ale dost dlho si hovorim ze... začnem písať s diakritikou...ale mám veľa konverzácií a čo sa týka diakritiky iba by ma spomalovaľa..čize asi tak nejak ... keby to viem maximálne rýchlo písať aj s ňou tak píšem...je to krajšie
Bez diaktriky pisem tak rychlo ako premyslam. Naucim sa pisat rychlo aj s diaktrikou ked bude cas , ale teraz by to len zdrzovalo. Nehadam sa, ze to nevyzera lepsie , ale nemam vela casu pisat a ked ma chyti muza je lepsie sa nezdrziavat.
V poslednom čase sa snažím písať s diakritikou... dokonca aj na skype a fb... ale dosť ma to spomaluje...
Nemyslím si že to robí človeka inteligentnejšieho, ale lepšie sa to číta... Ja sám som kedysi všetko písal bez diakritiky, ale musím povedať že komenty ostatných čo píšu bez diakritiky a všetko malými písemnami večšinou ani nečítam
Diakritika nemá čo do činenia s ľudskou inteligenciou a myslím si, že to všetci veľmi dobre vieme.
Ja s diakritikou píšem proste preto, lebo s ňou viem písať rýchlo a aj preto, že som nikdy v živote bez nej ani nepísala. Proste - neviem prečo, ale nejako ma nediakritikové písanie obišlo Ale naozaj ide skôr o to, čo človek vyjadrí tým, čo napíše a hlavne - keď už má niečo určovať inteligenciu, tak hádam gramatické a štylistické chyby, nie?
diakritika pre mna nerobi cloveka mudrejsieho...ale na gramatiku uz doraz kladiem, dokonca sa mi to potvrdzuje tym ze cistou nahodou vela debilov co poznam nepise spravne i/y
Ja ani nerozlisujem ci niekto pise s diakritikou, alebo bez nej. Vsetko citam rovnako a niekedy si ani u seba nevsimnem, ze som polovicu spravy napisal s dia a druhu bez.
Pokial tam nie je vyslovene nejaky dvojzmysel, nad ktorym sa musim pozastavit
ja síce píšem s diaktritikou,ale nepovažujem sa za inteligentnejšiu ako ľudia,kt. píšu bez diaktritiky.Skôr mi vadí,keď nedodržiavajú gramatiku,a vtedy už je jedno či "pysu z alebo bes dyaktrytyki".
ja som dávnejšie písala bez a potom som sa (doslova) jedného dňa rozhodla, že lepšie to bude vyzerať s diakritikou a odvtedy píšem tak. znamená to, že som za deň drasticky zmúdrela? asi ťažko. nad týmto prípadom sa fakt ešte nikto nezamyslel?
No, hlavne niektorí ľudia ešte stále používajú nejaké staršie e-mailové klienty, ktorým hlúpne kódovanie a v takom prípade je poslať im mail s diakritikou priam neslušné.
Ja aspsolutne neriesim ci je s alebo bes diakritiky...neviem pisat ani i,y nieto este tukat na diakriticke pismenka D a je jendo ci je niekto inteligentny...alebo nie...prejavuje sa to iba v cinnostiach..ty co su jednotkary maju krive ruky...a su neschopny..vetsinou..a ty co maju zle znamky ale neplati to vzdy..ty su schopnejsi...a celkovo lepsie zapadaju
diakritiku používam iba na BIRDZ pretože to nieje žiaden chat a ja nepotrebujem písať nejak mega rýchlo.. ale keď som napr. na facebugu alevbo IRC píšem bez diakritiky.. na chatoch je to taká.. skôr priama komunikácia, nie ako tu že mi príde TS a niekedy neodpíšem aj dva dni a nikto sa na mňa preto neurazí.
a súhlasím s @33 a niekto písal že to závisí aj od slovnej zásoby a jej využita, ale nechce sa mi to hľadať.. ja len toľko že súhlasím aj s tým, diakritika nediakritika s inteligenciu to nemá nič spoločné..
samozrejme ak niekto nenapíše napr. "Vyjebem Ťi zo dve?" to už má s inteligenciou... respeltíve debilitou niečo spoločné.
nie, môže to byť však znak dôslednosti toho, kto nezvykne veľa vo worde písať a predsa chce písať s diakritikou bez ohľadu na to, či píše mail budúcemu šéfovi alebo na birdzi
tak ono ste to niektorí nepochopili... autorka sa nepýta, či sa inteligencia určuje na základe diakritiky, ale či máte lepší DOJEM o jeho inteligencii, AK použije diakritiku
a moja odpoveď : skôr hej... ale neskôr ich ajtak prekuknem
diakritika nerobi cloveka inteligentnejsim takze nie vobec mi nepridu inteligentnejsi len maju viac casu sa babrat s pismenkami na klavesnici a kto zije v svete ze ti ludia su nieco viac tak zije v "klamstve" lebo inteligencia sa rozpozna inak nez tym ci dam makcen alebo nedam a najma ked si pisem s kamaratmi takze tak
Co je na tom, rpeboha inteligentnejsie? Suvisi to jedine s tym, ze je mozno niekto zvyknuty tak pisat alebo to prislo do mody, alebo neviem jak to povedat. Kedysi vsetci pisali takto. Az potom prisiel jeden ci dvaja, ktori sa zrejme chceli tvarit inteligentne a zacali pisat s diakritikou. Napriklad pre mna je to len strata casu. Diakririku pisem do basniciek, textov mojich piesni, uradnych veci atd atd... ale tu to napovazujem za nevyhnutne. Ale clovek, ktory sa ucil strojopis, proste inak pisat nebude, tak sa mu pise najlepsie.
podľa mňa je to jedno ..ako kto píše ...prvoradé je ,či píše inteligentne a k veci ...alebo či píše blbosti ...a najmä tie skratky "j A n " ma desia !to už znie menej inteligentne ako bez interpunkcie ,ked niekto píše
ja píšem s diakritikou len preto, že inak neviem písať. ovládam totiž prstoklad, či ako sa tomu nadáva ... Ale v zásade mi prídu ľudia inteligentnejší, ak vedia pravopis.. tá diakritika nie je až taká dôležitá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
ono to len na nete posobi dost jebnuto ked to niekto napise takto
Prídu mi, nie sú..
1. co chcu vyjadrit tym co napisu a ci sa im to podari
2. a kolkokrat sa seknu v uplnych zakladoch slovenskej gramatiky..
A myslim si, ze u vela ludi to bude podobne.
Nemyslím si že to robí človeka inteligentnejšieho, ale lepšie sa to číta... Ja sám som kedysi všetko písal bez diakritiky, ale musím povedať že komenty ostatných čo píšu bez diakritiky a všetko malými písemnami večšinou ani nečítam
Ja s diakritikou píšem proste preto, lebo s ňou viem písať rýchlo a aj preto, že som nikdy v živote bez nej ani nepísala. Proste - neviem prečo, ale nejako ma nediakritikové písanie obišlo Ale naozaj ide skôr o to, čo človek vyjadrí tým, čo napíše a hlavne - keď už má niečo určovať inteligenciu, tak hádam gramatické a štylistické chyby, nie?
Pokial tam nie je vyslovene nejaky dvojzmysel, nad ktorym sa musim pozastavit
pisem bez, je to rychlejsie. ale nevylucujem moznost, ze som menej inteligentna, len si myslim, ze v tom velku rolu prave diakritika nehra.
a súhlasím s @33 a niekto písal že to závisí aj od slovnej zásoby a jej využita, ale nechce sa mi to hľadať.. ja len toľko že súhlasím aj s tým, diakritika nediakritika s inteligenciu to nemá nič spoločné..
samozrejme ak niekto nenapíše napr. "Vyjebem Ťi zo dve?" to už má s inteligenciou... respeltíve debilitou niečo spoločné.
toť vsio ku diakritike na internete
ja píšem s diakritikou len kvôli zvyku, keď potrebujem niečo do školy písať, tak by sa to asi blbo potom čítalo bez diakritiky..
a moja odpoveď : skôr hej... ale neskôr ich ajtak prekuknem
ale zase na druhej strane, keď niekto píše hoci aj o kvantovej fyzike tHaQýmTho sHtýloM, ... aj tak bude za chuja
alebo proste sú len na to naučení.... ja sa snažím s diakritikou... ale neviem tak písať všetkými 10timi...