Zdravím. Mám problém s WiFi routrom značky Zyxel. Počas normálneho fungovania WiFi prestala fungovať a zabezpečená sieť sa zmenila na nezabezpečené a taktiež zmenila svoj názov - asi na pôvodný teda "Zyxel". Notebook aj mobil sa na túto sieť pripojí, ale
ak router odpojis od coho ? z linkoveho kabla, alebo z elektriny ? to by potom nedavalo moc zmysel, skus popisat ten problem lepsie, kto je ako zapojeny, hlavne ako je zapojeny ten pc, kt. net ide, po "odpojeni" routra
odpojila som ho z linkového kábla, čiže vypla som WiFi, lebo najprv som si myslela, že bude chyba u dodávateľa, ale nebola. Čiže chyba musí byť niekde v routri.
@suhayka ak vytiahnes linkovy kabel z routra, tak nie je mozne, aby ti siel net na hocakom pocitaci. vysvetli mi prosim ako je to mozne, pretoze mam pocit, ze bude trosku ina topologia zapojenia ak taketo nieco plati.
@n0win0u tak potom som asi ja trošku nepochopila :o) nevyznám sa do toho budem písať ako totálny lajik - ak internet na PC funguje bez akehokolvek problemu (pri neviem akom zapojeni kablov, ale nie je to WiFI, ale priamo internet zapojeny) a potom ak sa snazim kable naspat napojit na router, ktory je v elektrine a nefunguje mi WiFi ani na jednom z pocitacov....
Asi som to veľmi nevysvetlila, ale každopádne ďakujem za snahu.
@suhayka eh no je to trosku problematickejsie pochopit. pravdepodobne jeden pocitac mas pripojeny k routru normalne cez ethernet
ide ti z toho pc do routra taketo nieco ?
pravdepodobne sa ti resetli nastavenia wifi
ak vies prihlasovacie udaju k routru, tak si sadni za pocitac, kt. je kablom pripojeny k routru a da sa to nastavit, na nete aj najdes navody. zalezi dost aj od toho, aky mas net, poskytovatela, ci ide o DSL linku, alebo cable atd. ale nie je to nic zlozite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
odpojila som ho z linkového kábla, čiže vypla som WiFi, lebo najprv som si myslela, že bude chyba u dodávateľa, ale nebola. Čiže chyba musí byť niekde v routri.
Asi som to veľmi nevysvetlila, ale každopádne ďakujem za snahu.
ide ti z toho pc do routra taketo nieco ?
pravdepodobne sa ti resetli nastavenia wifi
ak vies prihlasovacie udaju k routru, tak si sadni za pocitac, kt. je kablom pripojeny k routru a da sa to nastavit, na nete aj najdes navody. zalezi dost aj od toho, aky mas net, poskytovatela, ci ide o DSL linku, alebo cable atd. ale nie je to nic zlozite