Kolko je 100:3 ? Pretoze 99,99 to byt nemoze, pretoze ked urobite skusku spravnosti -> vysledok je 99,99 .. A ma byt 100 .. Preco je to tak ? Aj na grafoch vidim ked su tri moznosti a za kazdu hlasoval jeden birdziak
a ak to chces silou mocou zapisat v nezlomkovom tvare, tak 3,3periodickych je ta spravna moznost. akurat potom nemozes robit nejake svojske skusky spravnosti s kalkulackou, ktora ti zoberie len niekolko desatinnych miest
@skreco666 podla mňa nevadí, že ti výjde 99,999999 miesto 100 v skúške správnosti...
Skúška správnosti má dať rovnaký výsledok, ale niekedy nemusí byť úplne presný, to je ODCHÝLKA MERANIA, lebo 99,99999999 je takmer 100, učiteľka môže namietať, ale podľa mňa "VYŠLO PRIBLIŽNE ČO MALO s istou odchylkou merania"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
*no.. 33,3p.
jednoducho...to za 33,33 periodickych...ten periodicky znak, oznacuje pokracujucu limitu priblizujucu sa k 100ke infinitezimalnymi ciastkami...cize nekonecne malymi...
je pochopitelne ze sa to zaokruhluje..aby to nebolo zbytocne oznacovane presne.ved hadam cca staci ked je tam 33.33nie?
nechces tam mat predsa vztah cez limitu...to by si tomu asi potom nerozumel vobec pre zmenu..
99,99...999
999,99..99=10x
10x-x=9x
9x=900 (lebo tych nekonecno deviatok sa odcita)
x=100
snad som to vysvetlil dost jednoducho na tvoju uroven
takze sto percent si kludne mozes zapisat ako 99,9 periodickych a to potom podelit tromi a mas 33,3 periodickych
toš do měl recht synáčku? ty, nebo já?
Skúška správnosti má dať rovnaký výsledok, ale niekedy nemusí byť úplne presný, to je ODCHÝLKA MERANIA, lebo 99,99999999 je takmer 100, učiteľka môže namietať, ale podľa mňa "VYŠLO PRIBLIŽNE ČO MALO s istou odchylkou merania"