Ahoj chcem sa spytat aky program by ste mi doporucili, ak chcem naprogramovat apku ako je messenger. Predstavujem si to tak ze si priatelia budu moct pisat online, mozno aj volat plus nejaky ten videohovor, ale to teraz nie, teraz je zakladom pisanie, nie
ak napíšeš appku aj pre Windows 10 a upravíš kód, bude dostupná aj pre WP 10 .. viac appiek = viac používateľov = viac vývojárov = viac appiek = ... Ďakujem.
@Ferila
"aky program by ste mi doporucili"
" chcem naprogramovat apku ako je messenger"
liečebný.
chceš naprogramovať sieťovú appku a nevieš o programovaní ani len najlaickejší základ aby si vedela že nejde o program, ale o programovací jazyk.
...uvedomuješ si že bez ohľadu na voľbu ťa čaká niekoľko mesiacov učenia sa základov, potom mesiac až 4 učenia sa androidovského API, potom mesiac až tri učenia sa o tom ako fungujú internetové protokoly, a potom dva mesiace až pol roka samotného vývoja?
(v tom silno optimistickom prípade, ak na to vôbec máš vlohy).
"Ma to byt samozrejme pre android"
jáááj, "samozrejme", lebo nič iné neexistuje...
...pridaj si k tomu ešte učenie sa o klient-server aplikáciách, lebo pochybujem že android má nejakú p2p konektivitu.
ale inak java, lebo na sprostom systéme beží len sprostá platforma a sprostý jazyk.
@smis to bola z mojej strany skor recnicka otazka. Java je rozsirena hlavne preto, ze skoly vypluvaju javistov ako na pase, kedze velke percento (netrufam si odhadnut kolko, ale predpokladam, ze je priblizujuce sa 90%) dnesnych univerzitnych "programatorov" viac ako javu jednoducho nie je schopne ponat. IT trh sa kvoli tomu musel prisposobit. Samozrejme aj fakt, ze vyvijat v jave je mrte rychle k tomu trendu prispel. Dnes uz netreba produkovat kvalitny kod, staci produktovat rychlo a plati to aj o bank (robil som v banke) ked uz si ich spomenul, kde kazdeho zaujima len to, aby sa stihol deadline
@tommyhot viac menej súhlasím. Javistov je veľa, a trh sa tomu prisôsobil, preto nie je problém si nájsť ako Java developer prácu. A nemusíš mať kto vie aké skúsenosti. Stačí, ako vravíš, plniť deadliny.
Nedávno som čítal článok na túto tému a dokonale vystihuje môj názor na túto vec.
@smis celkom dobry clanok, kazdopadne tesim sa, ked si programatori uvedomia, ze su stale velmi ceneny artikel na trhu a teda zo seba nespravia lopaty, ale budu radsej tlacit na home office-y, alebo rovno externe spoluprace, co na SK zas az take caste nie je.
@smis každý jazyk je na niečo dobrý, súhlasím. v zmysle má svoje využitia.
môj výrok java je sprostá bol myslený zo syntakticko-konceptuálneho hľadiska. nesystematicky usporiadané knižnice, hlúpe GUI API, nechutná svojou pomalosťou...
...java je dobrá jedine tým že na všetkých zariadeniach je viacmenej rovnocenná, lebo na všetkých zariadeniach je rovnako zlá.
učiť (sa) na nej programovanie je najhoršia možná voľba, zdeformuje to človeka na celý život, a to nie je len môj názor, ale aj mnohých profi javistov čo poznám.
proste kódiť v nej je utrpenie a výsledkom sú aplikácie ktorých používanie je utrpenie.
@smis a čím som hnusný? keď sa ťa niekto spýta akú prskavku použiť na to aby na mesiaci postavil základňu, a ty ho vysmeješ, tiež to bude hnusné, alebo len pochopiteľná reakcia?
a hej, Eclipse som zabudol, a o tom že by IntelliJ bolo nejak extra rozšírené a v obľube som zatiaľ nepočul, aj keď zo všetkých čo som skúšal sa zdá byť najpoužiteľnejšie, resp. najmenej nepoužiteľné.
a uvidis co je rychlejsie a uzasnejsie ...
a hlavne ked 3/4 serverov vobec su linuxy
zo syntaktickeho hladiska? kua ved syntax je maximalne podobna skoro u vsetkych C-like jazykov a urcite pri C# a Java najviac
a co je zle na knizniciach konkretne?
kua, cloveku je uz az zle z toho ako hadzes vsade len tak blesky lebo C# je modla tvojho zivota ... nauc sa kus tolerancie
btw IntelliJ sa uz pomaly hlavne pouziva medzi profikmi a Eclipse tiez a az potom nejaky Netbeans
a btw v Ruby sa krasne kodi a nie je to utrpenie a teraz vidis mna vsade to tlacit ako dement?
@tommyhot
som zvedavy odkial mas, ze 90% "univerzitnych prog." nemoze ponat nejaky javascript, python ci php?
nejake relevantne info?
kokso, ved vobec nejde o prog. jazyk, syntax sa nauci kazdy dmnt, ale o myslenie uplne mimo jazyka ... praveze je problem, ze je kopa PHP, Java, C#.NET, JS a inych "patlakov" co znizuju hodnotu trhu, lebo su zabetonovany v jednom jazyku, nevidia nic okolo seba, neprijimaju nove trendy a neposuvaju sa dalej, su nauceni dookola nacviceny postup
@13 like ak chce niekto bastliť kód tak nech robí v jave, potom ešte jedna skupina ľudí, ktorý by web appky nevedeli robiť v ničom inom... ach
@19 taký ľudia čo sa dostali po hello world možno dokonca ďalej na nejaké základy jazyka / programovanie, skončia školu a myslia si, že sú automaticky programátori, potom ak dostanú rozum a baví ich to tak sa nejak dotiahnu na lepších v práci..ale aj tak
@majky538 neviem o akej skole ty trepes, ale ja som mal na svojom Bc. studiu teda uplne ine haluze ako hello world ...
ako, chod si to skusit a potom si domyslaj, dobre...
programator je nieco ine ako koder a praveze na poziciu programatora sa VS zide (alebo ty si sa z nejakej knizky "programujeme v PHP" naucil radix sort algoritmus, ci pocitanie zlozitosti algoritmov a tympadom odhad performance?)
@midnight
netbeans je kravina, to nie je chyba javy
mne sa utorrent pusta asi 7sec
mam od JetBrains RubyMine aj PhpStorm, obe sa mi pustaju 6sec
to bude asi tym, ze mam SSD, neviem ako ty
kazdopadne ani pri tych par sec nemam nic locknute a toto som pisal pri spustani tych apps
@22 myslel som to skôr tak, že aj nejaký predmet, kde kódiš sa dá prejsť..tak jasné záleží aj od školy ale pokiaľ to niekoho nebaví a nevenuje sa naviac tomu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
"aky program by ste mi doporucili"
" chcem naprogramovat apku ako je messenger"
liečebný.
chceš naprogramovať sieťovú appku a nevieš o programovaní ani len najlaickejší základ aby si vedela že nejde o program, ale o programovací jazyk.
...uvedomuješ si že bez ohľadu na voľbu ťa čaká niekoľko mesiacov učenia sa základov, potom mesiac až 4 učenia sa androidovského API, potom mesiac až tri učenia sa o tom ako fungujú internetové protokoly, a potom dva mesiace až pol roka samotného vývoja?
(v tom silno optimistickom prípade, ak na to vôbec máš vlohy).
"Ma to byt samozrejme pre android"
jáááj, "samozrejme", lebo nič iné neexistuje...
...pridaj si k tomu ešte učenie sa o klient-server aplikáciách, lebo pochybujem že android má nejakú p2p konektivitu.
ale inak java, lebo na sprostom systéme beží len sprostá platforma a sprostý jazyk.
a väčšina ľudí čo kódi v jave používa NetBeans.
» developer.android.com/training/index....
a väčšina ľudí, čo kodí v Jave URČITE nepoužíva NetBeans... Skôr Eclipse alebo IntelliJ...
A každý jazyk je na niečo dobrý a na niečo nie... tak isto aj Java... to že považuješ Javu za sprostý jazyk, len hovorí o tom aký si nevzdelaný...
Stanko dobre ši zrobil , dobre ši zrobil.
som lenivý to písať...
» javarevisited.blogspot.cz/2014/12/where-d...
Nedávno som čítal článok na túto tému a dokonale vystihuje môj názor na túto vec.
» dennikn.sk/33530/sprava-o-...
Ak si ho nečítal, tak si ho prečítaj. Stojí za to.
môj výrok java je sprostá bol myslený zo syntakticko-konceptuálneho hľadiska. nesystematicky usporiadané knižnice, hlúpe GUI API, nechutná svojou pomalosťou...
...java je dobrá jedine tým že na všetkých zariadeniach je viacmenej rovnocenná, lebo na všetkých zariadeniach je rovnako zlá.
učiť (sa) na nej programovanie je najhoršia možná voľba, zdeformuje to človeka na celý život, a to nie je len môj názor, ale aj mnohých profi javistov čo poznám.
proste kódiť v nej je utrpenie a výsledkom sú aplikácie ktorých používanie je utrpenie.
a hej, Eclipse som zabudol, a o tom že by IntelliJ bolo nejak extra rozšírené a v obľube som zatiaľ nepočul, aj keď zo všetkých čo som skúšal sa zdá byť najpoužiteľnejšie, resp. najmenej nepoužiteľné.
jasné a ty si spadol z neba a vedel si všetko... netreba dissovať ľudí, ale usmerňovať ich ...
K tomu, čo si napísal na Javu sa ani nevyjadrujem
jediné s čím súhlasím je snáď že GUI API je nanič...
Choď si ešte niečo o tom prečítať... máš veľké medzery...
Ja sa idem ďalej "deformovať" a plakať nad tým, že programujem primárne v Jave...
A to vôbec nemyslím sarkasticky ... sľubujem...
to je ako povedat, ze pyton je hnusny, lebo sa v nom primarne robia scientific apps
co keby si chvilu nebol obmedzeny jazykovy homofob a na tych jebnutych oknach si tam robil svoje haluze
tu mas napr. porovnanie
» reverseblade.blogspot.sk/2009/02/c-versu...
» www.techempower.com/benchmarks/...
a uvidis co je rychlejsie a uzasnejsie ...
a hlavne ked 3/4 serverov vobec su linuxy
zo syntaktickeho hladiska? kua ved syntax je maximalne podobna skoro u vsetkych C-like jazykov a urcite pri C# a Java najviac
a co je zle na knizniciach konkretne?
kua, cloveku je uz az zle z toho ako hadzes vsade len tak blesky lebo C# je modla tvojho zivota ... nauc sa kus tolerancie
btw IntelliJ sa uz pomaly hlavne pouziva medzi profikmi a Eclipse tiez a az potom nejaky Netbeans
a btw v Ruby sa krasne kodi a nie je to utrpenie a teraz vidis mna vsade to tlacit ako dement?
som zvedavy odkial mas, ze 90% "univerzitnych prog." nemoze ponat nejaky javascript, python ci php?
nejake relevantne info?
kokso, ved vobec nejde o prog. jazyk, syntax sa nauci kazdy dmnt, ale o myslenie uplne mimo jazyka ... praveze je problem, ze je kopa PHP, Java, C#.NET, JS a inych "patlakov" co znizuju hodnotu trhu, lebo su zabetonovany v jednom jazyku, nevidia nic okolo seba, neprijimaju nove trendy a neposuvaju sa dalej, su nauceni dookola nacviceny postup
@19 taký ľudia čo sa dostali po hello world možno dokonca ďalej na nejaké základy jazyka / programovanie, skončia školu a myslia si, že sú automaticky programátori, potom ak dostanú rozum a baví ich to tak sa nejak dotiahnu na lepších v práci..ale aj tak
netreba, vidím to každodenne keď sa mi uTorrent spúšťa asi pol minúty a dakrát pri tom lockne UI thread na niekoľko sekúnd.
podobne MonoDevelop, NetBeans, PhpStorm (aj keď ten väčšinu z toho úspešne maskuje splashscreenom).
ako, chod si to skusit a potom si domyslaj, dobre...
programator je nieco ine ako koder a praveze na poziciu programatora sa VS zide (alebo ty si sa z nejakej knizky "programujeme v PHP" naucil radix sort algoritmus, ci pocitanie zlozitosti algoritmov a tympadom odhad performance?)
netbeans je kravina, to nie je chyba javy
mne sa utorrent pusta asi 7sec
mam od JetBrains RubyMine aj PhpStorm, obe sa mi pustaju 6sec
to bude asi tym, ze mam SSD, neviem ako ty
kazdopadne ani pri tych par sec nemam nic locknute a toto som pisal pri spustani tych apps