Ahojte, mam sproblem s jednym PC (je sestrin) .... pocitac sa mi neda skoro vobec spustit ... ked ho zapnem ide len ventilator a to je vsetko. ked ho vypnem a toto spravim tak 7 krat potom sa zapne ... ked sa spusti Windows tak sekne pri prihlasovani (v c
mozno to nemusi byt hardware, a ak si win preinstaloval tak ani software.. skus si proste bednu rozobrat.. a restarnut bios.. spravis to tak ze zo zakladnej dosky vyberes taku baterku (pc odpojeny zo siete) je to taka baterka ako ide do hodiniek, len väcia, taka plocha.. vyberes, das naspet o 20sekund, a tym sa resetne bios.. dobre si skontroluj ci mas vsetko dobre pozabajane, ci mas ramky dobre zastrcene.. a potom zapni..
To moze byt prakticky cimkolvek, mozes skusit spominany bios restart, ale nedavam tomu moc sanci. Potom treba vyskusat milion moznosti:
1. ci nieje chyba v externych zariadeniach, mne raz toto robilo ked som mal skret v usb hube. Preto skusit vymenit klavesnicu, mys.... cokolvek co k tomu pripajas.
2. ked to nepomoze tak treba zacat obdobne testovat vnutorne zariadenia. Kedze je problem so zapinanim, zacal by som testom zdroja. Ked to nepomoze tak je zial pravdepodobna chyba na doske. Ak mas moznost testovat dosku tak to sprav.
3. Ak nemas moznost testovat dosku priamo, tak to musis spravit nepriamo. Teda odpoj jednotky(hdd, dvd) tie nebudes potrebovat, vymen karty, ak mas este nejake samostatne, skus testovat ramky.
Pri kazdaj vymenenej suciastke testuj start, ci zavada nezmizne. Ak nie tak sa posnaz predsa len o priamy test dosky.
To so pisem je prakticky postupne rozobratie a zlozenie celeho kompu, cize chybu by si tak mal zistit.
ja by som pouzil hirens boot CD, tym by som sa pokusil zistit chyby na HW. ak by bol HW v pohode tak by som pouzil live CD linuxu
btw nedaval si tam niekedy novy kus hardware-u ? skus spocitat kolko elektriny ti zeru vsetky komponenty a ci ti to zdroj stiha. ak sa pri zapinani PC nepustia vsetky potrebne prvky tak to je vacsinou zdrojom alebo este to moze byt maticnou doskou
presne toto iste spraví sem tam ja mne prosto keď sa nezapne tak len resetnem bios a už to ide ako má spraví mi to tak raz za 3-4 mesiace ale kým sa ešte zapne tak ma to zatiaľ netrápi horšie bude keď sa už nezapne ani po resete biosu
a softwarovo to neni na 100% bo som už skúšal prepáliť aj bios a robí to stále takže pomôže jedine výmena dosky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
1. ci nieje chyba v externych zariadeniach, mne raz toto robilo ked som mal skret v usb hube. Preto skusit vymenit klavesnicu, mys.... cokolvek co k tomu pripajas.
2. ked to nepomoze tak treba zacat obdobne testovat vnutorne zariadenia. Kedze je problem so zapinanim, zacal by som testom zdroja. Ked to nepomoze tak je zial pravdepodobna chyba na doske. Ak mas moznost testovat dosku tak to sprav.
3. Ak nemas moznost testovat dosku priamo, tak to musis spravit nepriamo. Teda odpoj jednotky(hdd, dvd) tie nebudes potrebovat, vymen karty, ak mas este nejake samostatne, skus testovat ramky.
Pri kazdaj vymenenej suciastke testuj start, ci zavada nezmizne. Ak nie tak sa posnaz predsa len o priamy test dosky.
To so pisem je prakticky postupne rozobratie a zlozenie celeho kompu, cize chybu by si tak mal zistit.
btw nedaval si tam niekedy novy kus hardware-u ? skus spocitat kolko elektriny ti zeru vsetky komponenty a ci ti to zdroj stiha. ak sa pri zapinani PC nepustia vsetky potrebne prvky tak to je vacsinou zdrojom alebo este to moze byt maticnou doskou
a softwarovo to neni na 100% bo som už skúšal prepáliť aj bios a robí to stále takže pomôže jedine výmena dosky