Ahojte, chcem sa spytat na vase skusenosti ak niekto ma. Ak budem robit prijimacky na vysku na zubarinu z chemie fyziky a biologie staci mi opakovat stredoskolske ucivo alebo musim opakovat aj zo zakladky? Pripadne na co sa mam zamerat
Na medicínu podľa toho kde. Na Slovensku napríklad do Martina je biológia čisto z kníh pre gymnáziá, + genetiku treba dobrať aj inú. Chémia je zase asi všetko na čo môžeš naraziť v knihách pre gymnáziá, samozrejme aj všetko zo základky, tam je to taký väčší masaker lebo keď nevieš 1 vec, nastane reťazová reakcia a nevieš vlastne nič. Ale napríklad také industriálne veci ako tvorba skla atď. stačí preletieť, no všetko čo sa dá využiť v medicíne treba vedieť (takže napríklad aj teóriu o hasenom vápne a podobných veciach). Dosť ale záleží od školy a keď chceš ísť na školu s modelovkami máš vybavené.
@Limetkajaja náhodou keď som sa začala po 4 rokoch anglickej školy učiť zo slovenských kníh, pri viacerých veciach kde sa hovorilo "v siedmej triede ste sa naučili, že" mi až srdce poskočilo, aká som bola prekvapená Hlavne názvy boli kríž. A radšej prebehnúť ako nevedieť
tak predpoklada sa ze to zo zs nejakym sposobom vies, ale teda hej treba ti aj to no
inak moc fyziky stredoskolskej nevyratas ked nevies ani zs zaklady
zozen si co najviac modeloviek a rataj, nastavis sa na system otazok a nebude problem.
no a ak zuby tak ja osobne by som isla bud do BA s tym ze viem naspamat modelovky, alebo potom do Brna s tym ze viem skvele organiku a biochemiu - to ti dokaze dost omoct, kedze ju tam davaju tazku a vacsina na nej skonci.
akože nič v zlom, ale na zubarinu berú minimum ľudí a tí ľudia sú, predpokladám, dosť namakaní a dosť veľa vedia..a teda si nemyslím, že máš takú veľkú šancu, ak nevieš základné veci.. a na také prijímačky ti veruže základné veci nestačia a nestačí ti ani aby si sa naučila celé stredoškolské učebnice, proste potrebuješ vedieť oveľa viac, ale vždy bude veľa vecí, ktoré nebudeš vedieť...
na tvojom mieste by som si to rozmyslela..
a názvoslovíčko je najjednoduchšia časť chémie, predsa...
@limetkajaja na školu zubarinu som získala stipendium v sutazi vedy a techniky ale nevyhovuje mi sk. Rok ktory je tam vypisany takze predpokladam ze nejaku sancu trosku mam lenze ked mi to stipendium nevyhovuje na dany sk. Rok tak musim spravit prijimacky preto mi treba vediet na co sa pripravovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
cocos /čítaj kokos/
inak moc fyziky stredoskolskej nevyratas ked nevies ani zs zaklady
zozen si co najviac modeloviek a rataj, nastavis sa na system otazok a nebude problem.
no a ak zuby tak ja osobne by som isla bud do BA s tym ze viem naspamat modelovky, alebo potom do Brna s tym ze viem skvele organiku a biochemiu - to ti dokaze dost omoct, kedze ju tam davaju tazku a vacsina na nej skonci.
na tvojom mieste by som si to rozmyslela..
a názvoslovíčko je najjednoduchšia časť chémie, predsa...