Zmyslom hry je rozvíjať príbeh donekonečna a každý Birdzák môže tento príbeh ovplyvniť takže týmto to bude autentické dielo plné nečakaných zvratov a náhod! Už nebudeme svedkami šablónových amerických seriálov a latinsko-amerických telenoviel. Pridaj
Nastastie, asi pred troma mesiacmi si kupil tabak na sulanie, mal chut vtedy vyskusat surovy tabak, tabak, ktory by bol presne prenho, bez ziadnych primesi a sraciek. Vzdy mu bolo na grc ked videl ruzove pipleny s mentolovymi slimkami. Ved to nieje nic ine len syntetika, trendovy sajrart, ktory ludia nefajcia preto, lebo maju chut, ale preto lebo chcu byt "IN". Zivot tak straca zmysel, nerozhoduje uz o sebe sam clovek, ale media, ktore mu to nanutia...
Bohuzial, ten tabak nebol polovicny, ale cely, az velmi drsny, nedokazal ho fajcit viac ako 3 dni. Supol ho do suflika a zabudol nanho, ved niekedy sa mozno bude hodit. Sice bol uz vyschnuty, ale teraz bol nanho cas.
no stale mu vrtala v hlave myslienka ze by mal prestat....preco vlastne zacal fajcit? co z toho ma? je v tom nieoc dobre...alebo to robil len aby zapadol do toho posrateho kolektivu, ktorý teraz na neho kasle... nechaju ho sediet doma a nikto mu nezavola... Ked ho potrebovali, bol im dobry a teraz mu ostali iba tie hlupe cigarety...
vo vreckách bundy a nohavíc ako zázrakom naskrabal drobné aspon na najlacnejšie desiny a vybehol von kde so svojimi drobnými napadol prvý stánok čo mal po ceste...
Prišiel na električkovú zastávku. Nastúpil do električky usadil sa na stolicke s nohou pohodlne vyloženou na sedadle pred nim. Ubehli tri zastávky ked nastupil revizor...
Chudák chlapec minul posledné drobné na cigy a na lístok na električku akosi pozabudol. Revízor bol čím ďalej tým bližšie k jeho sedadlu. Nestrácal čas, čo najrýchlejšie vybehol na druhý koniec električky, no nevšimol si že oproti nemu ide niekto iný. Zrazili sa. Chlapec sa nenápadne pozrel aký debil doňho narazil. Srdce začalo búšiť, tlak sa zvýšil na abnormálnu hranicu, pred sebou mal anjela. Bolo to to najkrajšie dievča, ktoré v živote stretol. Namosúrený ksicht sa zrazu premenil v úžas....
Ělektrička zastavila na dalsej zastávke a dievča vybehlo von. Aďo sa ledva spamätal a dvere sa znovu zavreli a vozidlo sa pohlo dalej. Stále sedel na zemi. Nad ním sa objavila mohutná postava: "Poprosím váš lístok..." Zahanbene pozrel okolo seba a vsimol si pri svojej ruke malý paperik. Lístok! A platil ešte tri minuty. Podal ho revizorovi, ten ho bez slova skontroloval a isiel dalej. Adrian na dalsej zastasvke okamžite vystupil.....
"toš, to je zasa den"zamumlal sám pre seba, vytiahol červenú Cleu a zapalil si s takou chutou, akoby ani nevedel, co za patoky to fajci..prvy sluk mu to velmi rychlo pripomenul a s nechutou preklinal cely tabakovy priemysel.."Mladý muž, na zastávke sa nefajčí!"ozval sa mestský policajt s ironickým a pomstychtivým úškrnom..
Cely naštvatý na tento svet odišiel so zastávky.Na policajta stihol vrnúť akurát tak škaredý pohľad.Zrazu si spomenul na anjela z autobusu.no tak,prečo by ho tak zaujala,keby ju v živote nemal uvidieť.vedel,že to nebola iba náhoda.prešlo okolo neho dievča,celý natešený ju zastavil,no nebol to jeho anjel,nebola to ona.deň šiel tak pomaly a tak smutno....
....Začalo už poriadne liať, sivý deň bol ešte sivší, ale jemu sa už taký sivý nezdal. To dievča z autobusu mu zrazu svojim pohľadom vlialo do duše všetky veselé farby sveta. Rozhodol sa, že sa vráti o zastávku späť a možno na to dievča cestou narazí. Pravdepodobnosť, že sa tak stane bola veľmi malá, ale ak to osud chce tak sa to podarí, pomyslel si a vykročil razantným krokom za svojim cieľom. Chodníky boli plné dáždnikov a z nich trčiacich tiel a nôh. Žiadne tváre. Nájsť ju bude asi ťažšie ako si myslel.
Ulica sa pomaly vyprázdnovala. Všetci sa ponahlali schovať pred daždom ktorý bol už naozaj dosť silný. Niekde v dialke dokonca zahrmelo. Ado celý zasnívaný ho však ani nevnímal. len chcel najst svojho anjela...Bohužial na ulici už okrem neho neostal naozaj nikto. A tak sa vybral dalej. Ved predsa mal pôvodne v pláne ist sa vytrieskať do skúšobne.
Ked dorazil, zistil že skusobna je úplne vytopená a ešte aj po jeho nadherných novučičkých bicích, na ktore si zarabal dvadsat rokov, steká spinava daždová voda....
Riadne si zanadaval a chcel si zapaliť dalsiu cigaretu. Lenže už aj jeho zapalovač odmietol existenciu v takýchto podmeinkach a prestal fungovať....
V tom už do skúšobne začali prichádzať ďalší chalani z kapely. Užasnuto zostali stáť medzi dvermi a len nemo hľadeli na tú skazu. A to sa mala dnes prísť ukázať tá nová speváčka, čo sa im ozvala na ich inzerát. O chvíľu má prísť a tu je všetko pod vodou. Všetci naraz, ako na nejaký povel sa dali do upratovania, čistenia a odstraňovania škôd. Chceli pred tou neznámou vyzerať ako profesionálna kapela a nie ako kôpka nešťastných uplakaných chlapcov. Adriánovi to bolo trochu jedno. Stále nemohol prestať myslieť na svojho anjela z autobusu...
Skusobna už bola uprataná aspon na tolko ako to bolo možne...našťastie sa žiadnemu nastroju ani aparatu nestalo nič vážne a skúšku teda nič nemohlo pokaziť.
Nová speváčka trochu meškala ale ked prisla Adrianovi skoro z úst vypadla jeho už konečne zapálená cigareta. Tá speváčka bola jeho anjel....
Keď ju zbadal, akoby sa mu zastavilo srdce... sníva sa mu? alebo je to fakt anjel, ktorého mu zoslali z neba? Ale bola krásna...bola taká krásna, ze sa mu až zastavoval dych a ešte aj tú cigaretu musel vypluť, čo už bolo dosť aj na neho...
Nemohol tomu uveriť. Začal sa potiť ako bežci po maratónovom behu, tlkot srdca bol počuť tak hlasno ako jeho bicie. V kútiku mysle si hovoril: "Ako je možné, že z toľkých dievčat práve ona prišla?" Zatiaľ čo bol v tranze, ozval sa teňučký hlások: "Si v poriadku?"
Srdce mu skoro vyskočilo z hrude. Koktavo odpovedal: "J..Ja..Ja...Som", "A ty?". Najradšej by si teraz niekde roztrieskal hlavu, pretože z nervov vypotil takúto sprostú otázku...
Blond vlasy, modré oči, malý noštek a krásny úsmev olemovaný plnými perami. Fakt hotový anjel. Nemohol si nevšimnúť, že aj ostatní chalani zbystrili pozornosť a len tak nejak roztržito sa pohybovali po skúšobni akoby tu boli prvý raz oni. Stála , usmievala sa a príjemným hlasom sa spýtala, či je tu dobre na ten inzerát. Niektorí sa zmohli len na kývanie hlavou, basgitarista Rišo skoro vykríkol, že áno, akoby mala už ujsť, len Adrian sa snažil ostať rozvážny. Pomaly, ale v duchu radostne a nedočkavo, k nej podišiel, pomohol jej von z mokrej bundy a navrhol, že všetko je pripravené a že radi si ju vypočujú. Pri nej ucítil krásnu vôňu (tuším Angel od Thierry Muglera) a mal čo robiť, aby nestrčil celú svoju hlavu do jej bundy, čo niesol na vešiak pri dveroch.
Chalan z kapely,bubenník sa ujal príležitosti a začal jeho anjelika baliť.,,Som Martin,ako znie tvoje meno?",,Mno......"anjelik sa pozrela na Adriana:,,Som Alexandra,Saša ma volajú"Bolo cítiť,že Saške sa Adrian páčil,ale aj tak bol ohrozený Martin,večným ,,lovcom žien",zatiaľ nebola ani jedna,ktorá by mu nenaletela, žeby bol jeho anjel iný a nedala sa opantať sladkými rečičkami?.....
volala sa Liana....Ešte aj to meno ho na nej úplne uchvátilo... dych sa mu už pomaly ukludnil, ale ked prisla k nemu aby mu podala ruku, znovu sa mu zrýchlil. "Našiel si si lístok?" spýtala sa s úsmevom a jeho srdce skoro vyskocilo. Nezmohol sa na žiadnu zrozumitelnu odpoved a tak len vykoktal tiché "Dakujem" a slabo prikývol. Chalani z kapely si vsimli jeho neobyčajný stav a dusili sa smiechom. Aby sa uvolnila atmosfera rozhodli sa že teda konečne začnu hrať. Napriek tomu že vyzerala tak anjelsky krehko jej hlas mal neskutočnu silu. Až bolo nebezpečné ju k niekomu prirovnavať. Celá kapela sa okamžite zhodla že s nimi musí hrať. Len Aďo bol z toho trošku zmätený. Počas tejto skúšky všetko dosť kazil. Muselo to vyzerať že za bicími sedí prvýkrát....
Dosť sa za to hanbil, pretože vyzeral pred Lianou ako neschopný amatér. Preto nabral odvahu a vyhovoril sa na to, že chcel skontrolovať, či sú jeho bicie už suché. Druhý pokus šiel v pohode, ale keď začul hlas jeho anjelika, bolo bicie počuť čoraz menej a menej. Ostatní preto prestali hrať takisto, a boli veľmi zvedaví ako sa Adrian vyhovorí za tento preklep...
Adrian sa vyhovoril na blbý deň a horlivo Lianu presviedčal že v skutočnosti nie je taký amatér ako sa zdá...
Vybrali sa teda, prvýkrát ako kompletná kapela do blízkeho podniku na pivo....Hlavný gitarista vystupujuci pod prezývkou J.R. (pričom málokto vedel čo tá skratka znamená) sa rozhodol že všetkých pozýva. Posadali si spokojne k ladovo vychladenemu pivu a začali Lianu spovedať. Nejaký mudrc sa jej opýtal že ako cestovala do skúšobne a ona sa pritom velmi velavýznamne pozrela a usmiala na Aďa. Ten sa akurat isiel napiť a pri spomienke na ich prve stretnutie sa začal drasticky dusiť pivom a celé ho vyplul na stôl. To už bolo na chalanov privela a začali sa smiať tak, že skoro popadali zo stoliciek....
Adrian sa skoro prepadol od hanby, ale videl že Liana sa usmievala stále tak krásne a nežne ako predtým než sa strápnil na plnej čiare. Nesmelo sa jej spýtal: "Ako to že ty si sa nesmiala? Tebe to nepripadalo trápne?" Liana mu s úsmevom odvetila: "Ale nie, podľa mňa si bol zlatý". (Ešte dobre, že teraz už nemal v ústach pivo lebo by to dopadlo takisto ako predchviľou.) Aďo sa začal hrozne červenať...
Stále sa ozývali posmešné pazvuky čo vydával zvyšok bandy.
Adrian sa rozhodol že by sa mal trocha ukludniť. Dopil pivo, J.R.-ovým zapalovačom si zapálil cigu, rozlúčil sa a išiel domov. Spomenul si ze zase nema ziadne drobné na lístok tak sa vybral po vlastných. Našťastie dážď už bol o niečo slabší tak sa to dalo vydržať. Doma si dal okamžite sprchu a pokúsil sa nemyslieť na tú zmesku dnešných neskutočných trapasov.....
Naraz si spomenul, že počas rozhovoru v bare mu povedala, že chodí na Obchodnú Akadémiu, ktorá sa nachádza v tom meste, kde býva aj Aďo a chodí do 3.C triedy. Tak zapol PC našiel si webovú stránku jej školy, skúšal nájsť fotku jej triedy a našiel ju. Zbadal, že s ňou chodí do triedy aj J.R-ová kamoška Martina. Nedokázal čakať a ihneď mu poslal sms, či by sa nemohol spýtať Martiny, aké má Liana číslo na mobil. Čakal už 20 minút a nikto neodpisoval. (Bola polnoc takže sa nemal ani čo čudovať)... tak mu teda zavolal. J.R. s malátnym hlasom začne nadávať Adrianovi prečo ho tak neskoro v noci otravuje. Aďovi bolo trochu trápne povedať J.R-ovi, že chce číslo Liani od Martiny...
V tom texte bolo napísané: "Ahoj Adrian. Bude to zniet hlupo, ale kebyze budes nieco potrebovat toto je moje cislo : 09** *** *** (tie hviezdicky preistotu )
Liana "
Aďo celý šťastný vyskočil z postele, pri tom zabudol že nadhlavou má šuflík a dost si udrel hlavu. Jemu to bolo očividne jedno. Dnešný deň mu len tak niečo nepokazí... Čo najskôr chcel odpísať Liane, lenže si zrazu spomenul, že nemá kredit na odoslanie sms, posledný minul keď volal J.R.-ovi...
takze podla prvej verzie so sms z neznameho cisla? ok
adrian najrpv neveril vlastnym ociam. dostal sms od NEJ. od radosti zacal skakat po celej izbe a hudbu si pustil na plne pecky (zabudol vsak, ze cela rodina este spi...to bude bordel...)... v tom mu to zaplo: odkial ma moje cislo????
podskakujuc cestou z obchodu vytukaval do mobylu Lianine cislo.nahodou vsak namiesto poslednej 3 vytukol 2co si vsak kvoji velkej radosti nevsimol a volal...
-prosim-ozvalo sa nejake dievca.Ado si samozrejme myslel ze to bola Liana
-hlupák,čo otravuješ...riadne ta nepoznam,Ozvalo sa dievca z druhej strany,adovi vsak nedoslo,ze to nebola liana.mohol si teda mysliet svoje....bolo to smutne,ani sa riadne nespoznali,nevedel,ze moze byt taka(samozrejme to nebola ona,on to vsak nevedel).nechcel sa s nou uz stretnut,vsetko sa mu zdalo byt hrozne,smutne,ako to,ze sa mu to v zivote stava tak casto?...
Adrian nemal chut sa s niekym rozpravat, ale premohol sa a isiel im otvorit. Kamosi z kapely videli aky je sklesnuty tak sa ho spytali: "Co je s tebou Ado?" , "Preco si neprisiel dnes na skusku?" Adrian im smutnym hlasom odvetil: "Ja som na to uplne zabudol.. sorry, dnes nemam dobru naladu" ... Bassgitarista Peter, nazývaný aj Peťák mu so zlomyselnym usmevom povedal: "A co Liana nemala o teba zaujem? " Adriana to nastvalo a zavrel im dvere pred nosom, isiel si zase lahnut na jeho postel s pokrcenymi poduskami a paplonom, no za dverami stihol zacut od jeho "kamosov" slova ako : "to e
v tom sa Ado otocil, znova otvoril dvere a zacal im to cele hovorit. Ved su to predsa chalani z kapely. Zistil, ze cislo an ktore rano volal nebolo Lianine a ze ho od nej caka dalsia SMS-ka. A dalsi jeho den vdaka Liane dostal farby.
@48 nebolo bz lepsie kebyze stale neviem o tom ze v tom telefone nebola liana... podla mna by to tak malo vacsi smrnc a aj to kebyze sa kamosi z kapely nanho vykaslu , nie?
Po tom co Ado pocul co o nom chalani z kapely povedali, uz duplom nemal naladu sa tak skoro ukazat v skusobni. Tyzdne utekali a Adove dni boli stale sive. Az zrazu niekdo zvoni. Ado sa postavi a ide otvorit.
Po tom co Ado pocul co o nom chalani z kapely povedali, uz duplom nemal naladu sa tak skoro ukazat v skusobni.Na druhy den rano vsak niekto zvoni pri dverach.Ado sa postavil a isiel otvorit
Do ruky mu vlozila malu bielu obalku a odisla.Smutny hodil obalku na stol a siel do izby. V polovici cesty sa vsak vratil a obalku sa rozhodol otvorit.Vytiahol z nej da sa povedat zdrap papiera a cital...
V poslednom case si akysi zvlastny,neviem,ci sa ti vobec pacim.zo zaciatku som si to aj myslela,ale asi mi chces naznacit,ze nie...preto som sa i rozhodla napisat.ked som ta videla,niecim si ma ocaril,chcela som to s tebou skusit.kedy mi uz konecne napises,co ku mne citis ty???????Pisem ti to,lebo o tyzden odchadzam do Pariza a chcem aby si vedel,co k tebe citim.daj mi co najskor vediet,prosim.
Každopádne nemal čo stratiť. Povedal si, že jej napíše. Vzal mobil, zapol ho a napísal jej správu: "Ahoj Liana. Prisiel mi tvoj list. Aj mne sa pacis. Tiez si myslim ze by sme to mohli skusit. Prepac ze som sa neozval skor." Chvíľu na tú správu pozeral, ale neovládol sa, a poslal jej ju. V okamihu si však uvedomil, čo za idiotinu jej napísal, ale vlastne to bolo jedno... Bola nedeľa. Nemal čo robiť,a tak s mobilom v ruke vyšiel po schodoch do svojej izby a ľahol si na posteľ. Slnko svietilo cez oblok, vtáky vonku štebotali, autá hučali, deti revali a hrali futbal... Adrian celý blažený zavrel oči, a predstavoval si nádherné rande s Lianou na pláži, na deke, iba v plavkách (pri tejto myšlienke sa pousmial), ako sa rozprávajú, a smejú sa... (*dosť dlhá medzera v príbehu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Bohuzial, ten tabak nebol polovicny, ale cely, az velmi drsny, nedokazal ho fajcit viac ako 3 dni. Supol ho do suflika a zabudol nanho, ved niekedy sa mozno bude hodit. Sice bol uz vyschnuty, ale teraz bol nanho cas.
Prišiel na električkovú zastávku. Nastúpil do električky usadil sa na stolicke s nohou pohodlne vyloženou na sedadle pred nim. Ubehli tri zastávky ked nastupil revizor...
Ked dorazil, zistil že skusobna je úplne vytopená a ešte aj po jeho nadherných novučičkých bicích, na ktore si zarabal dvadsat rokov, steká spinava daždová voda....
Riadne si zanadaval a chcel si zapaliť dalsiu cigaretu. Lenže už aj jeho zapalovač odmietol existenciu v takýchto podmeinkach a prestal fungovať....
Nová speváčka trochu meškala ale ked prisla Adrianovi skoro z úst vypadla jeho už konečne zapálená cigareta. Tá speváčka bola jeho anjel....
Srdce mu skoro vyskočilo z hrude. Koktavo odpovedal: "J..Ja..Ja...Som", "A ty?". Najradšej by si teraz niekde roztrieskal hlavu, pretože z nervov vypotil takúto sprostú otázku...
volala sa Liana....Ešte aj to meno ho na nej úplne uchvátilo... dych sa mu už pomaly ukludnil, ale ked prisla k nemu aby mu podala ruku, znovu sa mu zrýchlil. "Našiel si si lístok?" spýtala sa s úsmevom a jeho srdce skoro vyskocilo. Nezmohol sa na žiadnu zrozumitelnu odpoved a tak len vykoktal tiché "Dakujem" a slabo prikývol. Chalani z kapely si vsimli jeho neobyčajný stav a dusili sa smiechom. Aby sa uvolnila atmosfera rozhodli sa že teda konečne začnu hrať. Napriek tomu že vyzerala tak anjelsky krehko jej hlas mal neskutočnu silu. Až bolo nebezpečné ju k niekomu prirovnavať. Celá kapela sa okamžite zhodla že s nimi musí hrať. Len Aďo bol z toho trošku zmätený. Počas tejto skúšky všetko dosť kazil. Muselo to vyzerať že za bicími sedí prvýkrát....
Vybrali sa teda, prvýkrát ako kompletná kapela do blízkeho podniku na pivo....Hlavný gitarista vystupujuci pod prezývkou J.R. (pričom málokto vedel čo tá skratka znamená) sa rozhodol že všetkých pozýva. Posadali si spokojne k ladovo vychladenemu pivu a začali Lianu spovedať. Nejaký mudrc sa jej opýtal že ako cestovala do skúšobne a ona sa pritom velmi velavýznamne pozrela a usmiala na Aďa. Ten sa akurat isiel napiť a pri spomienke na ich prve stretnutie sa začal drasticky dusiť pivom a celé ho vyplul na stôl. To už bolo na chalanov privela a začali sa smiať tak, že skoro popadali zo stoliciek....
Adrian sa rozhodol že by sa mal trocha ukludniť. Dopil pivo, J.R.-ovým zapalovačom si zapálil cigu, rozlúčil sa a išiel domov. Spomenul si ze zase nema ziadne drobné na lístok tak sa vybral po vlastných. Našťastie dážď už bol o niečo slabší tak sa to dalo vydržať. Doma si dal okamžite sprchu a pokúsil sa nemyslieť na tú zmesku dnešných neskutočných trapasov.....
Možno z tohoto vznikne aj nejaká knižka
Ado celú noc nespal ale ráno ho cakalo prekvapenie smska od anjelika...
@34 ....ráno ho čakala v telefóne sms-ka z neznámeho čísla.
Liana "
Aďo celý šťastný vyskočil z postele, pri tom zabudol že nadhlavou má šuflík a dost si udrel hlavu. Jemu to bolo očividne jedno. Dnešný deň mu len tak niečo nepokazí... Čo najskôr chcel odpísať Liane, lenže si zrazu spomenul, že nemá kredit na odoslanie sms, posledný minul keď volal J.R.-ovi...
Adrian sklamaný išiel odpisat, no v mobile uz nemal kredit na dalsiu sms, pretoze posledne koruny minul ked J.R.-ovi v noci volal...
adrian najrpv neveril vlastnym ociam. dostal sms od NEJ. od radosti zacal skakat po celej izbe a hudbu si pustil na plne pecky (zabudol vsak, ze cela rodina este spi...to bude bordel...)... v tom mu to zaplo: odkial ma moje cislo????
-prosim-ozvalo sa nejake dievca.Ado si samozrejme myslel ze to bola Liana
-ahoj Liana, rozhodol som sa ti ozvat.
Stála tam celá jeho kapela....
je debil", "kaslime na toho chudaka" ...
Po tom co Ado pocul co o nom chalani z kapely povedali, uz duplom nemal naladu sa tak skoro ukazat v skusobni. Tyzdne utekali a Adove dni boli stale sive. Az zrazu niekdo zvoni. Ado sa postavi a ide otvorit.
...Ale uz mlcim
Po tom co Ado pocul co o nom chalani z kapely povedali, uz duplom nemal naladu sa tak skoro ukazat v skusobni.Na druhy den rano vsak niekto zvoni pri dverach.Ado sa postavil a isiel otvorit
Liana