@radok a čo očakávaš od Hospodárskej informatiky? .. Ekonomiku? Ten odbor by mal byť pol ekoonomika a pol informatika, ale tam je informatika a ekonomika len tak okrajovo.
@jazka994 tak jasne precital som si stručnú charakteristiku odboru no ja by som chcel vedieť koľko ludi tam primaju ci naozaj tých 90 alebo aj viac ako všade kde uvádzajúcu istý počet a prímu viac, tak ako to dodržiavajú na technike. A ci to je ťažký alebo ľahký odbor a zhruba co sa tam učí niekto kto ma priame skúsenosti.
Kamarátka tam už konci v podstate.. Tak proste veľa programovania, a minulý rok spravili tak, že pobrali veľa ľudí a potom každý takmer letel..TUKE neviem ci je dobrá škola.. Ale rozhodnutie je samozrejme na každom
@jazka994 Tak jasne o TUKE som počul dosť no ak by ma nahodou zobrali a iba tam tak nemam na výber no mam aj na UPJŠ tak tam by som išiel radšej len nechápem prečo odbor Informatika čo je technický odbor ma titul Mgr.
@radok tak TUKE je technická preto Ing. a UPJŠ nie je. Hodnotovo je to to isté a navyše ak raz niečo vieš, tak myslím, že už akokoľvek zameníš tie tri písmenka nič sa nemení.
@1@radok je pravda, ze informatiky je na HI viac, ale hold, ved to ma v nazve. tento rok vzali vsetkych co si dali prihlasky, no zevraj vela deti sa nevie dostat ani cez prve skuskove. a nemyslim si ze dovod je ten, ze je to extra tazke studium. @2 a ked uz sa pytas, co sa uci: nazaciatok su sice kvanta ekonomickej teorie, programovanie, algoritmizacia a take veci,neskor je to o prepojeni biznisu a inych sfer s IT, co je uz zaujimavejsie.
@jane338 Ďakujem odpovedala si mi azda na všetko čo som chcel naozaj dik. Je mi jasne že to bude tažké, a podla mna vyška je dosť aj o sympatiach profesor - žiak a ze to neije len o uceni a ze nemozu prejsť všetci ktorý budu vzatý na školu. Len ak by ma vzali na obe školy tak neviem ktorú by som si mal vybrať či HI alebo IT na UPJŠ. Kde na TUKE je titul Ing. čo je technikcý odbor a viac mi pasuje k informatike kde na UPJŠ je na tehcnickom odbore Informatika titul Mgr.
@radok sympatie sa daju ziskat pristupom. podla mna si dost vsimaju snahu a pristup a to potom nalezite ocenia, to viem z vlastnej skusenosti. takze ak tam ty sam budes chciet byt(a to sa tyka akejkolvek skoly), tak tam budes.
inak, tiez som uvazovala nad inf na UPJS. ale mna proste zlakal viac Ing. titul aj ked asi to je ta najnepodstatnejsia vec
@jane338 budem rád keď ma zoberu aspoň na jednu školu aj keď osobne by som tiež volil HI kde učivo je možno tahšie ale zaujímavejšie. No dúfam ˇue aj na TUKE su dievcatá
ing. ci mgr. who cares, ide o vedomosti ... v zahranici ani take ing. nemas
mal som spoluziaka co vyletel z tuke na inf. v tretiaku, u nas ho vyhodili uz v druhaku, (povedal, ze sa tolko neucil za 3 sem. co u nas za sem. a to ti z klasickej inf. pohrdali HI)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@2 a ked uz sa pytas, co sa uci: nazaciatok su sice kvanta ekonomickej teorie, programovanie, algoritmizacia a take veci,neskor je to o prepojeni biznisu a inych sfer s IT, co je uz zaujimavejsie.
inak, tiez som uvazovala nad inf na UPJS. ale mna proste zlakal viac Ing. titul aj ked asi to je ta najnepodstatnejsia vec
mal som spoluziaka co vyletel z tuke na inf. v tretiaku, u nas ho vyhodili uz v druhaku, (povedal, ze sa tolko neucil za 3 sem. co u nas za sem. a to ti z klasickej inf. pohrdali HI)
pod na STU