Dobri ludia, poobede som korektne vypol pc a ked som ho vecer zapol, po napise Verifying DMI pool data sa zobrazi hlasenie NTLDR is missing ctrl+alt+del restart pc. Googlil som, zistil som ze by malo stacit nahrat z bootovacieho cd opravnu konzolu, alebo
@prach nie v tom to nebolo @77hanes77 nie mechaniky som sa ani nedotkol. mimochodom, neviem o tom, ze by niekto v sucasnosti este doma choval cdromku v pc... v dnesnej dobe su rozsirene skor dvd a prichadza trend bluray
Neviem, ako je to kurva mozne, ale to dvd naozaj nebolo bootovatelne. Ked som tam "pichol" instalacne dvd s win 7, hned spustilo instalaciu. Teraz mi ale bude pekne dlho trvat, kym tam hodim osmicku (8.1 uz urcite nie) a zas secko ponahadzujem...
Viete mi poradit co je s notebookom ked mi nejdu cislice ale po stlacení napr. 8 reaguje ako šípka hore,2 ako šípka dole atď. Musím písat číslice na anglickej klavesnici...
ešte je možnosť ale neprikladám tomu váhu vytihanúť RAM zapnúť pc bez nej, vypnúť a dať nazad. Alebo povysávať
Mohlo sa niečo pokaziť na disku takže v prípade, že to nepôjde je najjedoduchšie je HDD odpojiť napojiť ho do iného pc, formátovať a začať odznova
@inversi Problem som uz davno vyriesil, ale nechapem, ako je mozne, je disk sa nedal nacitat pri starte, po nainstalovani win 7 som ho normalne spustil cez win a nainstaloval win 8. Disk by mal byt bootovatelny po klasickom napaleni instalacnych suborov na disk tak, ako som to vzdy robil so vsetkymi instalacnymi diskami a vzdy to islo. Nechapem to. HDD s tym nema nic spolocne, preboha. RAM detto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Máš v BIOSe povolené BOOTovať z DVD/CD-romky ?
Je to CD/DVD vôbec bootovateľné ?
Pokiaľ je to mechanike s IDE rozhraním, pozri aj, či je správne nastavený jumper ... I keď by mal by byť dobre nastavený, nakoľko si s ním nič nerobil
@77hanes77 nie mechaniky som sa ani nedotkol. mimochodom, neviem o tom, ze by niekto v sucasnosti este doma choval cdromku v pc... v dnesnej dobe su rozsirene skor dvd a prichadza trend bluray
Neviem, ako je to kurva mozne, ale to dvd naozaj nebolo bootovatelne. Ked som tam "pichol" instalacne dvd s win 7, hned spustilo instalaciu. Teraz mi ale bude pekne dlho trvat, kym tam hodim osmicku (8.1 uz urcite nie) a zas secko ponahadzujem...
No vidíš .. a hneď si mi odvrkol, že je bootovateľné .
Mohlo sa niečo pokaziť na disku takže v prípade, že to nepôjde je najjedoduchšie je HDD odpojiť napojiť ho do iného pc, formátovať a začať odznova