ahojte, prihlasila som sa na tohtorocne prijimacky na UK v Blave na psychologiu a chcela som sa opytat ci mi niekto nevie poradit, ako presne vyzeraju prijimacky. viem ze ma byt nejaky test vseobecnych predpokladov a potom konkretne na psychologiu, ale co
Robila som tam skusky a urcite ti do Ba nestaci gymnazialne ucivo...Tie kurzy velmi pomozu a ked sa chces ucit sama na to tak dobra kniha je but Kassin alebo Atkinson ale je toho dost..A ten test všeobecnych predpokladov no bolo tam pomerne všetko moc si nepamatam ale viem ze tam boli dokonca aj dake otazky z dejepisu a tak.. DOkonca niektore otazky boli take ze odpvoede som sa dozvedela az teraz v 1.rocníku na psychologi.
@rebelka a tie dejepisne boli nejake narocne? a bolo ich vela ci len tak zopar? celkovo, myslis ze tie vseobecne predpoklady boli tazke alebo sa dali? aa dik za rady ohladom psychologie, rozmyslam velmi nad tymi kurzmi, som z ke cize ta cesta ma na tom velmi skrie, peniaze a kopa casu, tak si hcem byt ista ze to budem potrebovat a nebude to zbytocne vies
Tak narovinu ti poviem ze dostat sa do Ba na psychologiu je velmi mala sanca hlasi sa tam nespocetne vela ludi a malo ich beru ..Kamaratka co robila do Ba a mala aj kurzy tak skoncila ešte horsie ako ja... Ak uvazujes nad psychologiou tak by si si kazdopadne mala dat prhlasku aj niekde inde a nespoliehat sa len na BA..:A ohlaodm dejepisu bolo toho malo 1-2 otazky... Nebolo to az tak tazke ale ako vravim vela ludi a v Ba je ešte velmi caste ze vela ide aj cez obalky
hej, to je ta halue dnes ide na psychologiu skoro kazdy kto nevie co so zivotom :pp. a nevies kde by som si mohla spravit aspon jeden skusobny test do ba? snazila som sa ich najst na nete ale dajak som nic nenasla, nevies mi pomoct? nech viem aspon priblizne jak som natom..
čauky, ja tiež som si dala do Ba .. no predpokladám že to bude niečo podobné ako do Brna, dačo že z logiky tam, nejaký kultúrny prehľad a tak .. tie TSP .. a psychológia, to musíš byť namakaná, pomaly celý základ vedieť, moja psychologička povedala, že tie testy kto spraví na 100% môže rovno bakalára preskočiť ..
Ja som začala čítať Atkinsonovú, ale som na 10 strane, tú knihu som ledva dovliekla domov, má 3,5 kila
a hej, pravda je, že veľa ľudí ide lebo nevie, čo iné a mňa ide drbnúť, lebo ja o tom snívam 5 rokov a niekto si dva týždne pred poslednným termínom zmyslí, že ide tiež (ako spolužiačka) ... a šance sa zmenšujú .. :/
Aj ja tam idem. A na stránke máš napísane knihy ktoré by si si mala prejsť . Hlavne povinnú literatúru. » www.euroekonom.sk/downloads/priji... tu máš link na nejaké testy netuším či sú podobné týmto ale môžeš vyskúšať ja som tieto spravila len na 50% takze určite sa musím ešte učiť.
@acheraya minulý rok si tam dalo prihlášku vyše 800 ľudí... Ja som Atkinsonovú ani nezohnala Jediné čo mám tak knihu od Evy Gajdošovej a základy psychológie plus moje vedomosti zo strednej školy 4 roky som sa učila psychu ....
chcem sa opýtať a hlavne poradiť ohľadom VŠ. Chcel by som ísť študovať psychológiu, myslím SI že by bol zo mňa dobrý psychológ ale je tu jeden problém že chodím na OA do Popradu kde nemáme NOSKU a veľa ľudí mi povedalo, že ak chcem ísť na Psycholu potrebujem maturitu z NOSKY...najviac ma zaujíma či sa dá dostať na nejakú Psycholu bez maturity z NOSKY po prípade neviete či by sa náhodou niekde nedalo vybaviť že by ma prijali bez Maturity z NOSKY??? Alebo či je nejaký spôsob ako sa dostať na psycholu bez NOSKY. Nedalo by sa dohodnúť s Dekanom alebo po prípade s niekým iným.. :/
Na psychologiu nemusis mat maturitu z Nosky. Ide akurat o to, ze velku cast prijimacok tvori vseobecny rozhlad, a to casto prave vedomosti z Nosky (historia, politika, pravo,...) Ano, je to divne, ze na psychologiu su takto nastavene prijimacky, ale este je dobre vediet, ze ked aj vystudujes 5 rokov psychologie, psychologa hned robit nemozes, musis mat nejake kurzy, prip. terapeuticky vycvik, ktorý trva dalsie 2-4 roky To vela ludi nevie, ked sa hlasi na tuto skolu. Nech sa dari ...ps: dufam, ze to s dekanom si nemyslel vazne, to si nemoze dovolit, keby sa prislo na taketo praktiky, tak ho vyhodia.
Ahojte. Chcem sa Vas spytat ci ma niekto skusenosti aj s prijmackami na Paneuropsku Vš, fak. psychologie. Je tam tazke sa dostat? Je to sukromna skola tak dufam, ze sa tam nebude hlasit az tolko ludi. Bol by som vdacny za nejaku odpoved. Dakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ja som začala čítať Atkinsonovú, ale som na 10 strane, tú knihu som ledva dovliekla domov, má 3,5 kila
a hej, pravda je, že veľa ľudí ide lebo nevie, čo iné a mňa ide drbnúť, lebo ja o tom snívam 5 rokov a niekto si dva týždne pred poslednným termínom zmyslí, že ide tiež (ako spolužiačka) ... a šance sa zmenšujú .. :/
chcem sa opýtať a hlavne poradiť ohľadom VŠ. Chcel by som ísť študovať psychológiu, myslím SI že by bol zo mňa dobrý psychológ ale je tu jeden problém že chodím na OA do Popradu kde nemáme NOSKU a veľa ľudí mi povedalo, že ak chcem ísť na Psycholu potrebujem maturitu z NOSKY...najviac ma zaujíma či sa dá dostať na nejakú Psycholu bez maturity z NOSKY po prípade neviete či by sa náhodou niekde nedalo vybaviť že by ma prijali bez Maturity z NOSKY??? Alebo či je nejaký spôsob ako sa dostať na psycholu bez NOSKY. Nedalo by sa dohodnúť s Dekanom alebo po prípade s niekým iným.. :/
Na psychologiu nemusis mat maturitu z Nosky. Ide akurat o to, ze velku cast prijimacok tvori vseobecny rozhlad, a to casto prave vedomosti z Nosky (historia, politika, pravo,...) Ano, je to divne, ze na psychologiu su takto nastavene prijimacky, ale este je dobre vediet, ze ked aj vystudujes 5 rokov psychologie, psychologa hned robit nemozes, musis mat nejake kurzy, prip. terapeuticky vycvik, ktorý trva dalsie 2-4 roky To vela ludi nevie, ked sa hlasi na tuto skolu. Nech sa dari ...ps: dufam, ze to s dekanom si nemyslel vazne, to si nemoze dovolit, keby sa prislo na taketo praktiky, tak ho vyhodia.