Som uplny magor do káblov atd. prosím ako mám napojiť notebook k sieti lebo wifi som stratila heslo...mám tento kábel » www.google.sk/search?newwindo...
ak ide wifi, videl by som to tak, že si kábel do modemu zapojila zle, mal by byť zapojení tam, kde máš označenie LAN .. a ak to tak máš, môžeš mať vypnuté sieťové pripojenie vo windowse a pod... určite to je nejaká maličkosť ale takto po nete sa to zle zisťuje
wifi ide len nemám heslo. spadne potom net z PC ak ho dostanem do noťasu? ja mám ten kábel čo má na obch koncoch také štvorčeky hore je link pichla som to o notebooku aj do modemu ale nepripojilo mi to. má sa dačo pripájať aj do počítača alebo sieťovej zásuvky?
router je taka krabica, heslo je to co zadavas ked sa pripojis na zabezpecene wifiny
mas vsetky kable dobre zapojene? resp. co ti ntb vypise ked ho tam pichnes? ak nic tak je problem v kabloch
ibaže to heslo na wifi už nemám....keby zavolám tým technikom čo vymienali modem vedeli by mi ho ešte povedať? :/ ako všetky káble? ja som myslela že len tento treba » www.google.sk/search?newwindo... jeden koniec o notbuku a druhý do modemu....?
uf no vidieť, že si v tomto trdlo síce neviem ako máš doma vybudovanú sieť a čo máš za modem ... ale takto (posnažím sa to vysvetliť čo najjednoduchšie), ak je sieťová zásuvka napojená "von" (na poskytovateľa internetu) prepojíš sieťovú zásuvku s káblom na modem do časti WAN a potom prepojíš ďalším káblom modem s notebookom do časti LAN ... ale kedže ti wifi funguje modem je určite k poskytovateľovi pripojení, čiže tam bude možno problém ako som písal vyššie buď zle zapojený kábel v modeme alebo softvérový problém :ehm:
dakujem za pomoc a vysvetlenia ale stále to nechápem proste som to dala modem/notebook ce ten kábel ked nejde tak nejde...dúfam že ked im dám to číslo zmluvy povedia mi to heslo či sa to bude ešte dať...ale dakujem
heslo na wifi si v pokoji zmeníš alebo zistíš aj sama ak sa dokážeš prepojiť s modemom cez kábel, čiže budú komunikovať ... potom otvor prehliadač a skús napísať do adresy iba 192.168.0.1 ak ti vyskočí formulár na zadanie mena a hesla ... tie by si mala mať v papieroch od modemu zvyčajne je to user, user alebo admin bez hesla ... a ak sa prihlásiš si v administrátorskom rozhraní modemu, čiže si ho môžeš nastaviť sama ako chceš čiže zmeniť aj wifi
dole v pravo pri hodnách musíš mať počítačík, klik naňho, a možnosť centrum sieti, potom naľavo zmeniť nastavenia adaptera a pozri sa či ti svieti (nesmie byť sivé) lokálne pripojenie, ak nie klik naň a zapnúť
potom ešte opäť klikneš na to, dáš vlastnosti vyskočí tabuška tam klikneš dvakrát na protocol internet version 4 otvorí sa ďalšie okienko a zaškrtni získať adresy automaticky
tak jej radíte, že by s vami ani svätý nenastavil nič
a to heslo jej cez kábel netreba, jedine heslo routra ak by chcela meniť nastavenia, ale to je iné než na wifi
Môžeš skúsiť to čo napísal smajl0 @15 , kľudne aj z PC z ktorého teraz píšeš (najlepšie by bolo ak by ten PC bol do siete pripojený káblom a nie cez wifi).
Čiže vo webovom prehliadači zadáš do adresného riadku 192.168.0.1, alebo 192.168.1.0, alebo 192.168.1.1, alebo 192.168.2.1 (treba poskúšať) , ak ťa to popýta meno a heslo pre prístup k nastaveniam routera môžeš najprv skúsiť zadať štandardne admin/admin , admin/bez hesla , user/user,... keď žiadne z tých hesiel nebude fungovat tak treba hľadať v manuáloch/zmluvách ktoré máš...
ak sa ti podari dostať do admin rozhrania, tam si môžeš nastaviť nové heslo na wifi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
p.s. z coho pises teraz?
po b: aké heslo?
po c: z pc D
a teraz na záver inteligentná otázka čo je to refreshnuť?
mas vsetky kable dobre zapojene? resp. co ti ntb vypise ked ho tam pichnes? ak nic tak je problem v kabloch
pozri si zmluvu, tam ho budes mat napisany
a ak zavolas technikom budu chciet od teba cislo zmluvy takze to mas zajedno
tak mas zly kabel, skus ho strcit inde v routeri
potom ešte opäť klikneš na to, dáš vlastnosti vyskočí tabuška tam klikneš dvakrát na protocol internet version 4 otvorí sa ďalšie okienko a zaškrtni získať adresy automaticky
tak jej radíte, že by s vami ani svätý nenastavil nič
a to heslo jej cez kábel netreba, jedine heslo routra ak by chcela meniť nastavenia, ale to je iné než na wifi
Čiže vo webovom prehliadači zadáš do adresného riadku 192.168.0.1, alebo 192.168.1.0, alebo 192.168.1.1, alebo 192.168.2.1 (treba poskúšať) , ak ťa to popýta meno a heslo pre prístup k nastaveniam routera môžeš najprv skúsiť zadať štandardne admin/admin , admin/bez hesla , user/user,... keď žiadne z tých hesiel nebude fungovat tak treba hľadať v manuáloch/zmluvách ktoré máš...
ak sa ti podari dostať do admin rozhrania, tam si môžeš nastaviť nové heslo na wifi.