Chcem sa spýtať či niekto s prítomných má alebo mal podobný problém so svojím otcom ako mám ja. Teda... Mám dve staršie sestry a ani jedna nedokončila vysokú školu(odišla do zahraničia, otehotnela). Práve pre toto mi práve teraz dáva veľmi najavo, že neve
Byť tebou by som za vzchopil a ukázal otcovi že nemá pravdu! Vieš tvoj otec z toho musí byť veľmi nešťastný že sa to tvojím sestrám nepodarilo, vieš akú radosť mu spravíš keď ju dokončíš?
rob čo je v tvojich silách, robíš to hlavne pre seba! Možno je tvoj otec podobný môjmu a jednuducho nikdy preňho nebudeš dosť dobrá a možno ťa nikdy nepochváli...ale rob čo môžeš, snaž sa kvôli sebe
Mne to dávajú rodičia na javo celý život , zvykneš to časom ignorovať. A myslím že by si mala hľadieť v prvom rade na SVOJE šťastie a nie naháňať sa za niečím, len aby si niečo dokázala rodičom.
Hej to poznám..keď by konečne bodla pochvala, tak nič, ale keď spravím niečo zlého tak mi to vždy dá na oči.. vždy mi hovorí ako je možné že som na gymnáziu atď... proste mi to príde, ako by ma podceňoval..
Skús nevnímať jeho náražky, ukáž mu že si iná ako tvoje sestry, a že chceš niečo vo svojom živote dosiahnuť, a ak mu ukážeš že nato máš to mu určite otvorí oči.. Keď ti to najbližšie zase opäť vyčítať tak sa skus s ním porozprávať - povedz mu že sa ti to nepáči, a že si stoj si za svojim
"Zdá sa ti, že keď mi to budeš stále opakovať, tak mi to pomôže?"
"Stavíš sa?"
A z príspevkov sa najviac stotožňujem s @imoceans , narozdiel s tými horenapísanými, ktoré radia, aby si zmenila svoj život na snahu dokázať niečo otcovi.
Život je to tvoj. Otec o živote určite veľa vie, vypočuj si ho, zamysli sa nad tým, nerob mu zbytočne napriek, aj ak ťa demotivuje, ale rozhodne nerob napriek ani sebe v snahe zmeniť otcov prístup.
A nepoznám okolnosti, tak by som mal byť ticho, ale na základe povrchných informácií o odchode do zahraničia, otehotnení, sa mi trochu zdá, akoby mal tvoj otec dosť plochý pohľad na "dosiahnutie niečoho"
Jáj a ešte aj trocha menej pasívne-agresívnu vec by som ti mohol poradiť
"Som motivovaná, chcem ísť na výšku, chcem ju dokončiť, ale prosím ťa, aby si na mňa nemal toľko narážok, mám potom pocit, že ma máš za neschopnú hlupaňu a nie si so mnou spokojný"
moj otec chcel velmi studovat vedecku biologiu ...na skolu ho nezobrali ... problem bol v tom,ze po case sa ukazalo,ze aj ja by som to chcela studovat..samozrejme mi moj oco 4 roky na gymku neustale opakoval,ze na to nemam,lebo JEHO nevzali .. hold ja som sa zatla, prestala som pocuvat jeho blabotanie a teraz idem do druheho rocnika na vyske (samozrejme v tomto odbore ) takze moja rada je, ze nepocuvaj jeho reci a chod si za tym, co chces a co ta bavi..
môj otec mi želá každodenne zlý život a dúfa, že ma na výšku nezoberú aby sa mohol tešiť a myslí si, že o rok ma bude stretávať na stanici jak strážim záchody a skladám ľuďom toaleťáky. asi je môj vzťah s ním iný ako tvoj s tvojím otcom, každopádne ja to riešim tak, že to ignorujem a ten človek pre mňa nemá žiadnu dôležitosť a teda ani nepociťujem potrebu takému skrachovancovi niečo dokazovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Skús nevnímať jeho náražky, ukáž mu že si iná ako tvoje sestry, a že chceš niečo vo svojom živote dosiahnuť, a ak mu ukážeš že nato máš to mu určite otvorí oči.. Keď ti to najbližšie zase opäť vyčítať tak sa skus s ním porozprávať - povedz mu že sa ti to nepáči, a že si stoj si za svojim
"Zdá sa ti, že keď mi to budeš stále opakovať, tak mi to pomôže?"
"Stavíš sa?"
A z príspevkov sa najviac stotožňujem s @imoceans , narozdiel s tými horenapísanými, ktoré radia, aby si zmenila svoj život na snahu dokázať niečo otcovi.
Život je to tvoj. Otec o živote určite veľa vie, vypočuj si ho, zamysli sa nad tým, nerob mu zbytočne napriek, aj ak ťa demotivuje, ale rozhodne nerob napriek ani sebe v snahe zmeniť otcov prístup.
"Som motivovaná, chcem ísť na výšku, chcem ju dokončiť, ale prosím ťa, aby si na mňa nemal toľko narážok, mám potom pocit, že ma máš za neschopnú hlupaňu a nie si so mnou spokojný"
snaž sa a dotiahni to hore, potom snáď pochopí čo má doma za dcéru a bude mu trápne ako sa choval