Ako veľmi sa starajú rodičia vášho priateľa do vášho vzťahu?
Ako veľmi ho ovplyvňujú?
Príklad, rodičia môjho priateľa prenajímajú 1-izbový byt, ktorý odkladali preňho kým bude dospelý a pôjde tam sám, Lenže teraz má 23 a oni s tým nesúhlasia. Odišli odt
keď som mala priateľa tak som ani nevedela či jeho rodičia ešte žijú. nemá s nimi bohvieaký vzťah, nikdy som ich nevidela a asi o mne doteraz ani nevedia aj keď som bola jeho by far najdlhší a najvážnejší vzťah.
Takto hlavný je pohľad priateľa a to ako to on bere. Lebo ak on je taký, že tiež s nimi súhlasí, pritakáva a nemá vlastný názor tak určite sa na neho vykašľať. Ovšem ak je taký, že vie sám čo je správne, spraví po svojom, má vlastný názor a s tebou súhlasí rovnako tak je to v pohode. Hlavne je to o tom ako to on vníma.
Ja mám takých istých rodičov ako on a neviem si ani len predstaviť, ako im o ňom poviem. Takže to máš ešte celkom fajn, že ťa nezabili. Ale tak ty si dievča, to je iné.
@demonica13 Naše zoznámenie bolo dosť hardcore, prvý rok som k nim ani nepáchla. Jeho rodičia otvorene povedali, že nie som dosť dobrá pre ich synáčika.
ešte ide o to, ako sa ku vzťahu s rodičmi postaví on. despotickí všadebolivšetkovideli sú zlo, ale keď ste spolu v pohode prežili už tri roky... názory na nete to neovplyvnia, musíte si to vyriešiť sami.
Jeho rodičia sa do nášho vzťahu nestarajú vôbec, majú ma radi, sú radi, že som s ním, sú radi keď k ním prídem.. proste top svokrovci..
ale k tvojmu problému.. ak sa raz zoberiete alebo budete mať spolu rodinu... zoberieš si jeho, nie jeho rodičov preboha... takže je trocha čudné, že uvažuješ o tom "či je dobré ísť do takej rodiny.."
už keď len pripúšťaš myšlienku, že by ste sa kvôli nim rozišli, tak je asi niečo zle na vašom vzťahu, nuž no asi nie je ten pravý.
@sheily sorry ale musím sa smiať, chceš povevdať, že je úplne nepodstatné aká je jeho rodina? To ako je vychovaný a na čo je zvyknutý ťa vôbec nezaujíma? Práveže rodičia sú dosť často veľký problém a starajú sa až moc do vzťahu svojich detí. A snáď sviatky, svadby, pohreby a ostatné veci ako narodeniny sa neriešia len tak v kruhu partnera a partnerky ale s rodinou... ja by som to tak jednoducho ako ty nevidela...
@abrakadabra1 s priateľom si berieš do života aj jeho rodinu. preto si dobre rozmysli, či vies vychadzat s takymi ludmi. Nezmiznu ti zo zivota, len preto, ze tebe nevyhovuju.
@6 ved prave. Zoberie si jeho a nie jeho rodinu. Ale ked sa rodicia staraju do vztahu uz teraz tak budu navzdy.
povedz frajovi, ze tebe to staranie sa vadi. A ako sa k tomu postavi. Ak bude suhlasit s nimi a nepostavi sa im, tak utekat od takeho. Nevedela by som si predstavit, ze by sa nam do vztahu montovali bud jeho alebo moji rodicia. cely zivot by ste si museli usporiadat ako povie otecko. Nie, diky.
súhlasím s @9
hoci podľa mňa je dôležité si uvedomovať aj to, do akej rodiny by si išla. pretože to bude aj tvoja rodina.
ale inak rodina môjho priateľa je fasa. s otčimom si rozumiem najviac a s jeho mamkou sme ako cez kopirák, čo je sranda. voláme sa rovnako, veľmi sa na seba podobáme aj vzhľadovo a aj sa dosť podobne správame
nemontujú sa do ničoho, majú ma radi, sú radi , že sa máme radi a bodka proste.
a inak @sheily
moja sesternica sa s priateľom rozišla aj kvôli jeho mamke. a plne ju v tom chápem. a na jej mieste by som uvažovala úplne rovnako. (mamka má depresie, nevychádza z domu, odmieta so sebou čokoľvek robiť, len sa ľutuje, potom ľutuje deti, že to s ňou majú ťažké, ale furt im visí na krku a musia domov jazdiť jej nakupovať a starať sa o ňu, napriek tomu, že majú dosť starostí sami so sebou. pre sesternicu by to znamenalo to, že si spolu s priateľom vezme aj človeka, o kterého sa bude musieť takto starať, lebo on so sebou nič nerobí. a to si naozaj rozmyslíš)
veľmi súhlasím s @9. záleží ako sa k tomu postaví on. ak sa postavíte na svoje nohy a budete sami, tak v pohode. ale takí ľudia sa len tak montovať neprestanú a lepšie to nebude. a súhlasím s tým, že s partnerom si berieš aj jeho rodinu.
Pozri, hlavné je ako sa k tomu postaví on... Mám to nejako podobne, ak chceš, napíš TS
Ale ak ťa jeho rodičia nebudú mať radi, ver tomu, že to budeš mať ťažké ty aj on.
@grietusha to je to...
on už sa o tom s nimi pár krát rozprával....
efekt? ale kde.
Ak chce mať kde bývať, má držať hubu, lebo oni ho predsa vychovali a tak majú právo mu dávať rady do života. A predsa jeho otec bol vo Vietname a má oveľa viac skúseností ako on. Ako môže taký zasran vedieť niečo o živote?
@alysia@grietusha
tak možno by bolo fajn, keby sem napísala nejaký konréktnejší väčší problém, ktorý majú a ako im zasahujú do vzťahu, lebo ako na tom, že si chcú so SVOJIM bytom robiť čo oni chcú, nevidím nič také strašné a hlavne keď píše, že on je v pohode a nemajú spolu problém, tak toto ako keď je jej najväčší problém, tak to podľa mňa fakt nie je dôvod na rozchod :ehm:
@abrakadabra1 hm..kolko má jeho foter, cca 70+ ?
--> tak možno už vieš asi jako dalej - tož prozatím neriešte vobec žiadne vztahy, nikoho, ani vaše, žiadne či zostat či ne, rozchody-príchody, nič také, skúste proste to chvilku len tak (spolu ovšem) PRECKAT.. :p 8)
..však ono sa to časom utrasie..
(horšie by bolo, kebyže má len 60 ešte.., to by bol ten horší prípad.. )
tiež strašne vela závisí od toho, či bývate na svojom, alebo u nich :ble: ak na vlastnom, tak jako daleko, a jako často ich navštevujete..
a či chcete prípadne svadbu zanedlho, alebo to tiež počká..
(však spravte svadbu, abo aspon len ohláste, možno tatka porazí :happy:
@alysia@21
a? ako nehovorím je to divné, ale proste stále to nie je nič také strašné, čo by ich vzťah bytostne ubíjalo, proste
si tu všetci myslíte, že ja neviem o čom hovorím, blablabla. mám v rodine prípad, kde sa diali OVEĽA horšie veci ako popisuje slečna, oveľa väčšie sabotáže ich vzťahu a netýkali sa nejakého blbého bytu, ktorý mu ani nepatrí.. rôzne nechutnosti zo strany jeho rodičov voči nej, rôzne výčitky, rôzne fakt nekalé praktiky aby ich rozdelili.. a tí dvaja sú spolu už vyše 10 rokov, odsťahovaní, lebo sa ľúbia. lebo sa vykašlali na to, čo chcú jeho rodičia a rozhodli sa ísť do toho spolu.
a dá sa to, nech mi nikto nehovorí, že je to neviem aká mega veľká prekážka, keď sa chce dá sa, keď ju ľúbi, nenechá si do toho rozprávať tak, aby ich to ovplyvnilo.
ale ako asi som staromódna, keď povyšujem lásku nad nejakých nesprispôsobivých rodičov
@25 Súhlasím so @sheily rodičia mi neprídu ako nejaký extra problém, áno je to na piču, ak sú drblí, áno značne to komplikuje vzťah, ale rozchádzať sa kvôli nim?! Never.
@sheily ja ťa chápem len hovorím, že občas rodičia zvíťazia a nejaký pár sa kvôli rodičom aj rozíde... lebo buď žena alebo chlap nie je silný postaviť sa rodičom
@suzanne11 to je otazka. Ja som z toho povodneho textu k foru pochopil tak, ze riesi najma tuto jednu konkretnu situaciu.
Ale tak ak sa im do vsetkeho staraju rodicia, tak od toho tam je on ako jej partner aby povedal, nech sa do nich nestaraju. Pripadne aby svoju priatelku uplne odizoloval od svojich rodicov nech sa kvoli nim nemusi zle citit.
nestaraju sa. Ani moji, ani jeho.
Ale zas my obaja sme taki, ze si nenechame diktovat daco, co sa nam nepaci.
A budúcich svokrovcov mam skvelych. Vazne. Som vdacna za nich, oni za mna, su to dobri a laskavi ludia a davaju mi najavo, ze ma maju radi. Oni vzdy chceli dcerku, tak ju aj teraz akoby maju.
Mojho byvaleho matka bol nezmar.. vzdy som tusila ze to bude falosna pizda ked stale niekoho ohovarala co sa mi neskor aj potvrdilo ked som sa dozvedela zevraj som jej vyzvanala ked sme sa s byvalym pohadali do vsetkeho sa furt montovala a ten trt s ktorym som chodila bol samozrejme mamkin maznacik a co povie mamka to je svate....
a ked mi raz prisla zvonit pod branu tak som jej napisala pravdu o tom ze jej syn je zavisly fetak, diler a agresor a odvtedy sa snazim vyhladavat chlapcov ktori nie su prehnane naviazani na svoje narusene matky
nebol by to dafaq ak by sa ejdnalo že si nerozuimiete alebo je tam iny problem cely čas...
ale proste keď je tma len toto ohladom nejakeho sprosteho bytu... asik by som navrhla aspoň an čas úplne otrhnutie sa od nich činmi, proste spraviť si podla seba, ísť na výet a neoznámiť im to, prenajať si vlastny byt keď roičkovia nesúhlasua.... a by uvideli situaciu z ineho pohladu a aj ten byt by vám dali... + pri takýchto veciahc bývava ja pocit trapnosti "čo povedia ostatny na nas ked mame 2 byty, a naši mladí si musia prenajimať garzonku v zlej časti mesta ááááá galiba"
Priateľovi rodičia sa nám do vzťahu nestarajú vôbec, aspoň teda o ničom neviem.
Moji rodičia sa nám do vzťahu trošku montujú ale nie takýmto spôsobom ako tebe tí jeho.
Keby mali aj " rady nad zlato " tak som ochotná si ich vypočuť a nedissovať za ich rady. Avšak rada by som sa dostala bývať niekde, kde na mňa a priateľa nebude mať nik dosah.
Nechcem riešiť tieto bytové záležitosti a podobne. Proste nechcem. Zbytočne to kazí vzťahy.
keď som bola s bývalým moji rodičia ho zbožňovali a jeho rodičia (resp mamka keďže tato nebol takmer nikdy doma) zbožňovala mňa. Mala som s ňou úzasný vzťah a dokázala som sa s ňou baviť aj o veciach o ktorých som sa nebavila s mojou mamou. Takých svokrovcov mať ako sú jeho a moji rodičia ... to je proste skvelé
to, že má niekto jebn*tých svokrovcov ešte neznačí, že to nemá význam, o tom tu ale nejdem rozprávať pretože ak chceš vedieť ako sa bude chovať dieťa, mládež keď dospeje do produktívneho veku .. pozri na rodičov.
Takže sú dve možosti ak je aspoň trochu iní ako oni dvaja tak by som sa snažil vziať ho viac k tvojej rodine, možno tam pochytí nejaké lepšie zvyky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
ale k tvojmu problému.. ak sa raz zoberiete alebo budete mať spolu rodinu... zoberieš si jeho, nie jeho rodičov preboha... takže je trocha čudné, že uvažuješ o tom "či je dobré ísť do takej rodiny.."
už keď len pripúšťaš myšlienku, že by ste sa kvôli nim rozišli, tak je asi niečo zle na vašom vzťahu, nuž no asi nie je ten pravý.
povedz frajovi, ze tebe to staranie sa vadi. A ako sa k tomu postavi. Ak bude suhlasit s nimi a nepostavi sa im, tak utekat od takeho. Nevedela by som si predstavit, ze by sa nam do vztahu montovali bud jeho alebo moji rodicia. cely zivot by ste si museli usporiadat ako povie otecko. Nie, diky.
hoci podľa mňa je dôležité si uvedomovať aj to, do akej rodiny by si išla. pretože to bude aj tvoja rodina.
ale inak rodina môjho priateľa je fasa. s otčimom si rozumiem najviac a s jeho mamkou sme ako cez kopirák, čo je sranda. voláme sa rovnako, veľmi sa na seba podobáme aj vzhľadovo a aj sa dosť podobne správame
nemontujú sa do ničoho, majú ma radi, sú radi , že sa máme radi a bodka proste.
joj u nás doma ho milujú strašne, on má vlastne iba mamu, otca a strýka. koniec.
Ja mám gigantickú rodinu a milujú ho všetci.
moja sesternica sa s priateľom rozišla aj kvôli jeho mamke. a plne ju v tom chápem. a na jej mieste by som uvažovala úplne rovnako. (mamka má depresie, nevychádza z domu, odmieta so sebou čokoľvek robiť, len sa ľutuje, potom ľutuje deti, že to s ňou majú ťažké, ale furt im visí na krku a musia domov jazdiť jej nakupovať a starať sa o ňu, napriek tomu, že majú dosť starostí sami so sebou. pre sesternicu by to znamenalo to, že si spolu s priateľom vezme aj človeka, o kterého sa bude musieť takto starať, lebo on so sebou nič nerobí. a to si naozaj rozmyslíš)
proste @8
v každom prípade sa s ním o tom porozprávaj a uvidíš, ako k tomu pristúpi. ty ich prístup nezmeníš, ale on môže niečo s tým urobiť a to je dôležité
Ale ak ťa jeho rodičia nebudú mať radi, ver tomu, že to budeš mať ťažké ty aj on.
on už sa o tom s nimi pár krát rozprával....
efekt? ale kde.
Ak chce mať kde bývať, má držať hubu, lebo oni ho predsa vychovali a tak majú právo mu dávať rady do života. A predsa jeho otec bol vo Vietname a má oveľa viac skúseností ako on. Ako môže taký zasran vedieť niečo o živote?
Súhlasím.
tak možno by bolo fajn, keby sem napísala nejaký konréktnejší väčší problém, ktorý majú a ako im zasahujú do vzťahu, lebo ako na tom, že si chcú so SVOJIM bytom robiť čo oni chcú, nevidím nič také strašné a hlavne keď píše, že on je v pohode a nemajú spolu problém, tak toto ako keď je jej najväčší problém, tak to podľa mňa fakt nie je dôvod na rozchod :ehm:
ale možno som divná no. nevylučujem to.
--> tak možno už vieš asi jako dalej - tož prozatím neriešte vobec žiadne vztahy, nikoho, ani vaše, žiadne či zostat či ne, rozchody-príchody, nič také, skúste proste to chvilku len tak (spolu ovšem) PRECKAT.. :p 8)
..však ono sa to časom utrasie..
(horšie by bolo, kebyže má len 60 ešte.., to by bol ten horší prípad.. )
tiež strašne vela závisí od toho, či bývate na svojom, alebo u nich :ble: ak na vlastnom, tak jako daleko, a jako často ich navštevujete..
a či chcete prípadne svadbu zanedlho, alebo to tiež počká..
(však spravte svadbu, abo aspon len ohláste, možno tatka porazí :happy:
a? ako nehovorím je to divné, ale proste stále to nie je nič také strašné, čo by ich vzťah bytostne ubíjalo, proste
si tu všetci myslíte, že ja neviem o čom hovorím, blablabla. mám v rodine prípad, kde sa diali OVEĽA horšie veci ako popisuje slečna, oveľa väčšie sabotáže ich vzťahu a netýkali sa nejakého blbého bytu, ktorý mu ani nepatrí.. rôzne nechutnosti zo strany jeho rodičov voči nej, rôzne výčitky, rôzne fakt nekalé praktiky aby ich rozdelili.. a tí dvaja sú spolu už vyše 10 rokov, odsťahovaní, lebo sa ľúbia. lebo sa vykašlali na to, čo chcú jeho rodičia a rozhodli sa ísť do toho spolu.
a dá sa to, nech mi nikto nehovorí, že je to neviem aká mega veľká prekážka, keď sa chce dá sa, keď ju ľúbi, nenechá si do toho rozprávať tak, aby ich to ovplyvnilo.
ale ako asi som staromódna, keď povyšujem lásku nad nejakých nesprispôsobivých rodičov
..
nie, nemiesa sa
Však do bytu možu kecat ale ona to asi myslela aj tak, že
sa aj do iného dost miešajú.
Ale tak ak sa im do vsetkeho staraju rodicia, tak od toho tam je on ako jej partner aby povedal, nech sa do nich nestaraju. Pripadne aby svoju priatelku uplne odizoloval od svojich rodicov nech sa kvoli nim nemusi zle citit.
Ale zas my obaja sme taki, ze si nenechame diktovat daco, co sa nam nepaci.
A budúcich svokrovcov mam skvelych. Vazne. Som vdacna za nich, oni za mna, su to dobri a laskavi ludia a davaju mi najavo, ze ma maju radi. Oni vzdy chceli dcerku, tak ju aj teraz akoby maju.
"no niekedy sa pýtam, či je dobré ísť do takejto rodiny."
irelevantné, za pár rokov otrčia kopytá
čo ty vieš, možno budú žiť ešte min. 15 rokov
a ked mi raz prisla zvonit pod branu tak som jej napisala pravdu o tom ze jej syn je zavisly fetak, diler a agresor a odvtedy sa snazim vyhladavat chlapcov ktori nie su prehnane naviazani na svoje narusene matky
nebol by to dafaq ak by sa ejdnalo že si nerozuimiete alebo je tam iny problem cely čas...
ale proste keď je tma len toto ohladom nejakeho sprosteho bytu... asik by som navrhla aspoň an čas úplne otrhnutie sa od nich činmi, proste spraviť si podla seba, ísť na výet a neoznámiť im to, prenajať si vlastny byt keď roičkovia nesúhlasua.... a by uvideli situaciu z ineho pohladu a aj ten byt by vám dali... + pri takýchto veciahc bývava ja pocit trapnosti "čo povedia ostatny na nas ked mame 2 byty, a naši mladí si musia prenajimať garzonku v zlej časti mesta ááááá galiba"
Moji rodičia sa nám do vzťahu trošku montujú ale nie takýmto spôsobom ako tebe tí jeho.
Keby mali aj " rady nad zlato " tak som ochotná si ich vypočuť a nedissovať za ich rady. Avšak rada by som sa dostala bývať niekde, kde na mňa a priateľa nebude mať nik dosah.
Nechcem riešiť tieto bytové záležitosti a podobne. Proste nechcem. Zbytočne to kazí vzťahy.
Takže sú dve možosti ak je aspoň trochu iní ako oni dvaja tak by som sa snažil vziať ho viac k tvojej rodine, možno tam pochytí nejaké lepšie zvyky.