riesenie
aha, teraz som si vsimol @24 no tak v tomto pripade jednoznacne to najlahsie riesenie je najlepsie a to rozid sa. Naco zvolit tazsie riesenie? a prehovarat? Ak slubi a nedodrzi tak naco? Ja nikdy nepochopim zeny ktore dokazu tolerovat prazdne sluby, vsak na fotke vizeras dobre a urcite si najdes lepsieho, ktory by si ta vazil viac a splnil vsetko co by si chcela, nie clovek co kvoli tebe nechce prestat pit, cim skor sa rozides tym skor budes stastna, stoji ti to zato? aby si sa prosila alebo hrozila odchodom a robila si starosti a trapila sa? ver ze nie a zivot vie byt taky pekny aj bez takych ludi ako je on fakt daj ruky prec od neho, niekedy si clovek uvedomi co mal az ked to strati a bude to lutovat.
@niktozaujimavy Dakujem ti napisal si to pekne a asi to tak aj spravim lebo to naozaj nema zmysel stale sa iba trapim a život mi unika pomedzi prsty.Davam mu šance lebo mu nechcem ublížit aj napriek tomu,že on tym ubližuje mne.A po dalšie sme spolu 8 rokov tak to je ťažke len tak zahodiť 8-ročny vzťah ale čo už on si zvolil taku cestu a šanci mal už dosť.A ako píšeš možno si to uvedomí ked už bude neskoro.
Tiež mám znamych čo robia na stavbach..a viete čo to je? ked po 12hodinovej práci na slnku si daju dobre vychladene pifko v tieni? Skus napisať čo popija..pokial pivo tak si myslím že natom nič nieje..
Mama posle syna po otca do krcmy.
Syn pride a hovori: ,,Oco, pod domov."
Otec: ,, Nee, tu sadaj a vypi, barmanka dve poldeci poprosim."
Syn: ,, Nee, oco, pod domov uz, je vela hodin"
Otec: ,, Tu pod a vypijeme si, barmanka dvojite nam dolejte a ideme domov"
Tak si syn sadol, ze vypiju a pojdu. Hodil do seba dvojitu borovicku a hovori otcovi: ,, fuj..."
a otec: "A co mysli matka, ze ja tu med lizem?"
@adulik1990 takto presne pil moj otec, potom prestal. Po 15 rokoch, takze ak nechces mat trapenie cely zivot tak sa rozid. A nieze ta prehovori zas, lebo to su len kecy. Alkoholik sa sam musi rozhodnut prestat pit, nepomoze mu ani rozchod ani nic.
Ak si vážiš samu seba tak sa s ním rozíď. Ak on nemá záujem prestať, ty ho k tomu neprinútiš tm, že mu to budeš tolerovať a prosiť ho. To je vec, čo musí riešiť sám.
@adulik1990 8 rokov ano to je dost dlho, ale pri alkohole a takych ludoch to je zanedbatelne, kedze si predstavis ze by si mala dalsich napriklad 10 rokov zit s opitym clovekom, az by si sa rozisla. v prvom rade si najdi ludi v okoli co ta podporia a proste skonci, kedze pises o nom tak ako pises tak si myslim ze ty si uz rozhodnuta a asi si sa chcela uistit ze to je spravne. Keby chce prestat tak prestane hned, kedze nepijem vobec tak neviem posudit ako to je tazke prestat to je pravda, ale zas viem ze ked cloveku ktoreho milujem to vadi tak by som urcite vyhladal pomoc.
skusala si, nevyslo ...
alkoholizmus je dost vazna vec a rozbije mu hlavu uplne, uz sa mu to zacalo ...
chod prec kym sa da ... ziadne "keby to bolo take lahke", nech je to akokolvek tazke, bude to horsie, chod, chod, chod
My zeny mame casto ten problem ze ostavame s chlapmi, ktori su totalni kokoti len preto, ze dufame, ze sa zmenia -lebo ved oni to tak slubuju... a ani sa nenazdame a zo sluboviania kazdy druhy den je slubovanie uz pol roka, potom rok, potom si uz aj zvykneme a potom sa bud totalne opustime, alebo konecne opustime ich. Ver ze kazdy chlap si skor ci neskor uvedomi o co prisiel. A ver ze je to fantasticky pocit citit sa stastna sama so sebou, netrapit sa kazdy den, nezaspavat s placom a uzivat si pozornost od niekoho ineho-kto neslubuje, ale kona vela stastia
dieťa moje, tam kde nie je vôľa, nie je ani cesta k náprave...
svoj život po boku takého človeka, by bol pre tebe zrejme veľkým utrpením....
ak ste neni zobraní, upozorni na to svojho milého, že ak s tým neprestane, jednoducho ho opustíš i keď to bude pre teba veľky bôl, skrze to, že ho miluješ...
je ešte čas, konaj ako ti káže srdce, lebo v ňom je ukrytá láska...a ta láska nesmie byť ničím ubíjana, prídu deti a ty po svojom boku budeš potrebovať silnú oporu milujucého a chápajucého manžela...
@adulik1990 V pohode chalan to je, ale...začína to takto, pomaličky a postupne sa stane z neho alkoholik, kopec peňazí prechlastá a na teba bude kašľať. Viem musí to byť pre teba ťažké rozhodnutie, ale sprav ho čím skôr, veď si mladá, určite si niekoho ešte nájdeš, alebo "on" si nájde teba. Neváhaj, život je krátky a ak sa rozhodneš nesprávne, čo je v tomto prípade to, že s ním zostaneš, budeš potom ľutovať celý život. To nie je potom život, je to len živorenie a na konci smrť. Tak si vyber, držím palce
Dakujem vam všetkym za ochotu poradit Vezmem si to k srdcu a vam všetkym tiež prajem len to najlepšie do života a tych naj naj partnerov/ky ktory si vas budu vážit,nie ako ten môj mna.Ešte raz dakujem pomohli ste mi otvorit oči
@2xmartin Nieje to,že chodi každy den ožraty namol ale každy den ma vypite a dosť sem tam sa stane ked sa z nim porozpravam,že 1-2 dni si da pokoj a začne zase.A dnes som zase zistila,že mi zmizlo 30 eur a už ich nema.Tak takto z nim je.
Máš na lepšie, ver mi, existujú chalani, čo nepijú. Ja by som z niekým, kto pije v takomto rozsahu, do vzťahu nešla, je to jedno zo základných kritérií.
Dať si občas pre chuť (a nie opitie) je fajn, ale občas neznamená každý druhý deň
@adulik1990 nedaj ta nim stale klamat najhorsie co moze sa vo vstahu stat je porusena dvovera druhemu ak si ta natolko nevazi zeby prestal nemas co riesit bud silna
@Majky538 ja podnikam v elektroenergetike a na jednom dome kde sa pracovalo bola aj partia murarov co sa jedneho dna tak zlozili ze nedokazal ani jeden z nich pracovat ja nejden strane zabavne ich sledovat na druhej vediet ze maju zato zaplatene.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
bodka
@obliviate z mojich skúseností opitý stavbár je úplne bežná kombinácia.
v rodine sme mali dvoch alkoholikov a samozrejme, u kazdeho to zacalo nevinne. nakoniec vsak jeden mlatil zenu aj deti az kym od neho neusli. druhy narobil hrozne dlhy, ale nastastie sa rozhodol liecit, lebo ma svoju rodinu rad a zabezpecil ich aj pred jeho dlhmi. chodi na stretnutia s byvalymi zavislakmi, vacsina tvrdi, ze pili alkohol preto, aby sa citili odvaznejsi, silnejsi. ze im v zivote vela veci nevychadzalo a ten alkohol ich tak od toho nestastia osobodzoval... to ti pisem, aby si vedela, kam viest rozhovor. ja by som mu vysvetlila, co sa moze stat ak s tym neprestane - ze sa moze lahko stat zavislym a tym si uplne znicit cely zivot. ako riesenie by som navrhla aby zmenil pracu, aby ho to nelakalo ked ma taku slabu volu...
novidíš že to ide. stačilo toto napísať už v prvom príspevku, po uvedomení, že konzumácia alkoholu sama osebe nie je nutne zlá (aj keď teda to že je každodenná už trošku naznačuje, to je fakt)
tiež pivo v ruke za to ešte nemusíme byť zlí ako povedal Farmár Štefan: To pivo je lepšie ako pi... dakedy. :happy:
Mama posle syna po otca do krcmy.
Syn pride a hovori: ,,Oco, pod domov."
Otec: ,, Nee, tu sadaj a vypi, barmanka dve poldeci poprosim."
Syn: ,, Nee, oco, pod domov uz, je vela hodin"
Otec: ,, Tu pod a vypijeme si, barmanka dvojite nam dolejte a ideme domov"
Tak si syn sadol, ze vypiju a pojdu. Hodil do seba dvojitu borovicku a hovori otcovi: ,, fuj..."
a otec: "A co mysli matka, ze ja tu med lizem?"
alkoholizmus je dost vazna vec a rozbije mu hlavu uplne, uz sa mu to zacalo ...
chod prec kym sa da ... ziadne "keby to bolo take lahke", nech je to akokolvek tazke, bude to horsie, chod, chod, chod
Co tak opitý chirurg ?
Myslíš v base ? to nie
Dnes som nesvoj
Dnes som solídne daroval krv 500 ml
hej už 5x
5X za život nie za deň
Da sa to ale musíš cestovať
normalne ze otazka si smiesna
svoj život po boku takého človeka, by bol pre tebe zrejme veľkým utrpením....
ak ste neni zobraní, upozorni na to svojho milého, že ak s tým neprestane, jednoducho ho opustíš i keď to bude pre teba veľky bôl, skrze to, že ho miluješ...
je ešte čas, konaj ako ti káže srdce, lebo v ňom je ukrytá láska...a ta láska nesmie byť ničím ubíjana, prídu deti a ty po svojom boku budeš potrebovať silnú oporu milujucého a chápajucého manžela...
Dať si občas pre chuť (a nie opitie) je fajn, ale občas neznamená každý druhý deň
Ak stím neprestane tak za nejaký čas bude z neho alkoholik ak pije tak ako to opisuješ, to radšej od neho odíď
@Majky538 ja podnikam v elektroenergetike a na jednom dome kde sa pracovalo bola aj partia murarov co sa jedneho dna tak zlozili ze nedokazal ani jeden z nich pracovat ja nejden strane zabavne ich sledovat na druhej vediet ze maju zato zaplatene.....