Viem, že vy birdzáci ste veľmi šikovní, preto sa na vás obraciam s mojím problémom. Moja sestra si kúpila notebook a keď sa pripojí k wifi, tak na mojom nejde internet a potom zasa naopak... čiže nemôžeme byť súčasne na nete.. a ešte toto sa mi zobraz
potrebujes rozdelit signal do 2 ip..ja mam doma sice wifi, ale ked som fungoval este na kabel, poskytovatel mi dal krabicu, do desktopu hodil jednu ip, ntb napojil na druhu a bolo to..bez rozdelenia intenzity prijmu, resp nemusel redukovat rychlost na polovicku ale rovnaka bola na oboch zariadeniach..lebo co som pocul kamosa, oni maju doma tak, ze sice maju 2 ip ale signal je rozdeleny na polovicu
@v3nty ja mám router lenže nemôžem byť pripojená na net cez oba noťasy naraz.. asi (určite) nemám vytvorenú podsieť.. prosím nemohol by si mi poradiť ako ju vytvoriť??????
Pre odbornikov: dobre si precitajte jej problem Vypisuje jej error s duplicitou IP, co je normalne, ze smerovat jednu vec na dva "rovnake" IPcky sa neda. Obe maju nastavenu staticku IP na svojej wifine na pocitacoch, jedine a ozajstne riesenie je nastavit AUTOMATICKE PRIDELOVANIE IP v nastaveniach wifi pripojenia pocitaca Ak toto nepomoze, router nie je nastaveny v mode pridelovania IP a treba to nastavit, alebo len pri nastaveniach wifi pocitaca zadat inu IPcku v rovnakej podsieti
@v3nty ano neratal som s tym, ze ma router v pasivnom rezime a ze ziskavaju DNSko od providera. Default ked kupis router, ma nastavene routovanie a je DNSkom hned. Takze ano, treba jej to nastavit Ospravedlnujem sa za krivdu, necakal som ze to ma az tak zle
@v3nty ved jasne..ja len vravim ze niekedy davno, davno, davno....davno ked som este bol mensi prisiel ujko do nas, dal nam krabicku, spravil 2 staticke ip a tak to islo pokym sme nekupili wifi
Ahoj ja mam zase taký problém že: internetový kábel mam zapojený cez wifi do pc, wifi mam na ntbuk, telefon a ps3, a problém spočíva vtom, že ked pripojim notbuk telefon alebo ps3 na moje wifi o 3 alebo 4 dni už mi vypíše telefon alebo notbuk že obmedzené pripojenie a musim wifi reštarnuť aby mi to zase šlo.. da sa toto nejako spraviť aby som to takto nemusel robiť? Ďakujem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Router ti sám odseba vytvára pdosieť.
Ide oto či máš povolené automatické pridelovanie IP alebo sttické. Taktiež ide oto že či nemáš nahodov nastavené že len 1zariadenie na router.
Otvor cmd (príkazový riadok ) a napís donho "ipconfig" (bez uvodzoviek) vypíše ti IP adresi skopiruj mi to sem alebo sprav screen a upni.
@tommyhot ti pomože ja stýmto nerobím lebo niesom IT (((
@depropex :
@anniedecadence prve co potrebujem vediet je, aky mas windows. Ak mi povies toto, budeme pokracovat, ok? Ich nepocuvaj.
ty niesi IT, čo sa tu vôbec ozývaš ? ako si vôbec dovoluješ chodiť sem a používať internet ?
Može mať povolenu iba 1IP pripojenia na router víš... takže treba aj tú kuzelnú debničku nastaviť