Viem že to sem asi nepatrí ale predsa...V decembri som prerušila štúdium na VŠ zo zdravotných dôvodov. Bola som najprv na úrade práce, kde som predložila PNku a myslela som si že ma tam zaregistrovali. Odporucili mi ist do zdravotnej poisťovne kde odo mňa chceli papier o prerušení studia tak som ho predložila, dávala som im aj PNku ale povedali že ju nechcú a zaregistrovali ma tam. Tak som to považovala za vybavené a myslela som si že odvody platí za mňa štát. Lenže teraz v juny mi došlo že nemajú evidované kdo za mňa platí odvody, tak som bola v zdravotnej poisťovni, kde mi povedali že buď som evidovaná na úrade práce a platí ich štát alebo pozerám nemocenské prídavky a tiež ich platí štát alebo potom si ich mám platiť sama. Tak som išla na úrad práce, kde povedali že ak som na PNke, tak nemôžem byť evidovaná na úrade práce. Čo mám teda teraz robiť. Ide tak trochu aj o prístup všade niečo predkladam ale všetci jak idioti mi nič nepovedia že čo mám robiť.
moja posledna navsteva SK sa tykala vybavovania okolo ID a nejakzch davok a islo ma jebnut z nekomepetentnosti skatul za prepazkami... pri kazdom okne a v kazdej kancelarii mi tvrdili nieco ine... takze vrelo odporucam zavolat si priamo do BA na centralu soc. poistivne a uradu prace...
Tiež som bola PN ked som skončila skolu a mala sa ist zaregistrovať na urad prace. Ak si na pnke tak ta tam nedaju a platíš sama. Musis sa ist zaregistrovať a potom si vybaviť PN od ďalšieho dňa, aby za teba platil urad práce.
Aha, niekto spoznava aka je realita. Vypisala si tlacivo, zaregistrovali ta na urade a prisiel ti papier ze si evidovana? nie? tak si zaplat odvody a nabuduce budes vediet ze taketo veci musis riesit poriadne, oni nevedia za teba co ty chces od nich, ale pravda je aj to ze tito uradnici.. no nenavidim ich ani ich skurvene urady. Musis si vsetko sama zistovat, nikto to za teba neurobi. Bude to horsie neboj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme