mám taký jeden problém, rodičia sa rozviedli, odsťahovali sme sa do iného mesta, mama si našla priateľa, s ktorým si nerozumiem ani ja ani sestra, mamu neustále nahuckáva proti nám, vraví jej, aby nám nedávala peniaze na veci, do všetkého sa stará, keď si
povedala manke, že chodí s hujom, tak nech si ho skrotí trochu, lebo veď som jej dcéra preboha a nejaký cudzí čúzo mi pičovať do ničoho nebude, alebo bych šla bývať k tatkovi
A skúsili ste si spolu so sestrou a mamou sadnúť, a porozprávať sa? Povedli by ste jej obe ako túto situáciu vnímate a čo vás znepokojuje. Neverím ,že by bola nedala na svoje milované deti.
pokial je tvoja mama stastnejsia ako v minulom vztahu tak bud rada. Ty mas cely zivot pred sebou a tiez ta cakaju tvoje rozhodnutia bud spravne alebo nesprane.
@harper nenormálne veľa krát, s mamou sme boli vždy ako nejaké kamarátky, a teraz keď je s ním už nikam nechodíme spolu a zaujímavé je že celá rodina, príbuzní, známi to vidia ako sa mama zmenila a čo všetko robí...len mama nie! dokonca sa mu už darí aj v tom aby mamu nahuckal aby ma nepustila na vysokú
Ak by si sa obrátila na otca? s ním máš dobrý vzťah? ..už len kvôli tej škole,určite nejaký privandrovalec nebude rozhodovať kam máš a nemáš ísť...ale späť k otcovi...keby on kontaktoval mamu a zmienil by sa,že sa obe necítite v jeho prítomnosti dobre,že pociťujete ako vás mama odsúva na vedľajšiu koľaj...niečo s mamou musí pohnúť...
@harper s otcom máme síce dobrý vzťah, ale on nieje na SR tak je to nereálne, ja som sa už aj rozhodla, že idem na internát, aby som nebola aspoň doma, ale aspoňže tú sestru mám s ktorou si to vieme spolu vydiskutovať keby som na toto sama tak som tu už asi neni ale ona už o mesiac má 18 tak to má lepšie, ale fakt ďakujem za rady
tak hej, ale pokiaľ by ste sa so sestrou tatovi vyžalovali, tak by možno kontaktoval mamu a povedal jej nech sa spamätá a začne sa chovať v prvom rade ako matka a potom až ako zamilovaná žena. inak neviem
kokos, keby sa niekomu takto "pridruzim" do rodiny, tak by bola posledna vec to, ze by som mu zacala rozkazovat ohladom jeho vychovy a naschval si pohnevavat tie deti O.o z hentakeho kkta nemoze byt nic dobre, ked sa ani na zaciatku nesnazi si vas k sebe priputat, tak casom sa nezlepsi urcite.
ak mas 15, mohla by si byt uz relativne stara na to, aby si sa o tom seriozne porozpravala s mamou, popripade s nim - pre mna by bol cudzi clovek, nemala by som problem vynadat mu do kokotov, povedat mu, ze je mu picu do toho, naco chcem euro a naschval kazit jeho vztah s mojou mamou, ze keby sa nerozisli kvoli sebe, tak by sa rozisli kvoli mne (a co, som zla).
@8 ten intrak nie je zly napad. nechaj mamu s nim sama, ci s nim vydrzi (este to nakoniec aj prejde do domaceho nasilia, nie? -.-) a daj jej pocitit, ze v tej domacnosti nie si stastna.
inak ja to neviem posúdiť, možno je to tak ako hovoríš a možno celkom inak..
však v prvom rade sa porozprávaj s mamou, normálne slušne povedz jej frajerovi čo si o tom všetkom myslíte a nepičuj a nenadávaj ako ti radí @10 , ak to nepomôže kontaktuj aj príbuzných ako to vidia oni, a keď s tebou súhlasia nech to vytknú mame ... a keď ani vtedy s mamou nepohne hmm, to by som išiel ku otcovi. Celkovo ak by som videl krivdu, tak to vytknem slušne a na rovinu mame poviem, že sa mi daná situácia nepozdáva, takže buď nech to zmení alebo odídem.
Určite by som to neriešil nadávkami a trucovaním, napr. čo sa týka toho jogurtu ja vtom zatiaľ nevidím nič zlé, celkovo som rád, že ma vychovali tak, že mi dajú adekvátnu sumu a pod. takže jeho reakciu ani neberiem nejak vážne... asi to vyznie detinsky ale j kríza, ľudia šetria a euro je dosť a napr. mne by aj kúpili ale namýšľajú si, že tie peniaze míňam inak ako na potraviny ... takže aj tam môže byť háčik
(to len ako príklad, že celkovo to môže byť len prísny ujko, nemusí to byť hneď ten najväčší kokot)
jediné čo sa mi to nepozdáva je tá výška, ak to bolo naozaj tak, že ťa na ňu nechce pustiť - pretože ani na to nemieni míňať .. vtom prípade je to škrob, a ak vtom mama nič závadné nevidí a vidieť ani po dlhších rozhovoroch nechce, odišiel by som..
tvojej mamke nič nepomoze, pretoze je zalubena, vytvorila si po rozchode novy svet, svoj vlastny a je uplne otupená. jej to dojde, ale nie tym ze do nej budes hucat alebo jej dohovarat. dojde jej to casom. o par rokov.
takže asi nastal čas uplne dospieť a mať tiež svoj vlastný svet. máš sestru, pomahajte si, budte tu jedna pre druhu. čakať že tvoja mamka zmeni nazor len tak a začne vás brať do uvahy je strata času a prišla by si si o nervy.
@poke ja ti rozumiem, ale asi keby toto prežívaš tak dáš iný názor
čo sa týka toho jogurtu, tá suma mala byť na 2 jogurty, nemyslím si že euro je na 2 jogurty nejak extrémna cena poprípade ak mi zvýši 20 centov no bože...nvm povedať ze sme v nejakej kríze tak natom nevidím problém, jediný kto nás oberá o peniaze je sám on, keďže ani neprispieva
a tiež som nebola vychovávaná tak že som bola rozmaznávaná, to iste nie...
a hej je to zrovna ten kokot inak to už neviem nazvať a nieje to žiadny škrob to zas nie, natoľko som ho už spoznala, on sa proste nudí doma a tak do všetkého rýpe a ak mi mama niečo kúpi tak akoby závidel, a aj to že chcem na vš, a o ďalších veciach ani nevravím...na začiatku sa mi dokonca hral na ...prísneho... ocka...tak to už fakt niee...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
diky za rady
skús mu povedať aká je doma situácia možno vám so sestrou pomôže práve on
ak mas 15, mohla by si byt uz relativne stara na to, aby si sa o tom seriozne porozpravala s mamou, popripade s nim - pre mna by bol cudzi clovek, nemala by som problem vynadat mu do kokotov, povedat mu, ze je mu picu do toho, naco chcem euro a naschval kazit jeho vztah s mojou mamou, ze keby sa nerozisli kvoli sebe, tak by sa rozisli kvoli mne (a co, som zla).
@8 ten intrak nie je zly napad. nechaj mamu s nim sama, ci s nim vydrzi (este to nakoniec aj prejde do domaceho nasilia, nie? -.-) a daj jej pocitit, ze v tej domacnosti nie si stastna.
inak ja to neviem posúdiť, možno je to tak ako hovoríš a možno celkom inak..
však v prvom rade sa porozprávaj s mamou, normálne slušne povedz jej frajerovi čo si o tom všetkom myslíte a nepičuj a nenadávaj ako ti radí @10 , ak to nepomôže kontaktuj aj príbuzných ako to vidia oni, a keď s tebou súhlasia nech to vytknú mame ... a keď ani vtedy s mamou nepohne hmm, to by som išiel ku otcovi. Celkovo ak by som videl krivdu, tak to vytknem slušne a na rovinu mame poviem, že sa mi daná situácia nepozdáva, takže buď nech to zmení alebo odídem.
Určite by som to neriešil nadávkami a trucovaním, napr. čo sa týka toho jogurtu ja vtom zatiaľ nevidím nič zlé, celkovo som rád, že ma vychovali tak, že mi dajú adekvátnu sumu a pod. takže jeho reakciu ani neberiem nejak vážne... asi to vyznie detinsky ale j kríza, ľudia šetria a euro je dosť a napr. mne by aj kúpili ale namýšľajú si, že tie peniaze míňam inak ako na potraviny ... takže aj tam môže byť háčik
(to len ako príklad, že celkovo to môže byť len prísny ujko, nemusí to byť hneď ten najväčší kokot)
jediné čo sa mi to nepozdáva je tá výška, ak to bolo naozaj tak, že ťa na ňu nechce pustiť - pretože ani na to nemieni míňať .. vtom prípade je to škrob, a ak vtom mama nič závadné nevidí a vidieť ani po dlhších rozhovoroch nechce, odišiel by som..
(ale to už sa opakujem)
tvojej mamke nič nepomoze, pretoze je zalubena, vytvorila si po rozchode novy svet, svoj vlastny a je uplne otupená. jej to dojde, ale nie tym ze do nej budes hucat alebo jej dohovarat. dojde jej to casom. o par rokov.
takže asi nastal čas uplne dospieť a mať tiež svoj vlastný svet. máš sestru, pomahajte si, budte tu jedna pre druhu. čakať že tvoja mamka zmeni nazor len tak a začne vás brať do uvahy je strata času a prišla by si si o nervy.
čo sa týka toho jogurtu, tá suma mala byť na 2 jogurty, nemyslím si že euro je na 2 jogurty nejak extrémna cena poprípade ak mi zvýši 20 centov no bože...nvm povedať ze sme v nejakej kríze tak natom nevidím problém, jediný kto nás oberá o peniaze je sám on, keďže ani neprispieva
a tiež som nebola vychovávaná tak že som bola rozmaznávaná, to iste nie...
a hej je to zrovna ten kokot inak to už neviem nazvať a nieje to žiadny škrob to zas nie, natoľko som ho už spoznala, on sa proste nudí doma a tak do všetkého rýpe a ak mi mama niečo kúpi tak akoby závidel, a aj to že chcem na vš, a o ďalších veciach ani nevravím...na začiatku sa mi dokonca hral na ...prísneho... ocka...tak to už fakt niee...