Čauko, chcela by som sa opytat či je tu niekto kto studuje na univerzite komenskeho odbor prekladatelstvo anglina v kombinacii s inym jazykom. konkretne ma zaujimaju prijimačky, mam presne vypisane knihy, ktore si mam prečitať a z ktorych budu otazky na p
frajer to cital v angline tusim, ale podla mna nie je problem, ked si to prečotaš v slovenčine...možno aj lepšie pochopis dej, ale potom by som si asi na tvojom mieste pozrela nejaku slovnu zasobu k tomu dielu, lebo tie prjimačky su v angličtine, aby si potom nebola prekvapena z nejakych slovičok..
je to úplne jedno, ja som pred dvomi rokmi z časových dôvodov čítala v češtine a slovenčine...a aj priamo počas semestrov to tak robíme viacerí a je to ok...ono sa veľmi nedá zvládať 12 iných predmetov a k tomu ešte aj v angličtine 400-500 stranové romány čítať ale doplnila by som to obsahmi a základným info v angličtine...už sme zažili test, kde bolo meno protagonistky úplne odlišné a cieľom bolo si overiť práve tot ale ak si dobrá v angličtine tak kľudne čítaj v aj...
podľa mňa je lepšie v slovenčine, keďže tie otázky sú skor zamerané na to, či si pochopila tomu dielu, alebo niečo o postavách, alebo je tam nejaký úryvok a čo sa stalo po ňom... (robila som už minulý rok tak viem , ale nejaký ten obsah o tom si prečítať v angličtine by si si potom mala...inak akú máš kombináciu? lebo aj ja sa chystám
akoze ja by som nemala problem si to prečitať v angline, kebyže mam na to viacej času.. mám si prečitať 6 knih, mam sice na to ešte tri mesiace ale okrem prijimačiek sa treba pripravovať ešte aj na maturity a nechcem ani jedno z toho zanedbať..
sest, kombinaciu som si dala anglina-slovina ty aku?
ja mám anglina-taliančina a anglina-chorvátčina...a veď to, že keby bolo viacej času, ja zas som teraz na inej škole a budem sa musieť učiť na skúšky ale čo som počula minulý rok, tak veľa ľudí čítalo po slovensky a nebol tam problém..ja idem čitať v eng iba On Beauty, lebo som je nenašla po slovensky (reps. v knihkupectve bola slovenska kniha drahsia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
sest, kombinaciu som si dala anglina-slovina ty aku?