Zdravím, mám taký problém s ntb (ASUS X555L), že keď ho spustím buď sa automaticky inicializuje BIOS systém alebo sa spočiatku normálne načítava windows a po chvíľke ako sa má už spustiť domovská obrazovka, sa však zobrazí na okamih slabomodrá obrazovka, vypíše nejakú chybu, reštartne sa ntb a spustí sa automaticky oprava windowsu, lenže ako sa má načítať už konečne windows, tak ostane len čierna obrazovka spolu s kurzorom za sústavného vydávania zvuku klikania a po dlhšej chvíľke čakania sa spustí nástroj diagnostiky a nič sa nedeje. Neviete čo to môže byť? Mám podozrenie, že to je HDD, ale nechcem ntb zas dávat do opravy len kvôli tomu. To si radšej kúpim nový HDD.
@manofbirdz Núdzový režim s podporou siete, stiahnuť HD Tune, spustiť full test a hoď sem screen.
Pokiaľ sa do nudzoveho režimu nedostaneš, urob si bootovacie USB (Windows 8.1 a 10 stiahneš legálne z MS stránky) a pokús sa preinštalovať Windows.
Eventuálne mal by si tam mat skrytú Recovery partíciu, čiže stačí len z nej nejak nabootovať.
@kosmiklove vsak to, ze mi to hadze, ze mam stlacit hocijake tlacidlo na klavesnici po tom ako stlacam F8 tusim a stale to iste mi vypisuje dokolecka, cize zrejme to vyzaduje vlozenie instalacneho cd, akurat nechapem preco ked mam windows 8.1.... @77hanes77 planujem si urobit to bootovacie dvd, ale snazim sa najskor zachranit ten sucasny windows, cital som, ze sa to da zachranit prikaz. riadkom a ked nie tak tovarenskym obnovenim, takze vyskusam takto a potom skusim to co ty pises, dakujem za rady kazdopadne
@77hanes77 a inak nie je lepsie mat v ntb SSD disky? Lebo hdd sa mi zdaju hrozne hlucne, hlavne co sa tyka seagate a tiez je vysoka kazitelnost hdd, co odporucas?
mam takuto chybu, az na to ze mam win 8.1 a ten navod mi nefunguje ak zadam do prikaz. riadka C: zobrazi sa mi, ze system nemoze najst cestu, cize akoby som nemal ani nainstalovany windows, samozrejme mam uz instalacne dvd, inac by som sa sem ani nedostal
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Pokiaľ sa do nudzoveho režimu nedostaneš, urob si bootovacie USB (Windows 8.1 a 10 stiahneš legálne z MS stránky) a pokús sa preinštalovať Windows.
Eventuálne mal by si tam mat skrytú Recovery partíciu, čiže stačí len z nej nejak nabootovať.
@77hanes77 planujem si urobit to bootovacie dvd, ale snazim sa najskor zachranit ten sucasny windows, cital som, ze sa to da zachranit prikaz. riadkom a ked nie tak tovarenskym obnovenim, takze vyskusam takto a potom skusim to co ty pises, dakujem za rady kazdopadne
250GB SSD idú od 65€
(za mňa Samsung Evo 850/750..Crucial Mx200)
A to SSD bude kompatibilne s mojim ntb?