vkuse mi vypadáva wifi som na notebooku a zrazu vypadne wifi asi na 10 sekúnd a potom ide robí to každú minútu doslova neviem čo mám robiť mal niekto podobný problém?? Prosím normálne odpovede
No v prvom rade ta vzdialenost. Ntb ti ukazuje silu signalu. Ak je slaba (1palicka alebo ziadna) tak riesenie vies presun ntb alebo router.
Len tak na okraj, niektorym routrom sa da nastavit vysielaci vykon.
Druha vec, kedy bol naposledy resetnuty (nie factory reset ale vypnut a po par sekundach zapnut)?
Ak je to jeden z low-costovych (co urcite je) tak tie nevydrzia bezat vkuse dlhsie ako tyzden az dva. Takze skus reset.
Niekedy blbne samotny ntb a ak si jedna z tych co stale davaju sleep miesto shutdown tak resetni aj ntb.
A len tak pre zaujimavost, aku mas znacku routra?
Vyskusaj ci to robi aj ntb ked si vedla routra.
Moze to byt aj vadny router, pripadne mozno treba upgradnut firmware.
Zvaz aj dalsie technicke veci ako je napr rusenie.
Na akom kanale ti bezi wifi? Nema sused svoju wifi na rovnakom kanale?
Mas aj ine zdroje rusenia signalu. Aj ked je to odbocenie tak napr mikrovlnka ho rusi dost vyznamne ak by si mala router v kuchyni
O takej znacke som este ani nepocul.
Ze je mini znamena ze aj vysielaci vykon nebude nic moc.
Pre zaujimavost, kolko stal ? Ak pod 15e tak sa ani necudujem ze nejde kupila si nejaky cinsky smejd.
A kazdy obchodnik odporuca to, co nemoze predat nech sa toho zbavi
Ked uz mam spomenut nejake low cost znacky: tp-link, zyxel, d-link(osobne ho neznasam)
Kazdopadne by som to riesil reklamaciou, pripadne napisat na helpdesk vyrobcu.
Ak vylucim slaby signal a konflikt kanalov tak konfiguracne niet co zle nastavit aby sa to spravalo ako popisujes.
no sak ked ani tebe nejde a ani manke tak to je jedine rutrom, pocasie by nemalo niako ovplyvnovat, ak by ovplyvnovalo je to dojebane lebo co teraz ti v dazdi nepojde ruter? resetni ho ked to bude robit furt vkuse stale vzdy immer nonstop kup novy.
wlan 11n mini router ? to fakt nemá značku ? Ono to nemusí byť len routerom, ale aj internetovým pripojením. Čo takto tam zavolať, nech zresetujú linku oni ? Ešte záleží samozrejme aj na tom aký internet máš
Pocasie to isto nerusi. V dome urcite nie.
(Keby si prenasala wifi cez smerovu antenu na niekolko kilometrov tak by sa o tom dalo hovorit - ale tu uz hovorime o provideroch a nie domacom wifi)
A co sa tyka toho napadu s internetovym pripojenim, tak ocakavam rozlisovanie medzi vypadkom internetu (pricom si stale na wifi a domaca siet ti ide. Domaca siet sa mysli napr zdielanie medzi dvoma pc bez konektivity na internet) a medzi odpojenim od wifi (a teda znova nacitavanie ip atd).
Prvy pripad je problem poskytovatela internetu, druhy je problem routra. Ak ani reset nepomoze tak skus reklamovat, mozno mas len vadny kus.
Ked aspon trocha rozumies sietam a vies co je prikazovy riadok tak pocas vypadku mozes skusit prikazy:
Ping na ip brany (ak je router dobry a vypadol net u poskytovatela, ping by mal prejst)
Ak ping neprejde --> problem routra
Ping 8.8.8.8 (co je public dns googlu, vzdy dostupna ip na internete a ak ti prejde na nu ping tak mas konektivitu do internetu)
Ping mozes kombinovat s prepinacom -t co sposobi ze bude pingat kym nezastavis s ctrl+c (inak skusa len 4 pingy)
Prikaz tracert ti vypise cestu router za routrom az k nejakemu cielu, napr 8.8.8.8
Tymto uz mozes diagnostikovat kde nastava problem na sieti (na ktorom routri)
Odporucam kombinovat s prepinacom -d nech nepreklada ip na domenove mena.
(Upozornenie: poskytovatel internetu moze mat zablokovany icmp protokol a v tom pripade vsetko co som popisal nepojde, okrem pingu na ip brany)
Upozornenie 2: neodporucam nechat bezat prikaz
Ping -t 8.8.8.8
Google sa brani dos utokom tak ze napr po 10 uspesnych pingoch ta na isty cas blokne a tvari sa ze neodpoveda. Teda tento prikaz nenechavaj trvale spusteny ale len tymi 4 pingmi over ci ide net
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ha, mne to robí na 10 minút.. lebo som ďaleko od routra
choď bližšie k routru
alebo neviem, ja sa nevyznám do tohto :letim:
Len tak na okraj, niektorym routrom sa da nastavit vysielaci vykon.
Druha vec, kedy bol naposledy resetnuty (nie factory reset ale vypnut a po par sekundach zapnut)?
Ak je to jeden z low-costovych (co urcite je) tak tie nevydrzia bezat vkuse dlhsie ako tyzden az dva. Takze skus reset.
Niekedy blbne samotny ntb a ak si jedna z tych co stale davaju sleep miesto shutdown tak resetni aj ntb.
A len tak pre zaujimavost, aku mas znacku routra?
Moze to byt aj vadny router, pripadne mozno treba upgradnut firmware.
Zvaz aj dalsie technicke veci ako je napr rusenie.
Na akom kanale ti bezi wifi? Nema sused svoju wifi na rovnakom kanale?
Mas aj ine zdroje rusenia signalu. Aj ked je to odbocenie tak napr mikrovlnka ho rusi dost vyznamne ak by si mala router v kuchyni
Ze je mini znamena ze aj vysielaci vykon nebude nic moc.
Pre zaujimavost, kolko stal ? Ak pod 15e tak sa ani necudujem ze nejde kupila si nejaky cinsky smejd.
A kazdy obchodnik odporuca to, co nemoze predat nech sa toho zbavi
Ked uz mam spomenut nejake low cost znacky: tp-link, zyxel, d-link(osobne ho neznasam)
Kazdopadne by som to riesil reklamaciou, pripadne napisat na helpdesk vyrobcu.
Ak vylucim slaby signal a konflikt kanalov tak konfiguracne niet co zle nastavit aby sa to spravalo ako popisujes.
(Keby si prenasala wifi cez smerovu antenu na niekolko kilometrov tak by sa o tom dalo hovorit - ale tu uz hovorime o provideroch a nie domacom wifi)
A co sa tyka toho napadu s internetovym pripojenim, tak ocakavam rozlisovanie medzi vypadkom internetu (pricom si stale na wifi a domaca siet ti ide. Domaca siet sa mysli napr zdielanie medzi dvoma pc bez konektivity na internet) a medzi odpojenim od wifi (a teda znova nacitavanie ip atd).
Prvy pripad je problem poskytovatela internetu, druhy je problem routra. Ak ani reset nepomoze tak skus reklamovat, mozno mas len vadny kus.
Ping na ip brany (ak je router dobry a vypadol net u poskytovatela, ping by mal prejst)
Ak ping neprejde --> problem routra
Ping 8.8.8.8 (co je public dns googlu, vzdy dostupna ip na internete a ak ti prejde na nu ping tak mas konektivitu do internetu)
Ping mozes kombinovat s prepinacom -t co sposobi ze bude pingat kym nezastavis s ctrl+c (inak skusa len 4 pingy)
Prikaz tracert ti vypise cestu router za routrom az k nejakemu cielu, napr 8.8.8.8
Tymto uz mozes diagnostikovat kde nastava problem na sieti (na ktorom routri)
Odporucam kombinovat s prepinacom -d nech nepreklada ip na domenove mena.
(Upozornenie: poskytovatel internetu moze mat zablokovany icmp protokol a v tom pripade vsetko co som popisal nepojde, okrem pingu na ip brany)
Ping -t 8.8.8.8
Google sa brani dos utokom tak ze napr po 10 uspesnych pingoch ta na isty cas blokne a tvari sa ze neodpoveda. Teda tento prikaz nenechavaj trvale spusteny ale len tymi 4 pingmi over ci ide net